Şimdi Ara

Türkiye'de çok ucuza oyun oynamanın yolu (Konsollar)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Böyle bir konu açarak oyun oynamak isteyen ancak bütçesi yeterli olmadığını düşünen arkadaşlara yol göstermek istedim.

     

    Konsollarla yaklaşık 1.5 yıl önce tanıştım. İlk olarak xbox one s, sonrasında xbox one x sonrasında xbox series s sonrasında ise playstation 5 ile yoluma devam ediyorum. Bu süreçte de bir çok oyun oynarken neredeyse hiç para ödemedim diyebilirim.

     

    Aşağıda yazacaklarım tamamen ülke şartlarıyla alakalıdır. Alım gücü düşüklüğümüz ve enflasyonu bir miktar da olsa lehimize kullanmak..

     

    Öncelikle cihaz ile başlayalım. Yegane bütçe ayırmanız gereken nokta burası aslında. Ama bu paranın boşa gittiğini asla düşünmeyin. Çünkü siz aldığınız cihazı kullandıktan 2,3 veya 5 sene sonra aldığınızdan daha yüksek bir fiyata satacaksınız.

     

    Şöyle bir bakarsak ps4 ü zamanında 0 olarak 3-4 yıl önce 900tl ye alan arkadaşlar 1600tl ye satmakta. 1200tl ye alınan slim modeller 2000tl ye satılmakta.

    Keza xbox lar içinde bu denli olmasa da yükseliş var. 900tl ye alınanlar 1300tl gibi.

    Bu açıdan Türkiye'de çok daha hızlı piyasası olan playstation tercih etmek daha mantıklı olacaktır.

    Yani elinizdeki parayı siz birikim hesabında tutsanız bu denli nemalanma yaşayamazsınız. Aslında konsol alarak hem oyun oynama keyfine ulaşırken bir yandan da sanki paranız bankadaymışçasına artmaya devam ediyor. Bugün alınan playstation 5 ler 2-3 sene sonra eminim ki satmayı istediğinizde bankada paranın durmasından size daha fazla getiri sağlayacaktır.

     

    Burada tek risk kalemi cihazın garanti bittikten sonra bozulması durumu. Bunun yaşanma ihtimali de oldukça düşük çünkü konsollar uzun süre çalışma hedefiyle üretilmekte. Yine de arızasına göre çözümler de mevcut oluyor tabi çöpe atma gibi bir durum yok.

     

    Bu şekilde zamanında mantıklı bir tercih yaparak cihazımızı alabiliriz. Şuan bütçesi olan için xbox series s ve playstation ps 5 digital edition en tercih edilebilir ürünler.

     

    İkinci el ürünler açısından da playstation 4 slim, playstation 4 pro ve xbox one x hala tercih edilebilir ürünler arasında.

     

    Cihazımızı aldık şimdi oyunları nasıl uygun fiyata oynayacağız? Xbox tarafında gamepass sistemi mevcut. Basit bir anlatımla netflix sistemi tarzında bir çok oyunun size ücretsiz sunulduğu bir üyelik sistemi. Her ay yeni oyunlar eklenmekte ve microsoft aldığı birçok stüdyo ile çıkartacağı oyunları ilk günden gamepass e getiriyor. Bu üyeliği iki kişi alıp bölüşebiliyor. Ortalama maliyet kişi başı 10tl civarı.

     

    Gamepass de birçok oyun mevcut olmakla birlikte tabiki birçok oyun da gamepass de mevcut değil. Bu noktada bu oyunları dijital olarak kendi hesabınıza satın almayı tercih edebilirsiniz ancak tabiki bu ciddi bir bütçe gerektirir. Konumuz uygun fiyatlı oyun oynamak olduğu için bu ihtimali geçiyoruz. Burada yapmamız gereken forumun xbox kardeşlik konusunu aktif takip etmek ve aradığınız oyunları hesap olarak satın almak. Bu linkten kardeşlik konusuna erişebilirsiniz.


    https://forum.donanimhaber.com/xbox-dijital-ortaklik-oyun-ve-hesap-satis-takas-grubu--98908379


    Oyunu oynadıktan sonra tekrar aldığını fiyatlara yakın bir fiyata satabilirsiniz.(Her oyunu oynayanın aldığından bir miktar daha uyguna satması ideal olandır.)


    Gamepass+ bu yöntem ile çok uyguna xbox tarafında kaliteli onlarca oyuna erişebilirsiniz.


    Gelelim playstation tarafına;

    Daha önce playstation kullanmamış iseniz ve ilk kez playstation 5 alırsanız harika bir kütüphane sizleri bekliyor. Playstation 4 neslinde çıkmış birçok özel playstation oyunu ve diğer firmaların toplamda yaklaşık 20 çok iyi oyunu size ücretsiz sunuluyor.(Plus aboneliği almanız durumunda)


    Playstation 4 almanız durumunda da bir playstation 5 sahibi tanıdığınız ya da internet üzerinden cüzi miktar ücretlerle bu oyunları playstation 4’e de tanımlamanız mümkün. Sony bir ara buna bir engel koymuştu ancak sonradan kaldırdı ve şuan bu şekilde oynanabiliyor.


    Bunun dışında playstation plus üyeliği maliyetine gelelim. İndirimlerde 180tl/12 ay, indirim dışı ise 240tl/12 ay şeklinde. Playstation tarafında plus üyeliği 3 kişiye bölünebiliyor. Bu durumda maliyet iyice düşmekte. Forumdan güvenilir kişilerle bu şekilde ortaklıklar kurmanız mümkün.


    Playstation plus her ay 3 adet ücretsiz oyun vermekte. Hatta eski bir hesap bulup ortak olmanız durumunda(ben bu şekilde yaptım) hesabımda şuan plus üyeliğinin verdiği geriye dönük 100 den fazla oyun var.

    Bunlar dışında oynamak istediğiniz oyunlarda yine kardeşlik sistemini kullanabilirsiniz. Bu tarafta ps4 neslinde çıkmış oyunlar üç kişi tarafından paylaşılabiliyor. Bu da daha uygun maliyet demek. Ayrıca playstation kullanıcısı Türkiye’de xbox a nazaran fazla olduğu için oyun alım-satım ı xbox tarafına göre çok daha hızlı gerçekleşmekte. Yine bu yöntemle de çok uygun fiyatlara yeni çıkmış oyunları oynayabilirsiniz. (Örn: Resident evil village sec hakkı 75 tl ye satılmakta, Ghost of tshusima sec hakkı 70tl ye, the last of us 2 sec hakkı 50tl ye satılmakta vs.) Alıp oynayıp tekrar sattığınızda yeni çıkan oyunları çok uygun fiyata oynamış oluyorsunuz.


    Kardeşlik konusuna buradan ulaşabilirsiniz.

    https://forum.donanimhaber.com/ps4-ps5-dijital-ortaklik-oyun-ve-hesap-satis-takas-grubu-satilik-ilanlar--109819213

    Bir oyun sever olarak Türkiye’deki durumu göz önünde bulundurarak bütçenizi sarsmadan da son çıkan oyunları dahi keyifle oynayabileceğinizi hatırlatmak istedim. Herkese iyi oyunlar...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.