Şimdi Ara

Anonturk.com Dolandırıclığı !!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
4
Favori
2.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir arkadaşımın başından geçen, belli bir noktadan sonra bizzat şahit olduğum bir dolandırıcılığı anlatacağım. Okuyup üste taşırsanız herkes bilinçlensin.

    www.anonturk.com adlı sitenin reklamı, "Geri dönüyoruz , baş kaldırmaya geliyoruz ,köle olmayacağız vb" söylemleri ile instagram'daki "kobrateskilati" adlı sayfada çok kısa bir süreliğine gönderi olarak paylaşılmış ve aramıza katıl diye site linki verilmiş. Katılmak için bilgileriniz geldiğinde, yazdığınız mail adresine herhangi bir bildirim gelmemiş üye olunduğuna dair.




    Siteye girdiğinizde böyle konular olduğunu görüyorsunuz:

    Anonturk.com Dolandırıclığı !!!!


    Sonrasında ise bu LOCK elektronik cihaz konusuna girdiğinizde böyle bir ilanla karşılaşıyorsunuz:


    Anonturk.com Dolandırıclığı !!!!


    Anonturk.com Dolandırıclığı !!!!


    Anonturk.com Dolandırıclığı !!!!


    Bu ilanın altında yüzlerce yorum var ve çoğu,cihazın geldiğini kendi nicklerini de gösterecek şekilde fotoğraf çekip konu altına koyuyor.


    Ayrıca abuk sabuk başka ilanlarda da dolandırılan insanlar olduğunu ve dolandıran adamların banlandığını gösteren konular var . Bu konuların altına da ,adminler, "keşke escrow sistemimizi kullansaydınız vb " yazıp insanları adminlerin yürüttüğü escrow sistemini kullanmaya inandırmaya çalışıyorlar. Escrow denilen olay da paranın havuz hesaba yatırılıp, ürün elinize geçtikten sonra satıcıya aktarılması. ANcak burada bu görevi sözde" adminler " yürütüyor.

    Neyse gerekli görüşmeler ve kanıtlar yapıldıktan sonra ürünü almak için LOCK adlı elemana yazılıyor ve fiyatta analaşıldıktan sonra adminlere escrow için yazılıyor. Sözde adminler de size bir kripto para hesabı yollayıp oraya komisyon dahil %10 ücreti yatırmanız gerektiğini söylüyorlar. Siz yatırdıktan sonra admin, lock a ücretin geldiğini ilettiğini söylüyor ve onla iletişim kurmanız gerektiğini söylüyorlar. Sİz bu Lock ile iletişim kurunca da eleman para geldi eyip sizle iletişimi kesiyor ve hesabınızı da anonturk.com'dan banlıyorlar.


    Yani yüksek ihtimalle birisinin deposuna gidip ürünlere nickler yazıp fotoğraf çekmişler ve sahte güven ortamı oluşturmuşlar. Yani adminler Lock vb hepsi aynı kişi veya ekip. Dolandırılan başka insanlar da var onlara da parayı aldıktan sonra çalıntı cihaz aldığını babana söyleriz vb diye tehdit etmişler.


    Ayrıca Youtube'daki videonun altında yazılan yorumların da hepsi fake. Kendi kendilerine yorum yazıp güven sağlamaya çalışmışlar.


    Dolandırılma konularını konulduğu bazı forumlarda konular forum yönetimi tarafından kaldırılmış. Yüksek ihtimalle onlarla da çalışıyorlar


    Özet olarak böyle bir dolandırıcılık sistemi kurmuşlar ve insanları güya takip edilemez yollarla dolandırıyorlar. Ancak unuttukları bir şey var onu burada açıklamayacağım, bilişim suçları oradan takip etmeye başladı çünkü.

    Lütfen herkes dikkat etsin , gün geçmiyor kolay yoldan insanlar zengin olamaya çalışırken dolandırılmasın. konuyu üstlere taşırsanız ,insanlar bilinçlensin, başka insanlar da dolandırılmasın.


    Not: Siteye vpn'siz girilmiyor. Girmek isteyenler siteye sallamasayon bir mail ile üyelik alıp girebilirler.



    Bu da yotube linki:




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beadlock2247 -- 8 Haziran 2021; 11:40:34 >







  • Bilindik sitelerden bile binbir şüphe ile ürün alıyoruz bilinmeyen bu sitelerle işim olmaz, olan da dolandırılır.

  • Sitede resmen "Nasıl uyuşturucu yapılır?" diye konu açılmış. Belli ki sakat bir site.
    Sen hangi akla hizmet bu siteden alışveriş yapmaya çalıştın, anlayamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onlar hep yeni açılan konular. Arkadaşım ilk girdiğinse sadece satılık ilanları vardı. Konuyu lütfen öne çıkaralım

  • Updullah😎

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aklı başında bi insan bu siteden alışveriş yapmayı bırak kayıt bile olmaz

  • Tekrar söylüyorum ben alışveriş yapmadım, yapan bir arkadaşıma şahit oldum. Daha fazla insan zarar görmesin diye konu açıyorum


    Yaftalamak yerine konuyu öne çıkarırsanız daha faydalı olur herkes için

  • Arkadaşım 4kya yakın dolandırıldı bu siteden. Kesinlikle hiçbir iz bırakmıyorlar. Ödemeyi bitcoinle yaptırıyorlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Güvenli kripto kullanıyorum diyip Bitcoin tether kabul etmek

    Ver cüzdan adresini ilgili yerlere. Zaten çok tedbirli bi eleman gibi durmuyor mixerla falan göndermezse herhangi bi borsaya göderdiğinde şak diye kitlerler parayı.

    Birileri umursarsa tabi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Death -- 8 Haziran 2021; 13:29:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merak edip bir girip bakayım dedim çoğu konu dolandırıcılığa benziyor. yorumlar, fiyatlar, açıklamalar vs. gerçekçi gözükmeye çalışmış dolandırıcı gibi yazmışlar full :d

  • sırf bu konuya cevap yazabilmek için yıllardır üye olmadığım DH foruma üye oldum. yaklaşık bir ay önce ben de gördüm ve acaba dedim. adamlar güven ortamını acayip bir şekilde iyi düzeyde oluşturmuş. okudukça aklınızdaki tüm soru işaretleri gidiyor. tek şüphelendiğim kısım fotoğraf gönderen kişilerin bir değişik göndermesiydi nicklerini doğru düzgün yazamamış ve benzer kağıt ve hepsinde kötü bir elyazısı vardı

  • Böyle sitelere hangi akla hizmet üye oluyorsunuz anlamış değilim. Ben sokakta yürürken adımı sorana bile gerçek adımı söylemiyorum siz herşeyinizi heryere veriyorsunuz. Hollanda ya da isviçrede falan mı yaşadığınızı sanıyorsunuz ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu fiyatlarin gercek olduguna inanan zaten dolandirilmayi hak etmistir.Fiyati 8k olan ve stokta olmayan ps5 3.5k anladim abi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mekatroniks

    Böyle sitelere hangi akla hizmet üye oluyorsunuz anlamış değilim. Ben sokakta yürürken adımı sorana bile gerçek adımı söylemiyorum siz herşeyinizi heryere veriyorsunuz. Hollanda ya da isviçrede falan mı yaşadığınızı sanıyorsunuz ?

    "Sokakta yürürken adımı sorana bile gerçek adımı söylemiyorum"



    Hocam abartıyorsunuz bence, Tamam burası Türkiye ama Müebbet Hapis cezası olmayan afrika ülkesi değil yani Anonturk.com Dolandırıclığı !!!! 


    İLAVE NOT = Ciddiyim, Çoğu Afrika ülkesinde idam var ama 1-2 tanesinde ne idam ne de Müebbet Hapis cezası var.Anonturk.com Dolandırıclığı !!!! 





  • Lock♡

    1000tl atin bak locl yazdim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ava giderken avlananlarda bugün

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sizinde adınızı kullanarak bir tanıdığınızdan borç alan bir dolandırıcıyla karşılaşsaydınız sizde sokakta isminizi sorana doğru isim vermezdiniz :) hapis cezası ne alaka onu anlamadım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • monero, zcash , dash, decred vs. kabul etse daha inandırıcı olurdu. bu siteye merak için bile girmeyin. çok tehlikeli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi de siberhareket.net olarak sayfa açmışlar, herkesin dikkatine

    Siber hareket

    Siberhareket

    siberhareket

    Exa

    Anonturk.com Dolandırıclığı !!!!siberhareket.com
    Just a moment...
    https://siberhareket.com
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.