Şimdi Ara

Spor Ayakkabılarında Nelere Önem Verilmelidir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlk olarak lastik taban üretimi başladı. Ardından bir insanın lastik tabanlı bez ayakkabıları kriket oynamaya gitmesi ile spor ayakkabılar ortaya çıktı. Keds adlı marka ilk kez piyasaya sürdü ve sonradan yetişkinler için spor ayakkabısı olarak tanıtılmaya başlandı.

    Ayakkabı seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi de ayakkabının ayağımıza olan uyumu ve rahatlığıdır. Görünüş önemli olduğu ve dikkat edildiği kadar rahatlık ve kullanım da ayakkabı seçiminde çok önemli bir rol oynar. Ayakkabı seçerken ayağımızın yapısını bilmemiz bize extra avantaj sağlayacaktır, bu şekilde aldığımız ayakkabı bize sorun çıkarmayacak ve ayağımızın rahat etmesini sağlayacaktır. Spor ayakkabı seçiminde her zaman rahatlık en önemli noktalardan birisidir. Ayrıca nefes alabilen ayakkabılar seçmek ayakkabınızın içinde kötü kokular oluşmasını da engelleyecektir. Ve son nokta da kullanacağınız yere göre spor ayakkabı seçimi yapmaktır. Olduğunuz yere göre farklı ve uyumlu seçimler yapmak hem daha rahat kullanılmasını sağlayacak hem de ayakkabının ömrünün kısalmasını engelleyecektir. Spor ayakkabınızın sarsıntıyı emebilen özellikte, tabanı kalın olması yararlı bir özelliktir.

    Spor ayakkabılar erkekler için ayrı kadınlar için ayrı olarak bulunabilmekle beraber hem erkek için hem kadın için kullanılabilen spor ayakkabılar da mevcuttur. Spor ayakkabının kullanım alanına göre üretimi de farklılık gösterebilmektedir. Ayrıca üretimi hedeflenen kitleye göre de farklılık gösterebilmektedir. Sporda, gezerken, alışverişte ve daha birçok yerde kullanılabilmektedirler. Çeşitli renklere, modellere sahip olması birçok insanın kombin etmesine olanak da sağlamaktadır.

    Spor Ayakkabı Nasıl Yıkanır?


    Birçok insan spor ayakkabının nasıl yıkanacağını merak eder. Rahatlığı ve güzel görünümü ile birçok insanın tercihi olan spor ayakkabılar oldukça kullanılması sebebiyle haliyle de kirlenebilmektedir.

    Ayakkabınızı yıkama talimatına uygun şekilde yıkamanız ayakkabınızın zarar görmesini engelleyecektir. Bu tarz ayakkabılar genellikle insanlar spor ayakkabılarını çamaşır makinesinde yıkamayı tercih eder. Fakat eğer ayakkabınızın yıkama talimatında çamaşır makinesinde yıkanmamasını işaret ediyorsa mutlaka çamaşır makinesinde yıkamalısınız. Bu şekilde ayakkabınızın zarar görmesini engellersiniz. Aynı zamanda spor ayakkabılarınızı elleriniz ile de yıkayabilirsiniz, bu şekilde de temizlenecektir. Spor ayakkabısını çamaşır makinesinde yıkamak için öncelikle ayakkabınızda ki kalın lekeleri ve taş, toprak gibi kirleri mutlaka temizleyin. Ardından makineye file bez parçası içinde atabilirsiniz ve ayakkabının yanında bir iki parça da havlu koyabilirsiniz. Bu sayede makinanızın da zarar görmesini engellersiniz. Ayrıca ne kadar geniş alan spor ayakkabılarınız o kadar iyi temizlenecektir. Makinanızda sportif program varsa onu ayarlayabilirsiniz. Eğer sportif program yoksa sentetik programda 30 derece ısıda çalıştırabilirsiniz.

    Spor Ayakkabıların Kullanım Alanları Nelerdir?


    Çeşitli spor dallarından kullanılan ayakkabılara spor ayakkabılar denir. Futbol sahasında tabanı kramponlu ayakkabılar kullanarak kayma riski azaltılır. Yine kayma riski vardır fakat altı çivili ayakkabılar bu riski düşürmektedir. Koşu için koşulara özel üretilmiş ayakkabı türleri ile saatlerce koşu yapabilir aynı zamanda sakatlanma riskinizi düşürebilirsiniz. Tenis için ayakkabılar genellikle bilek desteğine, hava kabarcıklarına ve jel desteklerine sahiptirler. Aynı zamanda bu ayakkabıların bir diğer amacı da bel ağrısının önüne geçmektir. Basketbol için ayakkabılar dayanıklı ve darbe emebilen ayakkabı türlerinden olur. Aynı zamanda oyuncu türüne göre ayakkabı seçimleri de değişebilmektedir.

    Tercihe göre spor ayakkabıları sadece sporda kullanılmamakla beraber başka alanlarda da kullanılabilmektedir. Tercihen bir mağazada, yürüyüş alanlarında, okulda daha birçok yerde kullanılabilir. Kadın spor ayakkabısı ve erkek spor ayakkabısı birçok alanda kullanılacak şekilde tasarlanabilirler.










  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.