Şimdi Ara

Razer Blackshark V2 Pro İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kablolu iyi oyuncu kulaklıkları kalitesinde (hem ses hem de mikrofonda) kablosuz oyuncu kulaklıkları aşırı pahalı diye biliyordum. İtopya'da Razer Blackshark V2 Pro sınırlı stok ile 1700 TL bandında satılınca çeşitli incelemelere baktım. Genel kalite olarak rakibi Logitech Pro X Wireless (2600 TL bandında) modeli idi. Stok bitmeden siparişi geçtim. 18 günlük UPS kargo seyahatinden sonra geldi.

    Razer Blackshark V2 Pro İncelemesi
    Razer Blackshark V2 Pro İncelemesi
    Razer Blackshark V2 Pro İncelemesi


    Görsellerde göründüğü gibi kulaklık ile 3.5 MM jack ile kullanım için örgülü kablo geliyor. 3.5 MM takılınca wireless devre dışı kalıyor ve ses için gücü bataryadan değil de jacktan alıyor. Şarj için kullanacağımız micro USB kablo da örgülü. Mikrofonu çıkarılabilir yapıda. Wireless dongle aşırı uzun değil. Mikrofonda takılı bulunan pop filter kolayca çıkarılabiliyor. Mikrofonun hangi yöne baktığını gösteren mikrofon simgesi de ihmal edilmemiş.


    Razer Blackshark V2 Pro İncelemesi


    Wireless adaptörü USB 3.0 portuna takmalısınız. USB 2.0 ile kullanmaya çalışanlar çeşitli sorunlar yaşamış. Adaptörü bilgisayara takarken kulaklık üzerindeki güç tuşuna birkaç saniye basılı tutarak kulaklığı açık hale getiriyoruz. Açık mavi bir ışıkla açık olduğunu bize bildiriyor.

    Kulaklık padleri ve kafa bandı yumuşak, hava alır bir yapıda. Kulaklık kafada bayağı hafif duruyor. Kafaya ve kulaklıklara baskısı çok az. Kulaklık padleri çıkarılamıyor malesef. Konu açılmışken padler bayağı büyük. İç kısımda yumuşak bir bariyer var ve kulağınız temas etse bile rahatsız etmeyecek yapıda. Ses silindiri (tekerlek değil) ise gayet hissiyatlı ve büyük. %50 ses seviyesine geldiğinizde orada bir direnç hissediyorsunuz. Bulunduğunuz ses seviyesini hızlıca arttırmak ve azaltmak için %50 seviyeyi bu dirençle hissetmek ve bulmak çok pratik.

    Razer Blackshark V2 Pro İncelemesi


    Bu esnada usb dongle bilgisayara takılınca Razer Snapse indirme ekranı otomatik devreye giriyor. Deathadder V2 kullandığımdan Synapse zaten yüklüydü. Sadece güncelleme indirdi.

    Razer Blackshark V2 Pro İncelemesi


    Bütün bunlardan sonra Razer'ın sitesinde site içi arama ile bir firmware güncellemesi olduğunu gördüm. Onu da kurarken USB kablo ile kulaklığı bağlamanızı istiyor. Firmware linki:

    https://mysupport.razer.com/app/answers/detail/a_id/4727/kw/blackshark%20v2%20pro%20firmware%20update


    Tüm bunlardan sonra varsayılan yürütme cihazını masaüstünde sağ alttan THX Spatial Audio olarak seçmeyi unutmayın. Diğer türlü yazılımındaki birçok ayarın sese etki etmediği Razer Blackshark V2 Pro aygıtı seçili olabilir. Bir uygulamada ses alamazsanız veya ayarladığınız ses değişiklikleri etki etmiyorsa bundandır. Yine çözemezseniz kullandığınız ilgili uygulama içinde varsa ses kaynağı manuel seçin.


    Razer Blackshark V2 Pro İncelemesi



    Synapse'ı bilmeyenler ve kulaklığa özgü ayarlara göz atalım:

    Razer Blackshark V2 Pro İncelemesi


    Yukarıdaki ilk sekmemizden ses yükseklik ayarı yapabilir, varsayılan ses cihazı olmasını sağlayabilir, profiller oluşturabilir ve oluşturduğunuz profillerle ilgili işlemler yapabilirsiniz. Hangi profil seçili ise sağdaki sekmelerdeki bütün ayarlar o profile tabidir. Profiller arası geçiş için uygulamayı açıp buralara girmeye gerek yok. Masaüstünde sağ alttaki Synapse üzerinden de yapabiliyoruz:


    Razer Blackshark V2 Pro İncelemesi


    Keşke kulaklık üzerinde profil değiştirme tuşu olsaydı. Synapse uygulamasında sağ üstte Profiles sekmesinden oluşturduğumuz profili tetikleyecek uygulamaları tanımlayabiliyoruz. Malesef Windows Store uygulamalarını tanımlayamıyoruz ya da ben yapamadım:

    Razer Blackshark V2 Pro İncelemesi


    Yazılımdan devam edersek burada bir hususa dikkat edin. THX Spatial Audio'yu manuel seçerseniz Enhancement kısmındaki ayarlarla oynadığınızda oyunlarda sesin tiz bir şekil alıp bozulduğunu fark edeceksiniz. Forumlarda baktıım kadarıyla bunun sebebinin en son Windows güncellemeleri olduğu öne sürülüyor. Windows en son güncellemeyle birçok ses sanallaştırma programında sorun yapmıştı. Umarım çözülür. Sorun çözülürse buradan yazarım. Bu yüzden THX Spatial Audio otomatikte kullanıyorum. Bu yüzden film ve müzik sol üstte ayrı profil kullandım (o profile tarayıcıyı, müzik ve video playerı tanımladım) ve orada THX'i kapattım. Müzik ve film gibi stereo ses kaynakları için en ideali budur.

    Razer Blackshark V2 Pro İncelemesi


    Enhancement kısmında ise birsürü ayar bizi karşılıyor.Düzenli olarak oynadığım BF5 ve R6 Siege için en ideali hiçbir ayarı açmadan sadece EQ ile ince ayar yapmak oldu. Sesin doğallığını en az bozarak en iyi ses kasılacak ayar beklirledim deneyerek.

    Razer Blackshark V2 Pro İncelemesi


    Mikrofon ses kalitesi kablosuz kulaklığa göre çok iyi. Mikrofon hazır EQ ayarı olarak Broadcast'i kullanıyorum. Ambient Noise Reduction da iyi çalışıyor. Bazılarının aradığı özellik olan Sidetone da mevcut. Mikrofonu açıp veya kapatınca bunu bize bir sesle bildirseymiş keşke. Çıkarılabilir jack yapılı olduğundan teknik olarak led bildirim kullanılamaz. Mikrofon butonu içine girili ise kapalı konumda olduğu anlamına geliyor. Üstündeki kapama tuşu ile karıştırılmıyor. Kapatma tuşunun üstündeki kabartmayı hemen hissediyorsunuz. Yanlışlıkla kapatmaya bassanız da birşey oluyor. Birkaç saniye basılı tutulması gerek çünkü. Mikrofon yazılımı konusunda birsürü ince ayar var:

    Razer Blackshark V2 Pro İncelemesi


    Power kısmında kulaklık kullanılmıyorken ne kadar süre sonra kendini kapatacağını seçebiliyoruz. İsterseniz bu özelliği kapatabilirsiniz ama önermem. Bilgisayarı kapattığınızda kulaklığı açık unutma gibi durumlarda çok işe yarar. Batarya seviyesi de yüzde olarak değil de pil simgesi üzerinden gösterilmesi hoş olmamış. Bunu masaüstünde sağ altta ayrı bir simge vs. ile görebilsek güzel olurdu.

    Razer Blackshark V2 Pro İncelemesi


    Batarya konusunda almadan önce baktığım araştırma ve kullanıcı yorumlarında %70 civarı ses yüksekliğinde 22-24 saat gittiği söylenmiş. Bu gayet yüksek bir değer. Şarj için kullanılan micro USB bağlantı ise USB 2.0 tabanlı doğal olarak. USB 2.0 standartından dolayı az güç taşındığından 0'dan 100'e 3 saatte şarj oluyormuş. Umarım bu uzun süren yavaş şarj batarya ömrüne yansır. Batarya konusunda uzun kullanım tecrübelerini daha sonra yazarım.


    Wireless çekim konusunda başka kulaklıklarla kıyaslama yapamam ama 2. duvardan sonra kopmalar yaşanıyor. Ses kalitesinin yavaş yavaş düşmesi vs. olmuyor. Birden kouyor. Geri bağlanması çok hızlı. Yarım saniyeden az.


    eneyim konusunda ise oyun ve müzik/film kullanımı olarak ayırmak istiyorum.

    Oynadığım oyunlarda yön ve uzeklık tayininde bu kadar net olacağını hayal edemezdim. Üstelik bunu yaparken sesin doğallığını oldukça az bozuyor. R6 Siege'in ses şaşırtmacalarını bilirsiniz. Ses fiziği garip işler. Orta katta merdiven ağzındaysanız size doğru koşanın alttan mı üstten mi koştuğu konusunda emin olmamalısınızdır. Ta ki bu kulaklığa kadar. Çok net yer yön tespiti yapıyorum. Yaptığım EQ ile bu işi daha da kolaylaştırdı. BF5'te zaten sıkıntı yaşamıyordum. Bu kulaklıkla da bu durum pekişti. BF5'te işi fare, seçtiğin sınıf ve silaha göre konumlandırma, doğru manevra belirliyor. Geçenlerde BF5'te Twisted Steel haritasında 72 kill almıştım. Rakip de sniper takılmadan atak oynuyordu. Onun etkisi çoktu çünkü 20 küsür kadar da ölmüştüm. Arkadaşların yerden geri kaldırmasını saymıyorum bile. Konuya dönersek Ses kasmanın kritik olduğu oyunlarda bu kulaklık çok fark yaratıyor.

    Film ve müzikte ise müzik daha önemli. Gerçek sesini bildiğin enstürman veya sesin ne kadarını duyduğun daha objektif bir kriter. Bass, tiz ve midler kesinlikle çok iyi oyuncu kulaklığına göre üstelik bu bir kablosuz oyuncu kulaklığı. Her zaman dinlediğiniz bir şarkıyı açın ve EQ ile sesi istediğiniz kıvama getirin. Ben standart olarak kullanıyorum. Gayet tatminkar geldi bana standart EQ.

    Önceki kulaklığım 1More H1007 ise yeğene gidecek. Onunla kıyaslarsam müzik ve filmde aynı gibiler ama Blackshark V2 Pro EQ ayarları sese gerçekten iyi etki veriyor. Oyunda ise 1More H1007'den çok iyi. O kulaklıkla ilgili benim incelemem ve Burak Şolt'un incelemesi:

    https://forum.donanimhaber.com/1more-h1007-kulaklik-incelemesi--143934674




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teacher80 -- 25 Mayıs 2021; 21:34:59 >







  • Ek bilgi: Discord'da ses ayarlarında çıkış aygıtı olarak Razer Blackshark V2 Pro seçilmeli. Aksi halde karşı tarafın sesini duyamıyorsunuz. Masaüstünde sağ altta THX Spatial Audio seçili olduğu halde Discord'da onu seçerseniz karşı tarafın sesini alamazsınız. Razer çevresel ses işlenirken oyun gibi öncelikli ses kaynağı ile Discord gibi chat programlarının bu işleme esnasında işi zorlaştırmasını istemiyor. En son aşamada kulaklığa gelirken sesler birleşiyor sanırım.


    Razer Blackshark V2 Pro İncelemesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teacher80 -- 25 Mayıs 2021; 23:46:40 >
  • Zoom ile canlı ders verirken bir şey farkettim:

    Sesli video vs. paylaşırken katılımcılara videonun sesi gitmiyordu. Çözümü basit. Masaüstünde sağ altta yürütme cihazını Razer BlackShark V2 Pro'yu seçin.


    Razer Blackshark V2 Pro İncelemesi
  • Bir şey farkettim güç tuşuna bir defa basmak play/pause özelliğinde. VLC Player aktif/seçili uygulama iken çalışırken tarayıcılarda ( Firefox ve Edge ile denedim) simge durumunda ve seçili olmasalar da çalışıyor.

    Audiophile diye tabir edilen ses tutkulu insanların da bahsettiği kulaklığın burn in olayı gerçekleşiyor sanırım. Son seste 1 günden fazla şarkı dinkedikçe sesin ilk kullandığımdan daha güzel ses vermeye başladığını fark ettim.

    Burn in ile ilgili:

    https://eksisozluk.com/burn-in--829090

  • Kulaklığın şarjı bayağı iyi gidiyor. Tam dolduktan kapanıncaya kadar 24 saat gitti. Bu kullanımların %60-70 kadarı %50 ses seviyesinde (oyunlarda bu seviye yetiyor da artıyor), kalan kullanımda ise %100 ses seviyesinde (son ses müzik dinledim) kullandım. Tam şarj ise 3 saate yakın sürdü galiba. Tam süre tutmadım tam şarj için.

    Rakibi olan Logitech Pro X Wireless ne kadar gidiyor bilmiyorum.

  • Kesinlikle tek başına anlattığınız kadar iyi bir kulaklık değil.


    SBZ ses kartı ile kullanıyorum kendi usb eklentisi ile çalıştırırken güçsüz kalıyor sbz'ye takınca çok daha iyi ses aldım.


    Bende essence 2 ses kartı da var, cloud 2 kulaklık da var hatta asus theta bile var. Şöyle bakınca kulaklık kötü değil ama 100 dolarlık mala


    1000 lira verince insanlarda psikolojik olarak bir fazla tatmin olma ihtiyacı geliyormuş gibi hissediyorum.


    Yazılımından da bahsediyim, aplikasyonu kapatıyorum kendini geri açıyor gerizekalı. Ne saçma şey ya..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 7 Haziran 2021; 0:48:12 >
  • Arkadaşlar merhaba. Bu kulaklığı PS5’te kullan veya daha önce denemiş olan var mı aranızda ? Ben şu an Steelseries Arctis 1 Wireless kullanıyorum. Bu kulaklığı almama değecek bir farkı var mıdır sizce ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.