Şimdi Ara

Gündeme dair (93. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.079
Cevap
0
Favori
16.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

    Iklim ve cevrecilik propagandasi ile büyükbas hayvanlarin etlerinin yenmesine karsi propaganda yapildigi siralar, onun yerini alacak gida icin duzenleme yapilmasi neden ilginc olsunki? TR yi bilmem ama Avrupada et yiyenlere sucluluk duygusu asilamak icin sokaklarda birtakim eylemler yapan aktivistler var. Ellerinde besihanelerde kötü kosuallar altinda yasayan hayvanlarin resimleri ve et yemenin insan öldürmeyle es kilindigi resimler ve yazilar var. Hayvan gidasindan alinan proteinin yerini ve B vitaminini sinekler ve böceklerden alinan proteinle doldurmaktir amac.


    Kuslarin gün boyu sinek yemesi bizim icin onu güvenli kilmaz. Hayvanlar ahirlarda bakilirken bircok hastaliga karsi muayene edilir, belli sartlari vardir. Sineklerde ayni seyi nasil saglayacaksin? Mikroplar tasiyan bircok böcek ve sinek türü var, bunlar kanamali ates gibi hastaliklara sebep olabiliyorlar.

  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Sinek/böcek olayını, et yenilmesinin azaltılması ile ilişkili olarak anlatmadın ki. Durum o ise, olay değişir. Hiçbir nes, kırmızı etin yerini tutmaz. Bu konuda Aajonus Vonderplanitz'in yazılarına bakmakta yarar var. Vonderplanitz doğal hayvan etinin biz ıslar için neden en gerekli tek besin olduğunu cok iyi anlatıyor.

    besievlerinde sözde kötü kosullarda yasayan hayvan imgelerini gösteren aktivistler, bir yerden fonlanıyor mı? Esas soru bu.

    Hayvan eti, hayvansal yağ ağırlıklı beslenme sonucu benim sağlık ile genel imaj oldukça düzeldi. Kırmızı şarap yanında en iyi ne gider? Yağlı pirzola! Şarap, ekmek, meyve türleri, şeker ile gitmez. Balık, midye ile bile gitmez. Kalamar ile belki gider ancak denemedim. Şarap, bir tek kırmızı etle gider. Kırmızı şarap, kırmızı et :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

    Yagmur yagacagini anlamak icin bulutlara bakma yeterlidir. Böcek olayiyla dogal etin ve hayvanciligin bitirilecek olmasinin ayni dönemlere denk gelmesi tesadüf degildir. Et yenilmesi azaltilmayacak, bitirilecek. Laboratuar ortaminda üretilecek yapay etler yedirilecek millete. Tabi bu is tüm dünyada ayni anda olmayacak, gelismis ülkelerden baslayip zamanla digerlerine yayilacak. Türkiyede zaten etin pahali olmasi yapay ete gecisi hizlandiracaktir diye dusunuyorum. Yapay et dogal etteki vitaminleri saglamayacagindan, bu acigi böcek yedirerek kapatmak istiyorlar.


    Tüm aktivistler biryerlerden fonlaniyorlar, yoksa insanlar durup dururken ellerinde pankartlarla stand acip milletle ugrasmaz, bunlara yapmasi gerekeni ögreten birileri var. Hatta bu isi para icin yapanlar bile vardir.

  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Heheh yine politikaya döndüreceğim konuyu. Emekli aylıklarından çok kolay bir örnek:

    Son 1 yıldaki aşırı enflasyonist dönemde, halk sözcüsü emeklileri Arabik deyimiyle "millet vekili" emeklilerinin aylıkları %176
    onlara oy veren, coğu tayyipçi, akçı emeklilerin aylıklara %60 gibi artış yapıldı.

    Çevremde birkaç yıllık emekli tayyipçiler var. Aylıkları 5500TL, Ocak 2023'te bankamatikten cektikleri para bu.

    Benim bi nes dememe gerek olmadan kendileri yakınıyorlar. Yüzleri asık. Karınları aç. Cogunun bakmakla yükümlü oldukları cocukları kimisinin torunu bile var. Halk sözcüsü emeklilerin aylıkları için 50bin TL deniliyor. 50bin nire, 5500 nire? diye gireceğim konuya :)

    Bir dayım çok uzun süredir emekli. sanırım onların aylık biraz daha yüksek. 7-8bin TL olabilir.

    Etin kilosu, en son 250TL diye biliyorum. 5500TL ile 22 kg et alınabiliyor. En az işçi aylıgı 8500TL ile 34kg.

    Kaçınılmaz karşılaştırmaya geleceğim. Almanya ile Türkiye 'yi esasında karşılaştırmak saçma olsa da. Almanya'da en son 1-2 yıl önce baktığımda en az işçi aylığı net €1600 inek eti kilosu €10, ne yaptı hocam? 160kg et yaptı.

    Benim aylık bu ay 19.5bin TL'ye yükseldi. Okey et, tereyağ, istediğim bilgisayar parçaları , eve beyaz eşya alabiliyorum ancak yeni bi araba alamıyorum. Yeni ev almanın planını bile kuramıyorum. Ha alırım ancak elimdeki evi satarak. kentten uzakta bi yerlerde Bungalow tipi ev alma yada kurma planım var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

    Gectigimiz yaz Türkiyede idim ve sunu gördüm. Halkin büyük bir kismi yinede AKP ye meyilli. Ekonomiden yakinsalarda sandik basinda bu insanlarin cogu yeniden AKP ye yada Erdogana oy atacaklardir. Cünkü bu insanlar mantiklariyla degil, duygulariyla hareket ediyorlar. Erdogan onlara su hissi veriyor, onu secerseniz dininizi rahatca yasarsiniz ve CHP tarafindan milli ve dini duygulara yapilan saldiriya maruz kalmazsiniz. Bu sebeple bunlar acliktanda ölseler yine onu secerler. Bunlarin arasinda mantigi ile düsünenler ve bir daha AKP oy atmayacaklar yokmu var ama onlarin sayisi cok az. AKP Islami güncellese ses cikarmayacak kitlesi, aynini CHP yapacak olsa ortaligi yakarlar.

    Muhalefetin durumuna bakiyorum tam olarak bir aday belirleyemediler. Aslinda muhalefet ortak akilla ülkeyi yönetmek istiyor, bir bakima daha dogru olsada mafyatik fimlerle büyümüs Türk toplumu tek adama tapmayi sever. Muhalefet halkinin genetik yapisini cözememis, zaten bu yüzden uzun yillardir iktidardan uzak kaldilar, eskidende ben halka degil halk bana uyacak anlayisinda idiler. Bu anlayis ortaligi din sömürüsü ile yönetenlere birakti.


    Su an secim öncesi enflasyon döviz hersey bastirilip asgari ücrete vs. zam yapiliyor. Ancak secim sonrasi simdi bastirdiklari hersey patlama yapacaktir. Daha kötüsü iktidar büyük miktarda dis borc aldi diye biliyorum ve iktidari kaybetmesi durumunda koltugu birakmadan dövizi patlatip dis borcun katlanmasina sebep olabilir, bunu sirf yeni hukumeti zor durumda birakmak icin yaparlar. Bunlarin derdinin vatan olmadigi böylelikle acikca görülecektir. Insanlarinda particilik tutumlari yuzunden is cikmaza girer.





  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    1. ile 3. paragrafa katııyorum ancak 2. paragrafta sorun var. Muhalefeti gerçekten yönetime karşı imiş gibi, anlatıyorsun.

    Muhalefetin, muhalefet olmadıgını, Instagram'da çıkan sıradan kişiler bile artık dillendirmeye, tüm bu demokrasi olayınıjn bi olyun oldugunu anlatmaya başladı.

    Instayı ben değil, arkadaşlar yakınlar kullanıyor. İşyerinde biri var, kimileyin sesi de açıyor. 16 yıldır AKPye oyvermiş biri, artık vermeyecegim diyodu bugün Insta da orada duydum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt
    Bu muhalefete verilecek en buyuk ceza onlara hukumet kurma gorevi vermektir. Iktidar muhalefet devletcilik oyununun parcasidir. Delet denen kurumun insanlari yonetebilmesi icin bir tehlikeye, dusmana ve kutuplara ihtiyaci vardir. Bu yuzden acik kapali, alevi sunni, kurt turk ayrimlari ulkenin belli baski kutuplardiri ve tum siyaset bu kutuplara gore sekillenmistir.

    Basa gelen partiler kismende olsa birtakim degisiklikler yapabilirler. AKP ulkeyi tek adam rejimine goturmustur ornegin. Bu yanlistan donulmesi gerekir ve tekrar bu sekle girmemesi Anayasa ile guvence altina alinmalidir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ops!https://forum.donanimhaber.com/yerli-savunma-teknolojileri-sirketi-stm-nato-ya-istihbarat-yazilimi-gelistirecek--154985992
    konusunda etiketlenmişim şimdi gördüm. Yazılım konusunda beni refereans göstermissin, sağol. Yazılım konularının Konu Dışı, Gündem bölümlerinde çok yoğun geçtiğini görüyorum, ancak SMS kulup üyesi olmadığımdan katkıda bulunamıyorum. Hoş, şu anda çalıştığım işteki arkadaşlarla bilgi alışverişimiz, paslaşmamış beni oldukça mutlu ediyor, o yüzden kendi açımdan sorun yok.

    Yakında Türkiye genelinde yazılımcılarla iletişime geçeceğim, ancak bu, SMS Kulup kimliğindeki bu forum yada mod'ların tepinip durduğu öteki forumlar yada Youtube, Feysbok de bunun gibi ortamlar üzerinden değil, yazdığım PDF belgeler üzerinden olacak. Daha önce de değinmiştim, yazılım üzerine PDF dokumanı yazıyorum. Son birkaç aydır ara versem de, kaplumbağa hızında ilerlesem de onların yazımı sürüyor. Sözkonusu belgelerin kapakları


    Gündeme dair

    Gündeme dair

    Türkçe Lisp Belgesinde ana konu edinilen Lisp, Türkçe hiçbir belgenin yazılmadığı en eski, en köklü programlama dili. O belgeyi yazma nedenim esasen "Türkçe'de Lisp belgesi neden olmaz" sorusuna yanıt olarak, Türkiye'de yazılım işiyle uğraşan bu işten para kazanan onca kişiye karşın böyle bir belge neden olmaz sorusuna tepki olarak. Ancak belgeyi yazmaya başladıktan sonra, kapaklardan da anlaşılacağı gibi Lisp programlamanın yanısıra Türkçe dili üzerine içerik de ekledim, özellikle Türkçe'deki Arapça kökenli sözcüklerin Türkçe karşııkları nedir, karşılığı yok ise hangi sözcükler kullanılabilir gibi radikal konular var. Bunların üstüne, PDF belgesi oluştururken yaygın olarak kullanılan LaTeX doküman oluşturma sistemi üzerine de içerik ekledim. Onun da nedeni, Türkiye'de LaTeX'in pek bilinmiyor oluşu. Belge bitince son bir özellik daha ekleyeceğim: Belgeyi indiren kişilere %100 anonim olarak, başka deyişle, e-posta adresimi vermeden iletişime geçme olanağı :) Bunun için önce Tor üzerinde 7x24 qTox istemci çalıştıracak bir sunucu programı ayarlayacağım. Tox ID'yi de açık yazıya ek olarak QR-Code olarak belgeye koyacağım. Böylelikle isteyen bilgisayarına qTox indirip, isteyen el teliyle Antox indirip QR-Code'u el teliyle tarattırıp bana mesaj gönderebilecek :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

    Yazilim konusunda bu isten anlamayipta her kafadan ses ciktigini gördüm. Bir tanesi var hele kendi birseyden anlamadigi halde herkese ayar cekmeye kalkmis.


    iyi bir calisma, tebrikler. Bende bilisim sektöründeyim ancak Programlama islerini sevmiyorum ve uzak duruyorum. Daha cok Isletim sistemi ve yazilim problemleriyle ugrasmaktayim. Anlik senkronize calismayan iletisim programlariyla yazismak zor oluyor ama sen kendi serverin üzerinden yapacaksan sorun yok. Birkac uygulama var servsersiz calisan, onlardaki problemde her iki kisinin ayni anada online olmasi lazim, yoksa iletiler gitmiyor.

  • Bi süredir belleğimi kurcalayan küçük ancak anlamlı bi sorun var. Parodontax marka diş hamuru problemi

    2010'larda sadece Parodontax diş hamuru satınalıyordum. Diş etine iyi gelen, olanaklar elverdiğince doğal öğeler kullanılarak üretilmiş, OLDUKÇA PAHALI bir diş hamuruydu. İçindeki öğeler öyle keskindi ki, uzun ara verdikten sonra kullananıldıığıda diş eti yanardı. Bilmeyen biri kullansa "sen beni yakmak mı istiyorsun" der.

    Ancak ilk 1-2 kullanım sonrası diş etleri bi kez alıştıktan sonra diş etleri tüm sorunlardan arınıp, güçlenirdi.

    Dişetlerine bu denli iyi gelen bu hamurun üretim yeri doğal olarak ilgimi cekerdi. Ambalajına baktıgımda Made in Italy yazardı, Markanın ardında İtalya'da bu işi bulup geliştiren laboratuvarlar ile ilgili notlar yer alırdı. O notlarda (öteki diş hamuru markalarının çok sık kullandığı) Sodium Lauryl Sulfate adlı köpükleştirici, tatlandırıcı, şu şu katkı öğeleri içermez türünde notlar özellikle ilgimi çekerdi. Nitekim, parodontax ile dişlerimi fırçaladığımda hiç köpürmezdi. Acımsı tadı vardı.

    En son pandemi öncesi 2018 gibi almıştım. Az kullandığım için 1-2 yıl yetiyor. 2020 gibi o hamur bitti, ancak onu aldığım pandemi döneminde maske saçmalığı dolayısıyla Hiper Markete hiç gitmedim almadım. Evde Ipana , Signal gibi öteki marka hamurları kullandım. Doğal olarak tatlı (şekerli) köpüklü, mavi beyaz renk, "mutluluk verici" hamur ile fırçalamaya başladım. Sonra hem onlara alıştım, hem pandemi döneminde ağız durulamayı eskisi gibi önemsemez de oldum. Dolayısıyla bir 5 yıl gibi aradan sonra ilk kez geçtiğimiz yaz sonunda parodontax aldım. Çok yüksek fiyat beklerken şu an anımsadığım ölçüde, 50TL gibi çok düşük fiyatta buldum. Ambalajı en son aldığıma göre küçüktü. Ambalajı küçültüp fiyat düşürmüşlerdir dedim. Dişlerimi fırçaladım, o da ne, rengi ak. Oysa ki renki çürük pembe yada yeşil gibiyfi. Renk un gibi süt gibi ak. 5 yıl sonra ilk kullanım olmasına karşın diş etini hiç yakmıyor bir de baya baya köpürüyor. Marka dışuında eski Parodontax'a benzer hiçbi yönü kalmamış. Sonra ambalajına baktım. İtalya değil İngiltere'de GlaxoSmithKline aracılıgı ile üretilmiş! Başka deyişle, orjinal Parodontax firması satın alınmış, formulü değiştirilmiş! Çakma sapan bi ürün olmuş.

    İşte sorun bu. Bir diş hamurumuz vardı, onun da böyle içine edildi.Şimdi çekmecemden çıkardım, dişlerimi fırçalamadan yazayım dedim. Seve seve bu çakma sapan hamur ile dişlerimi fırçalayacağım şimdi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt
    Bende Parodontax kullanirim hep ama Fluoridsiz olani onun tadi yok aci gibi birsey.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Türkiye de her alanda, konuları anlamayıp bol bol konuşan tipler, dolu. İşyeri ortamları, sosyal ortamlar, heryerde.

    Yazdığım o belgeler, esasında Türk üniversitelerinde çalışan hocalar ile Türk üni çıkışlı mühendislere, projelerde çalışan kişilere eleştiri amaçlı. Buna ek olarak, Türkçe belge yazan kişilerin coğunun belge yazma işini sadece para kazanma aracı, profesyonel bir iş olarak görmelerine de dolaylı eleştiri içeriyor.

    Esasında ben de şu anki işimde çok programlama yapmıyorum ancak, futbolcunun sahada yapmayacağı eylemleri antrenmanda yapması gibi, motivasyon amaçlı programlama yapıyorum, ayrıca yakında programlama gerektiren bir işe geçmeyi de düşünüyorum.

    Değindiğim anonim iletişim programı senkronize çalışıyor. E-Mail yada Messenger'ın anonim versiyonu gibi. Bende çok düşük elektrik harcayan birkaç bilgisayar var, onlardan birine kurup, 7x24 çalıştıracağım. Gönderilen mesaj o bilgisayara gelecek. Dolayısıyla birisi mesaj gönderdiğinde akşam yada sabahları görebilirim, anında yanıt vermeyebilirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Secimler yaklasiyor. Avrupada bir deyim vardir Veba yada Kolera arasinda secim yapmamizi istiyorlar. Mevcut parti ve siyasilerden memnun olmayan bir halk insiyatifi cikarmak gerekiyor. Onumuze konulmayan vebe ve kolera disinda umut dolu bir yolu halkin kendi ortaya koymalidir. Ulkede adammi yok? Var ama imtidar senaryosunu yazanlar sahneye surmuyorlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Seçimler tiyatro. Bunu değişik yerlerde belki 20. kez söylemişimdir.
    Veba Arapça bir sözcük, birebir anlamı bulaşıcı hastalık, kullanımdaki anlamıysa farelerden bulaşan ölümcül bulaşıcı bir hastalık.

    Halkin kendi ortaya koyması? o denli özgür kişi olmama karşın, ben düşündüğümü söyleyemiyorum, kim ne denli söyleyebilir ki şu an gelinen koşullarda ?

    Ben örneğin artık Tayyipçi'lere düşündüklerimi söyleyemiyorum. Anlatıyorlar, öve öve bitiremiyorlar, partiyi, Uzun Adam'ı, dinliyorum onlarla özdeş düşüncedeymiş gibi dinliyorum hem de:) Aralarında yaşı 40-50 üstü olanlar çoğu kez İslami uygulamaları da övüyorlar. Dinliyorum napayım? Ancak. Pozisyon buldukça araya ustaca lafı da yerleştiriyorum :) Şu son dönemde enflasyon, pahalılık üzerine boş laf konuşan Tayyipçilere "yeni türkiyede böyle" teması altında.

    Geçenlerde 55 - 60 yaşlarında, üstünde Erdoğan yazılı Türk bayraklı bi rozet olan, bir yakınımın tanıdığı ile karşılaştım. Sonradan yakınım söyledi, AKP bilmemne kolu üyesiymiş. inşaat işinden parayı götürmüş. Eh o durumda kim Tayyipçi olmaz ki? Adam, hem de durup dururken, "geçenlerde 4 kişi lokantada kurufasulye pilav yedik" gibi birşeyler dedi, "sonra 800TL hesap geldi, sanki içkili pavyon kapattık ne biçim iş bu 800TL" dedi! Ben oldukça yumuşak biçimde "abi Yeni Türkiye tarifesi bu, alışacaksın. Hem 800TL o denli yüksek de değil" dedim :) Adam afalladı :) Tereyağın kilosu 220 TL oldu, en büyük banknotun üstüne 20TL daha çıkarıyoruz dedim. Adam hemen "devletin girişimi olan Tarım Birlik Kooperatifinde tereyag cok ucuz, adamlar helallik çalışıyor" gibi yanıtladı. Nerdeymiş senin bu Tarım Birlik Kooperatifi dedim, uzak bir mahallede bir adres verdi. Abi dedim, bi tereyağ almak için onca yol tepilir mi isterse ucuz olsun o iş değil dedim. Sonra adam Tarım Birlik Kooperatifi eti de ucuza satıyor hem yağsız et hem de İslami usullere göre kesilmiş helal et dedi! Ben "abi kasaplar da islami usule göre kesmiyor mu, kasaplar haram et mi satıyor şimdi?" dedim, çoğu nun nasıl kestikleri , islama uygun mu belli değil dedi! Başka deyişle adam sadece Tayyip ile İslamı savunmakla kalmıyor, özel girişime de karşı bir duruş sergiliyor, hiçbir kimse, hiçbirşeyi sıkı devlet kontrolü, islami kuralların dışında yapmasın, demek istiyor! Devletin girişimi Tarım Birlik Kooperatifi bu biçimde savunması bunu gösteriyor. Başka deyişle adam, "islami komunizm" "otoriter devlet" yada "post modern şeriat" demek istiyor, bu kısacık söyleşide. Ha unuttum, adam "sokaklarda gençler sarmaş dolaş yürüyor" da dedi sonra "coğu cünup dolaşıyor" da dedi. Ben ona da şakaya vurarak "abi dedim kimileyin nabarsak yapalım cünup dolaşmak zorunda kalıyoruz :)" dedim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

    Secimler Tiyatro bile olsa secilenler minor acidan birseyleri degistirebiliyor. Örnek AKP ile birlikte siyasi islam politikasi güdülüyor. Bu parti giderse yeni hukumette baska bir politika izleyecektir. Cözüm halk insiyastifidir, mevcutlarin hicbirini kabul etmeyerek tiyatronun disina cikiyorsun ve eger oyun oynayacaksam senaryoyu halk olarak ben yazmak istiyorum demektir. Tabi bunu yapacak gücte bir halk özellikle Türkiyede yok, hepsi Vatan Millet din gibi seylerle uyusturulmustur. Oysa bu kelimeler onlari gütmek isteyenlerin onlari kontrol altinda tutmak icin kullandigi sözcüklerden baksa seyler degiller.


    Dediklerinde haklisin, bir siyasiye tapanlarin icinde her düsündügünü söylememek gerek. Ben her dusundugumu söyledim, sonra nemi oldu? Bircok arkadaslarim benimle iletisimi kesti, birtakim yerlerde siyasilere tapar gibi konusanlara o taptiklari siyasetcilerin gercek yüzünü anlatinca bana kötü bakmaya basladilar, buna en yakinlarim dahildir. O günden beri beni güvenilmez biri olarak görüyorlar. Aslinda bende senin gibi yapmaliydim, cünkü degismezler bunlar. Artik akillandim, bakiyorum adam tapiyor, o kisiyle bu konulara girmiyorum girsem bile senin gibi yapiyorum. Islami camiye gitmekten ibaret sanan ve ömründe hic Kuran okumamis büyük bir kitle var. Bu kitlenin dini söyledir, cumalarda camiye giderler, belki 5 vakit kilarda. Ama Kuran okumayi bilmez, sadece kuran dinler ve evinin bir kösesine Kuran asip kendini korudugunu sanir. D>ini sekil olarak yasar, icerigini bilmez, ölmeden önce öl ve Mevlaya kavus nedir bilmez cünkü bunun üstüne Diyanette durmaz, yoksa gözü acilacak ve kimse tarafindan güdülemeyecek.


    TR yi Almanya ile karsilastiriyorlar. Sana bir sir vereyimmi gercek Avrupa Almanya degildir. Almanya TR ye göre iyi yasam kosullarina sahip olabilir ama Fransada cok daha iyi yasam standartlari vardir. Almanyadaki vergiler ve ev sahibi olmak ve olanlarin sayisida Fransaya göre cok azdir. Neyse TR bir Almanyanin ceyregi kadar ancadir ekonomik olarak belkide o kadarda yoktur. Almanyada yalniz su var, insanlar birbirine saygili iste bu saygi isin püf noktasidir. Bir ülkenin gelismisligini ben yaya gecitlerinden ölcerim. Yaya gecerken durmaz ise o ülkede saygi yoktur geri kalmistir. TR de yaya gecidinde yayaya yol vermek trafik kazasina sebep olur, cünkü arkandaki araba durmaz ve arkadan gümletip hem öndeki aracin hemde yayanin hayatini tehlikeye atar, böyle bir yerde yayanin iyiligi icin en iyisi ona yol vermemektir.


    Erdogan TV ye cikmis dunyada herkes faiz artirirken biz indirdik demis, bir baktim faiz oranlarina Euro bölgesi 2,5 tan dün 3 olmus TR ise sindan 3. olarak %9,5 faiz veriyor. Faizi indirdim diyebilmesi icin sifirlamasi gerekir, iste böyle birseydir siyasal islam. Dunyadaki en buyulk faiz oranina sahip olupta onu 10 dan 9 a cektiysen düsürmüs oluyorsundur Gündeme dair .


    Ben bu AKP li kitleye artik birsey demiyorum, beklentimde yok, dedigin gibi en yakinlarimla konusurken hersey ne kadar pahali diyorlar, bende diyorum evet ama demek birseyler yanlis yapiliyorki pahali, birseyleri degistirmek icinse ayni adami secerek yapamazsiniz dedigimde, pahaliligin sebebi olarak muhalefeti ve zincir marketleri sucluyorlar. Ben artik bu insanlardan pes ettim bir umudumda yok. Avrupadaki pahalilik geri gitti haberin varmi? Örnegin domates gecen sene 4€ iken artik 2,49€ oldu. Enerji fiyatlarinada cözüm getirdiler, ben bu sene gecen seneden daha az elektrik faturasi ödüyorum, üstelik enerji fiyatlarindaki artis sebebiyle tüm vatandaslara 500€ paralar dagitmislardi. Iste herseyden önce saygidir asil olan. Kooperatiflerle cözülecekse bu is birakalim serbest piyasa ekonomisini, dedigin gibi komunizme sövenler, taptiklari adamin ülkeyi komunizme cevirdiginden birhaberler. Cünup dolasma bunkarin en büyük sorunu sanirsam Gündeme dair 





  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    „Das Bargeld ist am Ende“ | Viertel nach Acht #shorts
    kısa video
    https://www.youtube.com/shorts/NiXgvz2cmDM

    Seçimler tiyatro. AB 2016'dan beri banknot paraların kaldırılması için yüzmilyonlarca AVRO'luk para harcamış! TR'de de Tayyipçilerin deyimi ile Tayyip dışında bir "adam" bile gelse, TR, planları en iyi uygulayan ülke olduğu için TR'de de banknot para kalkacak. Seçimler tiyatro.

    Bizim firmadaki muhasebeci geçen yaz "500TL, 1000TL banknotlar çıkacak" demişti inanmıştım. Geçtiğimz Aralık sordum yine öyle dedi. Şimdi banka önlerinde deste deste para çekiyor, yatırıyoruz. Yine soracağım, bakalım ne diyecek?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

    Euroya gecen Avrupa ülkelerinin paralari daha kücük boyutlardaydi. Örnegin kagit paralar kücük cüzdanlara sigiyordu. Euro ile hem kagit paralarin hemde bozuk paralarin boyutu ve cesidi artti. Bu aslinda 2000 li yillarin basindan insanlari dijital paraya hazirlamanin ön hazirligi idi. Paralar büyük olunca cebinde bir tomar bozuk para ve kocaman kagit paralarla ugrasinca en iyisi Kartla ödeyim zihniyetine evrilmek kolay oluyor. Ben halen daha nakit kullanan biriyim. Kartla ödeme kullanmiyorum. Eski nesil nakit para kullansada Kartla ödeme genc nesil tarafindan benimsenmis.


    TR de Enflasyon yuksek oldugu icin AB nin büyük paralarla uyguladigi olayin tersini TR uygulamakta. Oda yuksek enflasyona ragmen en buyuk paranin 200 lük olmasi. Insanlari Kartla ödemeye tesvik ediyor ancak TR de zaten Kartla ödeme cok yüksek.


    Tüm Dünya ülkelerinin bu sistemin icinde yer almasi gerekir. Böylelikle ülkelere ambargo uygulamakta cok kolaylasacak. Sistemin disina cikan ülkelerde olacaktir, bunlar özellikle uyusturucu ticaretinden yüksek gelirler elde eden fakir ülkeler olacaktir.





  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    banknot boyutu önemli olmakla birlikte, dijipara dayatma planı açısından önemi olmadığını düşünüyorum. Eskiden Fransız frankları çok büyükmüş.1960'larda çekilmiş fransız filmlerde adamlar kocaman paralar sayarken görülüyor. Bir de 1980'lere dek Türk parası da oldukça büyüktü. Pembe renk 1000TL'ler oldukça büyüktü anımsıyorum.

    Buradaki esas problem, "toplu aşı yapacağız" dayatması gibi, "diji para kullanacaksınız" dayatması. Aşı olmazsa öleceğini düşünen milyar tane embesil gibi, banknot paranın gereksiz olduğunu düşünen yığınla embesilin olması. Dijiparanın toplumların ödeme sistemlerini kolaylaştırmak degil, eyge çapında alışveriş, yaşam, "kim ne yapabilir" kontrolünün sağlanması için uygulamaya alındığını, embesillere ne denli anlatabilirsin ki? Paypal dijital paraydı, yasaklandı bu durumda ne oldu? Türk halkının y.dışında özgürce alışveriş yapmasının yasaklanması için kullanılmış oldu. Sözde muhalefet, sözde Türk halkı yanındaki muhalefet olaya bu açıdan değindi mi? Sözde muhalefetin yanında olan kişiler buna değindi mi? Değinmedi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eveeet.... 7.7 büyüklüğünde bir deprem ile "Yeni Türkiye" diye ambalajlanıp duran ülke "Eski Türkiye" oldu! Hem de onca teknolojiye karşın. ne güzel yerli IHA'lar SİHA'lar uçuyordu, yerli helikopter bi kalkıyor, bi konuyordu, Uzun Adam gölgesinde Türkiyenin her yerinden teknoloji fışkırıyordu gelgelelim, 7.7 ile bir anda 10 kent yerle bir oluyordu. Bu arada 7.7 Uzun Adam'ı zor durumda göstermemek için şişirilmiş olabilir. 8 yapsalar şişirildiği belli olmasın diye 7.7'de bırakmış olmalılar. Medya , üniler, kuruluşlar, uzun adam'ın bulaşıkçı takımı.

    Yerli IHA'lar SİHA'lar Uzun Adam'ın girişimi ile oldu. Deprem'de kentlerin , havalimanı yapılarının yıkılması Allah'ın emriyle oldu! Uzun Adam ne takar ki, yıkılan kentleri, onun ajandası başka.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt
    Bu depremler savas zamani ne yasayacaklarimiza dair bir aynadir. Ayaklar bas,baslar ayak olursa cabuk organize olmak mümkün olmaz. Depremin boyutu cok büyük ve tam 10 il yikildi. Deprem ülkesi olarak deprem ülkesiymis gibi davranmiyoruz. Parali askerlikten muaf olmak yerine vicdani redcileri ve askerlik yapmayanlara alternatif olarak parali degil Sivil Hizmetlere tabi tutulabilirler. 9 Ay görev yapacak sivil hizmetlerdekiler dogal afet durumlarina karsi egitilip böyle durumda bölgeye yeterli sayida birlikler gönderilebilirdi. Yollar yikilmis, havaalani pistleri yikilmis, hastaneler yikilmis ne ucak inebiliyor nede Karyolundan ulasim var. Diger yandan Kar ve soguk bastiriyor. Cok zor durum. Liyakati yok ettiler sonuc bu. Müteahhitten denetleyicisine dek kimse isini yapmadigi icin bu kadar bina yikildi. Deprem denetleme binasi bile yikilmis. Neyse söylenecek cok söz var. Yarim yapmanin yollarini ariyorum birkac yer üzerinden bagislarda bulundum. Allah depremden etkilenenlerin yardimcisi olsun.

    Bir ekleme yapmak istedim aklima geldi. Akkuyu Nukleer Tesisleride Deprem Bölgesi. Dusunmek bile istemiyorum gerisini.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 7 Şubat 2023; 21:6:32 >




  • 
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.