Şimdi Ara

İslam'ın Akraba Evliliği İlletini Yasaklamamasi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • torlofan T kullanıcısına yanıt

    Senin bir türlü anlamadığın veya anlamak istemediğin nokta şurası.


    Onların birbirini sevip sevmemesi veya senin - benim ahlaki yargılarımızdan bağımsız olarak ilişkinin kendisi ensest ilişkidir. Bu ne senin nede benim değiştiremeyeceğimiz bir gerçekliktir.


    Bu iddiamı neye dayandırıyorum. Bu ilişkiden doğan çocukların başlarına gelenlere dayandırıyorum. Ayrıca şöyle düşünelim. Daha ailesinin dışından çıkıp bir medeni kendi ayakları üzerinde duran, sosyal açıdan gelişmiş bir birey olup kendisine bir kadın veya erkeke arkadaş bulamayan. Ailesinin içindeki erkek ve kadınlara yarsıyan insan tipi ne kadar sağlıklıdır. Ne kadar sosyaldir. Ne kadar bağımsızdır.


    İkinci olarak ise din yapısı gereği hata kaldıracak bir olgu değildir. Bugün biz genetik hastalıklar ile akrabalık arasındaki ilişkiyi biliyoruz. Bunu bilimsel açıdan bildiğimiz için bunu konuşuyoruz. Fakat eskiden hiçkimse genetik hastalık akrabalık ilişkisi konusunda bizim bilgilerimize sahip değildi. İşte bu dönemde bu dini kuranlar bu bilgiye sahip olmadıklarından bu ilişkiyi serbest bıraktılar. Bu tarz ilişkiye girenlerin milyonlarca çocuğu hastalıklar ve ölümle yüzleşti. Burada ortaya çıkan tahribat dinen , Kuran'da veya peygamberin sözlerinde evlenebileceğiniz kadınlar konusunda 1. derece kuzenlerin evlenmesinin yasaklanması ile kolaylıkla önüne geçilebilir bir problemken bu yapılmadığı için üstelik peygamber akraba evliliği yaptığı için toplumda ciddi oranda müsamaha gördü ve bugün bile 21 yyda hala bu hastalıklı evlilikler dünya çapında olmaya devam ediyor.


    Kısacası dinin verdiği karar yanlıştı. Evlenmeleri yasak olan kişiler arasına bu kuzenlerde konulmalıydı ama konulmadı. Çünkü o dönem hiç kimse kuzen evliliklerinin sakatlığa yol açtığını bizim gibi bilmiyordu.





  • Periah kullanıcısına yanıt

    Bakınız, ısrarla kuzen evliliklerinin "ensest" olduğunu iddia ediyorsunuz.

    Bir toplumda örfi, hukuki veya dini gerekçeyle evlenme yasağı olan yakın akrabalarla evlilik veya ilişki "ensest" olarak tanımlanır. Siz bir kere tanımlamada hata yapıyorsunuz. Bir çok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de kuzen evlilikleriyle ilgili böyle bir yasak yok. Doğrusunu da araştırmıyor ve yazılanı da kabul etmiyorsunuz.


    İşin biyolojik tarafına bakıldığında; (bir siteden alıntılayacağım)


    Alıntı

    metni:
    ".....Dolayısıyla kuzenler arasında genetik benzerlik 1/8 olacaktır. Kuzenler arası olan akrabalık ise 3. derece akrabalık olarak adlandırılır. Toplumlarda en sık görülen akraba evliliği kuzenler arası olan evliliklerdir ve 1. kuzen evliliği olarak ifade edilir. Birinci kuzen evlilikleri sonucu gelişen gebeliklerde yaklaşık olarak %3-5 arasında anomalili çocuk doğurma riski vardır..." 


    Alıntı linki: https://www.cocukgenetik.com/akraba-evliligi-ve-genetik


    Birçok ülkede hem dinen hem de hukuken bir yasak yok.


    Amerikadaki durum ise farklı...

    Kuzen evliliği daha önceden tüm eyaletlerde yasal iken, amerikan iç savaş sonrası 1846 yılında Massachusetts Valiliğince zihinsel engelli insanlarla ilgili bir araştırma komisyonu kurulmuş ve bilimsel tıbbi bir rapor hazırlanmış. Bu çalışmalar neticesinde 1880 de üç eyalette kuzenle evlenme yasağı getirilmiş ve zamanla diğer bazı eyaletlerce de aynı gerekçeyle yasaklanmış. Kuzen evliliklerinin bu gerekçeyle hukuken yasaklandığı eyalet sayısı 24, kalan 26 eyaletinde serbestmiş yani.


    https://tr.vvikipedla.com/wiki/Cousin_marriage_law_in_the_United_States#:~:text=Birka%C3%A7%20Amerika%20Birle%C5%9Fik%20Devletleri%20eyaletleri,yaln%C4%B1zca%20baz%C4%B1%20evliliklere%20izin%20veriyor.





  • Periah kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    bu dini kuranlar bu bilgiye sahip olmadıklarından bu ilişkiyi serbest bıraktılar

    Farzet ki Rusya'da doğup büyümüş ve yaşayan bir ateistsin ve orada da kuzen evliliğine dair bir yasaklama yok.

    O zaman bu durumun sorumluluğunu kime atardın?

    Orada daha düne kadar etkin bir din de yoktu...

  • kadobay kullanıcısına yanıt

    Yazdığınız yazıdan benim anladığım konu ensestin sınırlarının insanlar tarafından belirlendiği ve dünyada ensest için kesin sınırlar olmadığı yönünde.


    Yani Amerika'da 24 eyalet ve Çin gibi bazı ülkeler kuzen evliliğini ensest olarak görüp yasaklarken geri kalan toplum bu ilişkinin ensest olmadığını düşünerek yasaklamamıştır.


    Benim şahsi düşüncem ve burada savunduğum yargı 1. derece kuzen ilişkilerinin aynı yukardaki 24 eyalet ve Çin gibi ensest sınırlarına dahil edilerek yasaklanmasıdır. Sizse bu ilişkinin ensest olmadığını ve serbest bırakılması gerektiğini savunuyorsunuz.


    Benim savunmam kuzen evliliklerinin ortalama sakat doğum riskini 2 kat arttırdığı ve akraba olmayanlarında akraba evlilikleri çıkartıldığında ortalamadan daha düşük oranda hastalıklı çocuğa sahip oldukları için tıbben ve biyolojik olarak bu ilişkilerin önüne geçilmesi için yoğun çaba harcanmasıdır. Akraba evliliğine veya ilişkisine sanki hiçbirşey yokmuş gibi normal bakmak yerine elimizdeki veriler ışığında bu adetin, geleneğin veya evliliklerin kökünü kazımak için elimizden geleni yapmamız gerekir diye düşünüyorum.





  • kadobay kullanıcısına yanıt

    İşte çok mantıklı bir noktaya değindiniz.


    Biz insan olduğumuz için eğer bilim gelişmemişse akraba evliliğinin zararlarını bilmediğimiz için bu ilişki tipine nesnel açıdan yasaklama getiremeyiz ve hata yaparız. Fakat biz insanız, biz hata yaparız, yanlış yaparız bu bizim doğamızda vardır. Öğrendikçe, araştırdıkça hatalarımızı düzeltmeye çalışırız.


    Fakat burada din hata yapar mı ? Tanrı hata yapar mı ? Sorusu önümüze geliyor.


    Biz akraba evliliğini serbest bırakıp akraba evliliği yüzünden sakat doğan çocukları bilmiyorduk diyerek tolere edebiliriz. Bizim görevimiz bunu öğrendikten sonra bu işin önünü almaktır. Fakat eğer din bunu yasaklamadıysa ve bunun bu şekilde ciddi sonuçları varsa bu dininde akraba evliliğinin sakıncalarını bilmediği anlamına gelir ki bunu dinen açıklamak çok güçtür. Çünkü insan hata yapar fakat din doğası gereği yapamaz. Ama burada Akraba evliliğinin serbest bırakılması benim gözümde bir hatadır. Çünkü Kuran'da geçecek 1 tek cümle ile belki de akraba evliliği sonucu ölü doğan, ölen veya hastalıklarla boğuşacak milyon, milyar çocuk kurtulmuş olaiblirdi.





  • Periah kullanıcısına yanıt
    Peki neden devletler kuzen evliliğini yasaklamıyor? Senin ensest olduğunu iddia ettiğin ilişki neden kanunlarla da ensest denmiyor?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt

    Tekrar ediyorum, Amerika'da kuzen evliliğinin yasaklanmasının esas nedeni "yasaklanmış aile içi evlilik" (ensest) görüldüğü için değil, tamamen tıbbi olarak %3-5 aralığında anomali doğum risklerden kaynaklıdır.Bu gerekçeyle hukuken yasaklandığı yerlerde "yasaklanmış evlilik/ilişki" anlamında "ensest" olarak değerlendirmesi de o toplumun kendi tanımıdır.


    Biraz uç örnek vereceğim ama kuzen evliliğini tıbbi gerekçe ile yasaklayan Amerika dahil, Kanada, Hollanda, Danimarka dahil pek çok ülkede de eşcinsel evliliğe izin veren yasal düzenlemeler yaptı ve eş cinsel evlilikler yasal. Bu durum size göre çok mu ahlaki?


    Netice olarak her toplumun değer yargıları, ahlaki davranışları farklı olabilir.Buna dair yapacakları düzenlemeler o toplumu bağlar.


    Din ve dini kuralların ilahi kaynaklı olup olmadığı, akıl ve bilime uygun olup olmadığı yönündeki sorgulamada konu seçiminiz bana göre hatalı.





  • kadobay kullanıcısına yanıt

    Eşcinsel evliliğinin ne ahlakı nede normal olduğuna inanıyorum. Anormalliği yasa önünde istediğiniz kadar normal gösterebilirsiniz fakat bu onun sapkınlık olduğu gerçeğini değiştirmez.


    Bana kalırsa eşcinsel kişiler psikolojik olarak ağır travma yaşayan veya ozguvensiz insanlardır. Dolayısıyla eşcinselliğin azaltılması yerine tamamen serbest bırakılmasının sadece toplumsal çözülmeyi hizlandiracagina inanıyorum. Elbette insanlar eşcinsel ilişki yaşayabilir , elbette akrabalarına yarsiyabilir. Bunun ne önüne gecebiliriz nede bu insanları cebir veya herhangi bir biçimde durdurabilir. Her insan yaptığı eylemden kendisi sorumludur. Fakat bu anormallik ve sapkınlıklar yasal olarak güvence vermek çok daha ciddi boyutlarda yayilmalarina neden olup toplumsal zararını maksimize edecektir diye düşünüyorum.


    Modern ülkelerde benzer tartışmalar sadece akraba evliliği veya eşcinsellik değil uyuşturucu , fuhuş ve benzeri konularda da mevcut. Uyuşturucu tamamıyla serbest mi bırakmalıyız. Fuhusu tamamen serbest mi birakmaliyiz. İnternet çağında çeşitli uygulamalar üzerinden artık çocuklar dahi +18 içerik paylaşıyor. Veya milyarlarca insana ulaşan bir dizide iki iz kardeşin seks sahneleri yayınlanıyor.


    Dayisiyla aslında bakarsanız ben burada kazanamayacagim bir savaş veriyorum. Akraba evliliği , eşcinsellik , çocuk pornosu , uyuşturucu. Fuhuş , açık arttırmada bekaret satışı veya göçmen istilalari bana kalırsa yarın bahsedecegimiz bir ahlak kalmayacaktir.


    Kendi adıma tek çözümün belki benim gibi yaşayan , yaşamak isteyen insanları bulup bu bataklığın üzerinde güvenli adacıklar oluşturmak ol lacagini düşünüyorum. Kısacası sadece farkındalık oluşturmak adına bu yazıları yazıyorum , bir sonuç alacağıma dair insncim var mı derseniz böyle bir insncim bulunmuyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yasak olması için illa kitabın söylemesine gerek yok.İslam'da yasak değil öyleyse evlenebilirim diyen varsa kolay gelsin

  • İslam gibi ideolojiler zaten insanların adem ve havvadan ensest bir ilişki ile çoğaldığını söyler. Bu iğrenç bir şey olsa da insanlara laf anlatmak çok zordur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hynque kullanıcısına yanıt

    bak sen islam dinine mensup biri olmayabilirsin. bunu herkes anlaışla karşılar. ama islam dinine mensup biriyim diyorsan eğer, sana bir çift laf etmeden geçemeyeceğim bu konuda. mesajından gayet açık bir şekilde anlaşılıyor ki islam dini ile uzkatan yakından alakan olmadığı belli oluyor. sen kendi sapkın ideolojin gereği inancını uyguluyorsun. islam dininde Allah'ın gücü, kudretini sana şöyle ifade edelim. bir şeyin olmasına karar veren yaratıcımız için tek bir emir gerekiyor. Ol! bu kadar. senin anlayacağın tarzda bir örnek verelim. misal toprakta ekili olup da 1 haftada tomurcuk verip açacak bir gülün, senin gözlerini idrak ve tatmin edecek şekilde kısa sürede anında belirip, saniyeler içerisinde tam yetişkin bir gül haline gelmesi gibi. teknolojik örnek mi verelim; terminatör film serisinde, kılıktan kılığa girebilen T-1000 serisi robota verilen kararkter gibi. bir anda şekil değiştiriyor, bir anda gözden kayboluyor. ortaya çıkarken de adeta yoktan var oluyor. ben senin anlayabileceğin şekilde sana 2 örnek verdim. aslında o kadar çok örnek var ki sen göremiyorsun. gözler gitmiş senin. aslında forum da elden gitmiş. bu konunun yöneticisi bile gözlerini kapatmış konuya. islam dininde akraba evliliği cümlesini bu bölümde ve böyle bir konu ile birleştiren birinin art niyetini sezememiş olması, onun da sahip olduğu ideolojisini açıkca gösteriyor. pekii bu konuyu bir yere bırakalım. doku uyuşmazlığından bahsedelim biraz:



    Bir kişinin bir başka kişiye organ verebilmesi için 4. dereceye kadar akrabalık bağı olması gereklidir.


    1.Derece akrabalar: eş, anne, baba, çocuk            

    2.Derece akrabalar: kardeş, nine, dede, torun

    3.Derece akrabalar: hala, teyze, dayı, amca, yeğen

    4.Derece akrabalar: kuzen



    senin böbreğin genç yaşta iflas etse, bak yukarıda sana böbreğini verebilecek olan akrabalarının listesi yazıyor. böyle bir şey başına gelirse eğer, akrabalarından organ bağışını kabul edecek isen, senin bu yaptığın ensest ilişkinin babası oluyor mu dememiz gerekecek? yahu siroz hastalığı kapmış olsan eğer, kurtulabilmen için en kısa sürede vakit kaybetmeksizin en yakınından sana karaciğer ciğer naklinin yapılması gerekiyor.



    ama bir dakika sen ahlaktan bahsediyorsun ama islam dinine mensup değilsin. yahu ahlaktan yoksun milletlerin halini de mi görmüyorsun dünyada da islam dini ve müslümanlara laf atıyorsun? sen cahilin düpe düz önde gidenisin. biraz araştır ve bu foruma öyle gel. ahlaksızlık yapma. bu senin yaptığın düpe düz pislik.





  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    Ensest ilişki ile organ naklinin ne alakası var. Ensest ilişkiden doğan psikoloji ve çocukların ne gibi kalıtsal hastalıklarla dünyaya geldiğini biliyoruz. Müslüman ülkelerin halini de görüyoruz baya ahlaklılar şeyhe taparken. Ahlak kavramı dinle ortaya çıkmadı ve dinle düzelmez. Organ nakli ve akrabaların cinsel ilişkide bulunması ı karıştıran birinin bana cahil demesi çok ta umrumda olur mu onu sen bir düşün

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.