Şimdi Ara

Arkadaşlar diyete başladım yardımcı olur musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba. Yaklaşık 1 aydır kendimce diyet yapmaya çalışıyorum. Kilom 78 boy 174. Fiziki olarak zayıf olsamda göbek benden önde gidiyor maalesef. 1 ay önce 81 kiloydum yaklaşık 3 kilo verdim. Sabahları karnım çok acıkmadığı için bir iki tane kuru incir atıyorum ağzıma öğlene kadar birşey yemiyorum. Öğlen ise bir bardak çorba, yanında 100 gr sade yoğurt yiyorum bazen ilave olarak yanına haşlanmış konserve mısır veya ufak peynirli sandviç yiyorum. Gün boyu yaklaşık 2,5-3 lt su içiyorum ara ara kan şekerimi dengelemek için 2-3 tek kuru kayısı ya da yine 2-3 kare bitter çikolata yiyorum. Akşam ise evde ne yemek varsa ekmeksiz şekilde azar azar yiyorum.

    Egzersize gelecek olursak işe her gün gidip gelirken yaklaşık 5 km normal tempoda bisiklet sürüyorum. Muhasebeci olduğum için tüm gün masa başındayım çok fazla hareket etmiyorum. Akşamları evde yemekten 2-3 saat sonra youtube deki hocaları izleyerek kendimce kardiyo yapıyorum tabi adamlar bir hareketi 30-40 saniye yapıyor ben ise 10-15 saniyede tıkanıyorum orası ayrı. Öyle ya da böyle 3 kilo verdim fakat sanki hiç kilo vermemişim gibi göbek hala aynı.

    Nasıl bir yol izlemeliyim arkadaşlar hiç spor yapmadım bu zamana kadar yardımcı olursanız sevinirim. Çok fazla bilgi kirliliği var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • Beslenme olayın tamamen yanlış okurken gözlerim kör oldu o derece. Ama tabiki sizi suçlamıyorum, kendi başınıza bir şeyler yapmak istiyorsunuz fakat henüz doğru bilgilere ulaşamamışsınız ve bazen deneme yanılma ile bulmanız gerekir. Neyse ki günümüzde internet aracılığı ile tecrübesini paylaşan binlerce insan, kitaplar sayesinde milyonlarca bilgi var. Şimdi size kilo vermenin tabiatını çok çok basit bir şekilde açıklıyorum. Bunlar temel prensiplerdir ve prensiplerden uzaklaştığınız sürece ne denerseniz deneyin eliniz boş olarak sonuç alırsınız.

    KG vermenin tabiatı:

    -Kalori açığı bırakmak

    -İnsülini zıplatmamak

    -Kilo vermeye başlayınca sıskalaştığımız için bunu sporla kaslarımızı çalıştırarak engellemek

    -Makro ve mikroların farkında olmak.


    Vücudunuz sürekli sizi yemeye teşvik ederek hayatta tutmaya çalışır. Belli bir kaloriye alışkındır ve onun altında aldığınızda size sopayı gösterir. (açlık duygusu) Lakin sizin kilo fazlalığınızın olup olmamasına bakmaz o kaloriyi eksik aldığınız anda aç ağzını yolla yemeği moduna girer. Eğer siz direnç gösterip açlık zamanlarınızda beslenmez iseniz vücut ikinci bir plan olarak "bari üzerimdeki yağlardan yakayım da ölmeyelim" moduna girer ve yağları yakmaya başlar. İşte kilo vermenin temel prensibi budur. Fakat siz aniden kaloriyi çok düşürürseniz üzerinizde duygusal olarak çok fazla baskı olacaktır ve yeterli psikolojik eğitiminiz yoksa hem ruhsal hem bedensel sorun yaşayacaksınız. Bu yüzden yavaş yavaş kalori azaltmalalarına gidilip iradenin güçlü tutulması gereklidir.


    Kuru kayısıymış, bitter çikolataymış bunların kilo vermede süreci uzatan engeller olduğunu belirtmek isterim. Çünkü aldığınız zararlı şekerler + tatlandırıcılar beyne direkt olarak açlık duygusunu anında bastırıp anında acıktırmayla sonuçlanır ve sizi daha da zorlar. Zaten vücudunuza yağ olarak bitkisel yağlar ve kuruyemiş yağları haricinde bir şey almamanız gerekir. İçecek olarak ise su,su ve su öneririz.


    Kan şekeriniz çok düştüğünde fiziksel sorunlar yaşadığınızı ve kolunuzun kalkmadığını biliyorum. Ve bunu engellemek için hop atayım ağzıma bir şekerimsi bişey yapıp kurtulmak istiyosunuz. Onun yerine yulaf gibi uzun sürede emilen ve kan şekerinizi belli aralıklarda uzun süre dengeleyen besinleri kullanırsanız şeker düşme sorunu yaşamayacaksınız veya daha az yaşayacaksınız.


    Mısır yediğinizi söylediğiniz ve o konserve mısırlar kalori bombası ve şekerdir. Badiciler arasında zehir olarak adlandırılır :) Mısırdan uzak durmalısınız yaptığınız diyeti çöpe atar.

    Spor yapma konusunda takip edebileceğiniz 1 kanal öneririm. Jeremy Buendia'nın kanalı.


    Göbeğinizin gitmeme konusuna gelirsek o mısır, o evde ne varsa yemek, kuru incir vb. aklınıza gelebilecek ağzınızı tatlandıracak ne varsa uzak durun bir süre sonra göbeğinizden gidecektir.

    Açlık hissi hissettiğiniz sürece vücudunuz kataboliktir ve yağ yakıyordur. Bu hisle ne kadar dayanabilirseniz o kadar yağ yakarsınız fakat dediğim gibi ben bugün hiçbir şey yemiyim yağ yakıyım derseniz yığılır kalırsınız.





  • olurmuokadar O kullanıcısına yanıt
    ben denemedim, diyetteyken bile 5’ten fazlasını yiyemezdim içindeki şeker var ve kilo da aldırır

    faydasını gören var mı merak ettim şimdi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba son teknoloji bantlar var, 20 nin üzerinde sertifikası mevcut. İçinde vücuda lazım olan bileşenler var, takılı kalıyor istediği an alıyor, böylece sürekli vücut onarıyor kendini. Hertürlü hastalığın iyileşmesini hızlandırarak, yüksek enerji veriyor. Sinir sistemini sağlam tutuyor, Bileşenin biri GÜMÜŞ İYONU araştırın, Amerika da kanser hücresini yenmek için kullanılıyor. Hem iş imkanı, çünkü sonuçlar mükemmel. Birçok ünlü takıyor, 532 1610279 mesaj atarsan yardımcı olurum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.