Şimdi Ara

İSTANBUL-BODRUM - Köprülere para bayılmaya değer mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sizce istanbuldan bodruma paralı yolları kullanmadan gitmek mantıklı mı? Bugüne kadar genelde paralı yolları kullanıyordum ama artık kantarın topuzu kaçtı. 1-1.5 saatlik kestirme için osmangaziye 150 lira para bayılmak enayi gibi hissettiriyor.(geçmesekte parasını ödüyor olmak ayrı koyuyor ama konumuz bu değil)

    Feribotta da maşallah köprüden aşağı kalmıyor fiyat konusunda. Bir de kuyruk beklemesi indi bindisi biraz yorucu oluyor klimalı aracımla müzik açıp yol gitmek daha keyifli geliyor.

    Navigasyon uygulamaları
    osmangazi üzerinden paralı yolu kullanarak 8 saat(685 km)
    Feribot kullanarak 10 saat(616 km)
    Körfezden 11 saat(813 km) gösteriyor.

    3 saat iyi bir süre gibi ama sizce 150 liraya değer mi?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >



  • Ege bölgesine sık sık gidip geliyorum.


    İlk tecihim Yenikapı'dan hızlı feribottur hep. Neden, Osmangazi köprü parasına bilet bulunabiliyor (Yenikapı - Mudanya). Kuyruk yok, saati belli, saatinde gidip biniyorsunuz. İstanbul'dan çıkış trafiği çekmemek için güzel bir alternatif. Yola doğrudan Bursa'dan trafiksiz şekilde başlıyorsunuz güzel oluyor.


    Eğer feribot saati uymuyorsa ya da acelem varsa Osmangazi ve otobanı kullanıyorum, evet pahalı ama sineye çekiyoruz. Bazen zaman kazancı ve yolun rahatlığı baskın gelebiliyor.

  • Navigasyonda saatler birbirine yakın gösteriyor çünkü hız limitine göre hesaplıyor. Orta şeritte 140'la gitmek bile selektör tacizine sebep oluyor, abartmıyorum sol şerit ortalama hızı 180.Bu yüzden herkes çok hızlı gittiği için ulaşım süresi kısalıyor. Ben sabırlıyım, hız yapmam diyorsan paralı yolu kullanma çünkü gerçekten çok gereksiz pahalı. Ben sadece Balıkesir'in içine girmeyeyim diye 10dk kadar kullanıyorum o bile 20 lira kadar çekiyor karttan.Yalova feribot sonrasında parasız yolu kullanıyorum ama belki Bodrum'a kadar çekilmez parasız yol İSTANBUL-BODRUM - Köprülere para bayılmaya değer mi 

  • Aracın iyiyse ve zaman önemliyse paralı yol en iyisi. Bekleme derdi yok, sol şeritte 120 ile giden yavaş araçlar yok. Kaptırıp gidiyorsun çok yorulmuyorsun yolda. Verdiğin paraya değiyor aslında.

    Parasız yolda ışıklar var sol şeritten 80le giden tipler var. Her an sollamaya çıkıp ani fren yapmana sebep olan kamyonlar.. Daha yorucu ve stresli oluyor.

  • hocam sadece 150 demişsiniz ama köprüye giden ve köprüden çıktıktan sonra bağlanacağınız otoban paraları da var.. 400tl ye yaklaşır fiyat demedi demeyin :)


    Körfezi dolaşmak candır, ailecek gezi amaçlı gidiyorsanız Yalova yoluna bağlanmadan önce İzmit sahilde durup evde hazırladığınız kahvaltılıkları yemenizi öneririm, çok güzel mis gibi bir alan yapmış belediye (konumu aşağıda).. Hereke de durulabilir orda da güzel ve kaliteli kahvaltı alanları var (restaurantlar da var serpme/açık büfe)


    Devletin yolu candır, müteahhit firmalar yiyeceğine siz yiyin paranızı.. Ama hız kurallarına uyun, insanları yıldırmak için adım başı eds ler koymuşlar :))) Cruise control ya da hız limitörünü muhakkak kullanın derim..


    https://www.google.com/maps/place/%C4%B0zmit+Sahili/@40.728221,29.9335965,15z/data=!4m5!3m4!1s0x14cb451d51d68e67:0xf40912197a972d79!8m2!3d40.7262183!4d29.9398765?hl=tr&shorturl=1





  • Benim tercihim yenikapı yalova.146 tl şu an.

    hem araçta oturuyorum hemde mis deniz havası.Diğer kısımsa ücretsiz yol.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre1270393

    Navigasyonda saatler birbirine yakın gösteriyor çünkü hız limitine göre hesaplıyor. Orta şeritte 140'la gitmek bile selektör tacizine sebep oluyor, abartmıyorum sol şerit ortalama hızı 180.Bu yüzden herkes çok hızlı gittiği için ulaşım süresi kısalıyor. Ben sabırlıyım, hız yapmam diyorsan paralı yolu kullanma çünkü gerçekten çok gereksiz pahalı. Ben sadece Balıkesir'in içine girmeyeyim diye 10dk kadar kullanıyorum o bile 20 lira kadar çekiyor karttan.Yalova feribot sonrasında parasız yolu kullanıyorum ama belki Bodrum'a kadar çekilmez parasız yol  

    Balıkesirin içine girmekten kasıt nedir acaba, ben paralı yol-devlet yolu sürekli kullanıyorum İzmir-İstanbul, Balıkesir'in içine hiç girmedim. Zaten kenardan çevre yolu yaptı adamlar trafiğe girme diye. Siz Susurluk tarafını mı kastettiniz acaba





  • Bir defa İstanbul - İzmir Otoyolu' nu kullandım.

    3 saatte İzmir' e rahat bir şekilde varmanın keyfi para ile ölçülemez.

  • deserthawk D kullanıcısına yanıt

    Evet Susurluk'u kastettim.

  • 15 günde bir gidip geliyorum.

    bodrum'dan 5'te çıkınca

    • otobana girersem 11:45 feriboatuna
    • otobana girmezsem 13:45 feribotuna biniyorum

    (ido yalova-yenikapı 2 saatte bir ve 1buçuk saate iskeleye yanaşıyor)


    not: her durumda bursa çevre yoluna giriyorum, resime bakarsınız.

    İSTANBUL-BODRUM - Köprülere para bayılmaya değer mi



    İstanbul'dan çıkışta ise sabah çıktıysam osmangazi'den geçip bursa çevre yolu bitince çıkıyorum.

    eğer öğlen çıktıysam gene ido feribotu kullanıyorum.


    şimdiden kazasız belasız hayırlı yolculuklar.





  • İmkan varsa, Pendik-Yalova'yı kullanıyorum. Ona da iyi zam gelmiş. Marjinal olarak 35 TL fark var.


    Hafta sonu kullandım. Cumartesi Bursadaydım. Debriyajda sıkıntı çıktı. Zor ayırıyordu. Risk almadım. Köprüden bastım geldim. İşime geldi. Otoyol dahil 195,50 TL.


    Alternatifi 115 TL ve 70 km eski yoldu. Yetiştin, yetişemedin, Topçulara git belki 1 saat daha kaybet gibi riskler yoktu.


    Otoyol, kaza riskleri açısından daha güvenli.

  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

    Köprü+otoyol toplam ne kadar ödediniz?

  • kısmetse bende haftaya istanbul-bodrum yapacağım.


    en mantıklı yol olan önce feribot sonrasında eski yoldan gideceğim.

  • İzmir falan deseniz bir derece de Bodrum olunca bence köprü kullanılmalı gerçekten farkediyor yol

  • quote:

    Orijinalden alıntı: szymek61

    Köprü+otoyol toplam ne kadar ödediniz?

    köprü + otoyol 367 lira oluyor. ben yalovadan girmiştim 215 lira.


    pahalı evet ama 40 yılda bir kullanılaksa bence değer kimse kullanmadığı için dümdüz bomboş yol.İSTANBUL-BODRUM - Köprülere para bayılmaya değer mi 140-150 km ile b sınıfı araç hiç yormamıştı. gidişi ücretsiz yoldan yapmıştım trafik ışık vs. yorulmuştum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.