Şimdi Ara

Kasası sağlam eğitim dizüstüsü “Dynabook Satellite Pro E10-S'yi denedik“

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkasında aslında Toshiba’nın olduğu, eğitim faaliyetleri düşünülerek geliştirilmiş bir dizüstü bu. Dayanıklılık, taşınabilirlik, en önemlisi de uygun fiyat amaçlanmış.



    Kasası sağlam eğitim dizüstüsü “Dynabook Satellite Pro E10-S'yi denedik“



    Sert plastik bir gövdeyle geliyor, standart bir dizüstü bilgisayarın aksine tüm çerçevelerin kauçuk bir malzemeyle sarıldığını görüyoruz, çarpma ve düşme esnasındaki şoku emiyorlar, çatlamıyor veyahut kırılmıyorlar. Klavye etrafı bu kauçuk ile bütünleşik, alttaki kapağı vidalarıyla açabiliyorsunuz.



    Kasası sağlam eğitim dizüstüsü “Dynabook Satellite Pro E10-S'yi denedik“



    1.1KG ağırlığında ve 19.9mm kalınlığında, genel itibarıyla bir defter boyutlarında diyebiliriz, tek elinizle, koltuğunuzun altında rahatlıkla taşıyabileceğiniz kadar kompakt. Ekran 180 derece açılanabiliyor, kullanışlılığın yanısıra bir kaza anında ekranı en geriye itip menteşelerden kırma ihtimalini ortadan kaldırmışlar. İçinde hareketli parçalara sahip bir HDD değil SSD var, SSD’yi fiziksel hasarla bozabilmeniz pek olası değil. İçerisinde bir fan da yok, mütevazı yonga dolayısıya ihtiyaç duymuyor zaten. 40W’lık böyle küçük bir adaptörü var, kendi gibi taşıması kolay. İçindeki 45.6W/h’lik bataryayla %80-%100 arası ekran parlaklığı, %80 civarı ses olmak üzere 7 saat civarı kullanım süresi elde edebildim.



    Kasası sağlam eğitim dizüstüsü “Dynabook Satellite Pro E10-S'yi denedik“



    Giriş çıkış anlamında gayet iş görür bir kurulum var. Solunda güç girişi, tam boy bir HDMI portu, USB 3.0 Tip A portu ve Tip C portu, sağında RJ-45 portu ki çoğu dizüstüde artık yok, 3.5mm kombo jack, bir USB 3.0 Tip A portu daha ve Micro SD kart okuyucu var, gri buton da güç butonu.



    Kasası sağlam eğitim dizüstüsü “Dynabook Satellite Pro E10-S'yi denedik“



    11.6 inçlik bir ekran, 768P LCD bir ekran, mat kaplamalı, bu da güneş ışığı altında aynaya dönmesini engelliyor, ekrandakileri yine görebiliyorsunuz. Çözünürlüğü 11.6 inç için yeterli düzeyinde, metin okurken veya yazarken yorucu değil. Renklerin sapmaması için bakış açınızı iyi ayarlamanız icap ediyor, bilginiz olsun. Çerçeveler kalınca, maliyet hesabının da bir sonucu tabii ama bir yandan da dayanıklılığın bir parçası oluyor. 720P webcam’i var, gürültü engellemeli mikrofonarı var, çevrimiçi eğitimde olmazsa olmazlar, şimdi karşıya gidecek görüntünün ve sesin kalitesini kendiniz görün dinleyin.



    Kasası sağlam eğitim dizüstüsü “Dynabook Satellite Pro E10-S'yi denedik“



    Klavye. Dışarıdan bakınca standart çiklet bir klavye ama Dynabook bu tuşları sabitlemiş, yani bu tuşları çıkartamıyorsunuz, çıkarmak isteyeceğinizden değil, bir şey takılır veya öğrencinin biri inat eder tuşu kaldırır alır ya, onu engellemek için, toplamda dayanıklılık anlamında yine bir önlem. Klavye küçük, alışması zor olur mu? Hayır, aralarındaki mesafe iyi ayarlandığı için sıkış tıkış değil, yön tuşları da var, bileklerinizi gereksiz kırmaya gerek bıraktırmıyor, hatta alıştıktan sonra oldukça hız kazanabileceğiniz bir klavye, ben beğendim. 



    Kasası sağlam eğitim dizüstüsü “Dynabook Satellite Pro E10-S'yi denedik“



    Touchpad öyle minyon boyutlarda değil, gayet kullanılır boyutlarda. Alt bölgesi tıklanabilir halde, sertlikleri normal, imlecin keskinliği de normal, böyle kompakt dizüstülerde yanımda ekstra bir fare taşımak istemem ben, çok gerek kalacağını da sanmıyorum gerçi, touchpad yeterli.



    Kasası sağlam eğitim dizüstüsü “Dynabook Satellite Pro E10-S'yi denedik“



    Kalbinde Intel Celeron N4000 var, 2 çekirdekli, 2.6GHz’e kadar çıkabiliyor, genel olarak enerji tasarrufu odaklı, tekli işlemlerde ve ofis uygulamalarında yetebilecek bir işlemci. 8GB RAM eşlik ediyor, birkaç sekme açıkken tekrar önbellekleme yapmadan internette sörf mümkün, Zoom ve Microsoft Teams’te sorunsuz çalışıyor. Depolama tarafında 128GB’lık bir SSD bulunuyor, biçimlendirme ve sistem dosyaları derken 102GB kullanılabilir alan var. İşlemci tasarruf odaklı bir işlemci ama SSD sistemi atik kılıyor, uzun vadede sistemlerin yavaşlamaması için SSD şart. 



    Wi-Fi modülü 802.11ac standardında, dolayısıyla 2.4GHz ve 5GHz yayınlarına bağlanabiliyorsunuz, özellikle menzilini test ettim, 75 metre/karelik dairenin bir ucundan diğer ucuna sorunsuz bağlandı, stabilite sorunu yok.



    Kasası sağlam eğitim dizüstüsü “Dynabook Satellite Pro E10-S'yi denedik“



    Dynabook Satellite Pro E10-S. Amacı net, dayanıklılık. Kauçuk çerçeveler, çizilmeye dayanıklı sert plastik gövde, 180 derece ekran, sabitlenmiş tuşlar, güçlendirilmiş şarj bağlantı yuvası, SSD kullanımı, fansız tasarım, yani hor kullanılacağı durumlara karşı önlemler alınmış bir makine. Windows’u kurulu olsun, öğretmen gerektiğinde uzaktan yönetim yapabilsin, Intune for Education ile mesela ve her şeyden önce sağlamlık, uygun fiyatı benim için önceliklidir diyorsanız Satellite Pro E10-S ihtiyaçlarınızı karşılayabilir. 



     



     



     



     



     



      



     



     









  • Bu adamın iş disiplinine hayranım incelemeyi birda burda yazıp koyması bile bir is disiplini gerektirir kaç kişi yapıyor bunu bakın

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Fiyatı küçük ekranını da düşünürsek 2000tl 2500tl arasında olmalı. Yoksa 15 ekranlılar 3000tlye var zaten.

  • Acaba ubuntu ile nasıl bir ikili olurlar?

  • BekirHan kullanıcısına yanıt
    ubuntu ile sıkıntısız çalışır ama. performans beklemeyin. sadece ssd işi kurtarmıyor artık.

  • Inceleme için teşekkürler. Ama celeron olmamış.

  • KAÇ TL?... niye fiyattan söz etmiyor?...

  • celeroni kullanıcısına yanıt
    manjaro varken ubuntu kullanmam...

  • celeroni kullanıcısına yanıt

    2 çekirdek beni de pek iyi hissettirmedi. halihazırda 2 çekirdek n2080 de kötürüm gibi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugah6aiw

    manjaro varken ubuntu kullanmam...

    o ayrı bir konu hatta hangi linux sürümü hakkında 10 ciltlik ansiklopedi bile yazılabilir. Belki de linux sürümlerinin bu kadar fazla olmasından dolayı yaygınlaşmasında sorun var. 1 veya 2 ana sürüm olsa ve herkes bu sürümler üzerine yazılım geliştirse daha güçlü ve yazılım desteği daha fazla olan Linux sürümleri kullanacağız.

  • BekirHan kullanıcısına yanıt

    çekirdek sayısı önemli değil. işlemcinin cache belleği zayıf. bu yüzden de performansı düşük. Atom serisi olarak başlayan bu seri daha sonra isim değiştirdi. Bu işlemcileri daha basit işlr için tasarlardılar ama dünya üzerinde bizim gibi, gelir seviyesi düşük nüfusu fazla olan toplumlar için üretilen işlemciler denilebilir. bu makinenin i5 ve i7 işlemcili olan modelleri de var ve oldukça iyi satılıyorlar.

  • Ahaha kasası sağlam :D yani al iş görür belki diyor reklamın kötüsü olmaz..

  • celeroni kullanıcısına yanıt

    steam ile eurotruck simulator2 için bu notebook çok zayıftır heralde... manjaro ile i3 3110M 10fps zor veriyor... tek ekranla çift ekranlada aynı... web tarayıcı youtube ve instagram için iş görür heralde...

  • ugah6aiw kullanıcısına yanıt

    bu sistem ile temel ofis işlerini yapabilirsiniz. Ofis uygulamaları, film izleme, internette gezinme, online görüşmeler, dersler. bunun dışında oyun oynamak istiyorsanız sizin istediğiniz performansı alamazsınız. bu tür bir sistem alasıya 2. el i5 veya i7 2 -3 . nesil dizüstü almak daha mantıklı.

  • celeroni kullanıcısına yanıt

    2 ay kullanıp sattım zaten. dediğin gibi çok iş gören işlemciler değiller.

  • Bu Burak ŞOLT'un incelemelerini beğeniyorum , konuşması gayet akıcı ve anlaşılır, vurguları yerinde. Yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi bunlar iş disiplini ve işine duyduğu saygı ile ilgili kişisel başarıdır. Tebrik ederim. Notebook a gelecek olursak 3000 e kadar ,ebaya girmeye yetecek bir bilgisayar olarak alınabilir, daha fazlasını herkes ister ancak maalesef ekonomik durumlar malum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.