Şimdi Ara

İngiltere merkezli uçan taksi şirketi, 1,000 adet ön sipariş aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İngiltere merkezli uçan taksi şirketi, 1,000 adet ön sipariş aldıHavacılık sektöründe yeni bir dönemin habercisi sayabileceğimiz uçan taksiler, yakın bir zamanda gündelik hayatımıza hızlı bir şekilde giriş yapmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda önemli bir haber İngiltere merkezli Vertical Aerospace’ten geldi.



    Şirketin elektrikli ve dikine iniş kalkış yapan hava aracı (eVTOL) VA-X4, içlerinden Amerikan Havayolları gibi önemli şirketlerin bulunduğu bir gruptan 1,000 adete kadar ön sipariş aldı. Amerikan Havayollarının 250 ila 350 hava aracı siparişi verdiği listede, Virgin Atlantic’in 50 ila 100 ve uçak kiralama kuruluşu Avolon’un 310 adet siparişi bulunuyor.



    Ticari uçuşlar, 2024 yılında



    Elektrikle çalışan VA-X4, pilot haricinde dört kişiye kadar yolcu taşıyabiliyor. Dünya’nın onaylı ilk kanatlı ve tam elektrikli eVTOL hava aracı olma özelliği taşayan VA-X4’ün 2024 yılında ticari uçuşlara başlaması bekleniyor. 193 km. menzile sahip aracın maksimum hızı ise 325 km/s olarak belirlenmiş.



    İngiltere merkezli uçan taksi şirketi, 1,000 adet ön sipariş aldı



    Oldukça sessiz olduğu ifade edilen hava aracının bir helikoptere kıyasla yüz kata kadar daha az ses ürettiği belirtiliyor. 15 metre kanat uzunluğuna sahip Va-X4 450 kg yük kapasitesine sahip.



    Ayrıca Bkz.Norveç’li yenilenebilir enerji şirketi, çoklu türbin platformu Rüzgâr Yakalayan'ı duyurdu



    Şirketin CEO’su Stepen Fitzpatrick elektrikli hava araçlarının 21. yüzyıla damga vuracağını iddia ediyor. Fitzpatrick’e göre bundan 70 yıl önce jet motorları havacılık sektörünü nasıl değiştirdiyse elektrifikasyon da 21. yüzyılda aynı etkiyi yapacak.



    VA-X+’e ait tanıtım videosuna aşağıda göz atabilirsiniz.






    Kaynak:https://electrek.co/2021/06/11/egeb-american-airlines-virgin-atlantic-order-e-air-taxis-from-uk-startup/



  • Pilot olacaksa bu pek ucuz olmaz. Ancak bir yerdende başlamak gerek.

    Menzil biraz daha uzun olsa bayağı iller arası kullanılır.
  • Yeni nesil helikopteri uçan taksi diye iyi yedirdiler helal olsun
  • Ussuz kullanıcısına yanıt
    Sonuçta bu iş için helikopterden ucuz araçlar.
  • daha protatipi bile olmayan bir ürün için 1000 sipariş müthiş bir pr arkasında ki firmalar baya saglam belliki..
  • aslında ortada bunlarla ilgili hiç bişi yok gibi. ancak birileri bu işlere yatırım yapıyor ve gelecekte bu işler epey populer olacak bence.bu işlere yatırım yapanlar bu işlerin önündeki bütün engelleri tek tek ortadan kaldıracaklardır.
  • Bu çok açık göz boyama. Beyler o uçan taksi dedikleri şeyin boyu 15 metre. Nerde uçacak,nereye inecek. İnsanlar yeraltında mı yaşasınlar. Birgün kafanıza çatınıza uçan taksimi çarpacak. Geçsinler bu masalı. Aklı olan razı gelmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.