Şimdi Ara

Apple M1 ve parallels hakkında sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, öncelikle şunu belirteyim ben mühendislik öğrencisiyim ve alıcağım bilgisayarı genel olarak internette videolar izlemek dizi izlemek ve okul ödevlerim projelerim için kullanmak istiyorum. Daha önce hiç iOS kullanmadım hep windows kullandım. Biraz da iOS denemek istiyorum ve ayrıca M1 çiplerinde bu kadar hypelanmasından sonra bi şans vermek istiyorum. Macbook kulanmak istememin sebepleri arasında ekran kalitesi, havalı olması, tasarımı (sade oluşu), bataryası, 'm1 çip performansı' (tırnak içinde çünkü donanımhaberde açılan konulara bakarsam insanlar günlük kullanım işlerini yaparken çok da hızlı olmadıgından bahsetmişler) diye sıralanabilinir. Ayrıca iphone, airpods pro, apple watch gibi cihazlarda kullandığım için macbook bana çekici geliyor.


    Şimdi benim için en önemli sorulardan bir tanesi şu ki; benim kullanıcagım bir elektronik devre çizim programı var adı pSPICE ve bu program sadece windows ile uyumlu. Araştırdım parallels diye bir program var ve bir sanal makien kurup windows kullanabiliyoruz macbooklar ile. Fakat internette izlediğim videolarda gördüğüm kadarıyla parallels tam destekli falan denmesine ragmen bazı programları çalıştıramıyormuş. Örneğin valorant diye bir oyun varmış adam videoda parallels ile windows kullanarak bu oyunu açmaya çalışmasına ragmen windowsu tekrar başlatın gibi bir hata veriyormuş. Korkum şu ki ben macbookumu alınca böyle bir sorunla karşılaşır mıyım ? Bu pSPICE denilen program okulumun son yılında yoğun kullanıcağım bir program olacak. Eğer sorun yaşamayacaksam parallels in en iyi pro versiyonuna da macin 16 gb ram versiyonunu da para harcamaya hazırım.


    Ayrıca genel olarak m1 çipli maclerin performansı hakkında yorumlar okuyorum ve insanların ciddi anlamda bu m1 çiplerden soğuduğunu görüyorum. Bluetooth problemleri, uygulamaların açılırken zorlanması, genel takılmalar vs bu konular hakkında mac kullanıcıları yorum yaparsa sevinirim. Hiç mac kullanmadığım için ve yeni şeyler denemeyi seven biri olduğum için performansından taviz verecek bile olsam parallels ile windows kullanıp kalan boş vaktimde netflix youtube gibi sitelerde takılırken iOS kullanıcak biri için macbook önerir misiniz ?


    Ayrıca son olarak her ne kadar oyun oynamasam da ve benim için çok önemli olmasa da lise arkadaşlarımla arada lol oynuyoruz ve mba nın fanı olmaması bu oyunda bana sıkıntı yaşatır mı ? mbp alsam daha mı iyi olur çok fark eder mi ? Bütçe olarak mbp 256 16 gb & mba 512 16gb tercihi yapabilirim. Siz benim yerimde olsanız ne tercih ederdiniz? Rosetta 2 ile m1 in bu oyunu oynatabildiği yazıyor apple ın kendi sitesinde ama bu fan konusu beni biraz tedirgin ediyor ayrıca mbp de 8 çekirdek gpu olması da biraz avantaj gibi duruyor.


    Hepinize iyi günler dilerim.



    edit: yoğun bilgisayar kullanıyorum ders,eğlence başka amaçlarla günlük en az 6-7 saat ekran başındayım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zimbob -- 21 Haziran 2021; 21:22:17 >







  • Sizin programa isim benzeri iki program çıktı fakat konuya vakıf olmadığım için sizin kontrol etmenizi tavsiye ederim.

    Ayrıca bunun benzeri birkaç site daha var onları da kontrol edin.

    https://isapplesiliconready.com/tr


    Rosetta desteği olduğunu belirtiliyor ise M1'de kullanılabilir oluyor.

    Windows tabanlı uygulamadan farklılıklar içerebiliyorlar.

    Paralels ile Windows ARM kuruluyor, henüz yeni ve x64 Windows gibi etkin değil.

  • iGroN İ kullanıcısına yanıt

    Hayır programın (pSPICE) mac desteği zaten yok. Fakat aldıgım mac e parallels ile windows kurduğum zaman sorunsuz çalışır mı diye merak ediyorum. Parallels ile tam bir windows bilgisayar kullanıyormuş gibi olacaksam sorun olmaz ama bazı programlarda sorun cıktıgı soyleniyor yukarıda belirttiğim gibi. pSPICE ın ne mac sürümü var ne de rosetta ile desteği. Tamamen windows üzerinden çalıştırmam gerekicek.

  • Bunu şöyle açıklıyım;

    "x64" mimarisinde Windows ile "ARM" mimarisindeki Windows aynı stabilitede değil.

    Yani Windows kurunca çözülecek gibi düşünmeyin.

  • intel işlemcili bir macbook alabilirsin. onlarda sanal makina üzerine kurulan windows çok akıcı çalışıyor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mow_

    intel işlemcili bir macbook alabilirsin. onlarda sanal makina üzerine kurulan windows çok akıcı çalışıyor

    Kesinlikle doğrudur. Hatta intelli bir macbook'a parallels ile değilde bootcamp ile windows kurarsanız tam bir windows deneyimi yaşarsınız.

  • merhaba,

    M1 islemcili macbook almayi dusunuyorum fakat;

    parallels ile windows ARM calistirildiginda MS SQL server express calisiyor mu acaba

    bu benim icin onemli

    deneyen arkadas olursa bilgi verirse sevinirim

    tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.