Şimdi Ara

1660ti GG sanırım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
2.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, sabah bilgisayar dondu ve yeniden başlattım. Reset öncesi yalnız görüntü donmuştu, ama ders dinlediğim zoom call sesi gelmeye dev ediyordu. 1 tane 1440p 2 tane de 1080p monitör takılı olarak kullanıyordum. Boot olmadı sistem. Sadece sol üstte alt çizgi görünüyordu. Kasayı söküp lastikciye gittim, önce içini (fanları koruyarak) iyice kompresör ile temizledim. Geldim aynı. Kasaya baktım, anakartın VGA ışığı yanıyor.

    Anakart B450 tomahawk, işlemci Ryzen 5 3600 bu arada, yani dahili grafik birimi yok.


    Velhasıl anladığım kadarıyla ekran kartı sorunlu, kalakaldım. Amazon TR'den indirimle almıştım kartı, 2300'e şimdi ikinci eli 4-5k sanırım. Napıcam bilmiyorum, yakın zamanda Amazon'dan kart alıp sorun yaşayan oldu mu? Bu saatten sonra iade değişim olayı olmaz sanırım, başka kart da vermezler herhalde. Garanti ile uğraşmak istemiyorum ya, Asus ROG bu arada kart.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kril -- 21 Mayıs 2021; 12:11:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Garanti ile uğraşın hocam neden uğraşmıyorsunuz? Bakarsınız 1660ti stoğu yoktur eski günlerdeki gibi üst model gelir. Şu an bende ekran kartsız onboard gpu kullanıyorum düzgün bir fırsat gelene kadar. Sizin durumunuzda karta fiziksel temas gerektirmeyen yöntemleri dener ardından garantiyi yoklardım. Gücü kesip, anakart pilini çıkartıp 5 dakika bekleyip bios resetleyin, karta bağlanan kablolaları söküp tek 1080 çıkış bırakın.

  • Geçmiş olsun. 2 ay önce benim bilgisayarımda da sıkıntı olmuştu. Gece bilgisayarla uğraşırken bir anda görüntü gitti. Bilgisayar çalışıyordu ama ses ve görüntü gelmiyordu. Ekran kartından şüphelendim. Saatlerce uğraştım, yeni ana kart taktım falan derken sorunun işlemcide olduğu ortaya çıktı. İşlemcim bozulmuş (R5 3600X). 2 ayın sonunda fiyat farkı ödeyerek R7 5800X aldım. 2 ay boyunca rezillik çektim. Çift monitör kullanarak Zoom'dan ders anlatıyordum. İş halledilene kadar 2008 model eski dizüstü bilgisayara döndüm. Umarım işinizi hemen halledersiniz.


    "DRHARMLESS" 'ın söylediklerini yap. Tek monitör ile dene, ana kart üzerinde HDMI çıkışı varsa sadece ana karttan görüntü almaya çalış.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pofpor01 -- 22 Mayıs 2021; 11:35:13 >




  • anlattıklarınıza göre kesin sorun ekran kartında denemez

    driver yada sistem uyumsuzluğundan olabilir

    bunu anlamanın yolu kasaya bağlı her şeyi çıkartıp tek tek deneme yapmanız bios ekranını görürseniz

    sorun diğer bileşenlerde olabilir bunlar çözüm olmazsa en kestirme yolu montajdan anlıyorsanız bir tanıdığızın bilgisayarına kartı takıp denemek




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Köse Mihal -- 22 Mayıs 2021; 12:11:43 >
  • Hocam arkadaşın evine geldim, onun iş bilgisayarı HP workstation, ekran kartını ona taktık ve görüntü aldık. Çok sevindim ekran kartında sorun olmadığına.

    Sonra onun 2070 super ekran kartını benim kasaya taktık yine VGA red lightta takılı kalıyor. Yani şu an ibre anakartta. Internette baktım BIOS sorunu olabileceği sıkça yazılmış tomahawk b450 için. Flash BIOS deniyor, iki blink sonra solid red yanıyor, yani BIOS da güncelleyemiyorum. Inventus'a mail attım, sanırım pazartesi dönerler. Bu arada Amazon para iadesi yapıyormuş ekran kartına, şu yoklukta yeni model vermeleri mucize olurdu. Ama dediğim gibi sorun anakartta gibi. B450 tomahawk Ryzen 5 3600 için hangi BIOS sürümünü önerirsiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kril kullanıcısına yanıt
    Uğraşırsanız eğer muadil Ürün Alabiliyorsunuz forumda örneği var. Fakat ekran kartında problem yok sanırım.

    Yapılabilecek işlemleri sıralayalım:

    1) bios pilini çıkarıp güç kablosunu çıkarıp power tuşuna basın. Cmos işleminden sonra boot deneyin.

    2) olmaması halinde tüm komponentleri kasadan çıkarıp uzay kurulum yapın. İşlemciyi de söküp tekrar yerine oturtun. Belki bir pini tam temas etmiyor olabilir. Bu işlemden sonra 1 Ram, 1 ssd işlemci ve ekran kartı ile boot almayı deneyin. ( boot sırasında eski macun üzerine soğutucuyu oturtup bakın, boot alır sorun çözülürse macunu yenileyip öyle monte edip kullanın.)

    3) alamazsanız Ram soketini değiştirin öyle deneyin.

    4) yine alamazsanız diğer Rami takın yine olmazsa yine soket değiştirin.

    5) kısadevre olmadığından emin olun.

    6) psu bağlantılarını kontrol edin. Hepsini çıkarıp tekrar takın.

    Ekran kartınızın çalıştığını biliyoruz, bunlar sonucunda eğer görüntü alamazsanız anakartı garantiye göndermekte fayda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertcnoz -- 22 Mayıs 2021; 17:56:29 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Benim sistemde de vga debug ledi yanıyor. Msı b450m gaming plus. X1550 taktıp görüntü alabildim. Kartın ışıkları ve fanları çalışıyor. Sorunu bulamadım. Bios sıfırladım, ramleri ayrı ayrı farklı slotlarda denedim yine çalıştıramadım. Kart R9 280.Araştırdığımda bu hata kodunu msı anakartlarda yaşayan çok kişi var. Bios güncelleyip deniyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kart GG garanti işleri hikaye türkiyede.Kart füze gibi patlasa kullanıcı suçludur.Çünkü yaşadığın ülke başta müşteri memnuniyeti kültürü diye bir şey mevcut değil.

  • Z170 mortar aldiydim forumdan ondada debug ledi yaniodu :) karti 50 liraya halletti parcaci neyini degistirdi yada degistirdimi napti hic bilmiyorum gecen yaz basima geldiydi :) bi goturun anlayan birine baktirin belki halleder benimki gibi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bios yükselterek değil de bios düşürerek bir deneyin. Ekran kartı sağlammış sanırım.

    5000 serisi desteklemeyen bir bios sürümü deneyin

    https://www.youtube.com/watch?v=iTkXunUAriE&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NaziErBaşı

    Kart GG garanti işleri hikaye türkiyede.Kart füze gibi patlasa kullanıcı suçludur.Çünkü yaşadığın ülke başta müşteri memnuniyeti kültürü diye bir şey mevcut değil.

    Birincisi neyse ki arkadaşın kartı bozuk değilmiş, başka PC'de görüntü alabilmişler, ikincisi ise bozulan ROG model 2070'im her ne kadar 2 ay uzasa da değişimden üst model 2070 Super ROG yolladılar. ASUS'un servis zaten kötü yorumlarla dolu ama eğer genelde 6 aydan eski değilse kart, değişim yapıyorlar gerçi şu an piyasa kötü olunca değişimden ziyade para iadesine gidebilirler ama bunu THK'ya taşıyıp, aldığınız zamandaki fiyatlar ile güncel fiyat farkını açıklarsanız durumu lehinize çevirebilirsiniz. Buradan bir arkadaş sanırım öyle iade kararını değişime çevirtmişti.


    Edit: İmla




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambo145 -- 25 Mayıs 2021; 22:39:17 >




  • rambo145 kullanıcısına yanıt

    Hocam peşine düşersen illa bir şey elde edersin ama ASUS zaten bile isteye bu işlerin tüm aşamalarını tüketiciyi bertaraf edip pes ettirmek amaçlı dizayn edilmiş bir servis process mevcut.Fakat tüketici kanser olduktan sonra hakkını alsan ne almasan ne.ASUS Pişamnlıktır.Benim sorularımda mevcut.Gidip teknik servis elemanının başına bi şamarı geçiricen lan trrek göster bakalım şu anakartın üzerinde ki kullanıcı hatasını. Ehe şurasııı dicek.Bu sefer bi çakıcaksın beyni masaya dağılıcak.Adamlar kullanıcı hatasından üretim hatasından bir haber.Tüm gelene gidene kullanıcı hatası diyip kullanıcı 8-10 ay THK sürünsün kanser olsun ölmez ise parasını veririz zaten 1700tl aldıysa o kartı sıfırı 1 yıl sonra 2300-2500 her türlü amına koyarız tüketicinin politikasını prensip edinmiş bir firmadır ASUS!

  • NaziErBaşı kullanıcısına yanıt

    4-5 yıl kadar önce Asus Marka laptobum tam uzun süreli yurt dışına çıkmadan 5 gün önce fan arızası yapmıştı. Durumun aciliyetini anlatarak yolladım, gidiş ve gelişte kargoda geçen süre dahil 4 gün içerisinde laptobum tamir edilip elime ulaşmıştı çok memnun kalmıştım.


    Ancak 2 ay önce bozulan Asus Rtx 3060ti kartım için hala uğraşmaktayım, hizmetten hiç memnun kalmadım. İade olacak denildi, satın aldığım yerde stok yoktu para iadesi yaparız dediler, ben de THK vs. uğraşmak istemediğim için serviseten tamir istedim, 1.5 ay beklettiler tekrar tamir oluyor diye, 1.5 ay sonra tamir mümkün değil iade olacak dediler. Bugün de mail geldi cihazının tamir işlemleri tamamlanarak kargoya verilmiştir diye. Hiç bir şey anlamadım. Kart tamir edildi mi edilmedi mi gelince göreceğiz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalım -- 27 Mayıs 2021; 3:22:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kril

    Hocam arkadaşın evine geldim, onun iş bilgisayarı HP workstation, ekran kartını ona taktık ve görüntü aldık. Çok sevindim ekran kartında sorun olmadığına.

    Sonra onun 2070 super ekran kartını benim kasaya taktık yine VGA red lightta takılı kalıyor. Yani şu an ibre anakartta. Internette baktım BIOS sorunu olabileceği sıkça yazılmış tomahawk b450 için. Flash BIOS deniyor, iki blink sonra solid red yanıyor, yani BIOS da güncelleyemiyorum. Inventus'a mail attım, sanırım pazartesi dönerler. Bu arada Amazon para iadesi yapıyormuş ekran kartına, şu yoklukta yeni model vermeleri mucize olurdu. Ama dediğim gibi sorun anakartta gibi. B450 tomahawk Ryzen 5 3600 için hangi BIOS sürümünü önerirsiniz?

    Kendimde çıktığı günden beridir GTX 1660Ti kullanıyorum. 1080p'de canavar gibi kart kendisi. Ekran kartınızın sağlam olduğuna çok sevindim. Umarım anakart meselesini de kısa sürede çözersiniz :)





  • mertcnoz kullanıcısına yanıt

    Hocam SSD hic aklimiza gelmemisti, sizin mesaji okuduktan sonra gecen cumartesi arkadasla tekrar uzay kurulum yapip denedik, sorun direkt SSD cikti. Alet olmus, gariptir, BIOS post ekranina bile varmiyor takiliyken. 500'luk nvme sandisk alarak kurtardik isi.

    Cok sukur anakart da saglammis, gunahini aldik MSI'in, ama Debug LED bug'li o konuda hakliyiz. VGA isigi niye yaniyor abi SSD sorunluysa :D

  • Kril kullanıcısına yanıt
    Hangi marka model ssd hocam kronik sorunlu ssd ler var

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • run...rabbt kullanıcısına yanıt

    https://www.amazon.com.tr/gp/aw/d/B089N3D9JH/ref=ya_aw_od_pi?ie=UTF8&psc=1


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.