Şimdi Ara

Şüpeli işlem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eşimin kredi kartından 7 adet işlem yapılmış bankayı arayıp kartı hemen kapattırdım. İşlemler açık provizyonda olduğu için işlemlere uygulama üzerinden itiraz yapamadım. Sabah hepsiburadayı arıcam yapabilecekleri birşey varmı bilmiyorum. Kart hepsiburadada kayıtlıydı acaba hepsiburadayımı hacklediler bilmiyorum. Daha önce başına benzer bir durum gelen varsa bilgilerini aktarırsa sevinirim

    Şüpeli işlem

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >







  • Gecmis olsun

    Bu bilgiden sonra hepsiburada kart bilgilerimi kaldırdım.

    Zaten hiç bir sitede kaydetmiyorum sonraki alışverişte bir bakıyorum. Kart bilgisi otomatik geliyor.

    Sormadan kayıtlıyorlar kartları.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 21 Haziran 2021; 6:36:22 >
  • TiSKE kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Ben de bundan sonra sadece sanal kart ile alışveriş yapıcam

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • crank444 kullanıcısına yanıt
    Kartı sömürmüşler neredeyse.
    Hocam Hepsiburada’yi arayıp hangi hesaptan bu tür işlemlerin gerçekleştirildiği öğrenip, bankaya itiraz formu doldurun. Yurtiçi işlemler olduğu için cok fazla umarım sorun yaşamazsınız.

    Birde sizlere harcamalarınız ile ilgili birkaç önerim olacak:

    1- İnternet üzerinden alışveriş yaparken mutlaka hangi site veya platform olursa olsun sanal kredi kartını kullanıp, alışveriş sonrasında s. Kart limitinizi sıfırlamanız. Böylelikle sanal kartınız başkasının eline geçse dahi herhangi bir işlem sağlayamazlar.

    2- Yurt dışıyla bağlantınız yok ise, kartınızı internetten yurtdışı alışverişlerine kapattırmanız.

    3- Hiç bir Platformlara kartınızı kaydetmemeniz (dilerseniz Masterpass’e üye olup buradan kart bilgilerinizi girmeden de işlem yapabilirsiniz.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-380B9FCD3 -- 22 Haziran 2021; 13:18:41 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İlginiz ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim sorunu hallettik. Sizin de dediğiniz gibi kartlarımı yurtdışı ve internetten alışverişe kapattım sanal kart kullanmaya başladım. Anlaşılan bizim tedbiri elden bırakmamamız gerek bu tarz şeyler hep olurdu fakat ilerde dahada artacağı kanısındayım

  • Geçmiş olsun hocam, bu kadar yüksek limitli bir kredi kartını nasıl internet alışverişine açık bırakabildiniz şaşırdım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • iDoctor kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim açıkçası birşey olmaz diye düşünüyordum 3d secure felan var ama kart hepsiburadada kayıtlı olunca 3d secure olmadan işleme izin veriyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 3D secure olmadan yapılacak işlemlerden işyeri sorumludur. Siz harcamaya itiraz ettiğiniz anda ödeme durdurulur. Ödemeyi sizin yaptığınızı ispatlamak işyerinin yükümlülüğündedir. Ödemeyi siz yapmadığınızı iddia ederseniz banka paranızı geri verir, işyeri malı göndermediyse iptal eder, gönderdiyse savcılığa suç duyurusunda bulunur ve alışveriş yapılan bilgisayarın IP adresi, sipariş teslimatı adresi, siparişi alacak olan kişi adı, vs. hepsi sorgulanarak kartınızı usulsüz kullanan kişiler bulunmaya çalışılır ama bu artık sizin sorununuz değildir. Kart bilgilerini paylaşmaktan ölümüne korkmayın, herkese verin demiyorum tabii ki ama 3d, sms ve pin kodu olmadan yapılan harcamalardan sorumlu değilsiniz. Ayrıca pek çok banka alışverişten sonra bildirim yapıyor, hatta benim kullandığım kart bankası yüksek tutarlı alışverişlerde ayrıca sms atarak bilgilendiriyor. Açık provizyon aşamasında işlemi iptal etmek çok daha kolay.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.