Şimdi Ara

TruckersMP Moderasyonundaki Adaletsizlik ve Banlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese iyi oyunlar dilerim. ETS 2 için şüphesiz en iyi modlardan olan TruckersMP yönetimindeki adaletsizlik yüzünden bence oynanamaz durumda. Açıkcası herşey benim bir raporum yüzünden ve başka bir rapor ile aynı zamana gelmesiyle 20 gün ceza almam ile başladı. Merak etmeyin ceza aldığım için kimseden intikam alma niyetinde değilim. Eğer bir suçum varsa kabul edip cezasını çekmek zorunda olduğumun bilincindeyim.


    Gelelim ceza almama sebep olan raporlara. 

    Başta biraz üzüldüm açıkcası ama sonra düşüncelerim değişti. Eğer bu kadar hassas ve dikkatli bir yönetim-ceza sistemi varsa çok yakında oyun gayet güzel ve gerçeğe en yakın deneyimi verecek kadar iyileşecektir diye düşündüm. Böyle küçük kurallara uymayan oyuncuların bile cezalandırıldığı sistem gayet oynanabilir bir gelecek vaadediyor bence. Bu konuyu arkadaşlarımla konuştuğumda böyle şeyler için ceza alan gördükleri ilk kişi olduğumu söyleyip şaşkınlıklarını anlattılar. Ben de cezam bittiğinde aynı kavşağa gidip yönetimin ne kadar adaletli olduğunu gerçekten bu kadar küçük ihlallerde bile ceza alınıp alınmadığını ölçmek istedim. Raporlama sınırlı sayıda yapılabildiği için bazı raporlarımı geç gönderebildim ve 14 günü geçtiği için kabul edilmedi. 


    Bu arada kabul edilmeyen raporlar için Feedback sistemini neden kullanmadın diyenler olacak. Rapor hakkında yanlış karar alındığını düşündüğümde ne yapmam gerektiğini sorduğum konu ve moderasyon ekibinin verdiği cevaplar https://forum.truckersmp.com/index.php?/topic/102651-cevaplandi-raporumun-yanl%C4%B1%C5%9F-de%C4%9Ferlendirildi%C4%9Fini-d%C3%BC%C5%9F%C3%BCn%C3%BCyorum-ne-yapmal%C4%B1y%C4%B1m/ başlığında söylendiği gibi geribildirimde bulundum elbette. Örnek olarak https://imgbox.com/g/wjiYX8HUmA alıntılarda görüldüğü gibi durumu açıklamama ve kendi moderatör arkadaşının verdiği cevabı göstermeme rağmen iki durumun aynı olmadığını söylüyor. Açıkcası birazdan size sunacağım tüm raporlamalarda durum aynı. Moderatörün söylediği gibi sadece sağa yani Lille yoluna dönülebilen şeritten sola dönerek ordaki oyuncuların önüne haksız bir şekilde geçmek. Yani kaza yapmamak için trafiğin durmasını beklediğimi ve önümdeki oyuncu geçerken trafik durduğu için geçtiğimi görmek yerine Calais'ten gelen araçlar yolda bekledikleri için benim geçişimin kazaya sebebiyet vereceğinden ceza aldığımı ve aradaki farkın bu olduğunu söyleniyor. Yönetimin bu kadar hassas olmasından hâlâ çok mutluyum. Sadece biraz şanssızım galiba(bu şans meselesine mesajımın sonunda değineceğim.)

    Lille'den aldığım yükleri Calais'e götürüp kavşakta yaşadıklarımı kaydedip raporlamaya başladım. Burda belirtmeliyim ki birazdan sunacağım bilgiler sadece "§2.4 - Incorrect Way/Inappropriate Overtaking" kuralının ihlali olan raporlamalar. 


    Youtube videolarına önizleme eklendiği için google dökümanlar linki ekliyorum.

    https://docs.google.com/document/d/1Dl0CM8LdroZUcSXrKW4VIM7uf1GfPOQArnmLLTPg3vI/edit?usp=sharing


    Gördüğünüz gibi aynı suç için farklı sonuçlar aldık. Kimi yönetici sadece "kick" uygun görürken kimisi banladı. Ama en ilginç açıklamalar 

    "kimseye çarpmadığı için şanslı ve cezalandırmayacağım"

    "soldan gelen trafik yol verdiği için sağ şeritten geçmesinde sotun yok"

    gibi açıklamalardı. 


    Özet olarak TruckersMP sunucularında oynarken sadece frene basmadığınız için banlanabilirken açıkca kural ihlali yaptığınız halde herhangi bir kaza olmadığı için ceza almadan oyununuza devam edebiliyorsunuz.


    Açıkcası sizin serveriniz ve sizin yönetiminiz istediğiniz gibi bir yönetim anlayışında olabilirsiniz ama ben adaletsiz ve eşitsizlikle yönetilen, aynı suçlardan farklı cezalar alınan bir toplumun parçası olmak istemem (sadece oyun olarak değil) bu yüzden bu yönetimlerden "elimden geldiğince" uzak durmak istiyorum ve vakit ayırdığınız için teşekkür ediyorum.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.