Şimdi Ara

Swing Kompresör vs Rotary Kompresör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Most manufacturers use a standard rotary inverter compressor but Daikin (http://www.comfortconnections.com/) improved the technology with its exclusive swing inverter compressor. This change makes a huge difference in how quite and efficient the system operates. Most inverter compressors use a spring and a seal to create the compression cycle. Daikin has welded components together to eliminate the spring and the seal. Small change, big impact.

    Rotary,Twin Rotary,Triple Rotary ve Swing Kompresör.


    Rotary Kompresörler,ekseninden kaçık bir diskin soğutucu akışkanı sıkıştırıp basınçlandırması mantığını dayalı olarak çalışırlar. Emme ve basma kanalları arasındaki izolasyonu ise yay baskılı bir kama sağlar.


    Özellikle yüksek basınçlı soğutucu akışkanlarda (R410A,R32 vb.) bu kompresör türünde sızdırmazlık bir sorun haline gelmektedir. Sızdırmazlık kaması/port ayracı ; eksenel şekilde hareket eden diske,doğrusal bir baskı uyguladığı için diskin dönüşü esnasında kama ile diskin arası açılabilmektedir. Bu da kamanın sekmesine ve kompresör diskine bir çekiç gibi çarpmasına sebep olmaktadır. Bu,sesi artırmakla beraber sızdırmazlığı olumsuz etkileyerek kompresörün meydana getirdiği basıncı azaltır ve basma kısmından emiş kısmına soğutucu akışkan sızmasına sebep olur.


    Twin Rotary kompresörler ise çift disk bulundurur. Triple Rotary kompresörler ise 3 adet disk bulundurmaktadır.


    Disk sayısının artırılması daha yüksek verim,daha düşük sürtünme ve daha düşük ses seviyesi gibi avantajları meydana getirir.


    Swing Kompresörler ise Daikin tarafından sunulan ve sızdırmazlık kamasının/port ayracının,kompresör diskinin hareketine göre yön değiştirdiği uygulamayı meydana getirir. Böylelikle Rotary kompresörde meydana gelen sızdırmazlığa ve sese dair sorunlar minimize edilmiş olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 3 Haziran 2021; 0:54:5 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.