Şimdi Ara

Niye Konsol veya PC fanboyluğu yapıyosunuzki?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ciddi anlamda bu forumda şunu anlamıyorum PS4 özel oyunu PC ye çıkıyor forum savaş alanına dönüyor.Yaw arkadaşlar isteyen PC den oynasın isteyen Konsolda size ne zararı var? Niye bu firmaları babanızın şirketiymiş gibi ölümüne savunuyonuz? Elinize ne geçiyor? Ne güzel şirketler bizim için rekabet ediyor bunun sonucunda biz tüketiciler karlı çıkıyoruz.Yani işte şu oyun pc ye çıkmış şu oyun konsola çıkmış diye kavga etmek biz oyuncuları bir yere götürmez.Umarım anlatmak istediğim anlaşılmıştır.

    Niye Konsol veya PC fanboyluğu yapıyosunuzki?


    Niye Konsol veya PC fanboyluğu yapıyosunuzki?







  • Banada herzaman saçma gelmiştir fakat mesele tamamiyle haterlerden kaynaklanıyor sanki firmalar çıkaracakları oyunları oyuncuya sorupta çıkarıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pcye çıkarsın çıkarmasın beni ilgilendirmez hatta işime gelir
    Ancak firma kendisine zarar veriyor konsolu sattıran exc oyunlardı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim konsol pc mi tartişmalarında konsolu övüp sizde exclusive oyunlar varmı diye hava atanlarla dalga geçmek hoşuma gidiyo ne derseniz diyin pc masterrace her türlü konuda

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JaReD22

    Pcye çıkarsın çıkarmasın beni ilgilendirmez hatta işime gelir
    Ancak firma kendisine zarar veriyor konsolu sattıran exc oyunlardı

    Oyun pazarı konsol pazarından çok daha büyük olduğu için o tarafa yönelmiş olabilir mi firmalar arkadaşım?

    Rakamları net hatırlamıyorum ama 2020 yılında sony 5 milyar dolar gibi bir rakam kazandı ama oyunların asıl pazarı 150 milyar dolar.

  • SpyM3GTR kullanıcısına yanıt
    Hey burada amacım konsol vs pc tartışması başlatmak değil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Son Feci 95 model Toros

    Hey burada amacım konsol vs pc tartışması başlatmak değil.

    Son zamanlarda forumu çok aktif kullanmasam da geçmiş orada duruyor arkadaşım bunca zaman böyle boş bir muhabbetin içine hiç girmedim zaten.

    İsteyen istediği mecrada oyununu oynar herkes hayatından memnunsa böyle boş bir tartışmanın da içine girmenin gereği yok değilmiNiye Konsol veya PC fanboyluğu yapıyosunuzki? 

  • SpyM3GTR kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısın %100 katılıyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aslında olay fanboyluk değil. Olay şu PS kullanıcılarından (hatta daha konsola sahip bile olmayanlar var iş o derece komik) bilinçli olarak tetikçi, cahil ve bilinçsiz ergen olanların bir halt bildiklerini sanarcasına insanlara saldırmaya çalışmasına verilen tepki genel olarak. Cihazın havasından mıdır suyundan mıdır nedir, 500 dolara her şeyin en iyisinin sadece onlarda olacağını sanıp öyle olmasını isteyip, bu olmayınca da diğer platformlara olan saldırı. Küçük enişte durumu yani. Yahu bunlar Nintendo Switch'e bile saldırıyor işin boyutuna, zavallılığına bakın yani. Dikkat ederseniz Xbox kullananlar ile PC kullananlar birbirleriyle laf dalaşına girmez genelde. Hepsinin tek yönü PS tarafına olur çünkü etkiye tepkidir. E haklı olarak da yerin dibine sokuyorlar bunları. Yarın Gears 6 gelince Xbox ile PC güzel güzel oynayacaklar kavga etmeyecekler. Veya atıyorum MSFS 2020 şu an sadece PC'de var diye PC'ci biri gidip Xbox bölümünde ortalığı karıştırmaz. Ama ileride Ratchet, ne bileyim Gran Turismo PC'ye duyurulduğunda yine kahkahalar dalga geçmeler başlayacak normal olarak çünkü PS'cilerin bu hadsiz saldırılarına verilen tepki olacak bunlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 28 Mayıs 2021; 11:0:5 >




  • Dante kullanıcısına yanıt

    Keşke böyle olmasa çok üzücü bir durum.Acaba yurt dışında PS yi bu kadar ölümüne savunuyolarmıdır?

  • Bu tarz kişilerin elinde övünebilecekleri veya bağ kurabilecekleri başka bir şeyleri yok. Ekseriyeti ergen yaşta çocuklar zaten. İlerde düzelir onlar abisi dert etme sen onları. Yetişkin yaşta olanların ise ekseriyeti yedikleri kazığı içten içe bilen ama kabullenemeyen tipler oluyorlar. Sadece oyun oynanan bir alete 10 bin lira dökünce insan ister istemez kötü hisseder yani. Bir özelliğini, farklılığını görmek ister. Lüks araba alıp statü yükseleceğini, saygınlık kazanacağını sanan zihniyetin tam bir analojik izdüşümü bu insanlar. Aldıkları ürünün kölesi olmuşlar çok ilginç gerçekten. Bir şeyin fanboyu veya fangirli olan çocukları veya ergenleri eğlenceli ve tatlı buluyorum ama yetişkin yaşta olan bu tarz insanlar çok acınası durumdalar bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 28 Mayıs 2021; 13:46:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Son Feci 95 model Toros

    Keşke böyle olmasa çok üzücü bir durum.Acaba yurt dışında PS yi bu kadar ölümüne savunuyolarmıdır?

    Reddit'te de aktif biri olarak burası maalesef kanalizasyon reddit'e göre. Burası derken hem ülke hem forum olarak yani. Bu ülkede fikirlere saygı yok. Bir konuyu konuşurken kendi fikrini belirtmek yerine, başkalarının fikirlerine saldırı var.


    "Ben şu oyunu sevmedim"

    "Sen oyuncu değilsin o zaman bak herkes sevmiş lanet olsun ezik seni!!"


    Kafa bu. Yani buna cevap olarak "ben sevdim şu şu sebeplerden dolayı çok beğendim" deyip geçemiyor. İlla o sevmediğini söyleyen kişinin fikrine saldıracak. Duramıyor ki. Duramıyor yapamıyor. O kültürü edinemedi işte Türk insanı.


    Sadece burası değil tüm Türkiye. Bu ülkedeki her yer. Bakın bu forum genel olarak aydındır sorsanız, muhaliftir güya. Oyuncu ya herkes, teknolojik, bilim seven insanlar ya sorsak. Gidip o en aydın kişinin sevdiği bir şeyi, bir oyunu konsolu filmi kitabı ne olursa, "iğrendim hiç beğenmedim bu kadar kötü şey olmaz" deyin ve size nasıl saldıracağını izleyin. Fikir özgürlüğünü savunurlar güya. Ama daha kendileri söylediği şeyleri yapamıyor çünkü o kültür yok.


    Reddit'te bir oyuna ağzına geleni söyleyin, bir konsolu sebepleri ve teknik doğrularını sunarak kendinizce rezalet bir konsol olduğunu söyleyin. Size saldırılmaz ve konuya giriş yapılır. Paragraf paragraf teknik veya kişisel fikirler konuşulur. Bir çok şey öğrenirsiniz.


    Bu forumda öğrendiğiniz şey ne oluyor, birbirini ne kadar iyi aşağılamak, fikirlere saygısızlık edebilme haddini öğrenme ve kullanma vs.


    Bu ülke maalesef çağlar boyu geride kaldı. En aydını da böyle, en az okumuşu da böyle. Baştakilere saldıranlar o baştakinin aslında kendilerinin aynası olduğunu, onun başta olmasının sebebinin kendileri olduğunu görmüyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 28 Mayıs 2021; 14:0:20 >




  • XBOX kullanıcısı olarak bütün XBOX exclusive oyunlarının PC'ye çıkmasından büyük bir memnuniyet duyuyorum.

    Buradaki asıl mesele PlayStation kullanıcıları. Hele forumda klikleşmiş bir mecazi anlamda bir çete var forumu çöplüğe çeviriyorlar.

    Adamlara göre playstation oyunları eleştirilemez, eleştirilmesi dahi teklif edilemez. Büyük saçmalık. PC konsol yarışı yapan tiplerin daha kendine saygısı yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Harbi ya ona bende deli oluyorum her oyun eleştirilebilir mükemmel olan oyun yokturki.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ya arkadaş bırakın şu konsolu exc oyunlar için alıyorlar muhabbetini insanlar konsolu sevdiği için konsol alıyorlar tsbi merhaba ki exc oyunlar benzersiz kabul ediyorum ama konsolun rahatlığı insanları cezbediyor şu anlayın artık konsola özel oyun olmasa da konsol alır insanlar netice de pcde olup konsolda da oynanan oyunlar da var warzone gibi cod bf serileri gibi mount and blade bile konsola çıktı insanlar oynuyorlar neden konsolda hile yapılamıyorlda ondan ayrıca takas yöntemi var şunu unutmayın bizim ülkemiz de konsol oyunları 500 600 tl adamlar 60 dolara 70 dolara alıyorlar oyunlarını ayrıca pcleri de var bu adamların niye konsol oyunları nereye çıkıyor umursasınlar ki

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Analitik psikolojinin kurucusu Jung'a göre zihnindeki anne arketipinin sağladığı duygusal ihtiyaçlar gerçek annesi tarafından karşılanmamış kişiler ileriki yaşamlarında huzuru veya aidiyet duygusunu başka şeylerde aramaya başlar; kutsallaştırdığı imgelerde huzur arar ve kendini onlarla özdeşleştirir, onları körü körüne savunur; futbol takımını, ülkesini, memleketini, kullandığı markayı delicesine savunanlar ve yüceltmeye çalışanlar gibi örnekler çoğaltılabilir. Bence bu fanboyluk olayı da onlardan biri, her bir fanatik bir çocuğun yakarışı yani aslında trajik bir durum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.