Şimdi Ara

başarıya giden yol (yks 2022)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
4
Favori
4.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • çok uzatmayacağım. tembel biriyim. liseye 483 puanla girdim. lise boyu yattım. 160k mf sıralama yaptım. mezuna kaldım. mezunda da yattım. eski başlıklarıma bakabilirsiniz. bugün başlıyorum yarın başlıyorum haftaya geliyorum vs vs. 5 senedir bunları her haftabaşı söylerim. hiç de yapmam. o yüzden bugün(25 Mayıs Salı 2021) kendime haber vermeden derse başladım. bir çılgınlık yapıp 12li türkçe ve matematik denemesi aldım. 105 dakika verdim 80 soru için. Yayını merak eden olursa Türkçe 345, Matematik ENS. Nasıl diye merak eden olursa 345 iyi bayağı, ens hafif zor. Netlerim aşağıda.

    başarıya giden yol (yks 2022)

    bir hedefim yok. bilgisayar okumak istiyorum ama belirli üniversitelerin dışına çıkmak istemiyorum. misal 30.000 sıralama ile başkent bilgisayara gireceğime hacettepe endüstriyi tercih ederim. yani kısaca mühendislik olsun, fizik değil matematik temelli olsun, makinaya gidip saç dökmeyelim; bir de iyi üniversite olsun kampüsü imkanları ve insanlarıyla, ben de yerleşeyim. bu yıl olur mu; imkansız. ne yaparım bilmiyorum.


    tm sonuçlarım kötü değil mf olmama rağmen. 20-25 arası bir edebiyat sosyal netim var. genel kültürle yapılabilecek seviyede şeyler işte. özellikle harita soruları için hoi4ten allah razı olsun diyelim. eğer ailem 2. mezuna kalmama sorun çıkartırsa tmden görece iyi bir sıralama yapıp ingilizce hazırlığa girip bir yandan çalışacağım. seneye tekrar girerim. kırık obp can yakar mı? yakar. ama akılsız başın cezasını ayaklar çekermiş.


    hedefim ders kampı gibi bir şeyden çok bir yaşam düzeni oluşturmak aslında. 5 senedir gece 3ten önce uyumam. her sabah 7de 8de okul dershaneye gider sağda solda uyurum. kötü beslenirim. reflü oldum. hala çekerim ceremesini. 15 kilo verdim. eridim. mental sağlığımı çok defa yaraladım. ama olan oldu. ilk hedefim uykumu yerine koymak. saat 1 gibi yatsam iyidir. fazlası erkenci tavukluk olur artık. her neyse bu kadar drama yeter. uzatmayacağım diyip uzattık. gelelim fasulyenin faydalarına.


    hayatımda her gün 3 saati yapmak isteyip istemediğim önemli olmaksızın sorumluluklarıma ayıracağım. ama deneme, ama konu dinleme, ama problem çözme; yaz-kış, tatil-okul, yoğun-boş demeksizin çok sıkışmadığım her ama her gün 3 saat ders yapacağım. mezuna da kalsam hazırlığa da girsem. sabah 7de derse gider 2de 3te çıkarım desen. arkadaş eş dostla gez takıl 6 olsun 7 olsun saat. 8de de eve dön. oturup 11e kadar sorumluluğumu yerine getireceğim. inandırıcıdır, değildir ayrı mesele.

    bugün başladım. her şeyi buraya yazamam. gözlerim kapanıyor ve midem yanıyor. ama yeni bir şeyler yaptıkça ekleme yapacağım. iyi geceler.


    22 Haziran 2021 - YKS'ye son 4 gün editi;


    sene başından itibaren tyt ve ayt netlerim gördüğünüz şekilde arkadaşlar. baştaki 59 msü 2020, 67 de yks 2020 tyt netim. yıl boyunca hiçbir şey yapmadım. son deneme de yks 2018. bakalım yks 2021i nasıl yapacağız.

    başarıya giden yol (yks 2022)


    başarıya giden yol (yks 2022)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thevictorious -- 22 Haziran 2021; 15:31:58 >







  • başarılar hocam takipteyim başarıya giden yol (yks 2022) başarıya giden yol (yks 2022) 

  • başarıya giden yol (yks 2022)

    dershane bir deneme yaptı adı alan, klasik bilinmedik dershane denemeleri işte. ama kötü bir deneme değildi şaşırdım. sonucum böyle geldi.


    sosyal->fen->matematik->türkçe diye bir sıralama izledim.


    türkçede zaman ve dil bilgisi eksikliği var. hızlanıp dil bilgisi öğrenirsem 35i geçerim.

    sosyal iyi.

    matematikte olasılıklar ve polinomlar hep kaçıyor. onlara bakacağım. birkaç soru da denemenin azizliği oldu, çözümsüz problemler. yazan adam bile bilmiyordur muhtemelen çözümünü. cart curt denemeler işte.

    fen bilgi eksiği. bilgi varsa ben yokum. bi ara oturup cidden tyt fen öğrenmeliyim.





  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dershane kac kisilik hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kendimi gördüm, bende aynı şeyleri yaşıyorum ösym sonuçlarımız aynı teog puanları hemen hemen aynı şu anki netlerimiz aynı eksiklikler aynı hedef aynı :D ben de mesela world conquerordan bildiğim harita bilgisiyle coğrafya yapıyorum :D Temel sağlamsa yaparız Allah'ın izniyle hadi kolay gelsin takipteyim.başarıya giden yol (yks 2022) 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isocuk -- 1 Haziran 2021; 23:48:9 >
  • hocam kafanız basıyor okuduğum kadarıyla. tembellik yapmasanız yksnin allahi olursunuz kanımca

  • alakasız olacak ama o deneme tablosunu nerden oluşturdunuz veya nasıl yaptınız?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: osmancakar123

    dershane kac kisilik hocam

    dershanenin bir de okulu var hocam, o yüzden 12 mezun toplamı 300 kişi kadar oluyor. ankaranın kalabalık yerlerinden biri.

  • isocuk kullanıcısına yanıt

    teşekkürler kardeşim, oyunlar önemli:)

  • berkellyum kullanıcısına yanıt

    herkesin bir eksiği oluyor hocam, benimki de disiplinsizlik işte. onu aşarsak yolumuz açılacak gibi; zorluyoruz, zorluyoruz.

  • bu uygulama hocam. geçen yıl keşfettim, yapımcısı da hacettepe bilgisayardan birisiymiş bir grupta denk gelmiştik, çok kaliteli bir program gerçekten. tek eksiği tercih robotu 2019 verilerinde duruyor; yoksa deneme işi 10 numara. net grafikleri, artış düşüş oranları falan; benim gibi istatistik seven tiplere çok uygun.

    başarıya giden yol (yks 2022)
  • başarıya giden yol (yks 2022)


    dershanemiz bizi yine şaşırtmayarak dış görünüşü baklava kutusundan hallice içi ise baklava olsa daha yararlı olacak bir sınav yaptı. yazım hataları mı dersiniz, sorunun ne sorduğunun belli olmayışı mı dersiniz, sorunun sormadığı şeyin cevabını doğru cevap kabul etmesi mi dersiniz... kepaze bir denemeydi.



    fakat biz gelelim fasulyenin faydalı kısımlarına. dikkat eksikliğim ciddi şekilde belli oluyor. mesela bir geometri sorusunda balıkçı oltası gibi bir şekil vermiş, bir kısmı su içinde falan. uzunluğunu bulmuşum, sonra çubuk ile demir iğne arasındaki boyutu sorunca o ne lan diyip geçmişim. evet, cevap bulduğum uzunlukmuş.


    yine bir geometri sorusu, dikey bir kareye çapraz bir üçgen cart curt falan, 8 15i bulup 17yi düşünmeden bu bulunmaz diye geçmişim. yine bir soruda 5 5i bulup 5√2yi yapmamışım falan.



    dikkat eksikliğine muhtemelen fazla telefon sebep oluyor. kullanımımı azaltacağım. ayrıca hız problemim var. 13 dakika sosyal, 16 17 dakikada fen bitiyor. yani 40 soruluk kısım 30 dakikaya sığıyor. 10.15te başlayan sınavda 10.45te matematiğe başlıyorum. saat 12'ye kadar matematik bitmiyor arkadaş. 1 saat 15 dakika napıyorsun ve neden 40 gelmiyor diye soruyorsanız, cevap biraz yukarıdaki paragraflar, biraz da şu tekli çiftli sorular olsun, olasılık soruları olsun, sürekli teker teker uğraşmam. pratik yollarını bulmam gerek, bir de inat etmemem gerek. mesela denemede 2400 cm yerine 2400 metre vermiş bugün, 20 cm yarıçaplı ağaçlarla yolu dolduruyoruz. kafayı yedim arkadaş çözene kadar, soru hatalıymış meğer. 10 dakikam+10 sorum çöpe gitti gibi gibi.


    türkçeyi 25 dakikada çözdüm. ama nasıl çözdüm bir allah bir ben biliyoruz. paragrafın başına bakıyorum sinema minema yazıyor, şıklara geçip fikir yürüte yürüte işaretliyorum falan. o kadar hızlıyım ki yanlış okuyorum arada. mesela sinema hakkında hangisi söylenemez gibi bir soruda şık ''Anlatım yöntemleri açısından benzersizdir.'' diyor, ben bunu ''Anlatım yöntemleri açısından yetersizdir.'' olarak okuyorum ve hooop gitti 1.25 net.



    neyse tecrübe bunlar, dikkat toparlanacak, polinom öğrenilecek her deneme gidiyor 2 sorum, bir de dil bilgisi öğrenilecek; o 80 buraya gelecek haftaya. sonra göz ucu bir tyt kimya-biyo tekrarı bizi 85-90 arasına çıkarır belki?


    bir umuttur çalışmak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thevictorious -- 4 Haziran 2021; 1:13:8 >




  • Hocam başlığı okurken netlerinize bakmadım. Sonra sonucu görünce, tyt feni daha iyi tyt matı biraz daha kötü beklerdim. Tyt mata dair kasılınca direkt adam olacak bir yerdesiniz gibi, tyt fen ise gerçekten çok daha çerez mata göre.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hedef ne hocam.
    Vallahi tembellik bitirdi lisede yakin puan sayısal gecen sene 100k yaptim bu sene de 0 calismq konular duruyor hala. Bakalim sonumuz ne olacak bir türlü akillanamqdik. 2019 ekimde 83 85 net yapiyordum halen 85 yapiyorum komik alsında.
    Bu sene de bi 50 60k olmazsa delireceğim herhalde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bilir misiniz bilmem sizi severim. bi ara deli gibi sıralama konusu açıyordunuz o zaman uyarmıştım çalışın bunlar yerine o beğenmediğinizden iyi yerlere gidersiniz diye. şimdiki netlerinize bakıyorum haklıymışım.



    ben teog zamanı da yattım sonuç olarak puanım yetse de istediğim okula gidemedim. lisede de yattım kötü sonuç yaptım. şimdi biraz biraz toparladım. ama verdiğiniz kararı hayatınızı düzene koyma kararınızı doğru buluyorum. tebrik ederim benzerini bi kaç gün önce ben de verdim. size psikiyatristimin söylediği şeyi aktarmak istiyorum.



    "liseye kadar çok iyi puanlar almışsın fakat sonra ama senden kaynaklı ama başka sebeplerden 10/10 - 9/10 luk iken 2-3 seviyelerine düşmen seni üzüp yıpratmış olabilir. ama yine de genel tabloya baktığın zaman bu hayatta yaptığın iş evlendiğin kişi aldığın araba vs. hepsi çevrenin gözünde bir sınav. sen bu yaşlarında burayı gördüğün için önünde toparlamak için uzun bir zaman var. sen liseyi de aynı şekilde devam edip 30 larına geldiğin zaman böyle bi durumla karşılaşmak daha yıkıcı olabiliyor. vaziyetten memnun değilsen özellikle bu saatten sonra bunu düzeltmek senin elinde"





  • quote:

    Orijinalden alıntı: FeynmanSverdlov

    Hocam başlığı okurken netlerinize bakmadım. Sonra sonucu görünce, tyt feni daha iyi tyt matı biraz daha kötü beklerdim. Tyt mata dair kasılınca direkt adam olacak bir yerdesiniz gibi, tyt fen ise gerçekten çok daha çerez mata göre.

    tyt fenimi kimya göçertiyor hocam ya. lisede gerçek manada hiç kimya öğrenmedim. sınava son gece çalıştıklarımı dahi unutmuşum. fizik öyle değil mesela, geliyor 4 5 falan. biyolojide de kan gruplarını evre sıralamalarını falan hatırlasam hallolur gider. kimyaya oturup baştan mantığını anlamam gerekiyor, sonra feni dayandırırım 15 20 arasına. teşekkür ederim olumlu değerlendirmeniz için.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: FireLordZuko

    Hedef ne hocam.
    Vallahi tembellik bitirdi lisede yakin puan sayısal gecen sene 100k yaptim bu sene de 0 calismq konular duruyor hala. Bakalim sonumuz ne olacak bir türlü akillanamqdik. 2019 ekimde 83 85 net yapiyordum halen 85 yapiyorum komik alsında.
    Bu sene de bi 50 60k olmazsa delireceğim herhalde.

    hocam belli başlı üniversitelerin birisinde bilgisayar-endüstri girmek istiyorum. tembellik düşündükçe büyüyor. masaya birden oturup başlayınca devamı geliyor. yoksa plan program yaparsanız hep haftaya pazartesi başlıyorsunuz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kurtçu Restrop

    hocam bilir misiniz bilmem sizi severim. bi ara deli gibi sıralama konusu açıyordunuz o zaman uyarmıştım çalışın bunlar yerine o beğenmediğinizden iyi yerlere gidersiniz diye. şimdiki netlerinize bakıyorum haklıymışım.



    ben teog zamanı da yattım sonuç olarak puanım yetse de istediğim okula gidemedim. lisede de yattım kötü sonuç yaptım. şimdi biraz biraz toparladım. ama verdiğiniz kararı hayatınızı düzene koyma kararınızı doğru buluyorum. tebrik ederim benzerini bi kaç gün önce ben de verdim. size psikiyatristimin söylediği şeyi aktarmak istiyorum.



    "liseye kadar çok iyi puanlar almışsın fakat sonra ama senden kaynaklı ama başka sebeplerden 10/10 - 9/10 luk iken 2-3 seviyelerine düşmen seni üzüp yıpratmış olabilir. ama yine de genel tabloya baktığın zaman bu hayatta yaptığın iş evlendiğin kişi aldığın araba vs. hepsi çevrenin gözünde bir sınav. sen bu yaşlarında burayı gördüğün için önünde toparlamak için uzun bir zaman var. sen liseyi de aynı şekilde devam edip 30 larına geldiğin zaman böyle bi durumla karşılaşmak daha yıkıcı olabiliyor. vaziyetten memnun değilsen özellikle bu saatten sonra bunu düzeltmek senin elinde"

    öncelikle teşekkür ederim, ben de sizi severim. o dönemler ailevi bir problem yaşıyorduk ve cidden ben güvenilir bi yerlere kapağı atmazsam yolun sonuymuş telaşına kapılmıştım, telaşla yapılan her iş yanlış olduğu gibi benim şura mı bura mı diye sürekli bir yerler seçip durmam da yanlıştı. geçmişi düşünüp dertlenme hatasını da geçmişte yapmıştım.


    hayat bana şunu öğretti ki hiçbir şey alelacele yapılmaz. her işin belirli bir vadesi var. senelerce vaktimi aman son an alelacele hallederim diye çöpe attım. o zamanlar vadeye yaysam şimdi istediğim yerlerdeydim. madem öyle şimdi yine dertlenip bir sonraki alelacele deneme vaktini beklemek yerine şimdiden vadeye yaymaya başladım. bu sadece sınavla ilgili bir mesele değil, yarın üniversite okurken de, bir dil öğrenirken de, bir iş öğrenirken de; kısacası hayatın her alanında insanın bu öz kontrol ve disipline ihtiyacı var.


    umarım bunun farkına varanlar olarak bu farkındalığın hakkını verir ve gerekenleri yaparız. düzeltmek bizim elimizde derken çok doğru söylemiş psikiyatr, hatta ekleyelim;düzeltmek sadece bizim elimizde. kimse yardıma gelmeyecek.



    bu editi okuyan diğer arkadaşlar için yazıyorum; arkadaşın dediği gibi 4 ay kala başlasaydım şu an muhtemelen çok iyi bir düzeydeydim. meğer 4 ay çok uzun ve yeterli bir zamanmış çoğu şey için de, bilememişiz o anın telaşıyla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thevictorious -- 4 Haziran 2021; 18:22:31 >




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.