Şimdi Ara

Kanal tedavisinde geçici dolgu kırıldı. Doktor dişimi çekti!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam.


    Ben geçen sene diş doktoruna gittim. Dişime kanal tedavisi yapılacağı söylendi ve tedaviye başlandı.

    Dişin temizliği yapıldıktan sonra geçici dolgu konuldu. Daha sonra ise geçici dolgu alınarak yerine kalıcı dolgu yapılacaktı ve ben tekrar randevu aldım ancak o esnada "koronavirüs" sebebiyle diş klinikleri kapandı.


    Uzun bir süre açılmayınca benim de dişlerimde ağrı felan olmayınca o geçici dolgu ile yaklaşık 1 yıl felan geçirdim. En sonunda kırıldı ve doktordan tekrar randevu alarak gittim.

    Doktor da geçici dolguyu çıkardı attı ve dişi kurtaramayız dedi ve dişi çekti. Kurtaramayız dedikten sonra tekrar bakar mısınız dedim ve tekrar baktıktan sonra yine bu kararı verdi.


    Bu noktada şunu sormak istiyorum: Böyle bir durumda zaten dişin iç kısmı temizlenmişti. Neden kalıcı dolgu yapılarak devam edilmedi onu anlamadım. Ben bunu aşırı kafama taktım sanki bana gereksiz yere dişim çekilmiş gibi hissediyordum. Daha sonra tekrar gidip bunu sordum. Oraya kalıcı dolgu yapsak da kırılırdı felan dedi.


    Şimdi diş doktorum doğru bir yöntem mi izledi yoksa ben mi yanlış düşünüyorum? İnternetten baktığım kadarıyla kanal tedavisi tekrarlanabilirmiş. Ne bileyim geçici dolgu kırıldı diye diş çekilir mi? En azından tekrar bi dolgu denenemez miydi anlamıyorum. Bir diş ne zaman kanal tedavisine yanıt vermezse çekilir diye biliyorum ancak geçici dolgunun kırılması kanal tedavisine yanıt vermediğini mi gösteriyor. Bana pek mantıklı gelmedi de.


    Gerçekten bilgili veya diş hekimi bi arkadaş varsa yardımcı olabilir mi?








  • Kardeşim bende aynı durumdayım geçici dolgu ile duruyorum 2 senedir gitmedim ağrı yok diye sendedemi ağrı yoktu dişin kırılması önemsiz kaplama yaptırabilirdin demedinmi kaplama yap diye sence tam dolgu yaptırayımmı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YigitErkin20

    Kardeşim bende aynı durumdayım geçici dolgu ile duruyorum 2 senedir gitmedim ağrı yok diye sendedemi ağrı yoktu dişin kırılması önemsiz kaplama yaptırabilirdin demedinmi kaplama yap diye sence tam dolgu yaptırayımmı ?

    Bende de ağrı yoktu. Ben kırıldı diye gittim ve durumuna baktı kurtaramayız dedi. Neye göre kurtaramayız dedi onu da ben anlamadığım için buraya soruyorum. Tekrar sordum tekrar baktı hatta.


    Kalıcı dolgu yaptırmazsan dişini tamamen kaybedebilirsin sanırım.


    Bilgili arkadaşlar varsa bilgi verebilirler mi?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.