Şimdi Ara

ADSL'den VDSL'e geçiş yaptım hızım düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 11 gündür internetim kesikti o süreçte yaşadıklarım saçmalıklardan bahsetmek istemiyorum. Bugün internetim ADSL'den VDSL'e geçişim yapılmış ayrıca 28 Nisan'da başlatılan YAPA geçiş sürecim sanıyorum ki tamamlanmış çünü artık online işlem merkezinden YAPA profilini görebiliyorum. Fakat 8-9 mbit olan hızım 4-5 mbite kadar düşmüş evime gelen görevli profilimde 102mbite kadar görebilidğini fakat evime 9 mbit geldiğini söylemişti. Santrale uzak olduğumu belirtiyorlar fakat yan apartmanım 50 mbit hız alıyor. Üst sokağımda oturan bir yakınım da benimle aynı değerleri(8-9mbit) alıyordu Türknet apartman girişine bir kutu takıp ankastreden evine olan kabloları yenilediler. Şu an 40 mbit internet sahibi. VDSL ve YAPA'ya geçiş yaptığım için en azından 30 mbit bir internet bekliyordum fakat bırakın artmayı internet hızım düştü




  • Yapaya geçtiğinizde eski santral üzerinden hizmet alacağınız için mesafe birden 100 metreden 2Kmye çıkar. Yapaya geçmemeliydiniz bence

  • Ben YAPA'ya geçmek için herhangi bir talepte bulunmadım sadece internetimin upload ve downloadımın iyileştirilmesini ayrıca sık sık kopma sorunumun düzeltilmesini (Bu sebepten ötürü YAPA'ya geçiş yapılmış olabilir) istedim. Özellikle upload yapılamayacak seviyede bir internetim var. VDSL'e geçişim yapılmış kurulumu da VDSL üzerinden tekrar yaptım fakat hızım düşük ayrıca şehrin dışında da ikamet etmiyorum.

  • Hocam türknette DSL abonelikleri için bildiğim kadarıyla iki tip abonelik var.


    Birisi VEA diğeri de YAPA.


    VEA olarak hizmet alırsanız, hizmet aldığınız saha dolabınız yeniyse yani cihaz varsa santral mesafeniz azalıyor. Yani uzak bölgelerde daha yüksek hızlar alabilirsiniz ancak YAPA ile hizmet alırsanız telekomun yeni saha dolaplarını yani içinde cihaz olan saha dolaplarını kullanamazsınız direkt santralden hat gelir evinize ve bu durumda santral mesafeniz uzayacağı için düşük hızlar alırsınız. Online işlemlerden santral mesafenizi görebiliyorsunuz bildiğim kadarıyla 1-1.5 km civarındaysa hızınızın düşük olması normal.


    Dilerseniz https://gibir.net.tr/gibirnet-alt-yapi-sorgulama bu adresten alabileceğiniz hızı ve santral mesafenizi sorgulatın. YAPA profilinizdeki santral mesafenizden daha kısaysa ve port varsa VAE geçişi yapmanızı öneririm.

  • Türknet OIM'den baktığımda


    DurumKullanıcı 44 dakika ONLINE

    Fiziksel Durum (VAE)KAPALI


    şeklinde görüyorum fakat YAPA profilimi seçebiliyorum. Yani ben YAPA'da mı oluyorum şimdi. 28 Nisanda beni YAPA'ya alacaklarına dair bir mesaj göndermişlerdi. Santrale uzaklığıma baktığımda da 1548 metre olarak gözüküyor. Modem arayüzünde ve online işlem merkezinde VDSL portta olduğum yazıyor.

  • Merhaba, yaşadığınız sorunu kontrol ederek yardımcı olmak isterim. Oluşturduğunuz destek kaydı numarasını PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.