Şimdi Ara

BU SİSTEME NE İYİ GİDER?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba. Benim sistemim şöyle:

    8gb ddr3 1333mhz ram
    1gb ddr3 128bit ekran kartı 🙄
    İntel core i7 870 @ 2.93GHz
    Sandisk 3d 500gb ssd (henüz 1tb hdd lakin bu arkadaşı almayı düşünüyorum)

    Şimdi bilgisayar biraz oyun biraz da belki yazılım programları kullanılacak. Ben diyorum ki 1gb 256 bit ddr5 bu sistem için en iyi oran olur diyorum. Daha fazlasını ram kaldırmaz bence, sonuçta ddr3. Size göre hangi ekran kartını almalıyım? Daha yükseğini almanın bir anlamı var mı? Bana marka model olarak değil de yazdığım gibi teknik bilgilerinden söyler misiniz? Çünkü onları hiç anlamıyorum. Gtx840 falan yazıyorsunuz ben hiçbir şey anlamıyorum. Google'a yazıyorum ama aynı isime sahip farklı özellikli kartlar çıkabiliyor. Para elbetteki yok. Yoksa yeni bilgisayar al kurtul.

    İşlemci iyi olduğu için böyle bir masrafa girmeyi düşünüyorum. Ram da fena değil. Ek olarak da ucuz psu önerilerine de açığım. Bendeki 250w ve söz ettiğim ekran kartı ise 500wlarda çalışıyor. Ekran kartının enerji isteğini de yazarsanız ekstra sevinirim ona göre de psu lazım.

    Özetle alacağım 3 şey var; ssd, psu ve ekran kartı. Ssd konusunu hallettim galiba çünkü dediğim ssd cidden iyi. ekran kartını soruyorum lakin psu önerilerine de açığım.

    Yardım edecek kişilere şimdiden çok teşekkür ederim. Ayrıca elbette 2. El düşünüyorum ekran kartını. Psu da sarı sitede 200 liraya 600w falan vardı. 80+ olmaması astarı yüzünden pahalıya mı gelir? Teşekkürler.

    Bu arada 1tb hdd ortalama ne kadar eder? Onu da satıp biraz tasarruf sağlamak istiyorum ssd aldıktan sonra.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sananeulan34340043 -- 22 Kasım 2021; 16:23:53 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • Up up Up

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dostum sistemin maalesef çok eski ve zayıf durumunda. Sadece işlemcin 12 yaşında. Boşuna günü kurtarmalık yükseltmelere para ve zaman harcama, onun yerine birikim yap. 2 bin liraya çok temiz 2. el apu sistemler bulabilirsin. Özellikle Ryzen 3 2200G'lu sistemler çok uygun. Bak ikinci eller. https://www.sahibinden.com/toplama-masaustu-bilgisayar?price_min=1500&query_text_mf=apu&price_max=2500&query_text=apu


    Bak sıfırı https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-amd-apu-athlon-3000g-8gb-120gb-ssd-ofis-bilgisayari-p-35898

    https://www.teknobiyotik.com/oyuncu-pc-gamer-pc/oyuncu-masaustu/teknobiyotik-a1-oyuncu-bilgisayari.html

    https://www.incehesap.com/nemesis-2200-oyuncu-bilgisayari-fiyati-39592//





  • MuharremAylar kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabın için teşekkür ederim ama 2bin lira vermemek için zaten biraz yükseltme yapayım dedim. Bin liradan az bir fiyatla iyi kötü bir makine olsun diye dedim. Ayrıca mesela rust'ı orta ayarda 30fps oynatmaz mı dediğim ekran kartıyla? Çok bile. Zaten öyle aman aman oyun oynayan da yok. Bilgisayar genellikle bir iş (office falan) olmuyorsa yatıyor. Yatan bir bilgisayar için bin lira bile çok geliyor. Bilmiyorum bir yandan da. Hiç para harcamayıp daha sonra bir gün belki alırım. Ucuza kapatabilirsem değerlendireyim dedim ama zor galiba. Neyse tekrardan teşekkür ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Up desem?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Genelde bilgisayar parçaları 3-4 yıl kadar birbiriyle uyumlu çalışır. DDR, PCIE gibi nesiller değiştikçe iki farklı cihazı birlikte kullanmanın mantığı kalmaz. Hatta iki nesil arasında genelde güç kabloları, harddisk bağlantıları vs. uyumsuz olabilir, fiziksel olarak mümkün olamaz.


    Bu yaştaki bir bilgisayar için yapabileceğiniz en iyi şey satmaktır. Kullanmak istiyorsanız da sıfır SSD almak, ikinci el RAM eklemek gerekir. Ekran kartı satın alırsanız alabildiğiniz her yeni kart sistemin geri kalanına fazla gelecek, boşa harcama yapmanıza yol açacaktır.


    Yatırdığınız paranın çöpe gitmemesi için bu sisteme SSD+RAM dışında ekleme yapmamanızı öneririm. Ram seçerken de model numarasına kadar bakıp araştırmanızı öneririm. Toplam Ram sadece 2'nin kuvveti olursa yeterli olmaz, mhz ve CL değerleri de eşleşmelidir.


    Eski sistemler genelde daha fazla elektrik tüketir. Bunu sınırlamanın yolu var, undervolt underclock yapabilirsiniz.


    Bu bilgisayarı değerlendirmek istiyorsanız yapmanız gereken diğer şey de ssd + ram ekledikten sonra linux ile kullanmak. Windows 10 kaldıracak bir işlemci (4 çekirdek 8 thread var, hala bu özelliklerde satılan laptoplar mevcut) ancak internette gezinirken yeni web görsel teknolojilerinin altından kalkamayabilir şu anki veya alacağınız ikinci el ekran kartı.


    Ekran kartı eklemek istiyorsanız bilgisayarla yaşıt kartlara bakabilirsiniz, şu an 200-300 liraya satılıyor ama bir sene önce 50-100 liraya bulunuyordu. Sıfır almayın. kartınızın tam modelini de paylaşırsanız iyi olur, belki almanıza gerek kalmaz.


    PSU için bütçe belirlerken günde kaç saat kullanacağınızı, aktif yoğun işlem yapıp yapmayacağınızı ve kullanılmadığında boşta bırakıp bırakmayacağınızı önceden hesaplamanız gerek. Ekteki resme bakabilirsiniz.


    Elinizdeki bilgisayar ile programlama öğrenilir, ekran kartınıza bağlı olarak 1080p görüntü de alabilirsiniz. Ya bütçenin tamamını harcamayın ya da 3500'e kadar çıkmaya hazır olun.


    Mevcut PSU'nuz bozuk mu peki?

    BU SİSTEME NE İYİ GİDER?




  • U011E kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarınız yeterki kanaati oluşturdu bende. Öncelikle anakart daha fazla ram desteklemiyor. Quadro h55m-55g. Zaten 4+4 olarak mevcut. Windows 10 home yüklü ama şimdiye kadar herhangi bir kasma, donma olmadı. Hatta hddye rağmen windows 7ye göre oldukça kısa bir sürede açılıyor. Bana işlemci o kadar kötü değilmiş gibi gelmişti de ondan bir şeyler yapayım dedim. Bir de casper tw9 var ve 1.7GHz işlemcisi var. Onda da win10 home yüklü onda da bir kasma donma yok. Yalnızca açıldıktan sonra ilk 2 3 dakika oluyor biraz.

    Psu çalışıyor zaten bilgisayar da çalışıyor 250w. En iyisi sistemin üstüne daha fazla gitmemek galiba evet. Hem para da cepte kalır. Zaten ihtiyaçtan ziyade işsizlikten dolayı bakıyordum ama en iyisi hiç böyle bir işe girişmemek. Zaten bütün ihtiyacı karşılayacak kadar yetiyor. Hddye karşı savaş açtım ondan dolayı ssd düşünüyordum. Ekran kartı da çoook eski bir şey olduğu için belki biraz yükseltilir dedim.

    Vazgeçtim ama kafamda hâlâ merak ettiğim bir soru var. Dediğim özellikteki ekran kartı sizce bu sisteme uygun mu yoksa fazla mı? En fazla ne alınır bu sisteme? Marka olarak değil de benim yazdığım gibi söylerseniz daha iyi anlarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sananeulan34340043 -- 17 Haziran 2021; 17:36:37 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.