Şimdi Ara

Viewsonic ( Oyuncu ) Px701 4K Projeksiyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
6
Favori
4.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, detaylar videoda. Umarım beğenirsiniz, kusurumuz olduysa affola. Viewsonic ( Oyuncu ) Px701 4K Projeksiyon 



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • olgucum eline sağlık.yine çok detaylı bir inceleme olmuş tebrikler...

  • yusufcik82 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, gönül isterdi daha kaliteli bir kamera ile çekebileyim ama Fiyatlar çok fena can yakıyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kampanyada, şu an


    Viewsonic ( Oyuncu ) Px701 4K Projeksiyon

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu cihazı alıp kullanan yokmu arkadaşlar,tv yerine almayı planlıyorum,ama kampanya dönemini bekliyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok parlak ekran rahatsız ediyor.Bu cihazın parlaklığı iyice kısılsa flickering veya başka sorunlar oluyormu? Düşük parlaklıkta kullanımı verimli mi?

  • fxmaster F kullanıcısına yanıt

    Ben çok karanlıkta iyice kısıp, film izliyordum. Sıkıntı yaşatmadı Viewsonic ( Oyuncu ) Px701 4K Projeksiyon 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olgu bey incelemeleriniz çok detaylı, fikir edinmek açısından güzel, teşekkürler. İngilizce seslendirme de ekleseniz bence çok izlenme alır.

    Benim projeksiyonu kullanmak istediğim oda yaklaşık 20 metrekare, arada birşeyler okumak için de kullanayım istiyorum monitör gözleri projeksiyondan çok yoruyor. Odada yansıtabileceğim alan yaklaşık 80-100 inch. Fakat yazın arada yazlığa da götürebilirim. Yazlıkta duvar geniş izleme mesafesi geniş bu nedenle 250 inch ekran da olsa uygun duvar ve izleme mesafesi var.

    Her iki durumda da kullanabileceğim cihaz arıyorum.Abartılı,doygunluk ve kontrastı aşırı yükseltilmiş,doğallıktan uzaklaşmış görüntüleri çoğu kişi beğeniyor, ben daha çok gerçeğe yakın,renk doğruluğu iyi olan görüntüleri seviyorum.


    Bütçem yaklaşık 5000 lira aslında bu bütçede LG HF60ls ve viewsonicm2e arasındaydım.


    Fakat 4k,240 hz,5ms input lag, netflix 4k desteği gibi özellikler nedeniyle bütçemi zorlayıp 10.000 liraya viewsonic px701 4k da düşünebilirim.Fakat bundaki dlp.chip.inin de 4k olmadığını öğrendim.

    Sizce LG HF60LS ile M2E arasındaki görüntü kalitesini baz alırsak 1300 lira fazla vererek m2e almak mantıklımı? Bu iki cihazdan birini alırsam mi tv stick de alıcam.


    Veya m2e+mi tv stick yerine 3500 lira daha vererek px701 4k almak daha mı akılcı? En azından 5 6 sene kullanmayı düşünüyorum. Sizin yaptığınız testlerde uzun süreli izlemede gözü en az yoran ve sahneleri en gerçekçi bulduğunuz cihazlar hangileri?

    Cihazı daha çok film izlemek için alacağım.

    https://www.projectorcentral.com/ViewSonic-PX701-4K-Projector-Review.htm

    Yukarıdaki linkteki incelemede movie modunda supereco modda 747 lumen ışık şiddeti olduğu yazıyor.


    Aşağıya bir başka bilgi içeren web sayfasını ekliyorum.Burada da PX701-4k nın dlp chipinin 4k değil fullhd olduğu ve farklı bir yöntemle (xrp veya eshift) fullhd görüntüyü 240hz de tarayıp 4k görüntü üretildiği yazıyor.

    https://www.projectorjunkies.com/4k-dlp-projectors-is-it-real-4k-xpr-technology-explanation//



    Aşağıdaki bir başka videoda da Eshift ile üretilen 4k ile native 4k farkını anlatıyor.

    Viewsonic ( Oyuncu ) Px701 4K ProjeksiyonHEIMKINORAUMyoutube
    https://www.heimkinoraum.de HEIMKINORAUM macht Bilder besser! Christian Obermayer und Ekki Schmitt erklären die unterschiedlichen Techniken um 4K zu projizieren. Dabei gibt es nämlich deutliche Unterschiedliche Techniken mit unterschiedlicher Qualität... Full HD Panels, mit 4K Enhancement und DLP XPR Technik und auch natives 4K stehen in diesem Video im Vergleich. Besuchen Sie unserer Ausstellung http://www.heimkinoraum.de/standorte Mehr Infos und Angebote unter: http://www.heimkinoraum.de Herzlich willkommen im HEIMKINORAUM. 9-facher Gewinner des HEIMKINO AWARDS! Wir finden individuelle Home Entertainment und Heimkino Lösungen und für jeden Raum und fast jedes Budget. Bei uns erhalten Sie Beratung, Planung, Vorführung, Verkauf, Service und Installation aus einer Hand. Profitieren Sie dabei von unserer Erfahrung aus mehr als 3.000 Heimkino Installationen. Faszination Heimkino. In unseren Heimkino Studios in ganz Deutschland sehen und hören Sie in Ruhe die neuesten Beamer und andere Heimkino Produkte. Viele Informationen finden Sie auch in unserem YOUTUBE KANAL Folgen Sie uns auf Facebook: http://www.facebook.com/HEIMKINORAUM Google Plus: https://plus.google.com/+heimkinoraum ...Heimkinoraum, immer einen Besuch wert!
    https://www.youtube.com/watch?v=MMKOS3DQkjk&t=464s

    Bunları dikkate alınca da 5000 lira bandında alınabilecek kaliteli bir full hd cihaz daha makul gibi bir düşünce ortaya çıkıyor.


    Edit: Son olarak viewsonic m2e ile viewsonic px701 4k arasındayım.

    px7014k düşünmemin nedeni fullhd de 240hz vermesi ve bu durumda rainbow effect in yok denebilecek kadar azaldığı ile ilgili yorumlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 15 Kasım 2021; 19:57:5 >




  • fxmaster F kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, aynı ikilemde kalmış biri olarak sizi gayet iyi anlıyorum.😊 İki ürün aslında farklı yönleriyle öne çıkan ürünler ama yine de ben de bu ikisi arasında kaldım. Size isterseniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. M2e modeli yaklaşık 10 saat deneme amaçlı kullandım fakat dayanamayıp amazondan 4k modeli de sipariş ettim yarın gelecek. İkisini karşılaştırdıktan sonra elimden geldiğince tecrübelerimi size iletirim. Bakmamı istediğiniz detaylı noktalar varsa bana pm atabilirsiniz, ben size mesaj gönderemedim. Sadece şu an şehir dışındayım karşılaştırmam en erken cumartesi ya da pazar gününü bulur bilginiz olsun.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba hocam. Özel mesaj kutusunu açtım.


    M2e ile px7014k arasında merak ettiğiklerim

    1)Karanlık ortamda 80-100 inch ekrana yansıtarak uzun süreli video izlediğinizde 3 seçenekten hangisi gözünüzü daha az yoruyor

     Px7014k-4k60hz de------------px7014k fullhd240hz de------------m2e fullhd 60hz de


    2)Parlaklığı iyice kısıp duvara görüntüyü yansıtıp bir yazılı metni okumak istediğinizde hangisi gözü daha az yoruyor? Yine 3 seçenek    Px7014k-4k60hz de----px7014k fullhd240hz de----m2e fullhd 60hz de


    3)m2e nin doğal olarak ışık şiddeti düşük.1000lm. Bu ışık şiddeti daha da kısılabiliyor.

    px7014k nın ışık şiddeti iyice kısılarak karanlık odada kullanıldığında m2e ile aynı kalitede renkler ve keskinlik varmı?


    4)Farklı cihazların testlerini izledim. Bazılarında görüntüler overexposed yani aşırı aydınlatılmış olduğundan resmin belli bölümlerinde detaylar kaybolmuş. Ya da karanlık sahnelerde underexposed yani resimdeki karanlık kısımlar o ladar karanlıkki detaylar yine kaybolmuş,örneğin aşağıdaki 1. resimde parlak olan yüzdeki detaylar neredeyse tamamen yokolmuş. İkinci resimde şehir manzarası var karanlık bölgelerdeki detaylar yine yok.

    Viewsonic ( Oyuncu ) Px701 4K Projeksiyon
    Viewsonic ( Oyuncu ) Px701 4K Projeksiyon

    Burada yanılgı olmasın resmin orjinali bozuksa tabiki cihaz da çıktıyı bozuk verir. Fakat Kaliteli olmayan bir cihaz iyi bir görüntüdeki detayları da kaybeder. Sonuç olarak aşırı parlak veya karanlık sahnelerde hangisi daha başarılı.


    5)Aşağıdaki linke zip dosyası içine fotoğraflar koydum. Bu fotoğrafların bazılarını internetten indirdim. Çoğunluğunu DSLR makine ile kendim çektim.

    Bu fotoğrafları tam ekran olarak yansıttığınızda px7014k cihazı 4k çözünürlüğü ile m2e fullhd arasında anlamlı bir fark oluyormu? HAngisinde daha gerçeğe yakın görüntü alıyorsunuz.Bu testi mümkünse 120-150 inch e veya en azından 100 inch e yansıtarak yaparsanız daha ayırt edici olur.


    test amaçlı resimler zip dosyası linki




    6)px7014k yı fullhd240 hz e ayarladığınızda kısık parlaklıkta renk ve sahneler nasıl?


    7) Her iki cihazda rainbow effect olayı ne durumda?Bu konuda px7014k nın bariz üstünlüğü varmı?



    8) Filmlerde hangisi daha çok sahnenin içinde hissiyatını veriyor?



    9)M2e nin atım mesafesinin daha yakın olması ev kullanımında cihazın yerleşimi vs açısından kullanım kolaylığı sağlıyormu?


    10) Her iki cihazda da ekranın her bölgesinde netleme mükemmele yakınmı?


    11) Har iki cihazdaki maksimum parlaklık,eko,süpereko mod fan gürültüsü nasıl, eco moda veya supereco moduna ayarlandığında fan deviri düşüp gürültü azalıyormu?


    12)Hareketli görüntüler içeren test videosu

    youtube linki



    13) 4k veya 8k test videoları(4k giriş sinyali vererek kıyaslamak için)

    youtube linki 1

    youtube linki 2

    youtube linki 3

    youtube linki 4


    14)px701 4k Colorwheel in çok hızlı olması nedeniyle testlerde sürekli olarak gelen çınlama benzeri tiz bir sesten bahsediliyor. Böyle bir sıkıntı varmı?


    15)Siz yaklaşık 6000 liraya m2e yi mi 9600-10.000 liraya px7014k yı mı tercih edersiniz?

    YAnıtlarınız için şimdiden teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 18 Kasım 2021; 22:31:8 >




  • Elinize sağlık valla çok güzel listelemişsiniz, benim için de iyi oldu.👍 Mümkün olduğunca sorularınızı cevaplandırmaya çalışacağım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • an_believab_il kullanıcısına yanıt
    Merhaba bende px701-4k ile tk800m arasında kaldım. Yorumlarınızı bekliyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tekrardan merhabalar, hafta sonu elimden geldiğince iki ürünü de denemeye çalıştım. Aşağıda sorularınıza yönelik kendi deneyimlerim ve görüşlerimi iletiyorum.


    Ön bilgi olarak;


    Projeksiyon perdem olmadığı ve salon duvar rengim mat mavi olduğu için denemelerimi oturma odasında gerçekleştirmek zorunda kaldım. Bu yüzden iki projektörü de, bu oda için 701-4k'nın maksimum görüntü büyüklüğü olan, 80" değerinde yansıtarak denemeler yaptım. Salonda da 117" lik denemeler yaptım fakat duvar renginden dolayı çözünürlük kıyaslaması harici pek anlamlı olmadı. İlk olarak mesafe ve görüntü büyüklük değerlerini veriyorum.


    Duvardan uzaklık 2,6m

    M2e 101"

    701-4k 80"


    Duvardan uzaklık 3,9m

    M2e 144"

    701-4k 117"



    1- Fhd 240hz kaynağım olmadığı için 4k ve fhd 60hz olarak denemeler yapabildim. 701'de parlaklık ayarı 80" boyut küçük olduğu için göz yordu ama eco mod ve ultra eco rahatlıkla izleniyor. M2e zaten düşük lümenli olduğu için normal mod ile bir sıkıntısı yok.


    2- En kısık modlar olan 701'de süper eco ile M2e ekonomi modlarında M2e daha kısık olduğu için bir miktar daha rahat diyebiliriz.


    3- Keskinlik daha güzel, renk kalitesi birbirine yakın ama hafif önde denilebilir. (Detaylı ayar yapılarak belki arttırılabilir.)


    4- Burada yaptığınız ayarlamaların (gama, parlaklık vs) önemi çok büyük fakat kendi zevkime göre yaptığım optimum ayarlarda iki üründe de aşırı parlaklık veya siyah detay kaybı yok. 701 cihazı; HDR desteği, 4k keskinliği ve lümen yüksekliği ile doğal olarak m2e'den aşırı olmasada biraz daha önde denilebilir.


    5- Ekran boyutu istediğiniz genişlikte yansıtamadığım için ben de çok büyük farklar yoktu ama 701'in daha keskin görüntü verdiğini fark edebiliyorsunuz, size çektiğim resimleri ileteceğim.


    6- Kaynak olmadığı için deneyemedim.


    7- İki cihazda da bu sorunla karşılaşmadım.


    8- 701 daha net bir görüntü verdiği için bir miktar daha canlı hissettiriyor. M2e de gayet yeterli fakat sinema perdelerindeki o sinema salonu havasını hissettiriyor.


    9- Bu konuda M2e çok rahat bir kullanım imkanı sunuyor. Açıkcası kendi kullanım senaryom için bana 701 pek kullanışlı gelmedi, 4k çözünürlük istiyorsam imkanım varsa daha kısa atımlı olan modellere yönelirdim. 701 cihazı eski projektörler gibi çok büyük ve hantal değil fakat çok hareket ettirilebilecek bir cihazda değil. Sabit kullanım için düşünüyorsanız sorun yok. Açılması kısa fakat kapanması yaklaşık 1dk kadar sürüyor. M2e ise çok hızlı, yatak odasında bile denedim, istediğiniz her yerde 2dk da kurabiliyorsunuz. Eğer sizde de uygun bir powerbank varsa (bende xaomi pro3 var) pirize bile ihtiyacınız yok. (Sadece eko mod ile çalışıyor, 2,5 saat kadar 20000mh ile çalıştı.)


    10- 701 netlemesi mükemmele yakın, kendiniz el ile çevirerek ayarlıyorsunuz. M2e de ise otomatik elektronik netleme var, kendiniz de manuel olarak elektronik netleme yapıyorsunuz fakat rahatsız eden bir durum olmasa da 701 bariz daha başarılı bu konuda. Belki benim cihaza özgü olabilir fakat M2e de sol üst köşede hafif bulanıklık mevcut, sorun teşkil edecek kadar değil.


    11- İki cihazda bence en yüksek modlarında gürültülü çalışıyorlar. Garip bir şekilde M2e daha küçük olmasına rağmen eşit derecede gürültülüler. Bu gürültü benim açımdan tam sınırda diyebilirim, filmin sesi bastırıyor fakat biraz daha yüksek olsalardı rahatsız edici olabilirlerdi.

    701'de diğer tüm modlar gayet güzel, ses oldukça düşük seviyeye iniyor. M2e'de zaten iki mod var, düşük olan eko modda hiçbir gürültü kalmıyor, sanki fan bile çalışmıyor fakat ben bu modda evde kullanım gerçekleştireceğimi düşünmüyorum, ışık şiddeti zayıf kalıyor. Kamp vs için batarya ile kulllanımda idare edilebilir.


    12- 701 zaten bu konuda iddalı olarak lanse ediliyor, youtube üstünden aşağıdaki filmi ikisi de gayet akıcı, takılmadan oynatıyor. Kaliteli içeriklerle M2e de sorun olmayacağını düşünüyorum ama rekabetçi/zorlayıcı içeriklerde 701 önde olabilir.

    https://www.youtube.com/watch?v=vX2vsvdq8nw


    13- Videoları izledim, iki projektörde renk kalitesi birbirine yakın fakat çözünürlük ve parlaklık olarak 701 önde.


    14- Evet bu ses mevcut fakat çok rahatsız edici bir seviyede değil bence. Fan sesi ile birlikte sönümleniyor diyebiliriz normal modda, eko modlarda bariz duyuluyor. Bence sorun edecek bir ses değil.


    15- Şuan bu mesajı yazarken amazonda 701-4k 9.090TL ye düştü. Fiyat olarak bu kurlarda gerçekten güzel bir fiyatta bence. Açıkcası sabit olarak tek geniş bir odada kullanacaksam bence gayet alınabilir bir cihaz. Fakat ben başka projeksiyonlar ile tecrübelerim olmadığı için karşılaştırma yapamıyorum.


    M2e ile arayüzü sayesinde basit video ve fotğraf vs görüntüleyebilirsiniz fakat bence iki cihaza da firestick benzeri media oynatıcı/stream cihazları gerekiyor.


    Sonuç olarak ben kullanım senaryoma M2e daha uygun olduğu için onunla yola devam edeceğim. Fan sesi biraz daha az olup lümen değeri bir miktar daha artsaymış çok daha başarılı bir cihaz olurmuş. Umarım yardımcı olabilmişimdir.


    Saygılar, Sağlıklı günler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi an_believab_il -- 22 Kasım 2021; 19:40:16 >




  • Çok güzel bir karşılaştırma olmuş.Emekleriniz ve değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Bende az önce 701-4k modelinin fiyatının 9089 liraya düşmesiyle siparişi verdim. Umarım memnun kalırım. Esasen 5500-5750 lira civarlarına m2e de alabilirdim.Fakat 701-4k modelinde uzun zamandır görmediğim bir fiyat olduğundan ve pixel shift ile de olsa 4k olması nedeniyle siparişi geçtim.

  • Hayırlı olsun o zaman şimdiden, siz de deneyim ve yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim. Umarım memnun kalırsınız.

  • Hocam 1500 lira civarına banggood dan birşeyler alayım derken inceleye araştıra 9000 liralara kadar çıktık. Umarım memnun kalırım. İlk birkaç gün testleri yapacağım memnun kalırsam cihaz bende kalacak. İncelemeniz için teşekkürler. Tabiki bende deneyim ve yorumlarımı paylaşırım.

  • fxmaster F kullanıcısına yanıt

    Hayırlısı olsun, gerçekten iyi fiyat yakalamışsınız. Amazonda süper olmuş Viewsonic ( Oyuncu ) Px701 4K Projeksiyon 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OlguErhan kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler Olgu bey. Siz bu cihazın detaylı testini yaptınız. Bir sorum olacak. gtx1050 ekran kartı HDR10 desteklermi? Veya mi box s 4k hdr10 desteklermi? Bununla ilgili bir bilgiye ratlayamadım internette.

  • fxmaster F kullanıcısına yanıt

    Mlsf bende bilemiyorum. Ama kaliteli yüksek netlik içerik izlemek istiyorsanız Nvdia Shield Pro almalısınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.