Şimdi Ara

Çalışmayanlar Nasıl Sigorta Yaptırır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba


    Konuyu tam öğrenmek adına, en az 50 içerik okumuşumdur, hiçbirisinde adam akıllı bilgilendirme yok, yetkili banka diyor, detay verilmemiş.


    SGK'yı aradım 2 defa, farklı yetkililer ile görüştüm, açıkcası düzgün bir bilgi alamadım.


    Şuan SGK lı çalışmıyorum, 2 tane sorum var:


    Eşim sgklı çalışıyor, onun üzerinden sağlık sigortam işliyor mu, bunu hangi ekrandan sorgulayabilirim? Edevlette bulamıyorum, hastaneye gidip kalmayalım öyle.


    Diğeri ise, sigorta primimin dolmaya devam etmesi içim, sanırım "isteğe bağlı sigorta" denilen şeyi ödemem lazım her ay. Doğru mudur? Peki bunu nasıl yapacağım. E-devlette ilk tescile gir dedim, daha önce tescillenmiş diyor (yurtıdışında çalıştıgım bir dönem isteğe bağlı sigortamız yapılmıştı) Peki şimdi tekrar nasıl açacağım, nereden ödeyeceğim?








  • Çalışmıyorsanız eşinizden sağlık yardımı alırsınız, sıkıntı var ise sgk da genel sağlık servisi düzeltir.


    İsteğe bağlı sigorta 4/b esnaf servislerince yürütülür. Eğer ssk kapsamından emekli olmak istiyorsanız ve gün sayınız çok az değil ise tavsiye etmem, son 7 yıllık çalışmanızın 3,5 yıldan fazla olan kısım 4/b ye geçerse emeklilik şartlarınız 4/b(bağkur) kapsamına döner. Eğer o kadar ödemeyecekseniz 4/a(ssk) kapsamında sayılır yani sıkıntı yaşamazsınız.


    Tesciliniz olduğu için yeniden tescil açılmaz. E devlette neler var bilmiyorum ama boş bir kağıda "isteğe bağlı sigorta ödemek istiyorum. Bilgilerinize arz ederim." Ad soyad imza, tc telefon adres bilgileriniz içeren dilekçe yazıp posta ile veya bulunduğunuz yerdeki sgk ya teslim etmeniz gerekli.


    İsteğe bağlı sigorta ödemeye başlarsanız eşinizin sağlığından çıkar, kendinizin prim ödeme durumuna göre sağlıktan faydalanabilirsiniz.





  • hocam meraba benim eşimin 1600 günü var 1996 girişli EYT li yani

    sorum şu iki cocuk var sanırım 4 yıl ediyor

    geriye kalan 1900 günü 4b istege baglı ödesem olurmu e devletten baslattım bile nedersiniz

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.