Şimdi Ara

Schindler's List , Saving Private Ryan , Munich

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ünlü yönetmen Steven Spielberg 1993 yılında “Schindler's List” filmini gösterime soktuğunda , bütün dünya da ses getirdi. Özellikle israil devleti her zaman yaptığı gibi bu mağduriyetin üzerinde tepinmeye başladığında , hiç umulmayan bir tepki , kendisi de diaspora yı destekleyen bir yahudi olan Steven Spielberg in kendisinden geldi.

    Steven Spielberg , israil in devamlı bu mağduriyeti kullandığını , bundan sıkıldığını ve artık diasporayı desteklemeyeceğini açıkladı (En azından basından benim okuduğum bu)


    Sonra 1998 yılında “Saving Private Ryan” geldi. O kadar aksiyonun arasında , benim dikkatimi çeken şey , çatışmanın ortasında ki cinayet sahnesi olmuştur hep. Bu sahnede , gurubun tek yahudi üyesi , ölü bir Alman askerinden çaldığı , kendi “Nazi gençlik bıçağı” ile öldürülür.


    Ve 2005 yılında “Munich” i çeker Spielberg. Bu film israil in yanış politikasının , bizzat kendi adamların tarafından görüldüğü ve karşı çıkıldığını anlatır. Dahası “Munich olimpiyat saldırısı” nın (gerçekte olduğu gibi) Alman devletinin beceriksizce yaptığı operasyon yüzünden , facia ile sonuçlandığını , aslında Filistin in tek derdinin “Seslerini duyurmak” olduğunu.


    Bütün bu kronoloji bana ilginç gelmiştir. Haksızlığa isyan eden bir yönetmenin manifestosu gibi.


    Bütün bu çıkarımlar muhtemelen benim Hüsn-ü kuruntum.


    Neden yazdım bütün bunları? Canım yazmak istedi. Can sıkıntısı işte.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.