Şimdi Ara

Hangi tür meslek lisesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lgs de büyük ihtimalle 300 puan aldım meslek lisesi fln gideceğim herhalde ne tür meslek liselerinin ne gibi avantajı-dezavantajı var?
    Ne gibi alanlar önerirsiniz çok kararsızım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • megep sitesinde, mesleki tanıtımlar var. genel bir tavsiye almak yerime, önce kendine bakmanı öneririm. her alanın kendine has özellikleri var. sırf popüler olduğu veya kolay gözüktüğü için tercih yaparsan, hüsrana uğrarsın. ilgi duyduğun, sevebileceğin, kendini geliştireceğin bir alanı seçmeni öneririm. sana uygun olmayan bir alan, kolay gözükse de işini daha çok zorlaştırabilir.


    http://meslekitanitim.meb.gov.tr/


    http://meslek.eba.gov.tr/


    insanlar meslek liseleri konusunda birçok şey söyler. burada sana ne olursa olsun, meslek lisesine gitmemeni önerecek kişiler olacaktır. meslek liseleri, elini kirletmekten çekinmeyen, kendini geliştirmeye açık ve meraklı kişiler için, büyük olanaklar sağlayabilir.(tabi tercihlerini doğru yaparsan.) piyasada vasıflı ara elemanlar için fırsatlar var ama, diplomayı eline aldın diye hemen sana kapılarını açmayacaklar. sahip olduğun becerilere ve iş deneyimine göre, iyi bir yer edinebilirsin. hatta yabancı dilini iyi bir seviyeye getirirsen, yurtdışında da fırsatlar çıkabilir. almanya, geçen sene, iş arama vizesinde, mavi yakalara yönelik iyileştirmeler yaptı.


    üniversite konusunda ise, doğru çalışma ile iyi fakülteler kazanan öğrencilerimiz oldu. yüzdeler diğer okullar kadar yüksek değil ama, kötümser bir tabloda yok. üniversiteyi kazanma hedefin varsa, anadolu teknik programını öneririm. müfredattaki yeni düzenlemelerle, 12 sınıf programındaki ağırlık, kültür derslerine kaymıştır. anadolu meslek programı ise işletmelere yöneliktir. haftada 24 saat, atelye uygulamasını işletmelerde göreceksin.(basitçe söylemek gerekirse çalışacaksın.)





  • Meslek lisesine gitme.

  • LGS tercihleri ile alakalı detaylı bilgi almak isteyen arkadaşlara yönelik şöyle bir içeriğimiz var isterseniz okuyabilirsiniz. https://www.ogretmentercihim.com/blog/lgs-tercihleri

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.