Şimdi Ara

Makyajlı Audi E-tron ikilisi 600 kilometre menzille gelecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Makyajlı Audi E-tron ikilisi 600 kilometre menzille gelecek



    Tamamen elektrikli araç markası haline gelmeyi hedefleyen Audi, yeni modellere odaklanmanın yanı sıra ürün gamındaki mevcut modelleri güncellemeyi de ihmal etmiyor. Bu kapsamda E-tron ve E-tron Sportback ikilisinin de kapsamlı bir makyaj operasyonundan geçirileceği belirtiliyor.



    Autocar'ın haberine göre Audi, elektrikli SUV modelleri E-Tron ve E-tron Sportback'i 2022'nin ikinci yarısında güncelleyecek. Bu güncelleme söz konusu modellerin en az 2025'e kadar piyasada kalmasını sağlayacak. Makyaj operasyonu kapsamında yeni nesil batarya, daha verimli elektrik motorları, daha fazla enerji geri kazanımı sağlayan elektronik sistemi ve daha birçok yenilik söz konusu olacak.



    Şirket içerisindeki kaynaklardan gelen bilgiye göre yeni nesil batarya her iki modelin de sürüş menzilini dişe dokunur biçimde artıracak. Öyle ki makyaj operasyonu sonrası E-tron ve E-tron Sportback'in 600 kilometre sürüş menziline sahip olacağı belirtiliyor. Karşılaştırmak gerekirse, 95 kWsa kapasiteli batarya ile donatılan mevcut modeller 435 kilometre civarında sürüş menziline sahip. Bu da tam dolu batarya ile kat edilebilen mesafede ciddi bir artış demek.



    Ayrıca Bkz.Skoda, daha ucuz elektrikli modeller için düğmeye bastı



    Öte yandan geçtiğimiz nisan ayında onaylanan yeni Q6 E-tron'un yukarıda bahsi geçen ikilinin yerini alacağı iddia ediliyordu. Bununla ilgili de konuşan kaynaklar, Q6 E-tron'un E-tron ve E-tron Sportback'ten daha farklı bir segmentte yer alacağını belirtmiş. Dolayısıyla bu modellerin yerini alması söz konusu olmayacak. Q6 E-tron, içten yanmalı Q5 ile benzer boyutlara sahip olacak fakat elektrikli araçlara özel PPE platformu sayesinde Q7'ye benzer bir iç hacim ve bagaj kapasitesi sunacak.



    Kaynaklar Q6 E-tron'un yeni nesil elektrikli Porsche Macan ile aynı paralelde geliştirildiğini belirtmiş. Elektrikli Macan'ın 2023'te piyasaya sürülmesi planlanıyor.




    Kaynak:https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/2022-audi-e-tron-set-major-upgrade







  • Bir Avrupalı için 400-500 km gitse yeterlidir. Bir hollandali Belçikali isviçreli 400-500 km menzil ile ülkesini uçtan uca 3-4 kez gidip gelebilir. Sanırım adamların 1000 km Yapmak gibi çok büyük dertleri yoktur. Adamların ülkeleri zaten çok küçük. Avrupa'da en fazla toprağa sahip ülke Fransadir. Onun toprağı da Türkiyeden daha küçüktür.

  • audinin yol tutusu, kontrolu, elektrikli motorun yuksek torku ve hizli cevap vermesi, kullanmasi cok keyifli bir arac olur. tadindan yenmez..

  • wolf silver W kullanıcısına yanıt
    Tek seferde 400 km gidersen nereden baksan 2,5-4 saat araba kullanman gerek zaten bu kasar gidiyorsan güvenlik amaçlı 15-20 dk mola verir insan yada yok tuvalet yiyecek vs.

    O süre zarfında %80 tekrar dolması amaçlanıyor. Buda 1,5-3 saat menzil demek ki uzun yol için iyi bir süre sonra yine mola hızlı şarj ile böyle gidilir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hadi bakalım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • wolf silver W kullanıcısına yanıt
    evet ama arada gümrük yok, tek ülke değil yani, schengen bölgesi. adam sabah belçika dan hollanda ya geçip ordan almanya ya geçebilir.
    ülke büyüklüğüne göre değil de kişisel kullanımla alakalı bir durum.

  • Sorun şu ki bu tahminlerin çoğu ortalama hızda ve klima açık değilken alınan veriler, gerçek hayatla alakaları yok. Yurtdışında belki uzun yol riskine girersin ama bize daha en az 20-30 sene var

  • Klima açık full yüklü de sen onu 380 km olarak anla.Akülerin performansı zamanla düşecek vs.

  • wolf silver W kullanıcısına yanıt

    Özellikle kuzey Avrupa için haklısınız ama Bu araçlar Çin, ABD gibi devasa büyüklükte ülkelerde de kullanılıyor. 250 km de bir şarj altyapısı şu an var Avrupa için ama artış hızı o kadar yüksek ki yakında benzinlikten çok şarj istasyonu olur. Bir de sarj hızları 150 kw lara kadar çıktı. Kısaca her yıl uzun menzil daha az gereklilik oluyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.