Şimdi Ara

Adresimde fiber mi var vdsl mi ve öneri iss

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar yeni eve taşınacağım şuan NetSpeed Fiber kullanıyordum. Taşınacağım yere baktığımda Türk Telekom FiberNet var gösteriyor. NetSpeed 100 Mbps kadar alabileceğimi saha dolabına 10 metre olduğumu aynı şekilde Gıbır ise 100 Mbps alacağımı vdsl olduğunu saha dolabına 10 metre oldugumu gösteriyor şimdi bende fiber mi var vdsl mi çok farkı olur mu ve 100 tl civarına önerebileceğiniz upload hızı yüksek bu bölge(Ankara Yenimahalle) için ping değerlerinin düşük olduğu bir iss öneriniz var mı ? Teşekkür ederim.


    Edit: Netspeed müşteri hizmetleri ile görüştüm vdsl var dediler. Binaya kadar fiber geliyormuş binadan daireye bakır kablo. İSS önerilerinize açığım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byMyzz -- 30 Mayıs 2021; 18:54:1 >



  • Türknet Tavsiye ederim. Öncelikle mevcud iss de taşıma yapın Fiber taşıma tamamlansın aynı gün Türknet e geçiş talebi açın 100 Mbps 85₺ +1 ay kod ile hediye.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: _A_N_I_L_

    Türknet Tavsiye ederim. Öncelikle mevcud iss de taşıma yapın Fiber taşıma tamamlansın aynı gün Türknet e geçiş talebi açın 100 Mbps 85₺ +1 ay kod ile hediye.

    TürkNet baktığım zaman 6 Mbps upload veriyor. GıbırNet şuan güzel gibi geliyor.

  • Tüm iss'ler aynı hızı sağlıyor alt yapı tipine göre VDSL de 100 Mbps de 8 Mbps upload veriliyor hepsi, FTTH tipi alt yapıda 10 Mbps uplaod veriyor TürkNet forumda paylaşanlar oldu.


    Diğer hattım gıbırnet de fiyatları zamlandı fiyat avantajı kalmadı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: _A_N_I_L_

    Tüm iss'ler aynı hızı sağlıyor alt yapı tipine göre VDSL de 100 Mbps de 8 Mbps upload veriliyor hepsi, FTTH tipi alt yapıda 10 Mbps uplaod veriyor TürkNet forumda paylaşanlar oldu.


    Diğer hattım gıbırnet de fiyatları zamlandı fiyat avantajı kalmadı.

    Adresimde fiber mi var vdsl mi ve öneri iss

    8 Yazdığını ben göremiyorum 6 Mbps upload.

  • _A_N_I_L_ kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Ben de Turknet düşünüyordum fakat sitesinden sorgulama yaptığımda binamıza fiber sağlayamadıkları gözüküyor. Açıkçası ping değerinin düşmesini istiyorum; yeri geliyor hızdan daha bile önemli oluyor, o yüzden fiber düşünüyorum.(çok fark ediyor mu bilmiyorum, turtelekom 24mbit vdsl, speedtest 8ms hız alıyorum) Binada superonline fiber varmış, superonline fiber, turktelekom fiber veya bu alt yapıyı kullanıp fiber sağlayan iss önerisi yapabilir misiniz? Vodafona'a baktım güzel gözüküyor, ama bir yorum almak benim için iyi olacak. Teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metercan -- 30 Mayıs 2021; 20:41:36 >
  • byMyzz kullanıcısına yanıt

    Pandemi nedeniyle 8 Mbps veriliyor sözleşmede 6 Mbps geçtiğinden öyle belirtiliyor.

  • metercan M kullanıcısına yanıt

    Fiber varsa sağlayıcı çok fark etmiyor arıza durumunda müşteri hizmetleri kalitesi arızaya müdahale süresi vs. Süperonline fiberi üzerinden Vodafone da fiber alabilirsiniz bakır alt yapıda tavsiye etmem.

  • _A_N_I_L_ kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler. Son olarak şunu sormak istiyorum; binada turk telekom ve superonline alt yapısı olmasına rağmen, turknet ve şimdi bu konudan öğrendiğim gıbırnet denen firmadan sorgulama yaptığımda sadece vdsl2 hizmeti gözüküyor. Başka iss'lerin fiber hizmetleri neden gözükmüyor anlamadım, binaya gelip kurmaları gereken bir sistem oluyor mu?

  • metercan M kullanıcısına yanıt

    Telekomdan turknete gecerseniz her turlu ping artisi olur telekomun vdsli turknetin fiberinden daha iyi oing sunar duzgun bir altyapida cunku ana omurgayi oncelikli kullaniyorlar yurtdisi cikislari vs daha hizli. Telekomdan turknete gectim 15 ms farketti csgo da mesela ikiside fiber olmasina ragmen


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EryiğitOguz kullanıcısına yanıt

    Yorum için teşekkürler. Telekomda paket sürem doldu, şu an kullandığım 24mbit paketi tekrardan alırsam 120 küsür liradan bağlayacaklar, açıkçası onun yerine superonline 130-140 liraya 100mbit internet sunuyor. Superonline genel olarak ve bu konuda nasıldır? Superonline üzerinden veren vodafone var, millenicom galibe hem tt hem super o üzerinden sağlıyor. Bu küçük sağlayıcılar ucuza internet sağlıyor, bunları almak yerine gidip 40-50 lira fazla vermenin getirisi kesinlikle var diyorsanız superonline geçeyim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metercan -- 31 Mayıs 2021; 13:55:20 >
  • metercan M kullanıcısına yanıt

    Ping onemliyse ana saglayicilar her zaman daha iyidir ancak fiyat konusunda fark var ama superonlinede 100mgbt 120 lira turkcell biz kampanyasi ile hal boyleyken 110 liraya millenicom almanin bi espirisi kalmiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.