Şimdi Ara

Erdoğan : 'Parlamenter demokrasi artık mazi oldu'

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasa çalışmaları ve muhalefetin parlamenter sisteme dönüş mesajları konusunda, "Parlamenter demokrasi artık mazi oldu. Millet için de mazi oldu. Türkiye çok partili sistemden verim alamıyor. Koalisyonlar dönemine dönmeyi milletimiz asla istemiyor" dedi.


    Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TRT kanallarındaki ortak yayında, Çankaya Köşkü’nde kabul ettiği gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

    MİLLET İTTİFAKI PKK İLE Mİ ANAYASA YAPACAK

    “Yeni anayasa konusunda 128 madde üzerinde çalışacağız. Tamam dediğimiz anda da Devlet Bey'e takdim edeceğiz. Ayrıca Devlet Bey'in bize gönderdiği çalışmayla da ortaklaştıracağız. Millet ittifakı neyi neyle yapacak? Dağdaki PKK ile mi milli bir anayasa yapacaksınız? PKK'nın uzantılarıyla mı yapacaksınız? Millet ittifakının anayasası yerli ve milli olmaz. Parlamenter demokrasi bizim için mazi oldu. Millet için de mazi oldu. Türkiye çok partili sistemden huzur bulamıyor, milletimiz koalisyonlara dönmek istemiyor.

    GERİLİMİN SEBEBİNİ BIDEN'A SORACAĞIZ

    Biden'a Türkiye-ABD ilişkileri niçin gerilim safhasında, soracağız. Daha önce Demokratlarla çalıştık. Bush’la çalıştık, Obama ile çalıştık, Trump’la çalıştık ama bunların hiçbiriyle böyle bir gerilim yaşamadık. Biden ile maalesef görüşme, buluşma trafiğimiz o kadar rahat olmadı. NATO Zirvesi’nde görüşeceğiz, nedenini soracağız. Bu gerilimin sebebi ne. Sözde Ermeni soykırımı. Senin bütün işin bitti de Ermenilerin avukatlığına mı soyunuyorsun? Bırak bu işi tarihçiler, hukukçular çalışsın. Türkiye bir kasaba devleti değildir, kimse köşeye sıkıştıramaz. ABD kesinlikle bunları görmezden geliyor. Biz eğer S-400'ü aldıysak durup dururken almadık. Buna ihtiyacımız olduğu için aldık.

    TÜRKİYE -MISIR KADER BİRLİĞİ

    Türkiye ve Mısır halklarının tarihten gelen gönül ve kader birlikleri var. İlişkilerimiz bu temelde ilerliyor. Başlayan görüşmeler genişleyerek devam ediyor. Mısır'la, Libya'dan Doğu Akdeniz'e kadar işbirliğimiz var. Bakanlarımıza, görüşmelerinizi yapabilirsiniz diyoruz. Ticari alanda işi ilerletmemiz lazım. Bu durum Körfez ülkeleriyle de yapılmaktadır. Mısır halkını iyi bilirim. Bağlantılarımızın kültürel yönü çok yönlüdür.

    MARMARA’DAKİ SORUNU ÇÖZECEĞİZ

    Haziran ayı sonunda Kanal İstanbul için ilk köprünün temellerini atıyoruz. Projeyi yerli yabancı çok güçlü konsorsiyumlarla devam ettireceğiz. Marmara’daki deniz salyası sorununu da çözeceğiz, başka çaresi yok. Bunu belediyenin eline bırakamayız. Ama paslaşarak yapacağımız işler olabilir.”

    BİZİM FAİZLERİ DÜŞÜRMEMİZ ŞART

    "128 milyar dolar nereye gitti? Merkez Bankası'nın parasının nereye gittiği sorulur mu? Malatya, Elazığ, İzmir depremleri... Buralara parayı nasıl buluyorsunuz diye soruyorlar mı? Bugün Merkez Bankası başkanıyla görüştüm. Bizim faizleri düşürmemiz şart, onun için de temmuz-ağustos, buraları bulacağız ki faiz düşmeye başlasın. Faiz yükünü yatırımların, maliyetlerin üzerinden kaldırırsak, maliyet enflasyonu için bir rahatlama dönemine girmiş olacağız."

    MÜJDE CUMA GÜNÜ AÇIKLANACAK

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta açıkladığı petrol kuyusu müjdesi hakkında da ayrıntı verdi: "Cuma günü Zonguldak'ta Uzun Mehmet Camisi'nin açılışını yaparken Kanuni sondaj gemisiyle bağlantı kuracağız, oradan müjdemizi açıklayacağız."

    3 DOZ AŞI OLDUM ANTİKORUM 2160

    Cumhurbaşkanı, pandemi yasakları konusundaki bir soruya şu yanıtı verdi: “Maske ve sosyal mesafe önem arz ediyor. Sosyal mesafeye önem verilirse maskeden de kurtulmak mümkün olabilir. Bakanımız kısa süre içinde şartları açıklayacak, maske çıkartma konusunda. Aşılarla birlikte ciddi manada korunma sürecini tıbben de olmuş olacağız. Ben 3 doz aşı oldum ve antikorda 2160'ı yakaladım.”

    MAHMUR’U DA KANDİL KADAR ÖNEMSİYORUZ

    Bir süre önce terörü topraklarımızda karşılamış, sonra yerinde müdahale etme adımı atmıştık. Bunda çok ciddi başarılar sağladık. Çift Kandil var. Birincisi İran, ikincisi Irak. İkinci Kandil hedefe konuldu. Bunları ciddi manada korku sardı. Iraklı kardeşlerimize, "Bu işi hakkıyla yapın, yapmayacaksanız biz gelip vuracağız" dedik. Türkiye Cumhuriyeti, komşularının sınırlarına saygılıdır. Mahmur meselesini de artık Kandil kadar önemsiyoruz. Çünkü Mahmur, Kandil'in kuluçka yuvasıdır. Biz bunun üzerine gitmezsek, bu kuluçka yuvası sürekli üretmeye devam edecektir. BM temizlemezse biz temizleriz.


    Kaynak : 'Parlamenter demokrasi artık mazi oldu' (msn.com)




  • Adam sahsini milletle bir tutuyor, 80 milyon adina iskembe-i kubradan gonlunun istedigini soyluyor. Neyse o parlamenter sistem gelir, bir guzelde hepinizi yuce divana gonderir o zaman anlarsin mazide mi kalmis, yoksa demokrasi varmiymis...


    Cikip konusmasa memleket kendi yaginda kavrulacak ama herseye bir fikri var yuce zaat'in. Faizleri dusurecegiz dedi dolar 8.60 oldu...


    Neyse konus Reyis. Sen konustukca hersey daha guzel olacak.  

    vaaayyy seni ılımlı akp sevdalısı internet kullanıcısı seni, hükümet krizlerini önüne geçildi demişsin de, normal bir ülkede ticaret bakanının kendi firmasından bakanlığa mal satması hükümet krizidir yada mafya liderine inananların oranının,iç işleri bakanına inanaların oranından fazla olması hükümet krizidir. daha bunun gibi yüzlerce konu var, pudra şekerinden, venezulla maske dağıtımcısına kadar. Bir bakıma haklısın biatçı milletvekillerinin olmadığı bağımsız parlementer sistem olsaydı kriz içindeydik.

  • Adam sahsini milletle bir tutuyor, 80 milyon adina iskembe-i kubradan gonlunun istedigini soyluyor. Neyse o parlamenter sistem gelir, bir guzelde hepinizi yuce divana gonderir o zaman anlarsin mazide mi kalmis, yoksa demokrasi varmiymis...


    Cikip konusmasa memleket kendi yaginda kavrulacak ama herseye bir fikri var yuce zaat'in. Faizleri dusurecegiz dedi dolar 8.60 oldu...


    Neyse konus Reyis. Sen konustukca hersey daha guzel olacak.  

  • Millet için mazi oldu demiş. O zaman bir referanduma taşıyalım tekrar, bakalım halk aynı fikirde mi? Kabul edildiğinde de mühürsüz oylarla geçmişti zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an AKP-MHP koalisyonu var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dış Güçler Temsilcisi -- 21 Haziran 2021; 21:54:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beklenen açıklama.

  • Yıllarca tek partili dönemi eleştirip tek partiyi savunmak başkasına nasip olmazdı zaten.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 5 ton kokain, ışid'e giden silahlar, bodrum marina, işsizlik, ekonomik çöküntü, zincirleme intiharlar, ülkenin kurucusuna küfürler hakkında hakkında tek kelime yok.


    hakikaten iyice sıktı. gitsin artık!

  • Millet ittifaki pkk ilemi anayasa yapicak demis
    Megri megri diyenler kimdi
    Cadir mahkemelerinde teroristleri serbest birakan kimdi

    Bunlari neden kimse hatirlamiyor???
    Nasil kabul edebiliyorlar akp secmenleri bu durumu???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıklamadan "parlementer"i çıkartırsanız da aynı anlam çıkıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkahn

    Millet ittifaki pkk ilemi anayasa yapicak demis
    Megri megri diyenler kimdi
    Cadir mahkemelerinde teroristleri serbest birakan kimdi

    Bunlari neden kimse hatirlamiyor???
    Nasil kabul edebiliyorlar akp secmenleri bu durumu???

    Kendisi de millet ittifakı olmadan anayasa yapamıyor. Yeterli vekili yok.

  • bu ülkenin ve bizim gibi demokraside geri kalmış ülkelerin tek çıkar yolu çoğulcu demokrasidir, yani koalisyonlardır.


    denetleme mekanizmalarıdır.


    yaptım oldu döneminin bitmesidir.


    yargı bağımsızlığıdır.


    bağımsız denetleme kuruluşlarının sayısının hızlıca artırılmasıdır.

  • ona kendi degil millet karar verir..

  • Ben bu Ülkenin Milletiyim..
    Sonuna kadar Güçlendirilmiş parlamenter sistem diyorum. Hadi bakalım.. Getir sandığı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karmaşaya hakim olmak gerek sanıyorum birileri işini iyi yapamıyor cumhurbaşkanlığına gereken bilgi akışı sağlıklı değil yada asla bilemeyeceğim bir fıltre den geçiyor. Faydalı değil şahsi gelirlerin öne çıktığı gibi bir izlenim veriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parlamenter demokrasi çok iyi bir yönetim şekli olabilir ama bize ne kadar uygun bu tartışılır.


    Ben lafa söze bakmam, tarihe bakarım.


    Tarihi okudum zaman 1946 yılından 2018 yılına kadar 20 seçim yapılması gerekirken 65 seçim yapılmış.


    Yani bu yaklaşık her 1.5 yılda seçim yapılmış demek !


    Demek ki parlamenter demokrasi siyasi istikrar anlamında bize uygun olmayan bir yönetim şekliymiş.


    Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile en azından hükümet krizlerinin önüne geçildi. Çünkü bu sistemde seçim sonrası partilerin oy sayısına göre hükümet kurma pazarlıkları olmadığı için hükümet kurmama krizleri de olmuyor.


    Ama onunda uygulamada sorunları ve krize sebep olduğu durumlar vardır illaki.


    Türkiye Cumhuriyeti devletinin vatandaşlarını yönetmek için en iyi yönetim şekli nedir, nasıl olmalıdır, bu oturulur, konuşulur, tartışılır ama tartıştığın kişiler işlemeyen bir yönetim modelini savunuyorsa nasıl oturup konuşacaksın.


    Güçlendirilmiş parlamenter sistem diye bir yönetim modeli konuşuluyor. Sadece adı var. Kimse ne olduğunu bilmiyor. Bu modelin üzerine HDP yi de yanlarına alıp kapalı kapılar ardında anayasa taslağı hazırladılar. (Ümit Özdağ ifşa etti.)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atade28 -- 2 Haziran 2021; 16:50:9 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atade28

    Parlamenter demokrasi çok iyi bir yönetim şekli olabilir ama bize ne kadar uygun bu tartışılır.


    Ben lafa söze bakmam, tarihe bakarım.


    Tarihi okudum zaman 1946 yılından 2018 yılına kadar 20 seçim yapılması gerekirken 65 seçim yapılmış.


    Yani bu yaklaşık her 1.5 yılda seçim yapılmış demek !


    Demek ki parlamenter demokrasi siyasi istikrar anlamında bize uygun olmayan bir yönetim şekliymiş.


    Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile en azından hükümet krizlerinin önüne geçildi. Çünkü bu sistemde seçim sonrası partilerin oy sayısına göre hükümet kurma pazarlıkları olmadığı için hükümet kurmama krizleri de olmuyor.


    Ama onunda uygulamada sorunları ve krize sebep olduğu durumlar vardır illaki.


    Türkiye Cumhuriyeti devletinin vatandaşlarını yönetmek için en iyi yönetim şekli nedir, nasıl olmalıdır, bu oturulur, konuşulur, tartışılır ama tartıştığın kişiler işlemeyen bir yönetim modelini savunuyorsa nasıl oturup konuşacaksın.


    Güçlendirilmiş parlamenter sistem diye bir yönetim modeli konuşuluyor. Sadece adı var. Kimse ne olduğunu bilmiyor. Bu modelin üzerine HDP yi de yanlarına alıp kapalı kapılar ardında anayasa taslağı hazırladılar. (Ümit Özdağ ifşa etti.)

    vaaayyy seni ılımlı akp sevdalısı internet kullanıcısı seni, hükümet krizlerini önüne geçildi demişsin de, normal bir ülkede ticaret bakanının kendi firmasından bakanlığa mal satması hükümet krizidir yada mafya liderine inananların oranının,iç işleri bakanına inanaların oranından fazla olması hükümet krizidir. daha bunun gibi yüzlerce konu var, pudra şekerinden, venezulla maske dağıtımcısına kadar. Bir bakıma haklısın biatçı milletvekillerinin olmadığı bağımsız parlementer sistem olsaydı kriz içindeydik.

  • Meclis süs bitkisine dönmüş.

    Meclis süs bitkisi ise cumhurbaşkanlığının bşr önemi yok ki padişah oluyor baştaki.

    Birde övmüş yukarda biri tepesine çoban arıyor sanırsam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sayende reis

  • Ama yiyenim Cehabe gazanırsa içişleri, dışişleri bütün baganlıgları hedepeye vereceğğ

  • Aslında epey enteresan. CHP'nin zamanında Tek parti olayını sürekli eleştirirlerdi şimdi eleştirdiklere şeye döndüler, kendileri tek parti oldu.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.