Şimdi Ara

TürkNet'e Zam Geldi 100 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
555
Cevap
7
Favori
34.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
140 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Her şeye olduğu gibi Euro 11'e dayanmışken TürkNet'e de zam geldi 85 TL'den 100 TL'ye çıktı.



  • Yıl sonuna kadar tüm şirketler için bir fiber atağı başlatıldı. Yıl sonuna kadar mahallelerin %90'ı fiber altyapıya kavuşacak.


    Benim şu an TürkNet'te 3 adet aboneliğim var.


    Biri yazlık bir bölge. Adres vermekte bile zorlandığımız, kışlık nüfusu 300-500 olan bir yerleşim yeri. Yakın zamana kadar 35 Mbit VDSL kullanabiliyorduk sadece. Az önce girip baktım, altyapı 100 MBit olmuş! Oraya bile 100 MBit veriyorsa, her yerde verir yıl sonuna kadar, rahat olun.


    İkinci aboneliğim ofisimde. Burası bir plaza kompleksi, bilinen adıyla DAP Vadisi. Son teknoloji binalar vs... Ben 35 MBit kullanıyordum ve 85-TL ödüyordum. Maximum 75 MBit desteği vardı ve bunun için 95-TL istiyordu ama geçmemiştim. Şimdi altyapı sorguladığımda 100 MBit bilgisi alıyorum. Yani burada da iyileştirme olmuş. Tabi fiyat artacak, o ayrı...


    Üçüncü aboneliğim evde. En başından beri 75 MBit kullanıp 95-TL ödüyordum. Şimdi sorguladığımda burası da 100 MBit hıza çıkmış. Aradaki fark 5-TL sadece.


    TürkNet'i savunmak için yazmıyorum, demeyeceğim; zira savunmak için yazıyorum: Bu fiyatlara 100 MBit interneti hayal bile edemezken ne ara beğenmez olduk? Ben Türk Telekom ile yaptığım mücadeleleri hatırlıyorum da... Bana 1,5-2 sene önce 16 Mbit internet veriyorlardı 70-TL fiyata :) Eğer 24 Mbit istersen 80-TL diyorlardı. Ha bir de 24 ay taahhüt. Taahhüdü bozarsan 1.000-TL öde hemen!


    Allah aşkına, adam size Telekom'un sunduğunun 2 katı, 3 katı, 4 katı hızda ve "taahhütsüz" internet sunuyor, üstelik daha ucuza. Hadi onu da geçtim, diyelim TürkNet müşterisisiniz... Hızınızı ya 3'e katlıyor ya da en az 1/3 oranında arttırıyor. Bunun karşılığında istediği para duruma göre 15-TL veya 5-TL. Kusura bakmayın ama bu kadar yaygara bunun için mi? Hele bir de "artık iptal etmek şart" diyen sanırım teenage arkadaşlar var :) İptal edip ne yapacaksınız? Komik olmayın 3 Lira için...


    Peki gelelim meselenin özüne. Neden bu ülkede internet pahalı? İnternet pahalı değil, biz fakir bir ülkeyiz. Türk Telekom, Türknet, Turkcell vs... senin mahallene, ilçene santral kuracak: dövizle! Apartmanına fiberden bakıra ankastre cihaz koyacak: dövizle! Fiber kablo çekecek: dövizle! Yeni serverlar, veri merkezleri kurulacak: dövizle! Ama senin faturan: Türk Lirası! 1 Türk Lirası dün 6,00-TL, bugün 8,50-TL. Türkiye'deki telekom şirketleri TL sabit geliri olup da Dolar borcu olan aileler gibi. Gelirleri, yani sizden aldığı paralar hep sabit 85-TL. Ama giderler? Gider 1 milyon dolarlık işte dün 6 Milyon TL, bugün 8,5 Milyon TL.


    Senin 85-TL faturan dolar 6-TL iken 14,16-USD. Bugün 100-TL faturan 11,63-USD! Faturan sana göre 15 Lira arttı. Ama şirkete göre 2,53-USD düştü!


    Sorunun kaynağı telekom şirketlerinde falan değil. Doğrudan ülkenin içinde bulunduğu durumda.


    Yurt dışında yaşayan tanıdıklarınıza (bilhassa Avrupa) sorun lütfen "100 MBit taahhütsüz internet paketinin fiyatı ne kadar?" diye. Benim aldığım cevapları TL'ye çevirince çıkan rakamlar devasa! TurkNet'in aylık 100-TL dediği rakam bugün 12 Doların, 10 Euronun altında! Bırakın bu fiyatı, bunun 3-5 katı fiyata bile hiçbir Avrupa ülkesinde 100 MBit internet bulamazsınız.


    Yani "internet pahalı yaaa" demeyin. Ya da "çok zam gelmiş yaaa" demeyin. İnternet çok ucuz. Yapılan zam da devede kulak. Sorun internette değil. Biz fakiriz!

    Adamlar sınırları kaldırdık demiş bende herkes açısından birşey söyledim babanın firması mı Turknet? Yalamaya çok meraklısınız. Savunun savunun. Ben zam derdinde değilim zaten ülkenin boktan ekonomisi yüzünden zam yapmasın ne yapsın? O kurulan cümleye o şekilde dönüş yaptım. O cümleyi iyi oku. Hat kaldırıyor net belli. Telekom yavşağından banane 100 mbit download veriyorsa uploadda versin. Bilmediğim birşey yok. Sallayan hiç yok. 56k modemle başladık. Herşeyden haberim var. "Kullanıcılara, altyapılarının desteklediği en yüksek hızları, bir sınır koymadan sunmaya başlayacağız." dersen ben de bu cümleyi kurarım.


    GÜNCELLEME: Bu arada bu arkadaş gigafiber e geçmiş. Ee şimdi sadece 100 lira verecek. Böyle bize sallar tabii Babasının firması değil ama çıkarı var firmaya toz kondurmaz.

  • Tek paket 100 lira yapmışlar. Özellikle altyapısı adsl olanlar için büyük haksızlık olmuş

  • Enflasyon %16 iken, %20 zam biraz abartılı olmamış mı?
  • Zaten vadettiği düşük pingi sunamadı benim bölgemde. Gibirnet'e geçiş yapmayı düşünmeye başladım kullanan var mı?

  • Gigafiber fiyatı da 1000 lik paket 99 TL olmuş
  • Evet değişik bir detay. Kendi altyapısı olunca demek. Telekom kaynaklı bir zam olabilir mi bilemedim. Bütün paketleri 100 TL yapacaklar galiba. Çünkü 100 MBit Giga paketini de kaldırmışlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaximillianFoe -- 7 Haziran 2021; 2:21:33 >
  • MaximillianFoe kullanıcısına yanıt
    Yapmışlar bile baktım hepsine

    xDsl, fiber, gigafiber hepsi 99tl

    Bir turknet çalışanının turknet Forumda yazdığı:
    TürkNet'e Zam Geldi 100 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi << PriSonerS >> -- 7 Haziran 2021; 2:23:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: << PriSonerS >>

    Gigafiber fiyatı da 1000 lik paket 99 TL olmuş

    Vah vah gigafiber 1000'lik paketide mi 99TL mi olmuş? 35'lik de 99TL.

  • Tek fiyat çok değişik bir politika. 16 MBit de aynı 1000 de.
  • MaximillianFoe kullanıcısına yanıt

    Altyapıya olan şikayetler daha da artacak desenize.

  • Afachan A kullanıcısına yanıt
    Evet
    TürkNet'e Zam Geldi 100 TL
  • 35/6 mbps paket hep sabit ama? Maşallah zam geliyor yıllardır artmayan pakete. Bari 35mbps'den 40-45mbps'ye yükseltin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Afachan -- 7 Haziran 2021; 3:2:8 >
  • Tam 100 tl yapsa ne olurduki, fatura kampanyalarından yararlanırdık.

  • Bu saçmalık
  • Oha birden 15 lira zam nedir ya ?

  • 35 mbps 89.99 olsa üstü paketler de 99.99 olsa daha iyi olurdu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onemlibirisidegil -- 7 Haziran 2021; 8:9:10 >
  • Türknet'in bu zammından sonra düşük hızlı paketlerde Türk Telekom daha uyguna geliyor:

    https://bireysel.turktelekom.com.tr/evde-internet/web/kampanyalar/sayfalar/transfer-zamani.aspx
  • Michael Giacchino kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yapılan fiyat artış oranları bizim maliyet artışlarımıza göre düzenleniyor. Ama burada esas nokta bu oranı en minimum miktarda tutmak. Biz her zaman kullanıcılarımızın tarafından bakarak, yapılabilecek en minimum miktarlarda artış yapıyoruz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.