Şimdi Ara

Brave Search

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Site Adı : Brave Search

    Site adresi : www.search.brave.com

    Site içeriği / Hizmet verdiği alan : Arama motoru

    Brave geçtiğimiz aylarda açık kaynak kodlu Tailcat arama motorunu satın alıp geliştirmeye başlamıştı. Bir aydır Brave Search’ün beta sürümü kısıtlı sayıdaki kulanıcının kullanımına açıktı, dün itibariyle herkesin erişimine açıldı. Site hala beta sürümünde. Arayüzde dil seçeneği yok şimdilik ama Türkçe aramalarda başarılı.

    Gizlilk odaklı reklam servisi ve hiçbir değişiklik yapmaya gerek kalmadan varsayılan olarak gizlilik sağlayan Brave tarayıcıyı geliştiren şirket bu projede de veri toplamadan ve kullanıcıyı takip etmeden hizmet vermeyi hedefliyor. Brave search başka arama motorlarından bağımsız tamamen kendi yazılımıyla hazırladığı sonuçlar göstermeyi hedefliyor. Sayfanın sağındaki menüde Brave Search’ün yaptığınız aramalarda ne kadar kendi sonuçlarını ne kadar başka arama moturundan aldığı sonuçları gösterdiği görünüyor. Bu hesaplama tarayıcınız tarafından dışarıya bilgi paylaşılmadan hesaplanıyor. Ben 2 haftadır tamamen Brave Search kullanıyorum, gördüğüm sonuçların %81’sı Brave’in kendi sonuçlarıymış. Bu arama motorunun diğer bir hedefi sonuçların tek kaynak tarafından hesaplanması yüzünden sonuçların tek bir bakış açısından hesaplanmasının ve isteyerek ya da istemeden sonuçlara sansür uygulanmasının önüne geçmek. Bunu sağlamak için ileride topluluğun kendi filtrelerini yaratmasına izin verecekler ve kullanıcılara filtre seçenekleri sunacaklar.


    Reklam videosu:

    Brave CEO’su Brendan Eich arama motorları için “Piyasadaki en gizli ve tek bağımsız arama motoru. Diğer arama motorları webi kendisi indexleyip sonuçları göstermiyor, kullanıcıların verilerini toplayan arama motorlarının sonuçlarını gösteriyorlar. Brave Search topluluğun katkılarıyla oluşturulmuş sonuçlarla ilgili sonuçlar sunarken gizliliği koruyor. Brave Search, milyonlarca insanın gözetleme ekonomisine güveni kaybettiği ve çözüm aradığı piyasada boşluğu dolduruyor.” dedi.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.