Şimdi Ara

Philips 55PUS7805 İçin En İyi Renk Ayarları Burada.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
10.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Philips 55PUS7805 TV için renk ve görüntü ayarları.

    Öncelikle TV'nize bağlı cihazlarda HD görüntü ayarları çıkışını doğru yaptığınıza emin olun. Tivibu gibi receiver veya Medya oynatıcılarınızın görüntü çıkış ayarlarını kontrol edin 1080p ve üzeri olması gerekiyor ki en iyi görüntüyü televizyonunuz işleye bilsin. Bundan sonrası görüntü ve renk ayarlarını en doğru şekilde ayarlayarak televizyonunuzdan en kaliteli görüntüyü almanızı gerektirecek bazı ayarları yapmanızı gerekli kılıyor. Ne yazık ki Philips görüntü ayarlarında en doğru görüntüyü verecek ayar seçeneği sunmamış. Üzerinde bulunan hazır ayarların hepsinde renklerde bir abartı bir matlık, aşırı parlaklık veya pastel renklere kayan gözünüzü rahatsız eden bir sürü seçenek var ama en doğru ayar ne yazık ki yok. Kendinizin bu işi yapmanız gereken bazı ayarlar radikal seçenekler mevcut. Şöyle ki TV ile gelen bazı görüntü ayarlarınız neredeyse kapatmanız gerekiyor!! Görüntü kalitesi konusunda çok manyak biri olduğum için özellikle filmlerin veya fotoğraf ve TV yayınlarındaki görselliğin kayıpsız abartısız olabildiğince orijinal görüntüye yakın olmasını tercih ederim. TV yayınları ve film seçeneği için yaptığın en iyi ayarlar şunlardır.


    Genel olarak hepsi için kullanmaya karar verdiğim son ayar budur bu ayar şu güne kadar geliştirdiğim en doğru ve güzel ayardır ve her tür medya girişi ve TV için de geçerlidir:


    Philips TV Renk Ayarları


    Görüntü Tarzı Doğal


    Görüntü Ayarları


    Renk 50

    Arka Işık Kontrastı 58

    Keskinlik 4

    Parlaklık 67


    Uzman Modu Ayarları


    Renk Geliştirme Minimum

    Renk Sıcaklığı Normal

    Kontrast Modu Kapalı

    Dinamik Kontrast Kapalı

    Video Kontrastı 89

    Gama -2

    Ultra Revolution Kapalı

    Parazit Azaltma Kapalı

    Mpeg Parazit Azaltma Kapalı

    Hareket Tarzı Standart




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 10 Ağustos 2023; 14:53:44 >



  • Daha farklı renk ayarları sunanlar için bu videolara bakabilir, uygulayabilirsiniz, benim tercihim kendi bulduğum ayarlar oldu. Ah Philips insanlar bu ayarları arıyorlar ise bir dönüp bak sen neyi nerde yanlış yapıyorsun. Güzel bir televizyonu kötü bir halde ayarlayıp satmak, genele hitap edip hassas izleyiciyi yok saymak ve onlara bu hendeği atlatmak çok ayıp olmuş.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 9 Haziran 2021; 7:24:42 >
  • @monacomen Merhaba 43pus6503 4K TV mevcut. Ancak TRT 4K maç yayınlarında top silik silik gidiyor. Havadan giderken özellikle çok belli oluyor.


    4K kaliteli HDMI kablo kullanıyorum.


    HDMI 2 de Ultra HDMI özelliği var. Standart-Optimum-Kapalı gibi özellikler.


    Belli ayarlar yaptım ama işin içinden çıkamadım. Konu ile ilgili bir çözümünüz varsa iletirseniz çok sevinirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi husnu89 -- 13 Haziran 2021; 17:15:24 >
  • husnu89 H kullanıcısına yanıt

    Ne yazık ki tv içinde bu hızlı kare geçişlerdeki atlama olayını düzeltecek bir özellik ben de bulamadım, özellikle aksiyon filmlerinde filan kare yenileme hızı kötü. Önceki Panasonic televizyonumda böyle bir özellik vardı ama bunda yok, belki de görüntünün kaynağı yani maç yayınları da öyle olduğu için olabilir. Ayrıca bu gibi görüntüsel durumlarda farklı veya daha pahalı HDMI kablo kullanmanın görüntülerde hiç bir fark yaratmadığını okumuştum. Bunun kablo ile alakalı olduğunu sanmıyorum.

  • Bu modelin 50'' olanını almayı düşünüyorum, fiyatı 5100 TL. Philips tercih etmemin tek sebebi bu Amblight özelliği. Şu an için 5100 TL Amazon üzerinde.


    Tavsiye eder misiniz?

  • 65 inc olanında da aynı ayarlar geçerli olur mu

  • Cok teşekkürler deneyeceğim
  • Televizyon kampanyalı olarak iyi fiyata geldiği için satın aldım.

    Fakat yıllarca plazma kullanan biri olarak görüntüde çok yabancılık yaşadım.


    Benim gibi plazmadan geçenler varsa ve görüntüde yabancılık hisseden kullanıcılar olursa aşağıdaki ayarlar belki yardımcı olabilir.


    Görünüm Tarzı - Kişisel

    Renk - 60

    Arka Işık Kontrastı - 50

    Keskinlik - 5

    Parlaklık - 40


    Uzman Modu Ayarları

    Renk Geliştirme - Kapalı

    Renk Sıcaklığı - Normal

    Kontrast Modu - Görüntü Optimizasyonu

    Dinamik Kontrast - Kapalı

    Video Kontrastı - 100

    Gama - 4

    Ultra Resolution - Açık

    Parazit Azaltma - Maksimum

    MPEG Parazit Azaltma - Maksimum

    Hareket Standartları - Standart

  • Hocam merhabalar. Bizde de 65PUS9435/12 modeli var. Ejdarhalı diziyi HDR olarak USB diske atıp izliyorum. Film modu olsun diğer modlar olsun karanlık sahnelerde hiç bir şey belli olmuyor. Diziyi durdurup renk ayarlıyorum sahneye göre ve keyif alamıyorum. Renk ayarını canlı olarak seçtiğimde renkler aşırı canlı oluyor bu sefer. Haftasonu sizin attığınız ayarları deneyeceğim. Teşekkür ederim.

  • Bilgisayardan hdmi ile bağlayınca herhangi bir siteden film izlerken görüntüde atlama oluyor hızlı sahnelerde özellikle bunun çözümü yok mudur ? tv nin kendi netflixinden girdiğimde yağ gibi akıyor mesela fakat pc den açıp görüntüyü verirsem arada bu dediğim atlamalar oluyor baya kurcaladım ama çözemedim çözen varsa cevaplarsa çok makbule geçer.


    Edit : Tv nin kendi tarayıcısından siteye girdiğimde yağ gibi akıyor sorunsuz aynı siteden aynı görüntüyü pc den hdmi ile verince hızlı sahnelerde atlama yapıyor sebebini anlamadım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Revoir -- 27 Aralık 2022; 19:45:28 >
  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar, ben bu tv’nin 50 inç olanını kullanıyorum. Bu ayarlarla ilgili bir sorum olacak. Bu zamana kadar çok fazla kullandığım bir tv olmadığı için kurcalamamıştım. Baya renksiz izlemişim hep.

    Şimdi aktif olarak kullandığım bir tv ve görüntüyü iyileştirmek için bir paylaşımdaki ayarları yaptım. Bu sefer de göz yorucu derecede renklendi tv. Ps5 ve apple tv ile kullanıyorum. Canlı bir renk görmek isterim tvde ama doğal bir şekilde.

    Tek bir ayar yapıp hem dizi film izlerken hem de oyun oynarken kullanmak istiyorum. Bu paylaştığınız ayar buna uygun mudur? Yoksa her seferinde değiştirmek mi gerekir.

    İyi çalışmalar dilerim.
  • Merhaba arkadaşım. Bu ay bazı küçük düzeltmeler yaptık ve en sonunda hepsi için geçerli ve tamamen mükemmel bir ayar bulduk. En baştaki mesajımı değiştirerek sadece bu ayarı ekledim. Umarım sizler de beğenirsiniz, en kusursuzu bu şimdilik. İyi seyirler.

  • ProsesMuhendisi kullanıcısına yanıt

    Tüm cihazlar için geçerli yeni ve mükemmel bir ayar bulduk ve ilk mesajımız değişti bilginize. İyi seyirler.

  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Hocam selam, çok teşekkür ederim haber verdiğin için. Mesajı şimdi gördüm akşam deneyeceğim🙏🏼
  • Teşekkürler hocam. Hafta sonu bi deneyelim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.