Şimdi Ara

ABD, BAE’nin Huawei’den vazgeçmesini istiyor: Aksi halde F-35 anlaşması askıya alınabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ABD, BAE’nin Huawei’den vazgeçmesini istiyor: Aksi halde F-35 anlaşması askıya alınabilirDünyanın en pahalı savunma sanayi yatırımına dönüşen Müşterek Taaruz Uçağı F-35 projesi, ABD dışında birçok ülke tarafından da tercih ediliyor. Ancak süreçle ilgili krizler bitmek bilmiyor. Hatırlanacağı üzere Türkiye, bir dönem üretici ortağı olduğu ancak Rusya’dan alınan S-400 hava savunma sistemi sonrası ortaya çıkan krizin ardından projeden çıkarılmıştı. Benzer bir durum, ABD’nin Ortadoğu’daki ortağı Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) için de geçerli olabilir.



    Ayrıca Bkz.DARPA, düşman dronlarını etkisiz hale getiren pembe renkli bir karışım geliştirdi



    ABD’den yaklaşık 23 milyar dolar değerinde F-35 ve insansız hava aracı almayı planlayan ve bu anlamda ülke yönetimiyle anlaşan BAE’nin telekomünikasyon alanında Çinli şirketlerle gittiği işbirliğinin sıkıntı yaratabileceği düşünülüyor. Bu alanda Çin merkezli Huawei ile anlaşan BAE’nin ülkeyle kurduğu ortaklığı sonlandırması ve ABD’nin ülke yöneticilerine farklı alternatif arayışına gitmesi gerektiği yönünde baskı yaptığı belirtiliyor.



    Trump döneminde de çözülememişti



    Aslında Trump döneminden kalma bir konu olan hususla ilgili ise BAE tarafından net bir cevap verilmiş değil. Bazı kaynaklar, ABD’nin 2026 ya da 2027 olarak ön gördüğü F-35 teslim dönemine kadar BAE telekomünikasyon ağlarından çıkarılmasını istediği Huawei teknolojisi için Arap ülkesinin ek süreye ihtiyaç duyduğunu dile getirmiş. BAE’ye göre Çin teknolojisi karşısına konumlandırılacak çok daha uygun alternatifli bir çözüm bulunması gerek.  Söz konusu alternatifler arasında Samsung, Ericsson ve Nokia gibi şirketlerin adı geçiyor.



    ABD, BAE’nin Huawei’den vazgeçmesini istiyor: Aksi halde F-35 anlaşması askıya alınabilir



    ABD’nin uzak doğu ülkesi Çin’in Ortadoğu’da nüfuzunu artırma çabalarına karşı bir hamle olduğu anlaşılan gelişme için ne tür adımlar atacağı ise ayrı bir merak konusu. Zira ülkenin Ortadoğu planları için önemli bir ortak olarak gördüğü ve son dönemde İsrail’le başlayan yakınlaşmanın merkezinde olan BAE, Çin ile de oldukça yakın ticari ilişkiler içinde. Savunma sanayinde de vuku bulan bu yakınlaşma, acaba ABD’nin ülkemizle yaşadığı soruna benzer bir problemi BAE ile de yaşamasına neden olabilir mi?



    Bu konuda farklı görüşler olsa da uzmanlar, ABD’nin BAE’ye F-35 satmaktan vazgeçebileceğini ifade ediyor. Hâlihazırda ABD içinde de eleştiri seslerinin oldukça fazla yükseldiği F-35 projesi için olası pazarların kaybedilmesi ise Kuzey Amerika ülkesini daha da sıkıntıya sokabilir. Bakalım önümüzdeki süreç ne şekilde işleyecek.




    Kaynak:https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-06-11/biden-prods-uae-to-dump-huawei-sowing-doubts-on-key-f-35-sale



  • Hem 23 milyar dolar silah alımı yapacam hemde üstüne şantaj yiyecem. Türkiye'nin kendi milli savaş uçağı projesine ayırdığı rakam 3 milyar dolar üstelik insansız hava araçları teknolojilerine bugüne kadar yatırdığı para 2-3 milyar dolar toplasan hepsi 6 milyar dolar yapmaz.
    Yüce Allah (c.c) yabancıya, namerdin eline düşürmesin...
  • F35 5. nesil santaj ucagi
  • Ne f35 miş arkadaş şiddetli hapşırdın vermem ters baktın alamazsın güzel iş valla tüm dünya birleşip amerikan silah programlarını boykot etse görürüz ozamanda işte olmaz malesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okinkurt -- 14 Haziran 2021; 2:21:31 >
  • belki kendiledi bile kullanamayacak o uçağı çok sorunlu
  • wolferto kullanıcısına yanıt
    Araplarda para bol olduğu için bakım maliyetleri hiç sorun olmayacaktır. Tam bir zengin arap ülkeleri uçağı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ti7800 -- 14 Haziran 2021; 07:35:24 >
  • Yerli üretimin ne kadar önemli imiş. Bu uçağı versede daha sonra da şunu yapma yedek parça vermem gibi tehditler yapacak
  • Terör destekçisi abd ile dogu ülkelerinin arası bozulsun bizim araplar şu terör destekçisi batı ile işbirligini bıraksın artık mmu kayma olabilir belkide
  • SuperVisör kullanıcısına yanıt
    Araplar terör destekçisi değil çünkü. Al birini vur ötekine.
  • vermesınler kendılerı kaybeder bence arap dunyası bu dayatmalara cevap vermelı paranla bıle satmak ıstemıyor ben olsam rusya dan alırım sılah ama muslumanlar nedense hep abd ye yonelıyor artık bıtırın abd tekellık yapmak ıstıyor.
  • Umarım santajları başarılı olur son yıllardaki Çin etkisi hiç hoşuma gitmiyor...
  • Way arkadaş ne F35 miş... Mahallenin Güzel kızı gibi herkesei bununla dize getirmeye çalışıyorlar... Dünyayı bununla tehdit ediyorlar. Alın bir tarafınıza s....

  • Bizimkiler nasıl ki F35 konusunda kendi ülkesini yani Türkiye'yi haksız buluyorsa aynısı BAE içinde geçerli.


    ABD'nin emirlerine uymayanlara, ilk içimizdekiler karşı çıkıyor. Sorun da burda zaten. Yoksa tabii ki Amerika çıkarları doğrultusunda hareket ediyor.

  • Çin gelecek 30,40 yıl içinde dünyanın patronu olacak. Yasakçı bir zihniyetin dünya üzerinde egemenlik sürmesini istemem Uygur Türklerine yaptıkları orta da ellerinde daha büyük imkanlar olursa kim bilir neler yaparlar. Nüfusunun artışının yavaşladığını fark eden çin çocuk sayısını 1 ile sınırlı tutuyordu. Geçen ay 3 çocuğa çıkardı sayıyı çünkü biliyor ki, nüfusları düşerse gelecek yıllar tehlikeli olabilir.
  • Gringo iyice şımardı. Çin ev Rusyanın birleşip bunlara esaslı bir şamarı indirmesi gerekiyor.

  • Hem 23 milyar dolar silah alımı yapacam hemde üstüne şantaj yiyecem. Türkiye'nin kendi milli savaş uçağı projesine ayırdığı rakam 3 milyar dolar üstelik insansız hava araçları teknolojilerine bugüne kadar yatırdığı para 2-3 milyar dolar toplasan hepsi 6 milyar dolar yapmaz.
    Yüce Allah (c.c) yabancıya, namerdin eline düşürmesin...
  • Amerika: Bakıyorum da Xiaomi dahil bir çok çinli üreticiden telefon , elektronik alıyorsun ha. Valla f-35 leri vermem haABD, BAE’nin Huawei’den vazgeçmesini istiyor: Aksi halde F-35 anlaşması askıya alınabilir 

  • İstedi filan çok komik kaçıyor. Abd emrettiği anda bae uymak zorunda.
  • haklı çinin dünyayı ele geçirmesine göz yummalılar çin abd den bile daha tehlikeli bir yılan.

  • Bunlar ne ayak ya
  • BAE,f-35 ten vazgeçmez.Çin kapı dışarı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.