Şimdi Ara

Teknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
5
Favori
24.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
223 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ,



    Technopat dün böyle bir video yayınladı ve çok şaşırdım Teknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ? 


    Özet geçelim , James Donkey marka SSD ' yi ölüm testine soktuk ve 3 Ay da öldü diye video çekip , bunları almayın önermiyoruz isimli bir video çekmişler. Bu akdar takipçisi olan bir kanal için ilginç bir durum, kinlerini ve öfkelerini anlayamadım bir size sorayım dedim ne düşünüyorsunuz, bende daha önce incelemesini yaptım önerdim, önermeye devam ediyorum, ayrıyeten belki 50 tane de aldım/aldırdım, dedim bir yerde yanlış mı yapıyorum donanım gruları almayın diyor Teknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ? 


    James Donkey performans ve kalite olarak tepelerde gezen bir ürün değil , giriş seviyesi ürünleri ülkedeki hemen her markadan daha ucuza veren , ilginç bir şekilde de 3 yıl birebir değişim garantisi olan bir marka. ( Modele göre üst ürünleri de var aslında kontrolcü vs bakımından aşağıdaki linkten bakabilirsiniz mesela ben yaptım testlerin hepsini ) Yani kendinden çok daha pahalı samsung vb. diskler ile zaten yarışmıyor.



    10 SSD Aynı İncelemede


    https://forum.donanimhaber.com/test-ssd-ler-yarisiyor-10-ssd-tek-incelemede-bulustu--146506843-9



    James Donkey JD120 120GB lık diski 7/24 yazma silme yaparak , 3 ayda öldürmüşler. Helvasını da yemişler, bu sıcakta üzerine dondurma da koymamışlar oradanda puan kırdım Teknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ?  Satıcı firma , 3 yıl yada 50TBW ömür biçmiş diske, teknopat diske 3 ayda 350TBW yazmış. Yani firmanın verdiği garantiden 7 kat fazla yazmışlar, başka diskleri de teste aldık onlar çok daha fazla kat yazıyor bu yazmıyor diyorlar. Bunu söylerken 120GB lık diske 350TBW yani 3500000GB lık veri yazıp sildiklerini söylüyor, bir kullanıcı bunu ne kadar zamanda yazar söylemiyor , üzerine 3 ayda bozuldu , firma birebir değiştiriyor ama olsun almayın diyorlar Teknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ? Teknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ? 


    Hesap yapalım ,


    120GB lık diske günde 30GB veri yazsanız , ayda 900GB yapar. Buda yılda ortalama 10TB yapar. Kagıt uzeründe yazan garanti kapsamına göre buda 5 yıl yapar, yani ömrünü doldurması. Firmanın söylediği bu 5 yıl ömür biçmiş anlayacağınız. Geçtik , 350TBW yazmışlar zaten. Buda 7 katından 35 Yıl yapar. Hadi kullanıcı standart olmasın , günlük diski 1 kere doldursun boşaltsın , 50TBW 1 yılda dolar , 350TBW 7 Yılda dolar. Demem o ki , kaç senelik bir teknoloji kanalının , bir firmayı kötülemek için uğraşıp video çekmesi ne komik.


    Yanlış anlaşılmasın, james donkey süper harika vs. dediğim yok , samsung 970 pro almayın james donkey alın filan da demiyorum , ama bu testte samsung deseydi 300TBW , bunlar 200TBW yazınca disk ölseydi diyeceklermiydi samsung almayın ? Tabiki hayır.


    Ülkenin durumu belli , teknolojiye bu kadar ulaşmak zorken , hesaplı satılan markalara kinlenip böyle videolar yapmak benim ilk defa gördüğüm birşey. James donkey markası içinse iyi olmuş gerçekten adamların söylediği biçtiği ömrün 7 katı dayanmış hemde 7/24 çalışma testinde ,


    Benim 2-3 sene önce aldığım standart günlük ofis işlerinde kullanılan James Donkey diskler , ömür olarak %100 den %1 bile düşmediler henüz.


    Ha birde, önemli verilerinizi James Donkey de saklamayın nolur nolmaz güvenli değil veri kaybı olabilir gibi bir iddiaları da var, katı hal sürücüsünde önemli veri saklayan bir zahmet bilgisayar kullanamsın, hiç bir katı hal sürücüsünde önemli veri saklanmaz. Ayrıyeten , şöyle bir videoları var 4 ay önce çekmişler ,



    Crucial TBW sinin 9 Katı veri yazıldı diye 9 canlı oluyor, James Donkey 7 canlı diye topa tutuyorlar Teknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ? 



    Technopat öğretici içerik olarak en beğendiğim ve takip ettiğim bir kanaldı, ama bu sefer olmadı.

    Özellikle bu sıcakta o helva dondurmasız hiç gitmedi.








    Ben günde ortalama 10GB civarında veri yazıyorum, kimi gün 1GB bulmazken kimi gün 30GB oluyor. Aylık ortalama da 500GB bile desem, abartalım 1TB diyelim , senelık 12TB dan mevcut SSD'mi öldürmem 120 yılımı filan alır. Sürekli veri yazımı olmadığı içinde SSD chia coin kazar gibi sürekli yükte olmaz, ömrü olması gerekenden daha hızlı kısalmaz. Dinlemeyin bunları. Sistem diski vs. neyse de , güç kaynağını kaliteli alamıyor yada oyuncusunuz ekran kartını monitörü bir tık iyi alamıyorsanız , gidipte 980 Pro Samsung yada WD SN750 850 ye bayılmayın milyarları, yarı fiyatına JD Crucial Sandisk vs. bir disk alın kullanmanıza bakın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 24 Haziran 2021; 12:57:28 >



  • james donkey dandik bir marka,her ürünü öyle,rampage ve frisby standartlarında yani. işin özü bu ssdyi alan adam bunu bilmiyorsa,bu video ile öğrenmiş oldu. tecnopatın donanım dünyasındaki yerini alabilecek muadil bir youtube kanalı yok. bu testleri taraflı bir şekilde bile sürdürseler yurtdışı kalitesinde incelemeler yapıyorlar,birilerini eleştirmek için onlardan daha iyi iş çıkarmak gerekiyor. donanımhaberin editör kadrosunun vasatlığına bakarsanız beni daha iyi anlarsınız.

    Videoda amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek zaten bunu anlamak zor değil hocam , bende ona diyorum neden böyle birşey yapıyorlar diye :)


    Yoksa ürün testte TBW değerinin 7 katını yazmış ölmüş , 350TBW veriyi bir kullanıcı 10 senede yazamaz 120GB diske. Bu diskin üretimi vs. zaten belli , en ucuz maliyet ile kullanıcıya sunulmak için yaptırılan bir ürün. Yani kullanıcı bilmiyor mu samsungun daha iyi olduğunu , zevkine mi alıyor , herkes rog strix ve samsung kullanamıyor işte adam giriş seviye sistemine alacak kullanacak dayanırsa ne ala bozulursa gönderecek değiştirtecek :) Bu durumu anlamak için algıların açık olması lazım. Disk ölse de gömsek diye beklediklerini ben videodan anladım   ama numıssız oda ölmek bilmemiş biçilen ömürden 7 kat fazla yaşamış , bu videodan sonra daha bir güvenim geldi markaya  

  • Dün akşam aynı videoyu bende gördüm hocam, bazen gerçekten marka yanlısı çok video çıkartıyorlar.

    İyi ve kötü özelliklerini söylemek yerine çok iyi bunu alın bunu almayın diyebilme haklarına sahip gibi davranıyorlar. Tarafsız inceleme yapan zar zor bulunuyor ne yazık ki.


    SanDisk Ultra M.2 1TB NVMe 3D bu ürünü aldım 940 TL civarına gayet memnunum, çok büyük veri datalarında transfer veya her hangi bir şey de yapmıyoruz aslında.


    Bazı arkadaşlar bak bu 1200 mb yazıyor bu 3500mb hızında yazıyor diyip diğer ürünü daha çok övüyorlar. Tabi aradaki fiyat farkı da aynı oranda yüksek oluyor onu umursamıyorlar.


    Sanki 3500MB lık anlık veri yazım trafiği içerisindelermiş gibi hareket etmeleri bana çok komik geliyor.


    Ben nükleer yapı çalışmalarında 2 milyar elektron hesaplaması yaptırırken normal HDD kullanıyordum. Şuan yeni sistem ile 20 milyar elektron üzerinden yapacağım aynı işlemleri.


    Ana bileşenlerden kısıp bu tarz ürünlere yönlendiren arkadaşlar üzücü oluyor burası gibi forumlarda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StamP0fRadiation -- 24 Haziran 2021; 13:53:54 >
  • james donkey dandik bir marka,her ürünü öyle,rampage ve frisby standartlarında yani. işin özü bu ssdyi alan adam bunu bilmiyorsa,bu video ile öğrenmiş oldu. tecnopatın donanım dünyasındaki yerini alabilecek muadil bir youtube kanalı yok. bu testleri taraflı bir şekilde bile sürdürseler yurtdışı kalitesinde incelemeler yapıyorlar,birilerini eleştirmek için onlardan daha iyi iş çıkarmak gerekiyor. donanımhaberin editör kadrosunun vasatlığına bakarsanız beni daha iyi anlarsınız.

  • Videoda amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek zaten bunu anlamak zor değil hocam , bende ona diyorum neden böyle birşey yapıyorlar diye :)


    Yoksa ürün testte TBW değerinin 7 katını yazmış ölmüş , 350TBW veriyi bir kullanıcı 10 senede yazamaz 120GB diske. Bu diskin üretimi vs. zaten belli , en ucuz maliyet ile kullanıcıya sunulmak için yaptırılan bir ürün. Yani kullanıcı bilmiyor mu samsungun daha iyi olduğunu , zevkine mi alıyor , herkes rog strix ve samsung kullanamıyor işte adam giriş seviye sistemine alacak kullanacak dayanırsa ne ala bozulursa gönderecek değiştirtecek :) Bu durumu anlamak için algıların açık olması lazım. Disk ölse de gömsek diye beklediklerini ben videodan anladım Teknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ?  ama numıssız oda ölmek bilmemiş biçilen ömürden 7 kat fazla yaşamış , bu videodan sonra daha bir güvenim geldi markaya Teknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ? 

  • teknopath gibi bir "tekinoloji" sayfasından beklenmeyecek çalışmaTeknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ? 


    0-15 yaş aralığına hitap eden sayfalarının baya üzerinde bir test yapmışlar .


    JD ye biraz mesafeliydim ama bu videodan sonra mesafeler baya kısaldı :)


    standart bir kullanıcıya 20-25 sene hizmet edebileceğini görmek şaşırttı.

  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Ömründen 6-7 kat fazla yazmış olmasını diğer ssdler ile kıyaslayarak söylüyorlar ama eksi demeleri bana da saçma geldi. Asıl sıkıntılı noktalar sıcaklık sensörünün bile olmaması, performansını sürekli verememesi, ilk günkü performans değerlerini çabuk kaybetmesi, 2 kere sorunla karşılaşılıp 3.cü ssd yi göndermeleri, kendi söylemlerine göre benzer yongaların performansına yaklaşamaması.
    Performans bazında fiyatına göre makul kabul edilebilir ancak sürekli bozulduğuna dair kullanıcı yorumları az değil, bu da bence veri tutulan parçalarda güveni çok sarsıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten sevmiyordum hepten soğudum çocuktan yaşasın JD

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknopatin tek bir ozelligi var, o da hic bilmeyen adama, kendi bilmediklerini biliyormus gibi anlatmak. Buyuk bir yetenek ve bekledigimden cok daha kapsamli bir test olmus. Nasil yaptilar merak ediyorum, dis mihraklar yardim etmis herhalde.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: melihcskn

    Ömründen 6-7 kat fazla yazmış olmasını diğer ssdler ile kıyaslayarak söylüyorlar ama eksi demeleri bana da saçma geldi. Asıl sıkıntılı noktalar sıcaklık sensörünün bile olmaması, performansını sürekli verememesi, ilk günkü performans değerlerini çabuk kaybetmesi, 2 kere sorunla karşılaşılıp 3.cü ssd yi göndermeleri, kendi söylemlerine göre benzer yongaların performansına yaklaşamaması.
    Performans bazında fiyatına göre makul kabul edilebilir ancak sürekli bozulduğuna dair kullanıcı yorumları az değil, bu da bence veri tutulan parçalarda güveni çok sarsıyor.

    Ne kadar mantıklı bir yorum işte bende onu diyorum , ben sorun yaşamadım hiç ama sorun yaşadım diyen de çok , çünkü diğer markalara göre ucuz olduğu için çok sattı ve satıyor. Ben sistem diski değil 2. disk olarak aldım kullandım hep , ama 4-5 arkadaşa direk sistem diski olarak aldım m2 olanını. Daha sorun çıkaran olmadı. Bu JD yi zaten samsung a rakip yapmıyor ki

  • İşin garibi bu SSD sata değil mi?

    3 ayda 65000 TB üstünde yazmaları SATA standartının limitleri yüzünden imkansız. Nasıl 350.000 TB yazıyorlar? Hepsini izlemedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • On senelik bilgisayarımda 500 gb samsung HDD kullanıyorum. Her bir senede bir aşağı yukarı format atarım. Hard Disk Sentinel'le sorguladım. Çok aktif bilgisayar kullanıyorum. Disk sağlığı hala %100 durumda.

  • Konudan bağımsız, eşşekten uzak durmak iyidir Teknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ? Teknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ? Teknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ? Ben Samsung 980e 1 ayda 250 tb okuma yazma yapabiliyosam bunlar da yapabilmiştir diye düşünüyorum ama marka yanlıları olduğu gerçeğini değiştirmiyor Teknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ? 

    Teknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ?



    Diğer M2im Sabrentte durumlar daha fena Teknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ? 


    Teknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çetooooo -- 24 Haziran 2021; 15:25:18 >
  • Markadan reklam istemişler belli vermeyince kötülemişler.


    Türkiyede Objektif olarak bunları inceleyen insan sayısı bir elin 5 parmağını geçmez çok yazık yani

  • Bahse konu marka SSD ile sorunu nedir bilmiyorum ama kendisi sanırım adından ötürü tavsiye etmiyor. :) Almadan önce bu markayı araştırdığımda kendisinin bir yorumuna denk gelmiştim. "Verileriniz eşeğe emanet edilecek kadar değersiz değildir" gibi bir yorumdu. Ama iyi ki de kendisinin neye dayanarak söylediği yorumuna (ben bulamadım yorumunun hangi kıstasa dayandığını) kulak asıp ta almamazlık etmemişim. 1 yıldır kullanıyorum, değerleri gayet normal ve çok memnunum. Almamın en büyük etkisi de fiyatının uygun olması, 3 yıl birebir değişim vermesi ve önemli bilgilerimi yıllardır hdd de muhafaza etmem.

  • Aslında x marka SSD ile çok alakalı değil ama M1 Macbooklarda da diske aşırı yazma olayı vardı. Benim bilgisayarım 6 aylık, şuana kadar toplamda 10TB'a yakın veri yazmışım. 12 gün önce https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/149445989 9,59TB'mış, şimdi ise 9,96TB yani 12 günde 370GB veri yazmışım diskime ki bu iyi hali diyebilirim. Macbook'un SSD'sinin anakarta lehimli olduğunu göz önüne koyarsak, disk bilgisayardan önce ölüp bilgisayarı da öldürecekmiş gibime geliyor


    Teknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akzidenz -- 24 Haziran 2021; 16:0:59 >
  • Ssd'yi alıp söyledikleri gibi kullanmak yerine sadece işkence edecekseniz almayın tabi Teknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ? İki JD aldım şimdiye kadar 250 ve 480gb olarak öğrenciyim bütçem bu kadardı herkes ister en iyiye sahip olmak ama verdiğin para belli. Normal bir kullanıcı için gayet iş görüyor sağlıkları da 2 yıl oldu halen %100.

  • Beyler bilmediğimden soruyorum yanlış anlamayın. yazma olayi nasıl oluyor. Mesala YouTube dan veya netflixden izlediğimiz şeyler diskemi yazılıyor. Yoksa ramdemi duruyor. Yani benim diskte sadece Windows 10 ve m&b oyunu var. Bir ara r6 yüklüydü çok oynadığım sırada onu geri taşıdım. Mesala bu tür yükle tekrar tası işlemimi yazma ömründen yiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknopat dh deki siyasileride kendine çeksede forum eskisi gibi sadece donanım yazılım ölücüler olarak devam etse :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.