Şimdi Ara

Gündeme dair (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.079
Cevap
0
Favori
16.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bizim cember daraliyor, zorunlu asi yeni yilla birlikte uygulamaya konabilir. Asi olmayanlar islerinden edilecek, izole hayat yasayacaklar. Yalniz sunu gozledim, biz panik yapmadikca onlar dahada agresiflesiyor. Attigin videodaki gibi tedavisi ertelenenlerin sucunu bize atiyorlar, oysa gercek suclu kendileri ve en ufak bir sucluluk duygusu bile hissetmiyoruz. Yarin bircok gosteriler olacak, zorunlu asi yurirluge girdigi an Avrupada sokaklar kaos ortamina doner ayni Ates Fransaya sicrar ordan kucuk Avrupa devletlerine. Zaten ip istindeki koalisyon hukumetleri yikilir. EMA 5 yasindaki cocuklar icinde asiya onay verdi, onlarda bu kapsama alinacaklar. Bugun yuruyuslerde bazi insanlar Yahudi yildizi takmislardi kollarina. Zorunlu asi karsiti kesim daha cok Fasist Partiler isin ilginc yanida bugun insanlara uygulanan nazi metodlarini elestirenler yine Nazilerdi, ilginc degilmi.

    Yarin daha cok olaylar cikabilir, Hollanda epey karisti, ustelik Hollandadakiler zorunlu asiya degil covid tedbirleri kapsaminda alinan kararlara karsi tepki gosteriyorlar. Hollandada birde zorunlu asiya karsi gosteri yapilacak olsa ortalik savas alanina doner.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Adalet kalmadı hep zulüm doldu
    Geçti şu baharın gülleri soldu
    Dünyanın gidişi acaip oldu
    Koyun belli değil kurt belli değil

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Şu değindiğin olaylar medyada neden yer almıyor ? Hadi medyayı izlemiyorum. Forumda konusu neden açılmıyor :)

    Bu arada küresel ısınma kuraklık haberleri de medyada düzenli servis ediliyor. Dün akş evdekiler TV'yi açtığında gördüm, Anadolu kuraklaştı diye bi altyazı üstte yazın cekilmiş kurumuş toprak videoları. Salgın & Aşı propagandasını yiyenler, küresel ısınma propagandasını da bi güzel yiyecek :)

    Değindiğim Rus sağlık ajitasyon videolarına ne diyorsun ? O videolar Youtube ta cok sık, reklam olarak cıkıyor. Bi tanesinde Ukraynalı 10 yaşlarında bi kız cocuğu, "kanser oldu" başlığı ile ajitasyon yaptı. Videodaki linki tıklayınca cocugu kurtarmak için İsrail'de hastaneye gitmeli ancak hastane gideri $.000 istiyor gibi başlık çıkıyor. Ancak cocuk sarı saçlı sempatik kendini o denli acındırıyor ki toplanan para $200.000 'i geçmiş! Cocuk kendini ne denli iyi acındırırsa o denli yüksek para toplanıyor. Kara kuru sokak cocugu gib cocuklar hiç cıkmıyor o videolarda :) Anne başında ağlıyor. Duygulara yönelik özel cekim video. Bence tümü kandırmaca. Ah aralarında belki gerçekten az/cok hasta cocuklar da olabilir, ancak sonuçta tümü özel cekim. Bak o videolar küresel çapta Covid adıyla oynanan tiyatronun küçük ölçekte değişik versiyonu :)

    Bu forumdan 2018'de uzaklaştırılan HyperCubeMatrix adında derin düşünür biri vardı. O insanlar beyniyle değil kalbiyle düşünür demişti. İlk kez ondan duymuştum bu sözü. Dogru.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >








  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Gösterilerin olduğunu medyada yansıtmayınca sanki hiç gösteri olmamış kimse bu aşı ile aşı pasaportu saçmalıklarına tepki göstermiyormuş gibi hava oluşuyor.

    Forum diyoruz, forumda böyle aşının karanlık yüzünü deşifre eden bilgileri paylaşınca konusu siliniyor. Oh :)

    Ben DH forum covid bölümü kurallarında ya da o bölümde bi Mod'un gönderisinde gördüm, iyi anımsıyorum :"maske karşıtı gönderiler yapılmaması" diyordu. "maske karşıtı" :) aslında fazla söze gerek yok :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugun yasadigim sehirdede gosteriler vardi Oglede basladi aksam 20 ye dek suruyor. Cok kalabalikti 17 gibi eve geldim. Medyanin ne dedigi artik insanlarin umrunda degil, istenmiyorlar zaten, inandiriciliklari kalmadi. Medyaya tepkiler buyuk. Medya kendi yaptigi algiya kendi inandigiyla kaliyor artik, para etmiyor dedikleri. Onlara yatirim yapanlarin parasida sokaga atilmis oluyor. Zorunlu asi uygulayamazlar bunu anladim sokaktaki kalabaliktan. En fazla yaptiklari blofle kalirlar ama bu blof bile onlara pahaliya mal olacak gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 21 Kasım 2021; 21:19:57 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yunanistan siniri ve Avrupanin Natoya uye olmayan ulkeleri dahil bazi yerlerde Nato tatbikatlari var. Bu durum pek iyiye isaret degil. Rusya ile kapida savasmi var?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Covid patırtısı ilk başladığı Şubat 2020'de bunun gerçek bi salgın olmadığını bir plan oldugunu söylediğimde herkes TV'ye, medyaya ya da hastanelere kilitlenmişti. Herkes bir anda kendisinde ya da bir yakını bir arkadaşında Covid adına çakma salak bir şeyin olmasını bekledi, böyle beklenti altında en ufak bir baş ağrısı, burun akıntısı nezle de bile "Covid oldum ölecek miyim" şeklinde kendi beyinlerinde korku filmi izlemeye başladılar. İstediler ki herkes bu filme ortak olsun, herkes Covid açıdan sapan saçma birşey olsun. Ama olmadı :) Bugünlerde bu daha iyi anlaşılıyor.

    Aşı vurulan tiplerde türlü yeni rahatsızlıklar başladı bu arada. 70 yaş üstü eniştem , tam korkak tam ödlek cıktı gitti 2 doz hemen oldu, sanırım 3. yüde olmuştur. komşusu anlatıyor "cok felaket çöktü adam" dedi. 70 yaşına kadar düzgün görünümlü enişte 1 yıl içinde çöktü. Aşılarla ilgisi yok! Diyelim ki aşıcıları kızdırmayalım, hayallerinin içine etmeyelim aşı yatırımları boş çıkarmayalım. Şirin görünelim. sonuçta 2-3 doz aşı olan güzelim yakışıklı eniştem mezarlıktan cıkarılmış kadavra gibi görünüyor. Kendi etti kendi buldu diyelim bari :) Görürsem söyleyecegim ama :) Telefonda söylenecek şeyler deil :)

    Almanya yine de gerçek demokrasiyi yaşıyor, yaşatıyor. Merkel'in ne mal olduğu da iyice anlaşılmıştır. Tayyip gibi 15+ yıldır hep aynı koltukta. Seçim, "millet iradesi" haha :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gecenlerde Covid gecirip iyilesen arkadas ev doktoruna gittiginde doktor ona hemen asi olabilecegini söylemis. Kendiside daha yeni iyilestigi icin bana bunu hastanede calisan bir doktora sormami istedi. Bende Covid hastalarina bakan uzman doktorla görüstüm. Doktor hastalik geciren ve saglikli olan birinin 6 ay asilanmasina gerek olmadigini gecirdigi hastalikla zaten bu hastaliga karsi asidan daha iyi bir korunmasi oldugunu söyledi. Doktorla biraz konusma imkanim oldu ve durumun nasil oldugunu sordum. Doktor bana Corona hastalarinin durumu degilde diger tedavilerin aksatilmasinin ve ameliyatlarin ertelenmesinin kendini uzdugunu belirtti. Onun bakis acisindan anladigim buna aslinda pek gerek olmadigi idi. Ne varki ameliyat ve diger tedavilerin arka plana itilme sebebide insanlari asiya zorlamak icin asi olmamislari suclamak ve uzerlerinde sopa sallamaktir. Doktorun asilar hakkinda genel bakis acisi ise asi olak isteyenlerin kitlelere uygulanan asilari tercih etmesi gerektigi. Sebebide yeni cikanlara göre en azindan kisa yan etkileri hakkinda bir tecrube ve bilgi oldugu, uzun vaade etkilerini ise kimsenin bilemeyecegi. Yeni cikan asilarda ise birakin uzun yan etkileri kisa yan etkilerinde bilinmedigi ve cogunluga uygulanan mRNA asilari olunabilir dedi eger asi olunacaksa. Yani inaktif veya mRNA pek farketmez gibi konustu, ikiside zararli olabilir ama iki zarar arasinda biri hakkinda en azindan kisa yan etkiler hakkinda bilgi olunani tercih etmeli diye konustu.


    Kisaca doktorun konusinda illede asi olun demedi, olunacaksa bilineni olun dedi. Genel bakis acisi diger tedavilerin aksatilmasini yanlis buldugu. Insanlarin anayasal özgürlügü Avrupada giderek Greenpass adli uygulamaya baglaniyor. Bu uygulamada Asi sertifikalari bulunuyor eger yoksa ilerde birgun bu insanlar izole bir hayat surecekler. Anayasal haklar ellerinden aliniyor. Asilarin tazeleme suresi 4 aya inecek yakinda sonrada 3 aya dusebilir. Bunu aklinda tut tazeleme sureci 4 ay olacak Avrupadaki Greenpass uygulamasinda ve 4 ayda bir asiyi tazelemeyenler asilanmamis sayilacaklar, izole bir hayat surecekler.





  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Covid planı tüm insanlığı aşılamak, kısıtlamak gibi bir amaçla uygulamaya başlandı.

    Covid iğnesini olan kimi arkadaşları son aylarda şöyle iğnelemeye başladım:

    Örneğin dolar 13TL oldu ne yapcaz diyorlar Öyle deyince:

    Devlet sana aşı uzatınca sevinerek aşı oluyorsun. Devlet doları 13 TL yapınca üzülüyorsun, ne yapcaz diyorsun. Devlete kolunu sıyırıp, kolunu delik deşik ettiriyorsun bunu "kârlı iş" olarak görüyorsun, aynı devlet TL'yi delik deşik yapınca üzülüyorsun. Üzülmeyeceksin. Tutarlı olacaksın. Desteklediğin birşeyi sürekli destekleyeceksin diyorum :)

    Bu deyişim ile biraz zihinleri karışıyor doğal olarak. 3. doz 'dan konuyu açıyorlar. 3. doz ile ilgili haberleri inandırıcı bulmadıklarını söylüyorlar. İlk 2 dozda haberler inandırıcı, 3. dozda inandırıcı değil. Çelişkiler yumağı.

    die-hard Reyizci tanıdıklarım var. Tümü 60 yaş üstü. Eski toprak. Onlar doların 13TL olmasından da 3. dozdan da hiçbirşeyden yakınmıyorlar. Reyiz istesin 10 doz aşı olurum diyorlar. Onlara bayılıyorum :) Onlar için GreenPass vs önemli değil. GreenPass vs'yi Reyiz'in cıkarması önemli. Reyiz çıkardı ise herşeyi benimserler :)

    Yineliyorum, insanlar beyinleriyle değil kalpleriyle düşünüyor :)
    One yapılması gere OGazi köprüsünden arabayla geçtim bir geçiş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Doviz kurunun yuksek artisinda acaba diyorum Reset ocin dugmeyemi basildi. Cinin yillar once uyguladigi ekonomik politika izlenmeye calisiliyor ne varki bizim ulke Cin gibi tek bir Partiden olusmuyor ve yeni gelecek hukumetle bu surdirurlemez ve daha cok zarar verir.

    Diger yonden Reset yapiliyorda olabilir. Ne yapildigi anlasilmiyor, TR Ekonomisi arapsacindanda karisik.

    Bizi eger zorla asilasalar bile ne kadar gec asilanmaya baslarsak o kadar iyidir digerlerinden birkac doz eksogimiz olur diyecegiz. Demokraside uyuyan diktatorlukte uyanir diyen Avrupalilar ayni dediklerini yasariyorlar suan. Kabusta gibiyiz, iki yil once biri boyle olacak dese kimse inanmazdi, demokrasi gorunmez bir virusten bile daha zayifmis meger. Hepsi lafmis.

    Eskiden siyasi programlari izlerdim tartismalari vs. 15 Temmuzdan sonra izlemeyi birakmistim. Tum gazetecilik ve medyanin kurgu oldugunu anladim, siyasetinde bir yerlerden yukaridan yonetildigini. Simdide demokrasiya olan inancimi kaybettim, Demokraside megersem Avrupali icin bir aracmis ve suan o aractan iniyorlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Dövizin bu şekilde artışının planlı bir oyun olduğu o denli belli ki artık en bilgisiz kişi bile bir oyun olduğunu sezinliyor. Hoş onlar arasında coğu aşısını da olmuştur, eh can paradan bile önemli, aşı olarak canlarını kurtardıklarını akıllıca bişe yaptıklarını sanıyorlar :)

    İnsanları fazla büyütüyoruz. Robert B. Cialdini 'nin Influence adlı bir belgesi var o belgenin ilk birkaç yapragında kuşlar üzerinde yapılan bir deney ile kuşların ne denli kolay kandırılabildiği gösteriliyor. Hayvan sonuçta. Kolaylıkla her türlü kandırılabilmesi normal. Ancak deneyi anlattığı o kısımdan hemen sonra Cialdini şöyle bir tümceyi yapıştırıyor: İnsanlar, hayvanlardan da kolay kandırılabiliyor :) Bir tek kandırma yöntemini bileceksin :)

    Siyaset kitleleri sürükleme, etkileme, eglendirme, yönlendirme araçlarından biri. Futbol-Din-Siyaset 3'ü bi arada cok sık kullanılır. Ancak artık buna sağlık 'ı da mı eklesek :) Futbol-Din-Siyaset'le ilgilenmeyen, diplomalı, iyi gelirli, geniş kültürlü, bircok tanıdığım sağlık yaygarası ile aşı oldular cunku :) Eh aşı oldu da ne oldu. Hayatta kaldı :) İyi de ben aşı olmadım ben de hayattayım :) Onları iyi Mars edebileceğim tümce yapılarını düşünmeliyim :) Satranç gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Insanlari abarttigimiz dogru. Eger bugun kitlesel imhalar yapsalar ve tarihi kendilerine gore yazsalar, bundan 100 yil sonra bugun yasananlar kimin umrunda olur?

    Ne kitlelerin cokluguna nede gorsel ve yazili medyaya guvenilebilir. Atiyorum 100 yil once bir yerde koylu fotograflarini katledildiler diye bizede yutturabiliyorlar. Belkide resimdekiler digerlerini katledenlerde olabilir, bunu 100 yil sonra kim bilebilirki?

    Ornegin tarih 50 yil sonra Corona salgini hakkinda yazarken testlerin artisiyla hasta sayisinin arttigini veya asidan sonra vaka sayilarinin dahada yukseldigini anlatirmi, bu detaylari ve salginin politik kararlara bagli hastanelerde yonetmeliklerle durumun yonetildigini?

    Iste seytan hep ayrintida gizli kalacak, ama bugun bile
    Bircokseyi gormezden gelen medya 50 yil sonra bunlari gorecekmi? Insanlara masallardan olusan gerceklerden uzak bir tarih anlatilir sonra ihtiyaca ve duruma gore yine o insanlara ayni seyleri yasatmaktan geri durmazlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • amadeus99 ile agtr "T-Hücre" konusunda seni sıkıştırmış :)
    T-Hücre, hmm cok ilginç :) Hücrelerin bi teori oldugunu "Cell Theory" diye bi adı olduğunu biliyor musunuz :)

    Atom, molekül, elektron, ... bunların da kişilerin zihin gücü ile ilgili kavramlar olduğunu, gerçekte öyle bişey olmadığını biliyor muydunuz peki :)

    T-Hücre. Gecem şenlendi :) :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bilerek yazdim, T Hucre bagisikligi saglamiyor asilar, yani cok cok dusuk buna koruma diyemezsin. Onu ancak dogal yolla virusle tanisan bunyenin hucreleri uretir. Asiyla enjekte edilen virusun sadece bir parcasi. Zaten bunu yapabikse koruma surekeri asilarin en az 1 yil olurdu. T hucreleri daha uzun siredw bagisiklik saglayabilir.

    Turkiyede cennettesiniz suan desem yeridir. Avrupada muthis bir baski var asi olmayanlar uzerinde. Hergun insanlar gosteriler duzenliyor sokakta protestolar var. Zorunlu asi yasasina 2 ay kaldi. Sokaklar cok sicak ve ortalik kaos ortamina donecek gibi. Hepsini gectim Omikron bahanesiyke gida ve nakliyatta iscilerin hasta olup aksakliklara ve raflarin bos kalacagina dikkat cektikleri gibi elektrik kesintisi olabilir ve saglik ve diger alanlardada sistem cokebilir simdiden 2 haftalik erzak depolayin diye bir haber gecti sonra kaldirildi. Senin anlayacagin suni kaos uretilmek isteniyor ve kaos suni olarak kasten yapiliyor. Inan bana Turk basinini okuyunca icim aciliyor cunku dertleri dolarin yukselmesi filan. Bizdeki basinda varsa yoksa Corona baska birsey yok ve asi baskilari var. Bu sebeple sanslisiniz, bizim yasadiklarimizi yasamiyorsunuz. Dun Romanyada halk Meclisi basti, heryerde cok olaylar var. Polis ve guvenlik gucleri asi karsitlarinin organize hareket etmedigi icin ofke oatlamasinda saldirinin nerden geleceginin hesabini yapamadiklarini ve tirstiklarini soyluyorlar. Diger yandan asiri sagci fasistlerde durumdan yararlanma pesindeler yalniz onlar silahli ve organizeler. Ocak itibariyla subata ve sonrasi cok olaylar olacak gibi gorunuyor. Bir dist tavsiyesi burda olan sonra ordada oluyor. Mumkunse simdiden biraz birseyler depola ne olur ne olmaz diye.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Hem salgın gerçek diyorsun (= aşı baskıcılarının ana zokasını yutuyorsun) hem de aşı baskısına karşı çıkıyorsun :)

    Doların yükselmesi bir oyundu.Dolar 1 haftada 10TL'den 20TL'ye cıkarıldı, sonra Uzun Adam bi açıklama yaptı, 10TL'ye indi (yuvarlak sayılar ile) Bunun oyun olduğunu en bilinçsiz, en ilgisiz kişi bile anladı. Oyun sonunda Uzun Adam kahraman olarak çıktı daha doğrusu medyaca öyle çıkarıldı. Bu oyun bittikten sonra Sağlık Bakanı, bilim kurulu, Uzun Adam 3'lüsü kendilerine verilen planda varsa AB'deki o değindiğin "zorunlu aşı" planını uygulamaya başlarlar ki bence vardır cunku önce sokak yasağı saçmalığı da önce AB'de başladı sonra TR'de başladı. Onun gibi olabilir.

    Türkiye'de Uzun Adam'a karşı olan, CHPli olarak bilinen kesim, yüksek oranda aşı oldu. "Bilim ve Teknoloji" ile pek bir ilgililer cunku. Uzun Adam istediği için deil, bilim öyle dediği için aşı oldular hepsi :)

    Aşı olan bir yakınım, geçenlerde grip oldu. Hasta olmayacağını sanıyordu :) Birşey ilgimi cekmeye başladı. Bu aşılı takım, hasta olunca da seviniyor :) Daha doğrusu kutsal bişey oluyomuş gibi hastalık kutsal bişeymiş gibi bi havaya giriyorlar. "grip oldum" deyişleri "hacı oldum" der gibi :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Salginin gercekligini tartismam cunku gercekten boyle bir salgin var. Daha gecen gun aile yakinlarim oldu. Teyze cocuklari anneannelerine gidiyorlar ve kucuk kuzenleriyle oynarken atesi oldugunu fark ediyorlar. Daha sonra evde test yapiyorlar, Avrupada bu ev testleri ucretsiz dagitildi. Testi cocugun pozitif cikiyor. O cocukla
    oynayan kuzenler kendilerini karantinaya aliyor hasta olacaklarmi diye. 3. Gun gece bogaz agrisi ve kusma ile sepmtomlar cikiyor, erstesi gun vicut agrikari bas agrisiyla hastalik tamamen kendini gosteriyor. Test yapiyorlar ve pozitifler. Anneannesi ve o evdeki ev sahipleri bundan 3 ay once gecirmisti onlara birsey olmuyor. Diger o cocukla oynayipta temasta bulunan ve hastaligi daha onceden gecirmeyen herkes hasta oluyor. Hasta olanlarjn yaslari cok genc ustelik. Ben bu hastaligi ve hasta olanlari yakindan gordum ve hastaligin grilten farkli oldugunuda biliyorum bunu zaten hissediyorsun. Bu yuzden bu durumda sana katilmiyorum. Hastaligin verdigi his bambaska, sanki bu dunyadan degil gibi sana o kadar anlatabilirim. Hasta olan o genc cocuk halen daha iki merdiven cikinca nefes nefese kaliyor. Hastaligi atlatali 1 ay olmasina ragmen kendine gelebilmis degil.


    Evet zorunlu asiya karsiyim cunku ose yaramayan ve bol yan etkili asilarin zorunlu olmasini dogru bulmuyorum. Ben halen daha asi olmadim.


    TR deki durumlar icler acisi, ekonomi gercekten berbat. Avrupada en buyuk asi savunuculari Sosyal demokratlar ve sol kesim. Bu yuzden CHP nin tutumu beni sasirtmiyor. TR de muhalefet iktidar icin calisiyor, hepsi eleleler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Salginin gercekligini tartismam cunku gercekten boyle bir salgin var. Daha gecen gun aile yakinlarim oldu. Teyze cocuklari anneannelerine gidiyorlar ve kucuk kuzenleriyle oynarken atesi oldugunu fark ediyorlar.

    tümcesinden sonrasını okumadım. bak hep aynı şeyi yapıyorsun o yüzden bozuk atıyorum :)

    madem salgın gerçek, öyleyse sert tedbir-i kanunlara da boyun eğmelisin.

    hep bu aynı döngüye giriyorum seninle :)

    Bak bir örnekle anlatmaya çalışayım. Örneğin mahallede kanalizasyon borusu patladı (= salgın cıktı) dediler diyelim. o yüzden oluşan giderler için daire başına 100TL ödemelisiniz (= aşı olmalısınız) denildi diyelim... Bu bana biraz aldatmaca gibi gelip, patlayan boruyu görmeye giderim. Bi baktım boru gerçekten patlamış, patlayan borudan bok, sidik herşey çıkıyo (= aile yakinlarim oldu) lagım kokusu da geliyor (=Teyze cocuklari anneannelerine gidiyorlar ve kucuk kuzenleriyle oynarken atesi oldugunu fark ediyorlar). Bu durumda kanalizasyon borusunun bi an önce onarılması için şakkk diye 100TL 'yi cıkarırım (= aşı olurum) kanalizasyon borusu onarıldığı yer ilerde yine patlayabilir hiç patlamasın diye destek bakım parası isteseler (= hatırlatma dozajı yapacaksın dediler) onu da veririm, (=hatır dozajını olurum) cunku ortalığa saçılan boklardansa 100TL'yi vermek daha iyi diye düşünürüm. Sen tüm bu durumlarda diyorsun ki, ben 100TL hiç vermem (=aşı olmam ;) İnatçı, tutarsız olarak degerlendirilirsin :) İnat etme de ol şu aşıyı artık :)

    Edit: Düzeltme. Not. Yukardaki tümceden sonrasını gerçekten okumadım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 23 Aralık 2021; 15:17:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Patlayan boruyi catlak boru ile tamir etmeye zorlarlarsa sende para vermezsin. Senin ne dusundugunun onemi yok, cunku salgin var. Senin dusuncelerin bu gercegi degistirmez.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Aynı seyi ben de diyebilirim: Salgın senin düşüncelerinde var diyebilirim, değil mi :) Senin dusuncelerin bu "gercegi" degistirmez dediğin kısımdaki gerçek ise senin gerçeğin :) para aldığın hastanede kendi yaşadığın birşey o. ben öyle bişe yaşamadım, o senin gerceğin :) Patlayan kanalizasyon borusu vari ortalıgın mok olup sidik koktugunu onaylıyorsun ancak borunun onarılma yöntemini begenmedim , onarılmasın ben mok sidik kokusu içinde yaşarım diyorsun :) Kendi gerçeklerinin kapsamında bile komik durumdasın :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.