Şimdi Ara

RTX 3070-3080 için 750W güç kaynağı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Ryzen 5 2600 ve RTX 3070 sistem için bir güç kaynağı arıyorum. Bu sistem ileride R5 5600X ve 3080'e güncellenebilir. Bu yüzden güç kaynağının üzmemesini istiyorum. Corsair'in RM750W 80+Gold modelini buldum ancak kullanılan kapasitörler tier2-3'müş sanırım, yani en iyisi değil. 1200TL civarına kadar RM750'den daha iyi bir güç kaynağı bulabilir miyim?




  • Xpg Core reactor 750w
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Hiçbir sitede stok bulamadım maalesef

  • Elitforce kullanıcısına yanıt

    Fsp hydro g pro var biraz pahali ama iyidir 1300lira... 650w yeterse 850 liraya xpg core reactor var.

  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Hocam Silverstone Strider nasıldır? Amazonda 1250TL https://www.amazon.com.tr/dp/B07QKRJV91

  • Elitforce kullanıcısına yanıt

    Yok hocam olmaz, ben anlayamadim, v2.0 yaziyor yukarda asagida v3.0 diyor, hangi model bu? V2.0 olani eski bi model... 100 lira daha ver fsp al.

  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Muhtemelen v3 modeli, çünkü aynı asin kodu ile amazon.de sitesinde kontrol ettiğimde başlıkta da v3 yazıyor. Ayrıca satıcısı amazon.com.tr olduğu için v2 gelse bile hemen iade edebilirim o konuda bir sorun olmaz kutuda yazıyorsa.

    Ama zaten vazgeçtim gibi çünkü 2 yıl garanti sunuyor, 10 yıl veren markalar yanında az gözüktü gözüme.


    Teşekkürler alternatif bulamazsam FSP alacağım, öyle gözüküyor.

  • Elitforce kullanıcısına yanıt

    https://www.n11.com/urun/silverstone-da850-80-gold-guc-kaynagi-850-w-1832732?magaza=teknobiyotik


    Bu yeni bir seri ve istediğinizden 100W fazla. FSP Hydro G Pro ile birlikte bu güç seviyesindeki en ekonomik kaliteli modellerden biri.

  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Hocam mesajını görünce bir an heyecanlandım; 750W versiyonu stoklara girdi zannettim   Benim ihtiyacım yok da, eşe dosta lazım olabilir. Ben 650W versiyonunu aldım, kutusunda duruyor. Sonraki sistemi bununla kuracağım 

  • @ehhalil @kunGFu Yardımlarınız için teşekkür ederim. Bugün biraz daha araştırdım ve almışken ömürlük olsun diyerek kriterlerimi daha net belirleyebildim. 4+4 CPU pinlerinden 2 adet olan, japon kondansatör kullanan bir model bakıyordum, bütçeyi de 1400-1500 civarına çıkarıp RM750X buldum. 750W olması gelecek için pek içime sinmedi bu sefer RM850X olsun bari dedim. Sonuç olarak 1200TL bütçeden 1800TL bütçeye sıçramış oldum. Baktığım birkaç farklı tier listin tepelerinde RMX serisi yer aldığı için ve Corsair'in garantisi 10 yıl olduğu için içime RM850X sindi. Bir aksilik olmazsa bunu alacağım.


    XPG Core Reactor'u 1200 civarına kapatabilseydik hiç gerek kalmayacaktı ama :D

  • Elitforce kullanıcısına yanıt

    Sıfır satıyorum dükkanımda mevcut =)

  • ehhalil kullanıcısına yanıt

    Hayirli ugurlu olsun hocam  benimde begendigim modellerden biri bu, ihtiyac olsa bende alirdim.. Gecen haftalarda stoklardaydi ama bitmis demek ki. Takip edemiyoruz ki, bir gelip pir gidiyor. Bu arada 650 ligin fiyatida cok iyi bence 850 liraya daha ne olsun..

  • Elitforce kullanıcısına yanıt

    Biraz tuzlu ama hayirli olsun, iyi bir güc kaynagi, normalde piyasada yoktu, yakin tarihte girdi heralde, yada pahali diye kimse almiyor :)) 1800 lira..

  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim. Benim de şu sıralarda ihtiyacım yok aslında. Kalitesine göre fiyatı oldukça uygun olduğu için (ihtiyaç olduğunda böyle uygun fiyatlara denk getiremeyebilirim düşüncesiyle) şimdiden aldım.

    Net olmamakla birlikte yıl sonuna doğru yeni bir sistem toplama durumumuz olabilir.

  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Ünite iyi ama fan özelliklerinden ötürü soğuk bakıyorum bu seriye.


    Düşük yüklerde fanı kapatıyor, kullanıcıya bu konuda seçenek sunmuyor. Yük hafif de olsa ben illa ki fanın çalışmasından yanayım. Fanın durması içime sinmiyor  

    Beni rahatsız eden ikinci husus; fanın 135 mm olması... Fanı değiştirmek istesem ya da değiştirmek zorunda kalsam doğru düzgün bir fan bulamayacağım.

    RMx (2021) versiyonunda fanı adam gibi 140 mm yapmışlar ama hafif yükte fanın durması yine zorunlu  Kullanıcıya bu seçeneğin sunulmamasındaki ısrarı anlayabilmiş değilim. 





  • https://www.n11.com/urun/corsair-rm850-cp-9020196-eu-850-w-80-gold-moduler-guc-kaynagi-97147?magaza=eternal&utm_source=comp_akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel

    kendım 3070 için bunu kullanıyorum

    arkadaşıma 3080 için kullanıyor

    memnunum ben gürültü yok yük harici fan çalışmıyor.

  • ehhalil kullanıcısına yanıt

    Haklisin hocam fan mevzusu senin yillarlardan beri sevmedigin konu, 135mm ligi psu kasasinda güzel dursun, cokta yer kaplamasin ama 140 lik kadar cfm versin diye yapiyorlar ama disarda bulamakdiktan sonra... Gerci corsair dan siparis edilebilir diye tahmin ediyorum. Biraz tuzlu olur ama corsairin destegi iyidir. (Kulakliklarda kötü ama, kablosuz gaming model vardi birinde forumda, corsair pil oldugu icin gönderemeyiz falan demis, arkadasta aliexpress ten siparis vermisti falan) fan da fluid bearing degil aslina bakarsak rifle bearing dedigi aslen sleeve bearing ama corsair üzerinde bir kac degisiklik yapmis, yani tasarim üzerinde oynamis, tam olarak neydi hatirlamiyorum ama kötü degil. Sonra kablolar 18awg lik rm ve rmx serilerinde, sendeki core reactor de eps ve pcie ler 16awg lik daha kalin kablolar mevcut.


    Rmx 2021 modelinde ise dedigin gibi 140mm lik ve ilginc bir fan var, "magnetic levitation" dedikleri bir model, bilye yok yatak yok, magnetik kaldirma var, o daha iyi bi rifle bearing den.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 2 Haziran 2021; 10:23:22 >




  • ehhalil kullanıcısına yanıt

    Açıkçası RMx tercih etmemin sebeplerinden biri de bu fan olayıydı. Sessizliklik için artı bir özellik diye düşündüm ancak düşük yükte fan kapatması sorun yaratır mı? Yani yük düşük olmasına rağmen yüksek sıcaklıklara ulaşıp kendine ve diğer parçalara zarar verme ihtimali var mı ki?

  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    2021 versiyondaki fan kaliteli. Corsair'in "Magnetic Levitation" serisi (ML serisi) fanları vardı zaten, yeni versiyonda bu fanları kullanmışlar. Muhtemelen PSU ömrüne paralel fan ömrü olur, fan değiştirme derdi olmaz ama yine de 140 mm fan kullanılması benim açımdan önemli bir artı (Ne olur ne olmaz. Gerektiğinde istediğim özellikte bir fanı rahatça takabilecek olduğumu bilmek benim için önemli ) Bir de şu fanın hafif yükte durması olayını kullanıcı tercihine bıraksalardı benim için çok cazip bir seri olurdu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehhalil -- 2 Haziran 2021; 19:4:24 >
  • Elitforce kullanıcısına yanıt

    "Sessizlik için fanın durması" özelliğini pazarlama amaçlı icat edilmiş gereksiz bir özellik olarak görüyorum. Sistemde çalışan diğer fanlar varken, PSU fanının durdurulması sessizliğe bir katkı sunmaz. Fanın durdurulması yerine, hafif yüklerde düşük devirde çalışacak şekilde ayarlanması çok daha sağlıklı olur.

    Fanın yapısına göre değişmekle birlikte kabaca söylemek gerekirse; 120 mm fanların 700 RPM civarında, 140 mm fanların 500 RPM civarında çalıştırılması, en hassas kullanıcılar tarafından dahi işitilmeyecek kadar düşük bir sesle çalışmasını sağlar zaten. Hal böyleyken fanı durdurmak ve PSU bileşenlerinin daha sıcak çalışmasına neden olmak niye??


    Alıntı

    metni:
    Yani yük düşük olmasına rağmen yüksek sıcaklıklara ulaşıp kendine ve diğer parçalara zarar verme ihtimali var mı ki?


    Diğer parçalara zarar verme olasılığı yok. Kendisine de direkt zarar verecek kadar ısınmaz zaten. Yük hafif olsa da üreticinin belirlediği bir sıcaklıktan sonra fan devreye girer. Ancak hem PSU bileşenleri hem de diğer PC bileşenleri için ideal olan, olabildiğince serin çalışmasıdır. Parola: "Ne kadar serin, o kadar iyi..."   Ben de bu konuda ortalama bir kullanıcıdan çok daha hassas biri olduğum için PSU fanının durması beni rahatsız eder.


    Birçok üst seviye PSU serisinde fan durdurma özelliği kullanıcıya bir seçenek olarak sunuluyor. STRAIGHT POWER 11, CORE REACTOR gibi serilerde durdurma seçeneği bile koymamışlar (Bunlar benim kafadan... Fan durdurmayı gereksiz -belki de zararlı- görmüşler )





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.