Şimdi Ara

Phanteks Vertical GPU Kit + 2 PCI Express Kart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba.


    Sitede problem olduğu için resimleri Imgur a attım : https://imgur.com/a/SyqCfJu


    Uzun zamandır uygulamayı planladığın Vertical (Dikey) GPU uygulalamasına başlıyorum.


    Kartı dikey koyma planım yaklaşık 4 senedir mevcuttu ancak sistemimde ayrı olarak takılı 2 PCI karttan ötürü uygulayamıyordum. Önceden kullandığım kasa Mid Tower bir kasa olduğu için yeteri kadar boş slotum yoktu ve PCI kartları takmadan kullanma zorunluğu olduğu için sürekli erteliyordum. Kasamı geçen gün Phanteks Enthoo Pro 2 ile değiştirdim ve üzerinde bulunan Vertical GPU bölümüne kartı takarak bir deneme yaptım.


    Ekran kartım Aorus RTX 3080 olduğu için kendisi 3.7 slotluk bir alan kaplıyor ve yan cama çok yakın olduğu için temiz hava almada problem yaşıyorum. Durum böyle olunca kartı normal yerine kit ile taşıma ve diğer kartları bir şekilde montajlama durumuna geldim.

    Phanteks Vertical GPU Kit + 2 PCI Express Kart



    Öncelikli olarak almış olduğum ürünün resimlerini buraya ekliyorum.


    Ürün basit bir kutuda geliyor.

    Phanteks Vertical GPU Kit + 2 PCI Express Kart



    Kutuyu açtığınızda sizi basit bir bilgilendirme kağıdı karşılıyor. Kağıt üzerinde nasıl montaj edileceği ve eğer kasanızın kart braket yeri uygun değilse manuel olarak modifiye etmeniz gerebileceği bilgisi verilmiş.

    Phanteks Vertical GPU Kit + 2 PCI Express Kart



    Kutu içerisinden

    1 Adet PCI Express 3.0 Raiser Kablo

    Bağlantı vidaları ve braketin kasa zemini ile temas etmesi durumunda orada bulunan kablo v.s. ekipmana zarar vermemesi için braket altına yapıştıracağınız köpükler 3 farklı kalınlıkta köpükler

    1 Adet braket çıkıyor.

    Phanteks Vertical GPU Kit + 2 PCI Express Kart



    Braketin kendisi 6 slotluk yer kaplıyor. Kasanız üzerinde nasıl duracağını ona göre planlaya bilirsiniz. Eğer braketi daha az yer kaplaması açısından yükseltmek isterseniz sağ üst köşeden çentinkerini kesmeniz gerekmekte.

    Phanteks Vertical GPU Kit + 2 PCI Express Kart



    Kutu içerisinde çıkan raiser kablo PCI Expres 3.0 destekli. Ne yazıkki 4.0 desteği yok. Bunun için isterseni varsa kendiniz ayrı bir PCI Express 4.0 raiser alabilir veya bios üzerinden PCI Express 3.0 uyumluluk modu açarak kullanabilirsiniz.

    Phanteks Vertical GPU Kit + 2 PCI Express Kart



    Benim planımda kasamda 8 slotluk yer olduğu ve en altta bulunan slotun boş olduğunu düşünerek bir kartı en üste takarak diğer kartı ekran kartının arkasına saklamayı düşünüyorum. Bunu yapabilmeniz için elinizde 1 adet daha PCI raiser kablo olması gerekmekte.


    Ekran kartını söktükten sonra diğer PCI kartlar meydana çıktı.


    Phanteks Vertical GPU Kit + 2 PCI Express Kart


    İlk amaç Ses kartını en alt slota takıp elimdeki mevcut diğer PCI Ekspres kartı ile Wifi kartını bağlamaktı. Baya baya da oldu. Ekran kartını önce kite takıp sonra kasaya bağlamanız gerekli. Yoksa benim gibi 2 işli olursunuz.

    Phanteks Vertical GPU Kit + 2 PCI Express Kart
    Phanteks Vertical GPU Kit + 2 PCI Express Kart

    Ancak sistemi açtığımda Wifi kartı çalışmadı ve kasayı tekrar toplamak zorunda kaldım. Kiti taktıktan sonra kasa altında fazladan 2 slot kaldığı için kartları buraya taktım. Şimdilik ses kartı çalışıyor ancak Wifi kartı için riser satın almam gerekti.

    Phanteks Vertical GPU Kit + 2 PCI Express Kart
    Phanteks Vertical GPU Kit + 2 PCI Express Kart



    Isıl değerleri merak eden arkadaşlar için kesin birşey söyleyemeceğim. Nedeni ise bu işlemlerden önce kartı sökmüşken kartın termal padlerini ve macununu değiştirdim. Hatta Led in tekinin kablosunu takmamışım galiba yanmıyor :) Ama genede bilgi olarak cama yakınk durumla arasında 8 derecelik bir fark olduğunu söyleyebilirim.


    Ek bilgi olarak benim gibi eğer Display port kullanıyorsanız kartın display portları kasa arkasında kör noktaya geldiği için tırnaklarına basmak ve sökmek baya zor oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shindorei -- 15 Haziran 2021; 23:18:19 >



  • Bende p600s var ve içinden riser kablo hariç küçük bir plastik şeklinde vertical mount çıktı. Ben de sizin önceden yaptığınız gibi taksam yan cam panel yüzünden sığmaz kapanmaz diye tereddüt edip almadım. Suprim X 3090 kullanıyorum


    Ürünü nereden aldığınızı da paylaşabilir misiniz? Riser kablo kullanımıyla ilgili çok fazla olumsuz yazı okuduğum için de tereddüt ediyorum. Karta ve anakarta zarar verdiğini söyleyenler var

  • U011E kullanıcısına yanıt

    Ürünü ben N11 üzerinden QP den aldım. Fiyat olarak en uygun orasıydı. Phanteks in kendi braketi. Riser kablolar ile ilgili olarak ben genel görüşe pek katılmıyorum. Araya sadece kablo takıyorsunuz. Buradaki bana göre önemli olan kıstas kablonun kalitesi. 100 liraya ne olduğu belli olmayan ürünleri alabileceğin bir fiyata kendini kanıtlamış markalara 500 lira vermek 20k lık ürünler için daha mantıklı geliyor.


    Ben şu anda kasanın kendi üzerindeki yeri kullanıyorum ve kart camla neredeyse bitişik. Hava alacak yeri yok. Altına bir kağıt sıkıştırdım biraz eğik tutuyorum. Bu braket ile olması gereken yere alacağım.


    Phanteks Vertical GPU Kit + 2 PCI Express Kart



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shindorei -- 15 Haziran 2021; 14:13:30 >
  • kasayı yan keskı ıle kesıp. Phanteks Vertical GPU Kittakıcaksınız. ben oyle yapıcam auris alınca. bende de o kaplo ve kıtı var kasamdada pcı yuvaları metallerı var. takılmıyor yani. dıger turlu takılır ıse apaaratsız. cama cok yakın oluyor ve hava sırkulasyonu olmuyor. ımzama bakınız profılımden.


    diğer 2 pcı kartınız ıcınde uzatma kablosu satın alınız. su 40 tl lıkler ısınızı gorucektır pcı 1.1-2 ıse fılan kartlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 15 Haziran 2021; 19:42:42 >
  • Benim kasada o kesilmesi gereken ara parçalardan olmadığı için modifiye ye gerek kalmadı :)

  • Emeğinize sağlık.


    Alttaki kart wifi kartına hiç ağırlık binmiyor mu?

    GPU havada kalmış gibi görünüyor, ürün metal de olsa zemine sabitlenmeden 2-3kg ağırlığı uzun süre taşıyabilecek kadar sağlam mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi U011E -- 15 Haziran 2021; 23:37:52 >
  • U011E kullanıcısına yanıt

    Alttaki karta ağırlık biraz da olsa biniyor. Kart dikey olarak konumlandığı için eğilme yataydaki kadar olmuyor ama. Alttaki kart ses kartı. Kendisi biraz geniş olduğu için yukarı kaldırma niyetimde var. Şu PCI riaser gelsin duruma göre hareket edicem.

  • Öncelikle hayirli olsun

    konuyu anlamakta biraz güclük cektigim icin yaziyorum. bir fotoda vertikal aparatla (bracket ile) beraber takili ve cama epeyce uzak sayilir, bu sekilde sicaklik kac derece idi? sonra ki fotolarda cama yakin olan kasanin kendi pcie yuvasina takilmis ve cama kac cm yakinlikta? horizontal, vertikal1 ve vertikal2 aralarinda ne kadarlik bir sicaklik farki oldu? ihtiyactan yapildigi asikar lakin ekrankarti yerine pci kartlar riser ile kasanin altindaki ve üstündeki vertikal yuvalara bir yerlere takilamazmiydi? karti cama dayayip 8 derece daha sicak calistirmaya deger mi? bu 8 derece, 70 üzerine 8 = 78 mi yoksa 50 üzerine 8 = 58 mi? Memnun musunuz?

    bende ona göre full tower kasa almayi planliyorum, evga dg86 (ikinci el), cosmos II(ikinci el) yada sifir olarak Nanoxia Deep Silence 5 Rev. B düsünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazıya dökmedeki beceriksizliğim için kusura bakma :)


    2 durum var.


    1. braketsiz şekilde kasa camına yakın pozisyon. Burada normal 2 slotluk kartla için sorun olmayacaktır. Bendeki kart biraz büyük olduğu için camla arasında 5mm civarı bir boşluk kalıyordu. Bu şartlarda kart normal olarak temiz hava alamadığı için sıcak çalışıyordu. Hatta kartın hava almasını sağlayabilmek için kağıt sıkıştırıp hiç yoktan en sağdaki fanı camdan 10mm uzatmayı başardım. Vereceğim değerler eth mining yaparkendi değerleri. GPU sıcaklığı 57C Hot Spot 70 Vramler de 82 deydi. Fan hızım da %90 da.
    2. Braketi taktığımda fanların temiz hava alabileceği alanı açtığım ve alttan gelen temiz havayı hem fanlardan hemde air force ile kart için geçirdiğim için daha serin çalışıyor. En azından öyle düşünüyorum. Düşünmemin nedeni ise kartın termal pad ve termal macununu değiştirmiş olmam. Kart ile cam arasında 100mm den fazla mesafe vardır diye düşünüyorum. Şu anki pozisyonda GPU sıcaklığı 50 Hot spot 63 Vramler de 74 derecede. Ancak fan hızı %80 de


    Braketi aşağıya takmama nedenime gelecek ses kartı üzerinde rahatsız edici bir kırmızı ışık var. bunu olabildiğince gizlemek istediğim için o kartı en aşağıya taktım.


    Kartı cama dayayıp sıcak çalıştırmaya değer mi bence 500 lira verip serin çalıştırmak çok çok daha mantıklı.

  • shindorei kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler :) simdi anladim, vertikal1, 2 derken ben ilk ve son halini karistirmisim ve evet mantikli olmus. Suan önü acik sekilde kullaniliyor. Horizontal yerlesimdeki sonuclarida gorebilseydim benimde kararim netlesirdi ama vertikal de gayet serin calisiyor suan, tabi termal pad macun degisti altta da canavar gibi fanlar olunca, e tabi :) tekrar hayirli olsunPhanteks Vertical GPU Kit + 2 PCI Express Kart 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.