Şimdi Ara

Şimşek Otogaz Destek -(Ankara) Sorun Cevaplıyoruz ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
499
Cevap
8
Favori
18.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeni Bir başlıkla bu sayfada buluşuyoruz




  • VOLSWAGEN OTOMATİK POLO 96 MODEL VE 2001 MODEL ARASI STOP SORUNU ÇÖZÜMLEMEKTEYİZ.

  • Merhaba aracım otomatik 2008 model Suzuki Swift Brc Seq24 My11 kit kullanıyorum. Aracımdaki sorun sadece lpg de kalkışta silkeleme yapıyor hatta bazen stop ediyor. Bobin, buji yenisiyle değişti. Boğaz kelebeği temizlendi. BRC turuncu Sıfır enjektör takıp denendi ama sorun halen devam ediyor. Dün yeni bir şey farkettim. Depomdaki gaz bitmek üzereyken Regülatör basıncını kontrol ettiğimde 1070 mbar seviyelerindeydi ve gaza bastığımda 100 - 150 mbara kadar iniyordu. Daha sonra depomu fulledim. Gaz basıncını kontrol ettiğimde 1300 mbar seviyelerindeydi. ve gaza bastığım zaman en fazla 1050 mbar seviyelerine indi. Regülatörün emme manifolduna giden hortumu söküp kontrol ettiğimde herhangi bir üfleme yok. Aracımdaki regülatör Genius MB1200 acaba regülatör basıncını düşürüp tekrar kalibrasyon yapsam sorunum çözülür mü? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

  • reno'nun 1.2 tce motoruna hangi lpg kiti uygun?

  • volkann86 kullanıcısına yanıt

    1.2 TCE motorlu aracımızda tercih ettiğimiz ürün Prins Vsı2di direkt enjeksiyonlu Otogaz sistemi Fiyat 11750 tl 2yıl garantili montaj süresi 1 gün .saygılar

  • ecengiz34 E kullanıcısına yanıt

    sayın ecengiz


    * Lpg Enjektörlerini tek tek kontrol ediniz.

    *Ateşleme sistemi değiştirirken umarım orjinal ekipman kullanmışsınız dır.

    *Baştan resetleyip yeni gaz ayarı yapınız .

    saygılar

  • Kolay gelsin. Depom 10 seneyi doldurduğu için değiştirmek istiyorum. Diğer ay muayenem var. Bir de arabam bazen ilk çalışırken marşa basınca çalışmıyor. Ustam regülatörden olduğunu söyledi bir yerde contalarını kontrol ettirdim bir tanesinde ufak yırtık var dediler ve değiştirdiler ondan sonra bu çalışmama olayı azaldı fakat halen arada sırada yapıyor. Yarın müsaitseniz gelmek istiyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • simsekotogazankara kullanıcısına yanıt
    • Lpg enjektörlerinin hepsi üzerindekinin aynısı BRC turuncu enjektör ile değiştirildi.
    • Ateşleme sistemindeki Buji (iridyum) , ateşleme bobini ve buji kablosu orijinali ile değişti.
    • Beyine reset atılıp tekrardan oto kalibrasyon ve yolda ayar mapı ile yol ayarı yapıldı.


    Aracımın çekişinde ve yakıtında herhangi bir sorun yok. Sıkıntım örneğin kırmızı ışıklarda durdum ve tekrar yeşil yanıp kalkış yapmak istediğim zaman araba silkeleyip devam ediyor ya da stop ediyor. Yolda bilgisayarımı bağlayıp aracın nerede bu sorunu yaptığını bulmaya çalışıyorum. Regülatör basıncı 1300 mbar da çalışıyordu ve ışıklarda durup kalkış için gaz verdiğimde gaz basıncı anlık 1500-1600 mbarlara çıkıyordu. Bu arada 1300 mbar basıçta lpg enjektörlerinin çalışma süresi rolantide 3.8 ms - 3.9 ms civarındaydı. Ani gaza basıp kalkış yapmak istediğimde regülatör basıncı aniden yükseldiği için lpg enjektörlerinin tepkisi yavaş kalıyor olabilir diye düşündüm. Regülatör basıncını 1050 mbar a düşürerek lpg enjektör sürelerinin 4.2 - 4.3 ms civarında çalışmasını sağladım. Kalkış yapmak için gaza yüklendiğimde gaz basıncı en fazla 1250 mbara çıkıyor ve tekleme nispeten önceki haline göre daha azaldı ama yine yapıyor. Regülatör diyafram takımı 2000 km önce yenilendi. İstanbul'da göstermediğim servis kalmadı, sizce sorun neden kaynaklı olabilir, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.


    Not : Aracın benzinde çalışmasında hiçbir sıkıntı yok.





  • veyselsinan V kullanıcısına yanıt

    BUYRUN BEKLERİZ

  • ecengiz34 E kullanıcısına yanıt

    BUJİ TIRNAK AÇIKLIK PAYINI DÜŞÜRÜP DENEYİN SENTİLLE %35 İLA %40 ORANDA DÜŞÜRÜN

  • merhaba, 45litre tank 25litre civarı gaz alıyor ve kırmızı yandığı an benzine geçiyor,yakıt tüketimi çok. regülatör değişti yine aynı.

    acaba gaz bitmeden benzine geçiyor olabilir mi,sorun nedir

  • İyi günler. Aracımda technomax var. filtrelerin değişimi ve bakım yapılması gerekli. Maliyeti ne olur, randevu sisteminiz var mı?

  • alusta A kullanıcısına yanıt

    200 LİRA Bakım için randevuya gerek yok




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simsekotogazankara -- 31 Mayıs 2021; 10:49:45 >
  • ornitolog kullanıcısına yanıt

    45 Lt tank % 80 doum ile max.36 lt almalı şamandra ayarınız bozuk .gaz bitimi ise programdan ayarlanacak

  • Lpg Otogaz Tank Değişiminde 2021 yılı fiyat için tıklayınız


    Araçlarda kullanılan LPG tanklarının 10 yıl olan ömür süresi ürünün üretiminden itibaren başlıyor. Araç sahiplerine muayene istasyonlarında sorun yaşamamaları için LPG tankını alırken imalat tarihini öğrenmeleri tavsiye ediliyor.

    LPG dönüşüm sistemleri; uluslararası ECER67 ve TSE standartlarına uygun olması, montaj firmasının yetkili ve montajı yapan teknisyenin eğitilmiş olması, gerekli bakım ve periyodik kontrollerinin yapılması ile çevreci, ekonomik ve güvenli sistemlerdirLPG tankları binek araçlarda bagaj bölümüne, kendine orijinal sehpası üzerine montajı yapılmalıdır. Ayrıca tank en az iki adet orijinal bağlama kayışı ile sıkı sıkıya gerdirilerek bağlanmalıdır. LPG tankları, dış etkilerden korunması için epoksi boya ile boyanmaktadır.

     

     LPG'li araçlarda kullanılan tankların kullanımı ile ilgili bilgiler paylaşmak istiyoruz. LPG'li araçların dönüşümünde kullanılan tankların kullanım ömrü 10 yıldırLPG'nin korozyon etkisi 10 yıl olarak belirlendiğinden, ömrü dolan tankın değiştirilmemesi durumunda patlama riski oluşturmaktadır. Kullanım ömrü dolan tankların ve diğer gerekli tüm tadilatların yetkilendirilmiş otogaz dönüşüm firmaları tarafından değiştirilmesi gerekir. Değiştirilmeyen her tank, pimi çekilmiş bomba özelliği taşımaktadır. Bu nedenle ömrünü tamamlamış LPG tanklarının kullanımı halkımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokmaktadır. Tankların çarpma sonucunda yırtılması ve patlaması söz konusu değildir.

    15 yıllık lpg tank isteğe bağlı üretilebileneceği söylenmesine rağmen tank firmaları insiyatiflerini 10 yıllık üretmeyi seçmişlerdir.Artık Tank üzerinde imalat tarihi ve sona erme süresi yer alacaktır.

    Tanklara aktarılan yakıt miktarı tankın %80'i kadar dolu olmalıdır. %80'inin üzerinde doldurulması halinde tehlike oluşturabilir. LPG kullanan araç sahiplerinin mutlaka 3-4 günde bir karbüratörlü araçlarda benzinli bölümünü de 5 dakika süre ile devir daim yaptırması gerekmektedir. Bu çalışmayı yapmadığı sürece benzinli bölümün yakıt hortumunda kullanılmamaktan dolayı çatlama meydana gelebilmektedir. Dolayısıyla araçlarda patlama riski potansiyeli artmaktadır.

    Ankarada lpg tank değişimi işini en güvenilir adresi olan şimşek otogaz da yaptırabilirsiniz.Tank değişimi sonrasında fatura ve proje verilmektdir.Bu projeyi sadece muayene istasyonuna vermeniz yeteli olacaktır.Kredi katlarına taksit imkanı sunulmaktadır .





  • quote:

    Orijinalden alıntı: simsekotogazankara

    200 LİRA Bakım için randevuya gerek yok

    Günaydın. Bakım için uğradım. Fakat hayal kırıklığı yaşadım. Beklentim teknomaxa uygun filtre olmasına karşın, smf düz teneke filtre takılmaya kalkışıldı. Kabul etmedim. Regülatör içindeki filtreyi 60 tl karşılığı değiştirterek, bir daha dönmemek üzere ayrıldım.

    Demek ki bakım içeriğinin belirtilmesi gerekirmiş. Diğerlerinde 10000 km değişecek filtre, benim aracımda nasıl 20000 km gidecek?

    Yanıldım...

  • alusta A kullanıcısına yanıt

    Ortada anlamadığınız bir durum var hoş bunu ustamız anlatmış ama anlamışsınız sanırım . Prins Teknomax (eski) ile Teknomaxın PLUS (yeni) filitreleri aynı değil.eskimodel plus olmayan model 10 bin km de bir yeni model ise plus modeli 20 bin de bir değişir .Siz teknomax deyince yeni model zannedilerek 20 bin denmiş kaput açılınca eski model olduğu görüldüğü için bu kez 10 bin km değişen model olduğu anlaşılmış .Eski model teknomaxın filtresi distribütörde yok bundan ötürü metal filtre ye izin veriliyor.Bu aynı şey ecomax için de geçerli.Usta 20 bin km lik filtre olan hijyen filte dediğimiz filitreyide takmabileceğini söylemiş siz 100 liradan fazla para vermem bende filtre var sen sadece regülatör filtresini değiştir demişsiniz. burda hayal kırıklığına uğrayacak ne bir gönül kırıcı hitap nede bir konuşma yok sadece hüsnüzan ile yanlış anlmış kafanızda yanlış değerlendirmişsiniz. Keşke anlamadım bir kez daha anlatın demeyi tercih etseydiniz sıkılmadan usanmadan bir kez daha anlatırdık .Ortada ne yapılan işe göre fazla ücret alma söz konusu nede noksan bir iş nede kötü konuşma .usta çaresiz polimeğe girmemiş dediğinizi yapıp regülatör filtesini değiştirmiş ve % 100 orjinal parça işçilik ve malzeme parasını almıştır.Bugün ankarada kendini deneyimleri ve yaptığı işlerle her dönem kendini ispat etmiş firmamız kimseyi memnun bırakmadan işini halletmez .Zira memnuniyetsizlik varsa çözümleriz.Zira buradaki durum distribörlerin tavsiyesine çıkılmadan prosüdüre uyularak yapılmıştır saygılar .





  • Benim için konu kapanmıştır. Fakat şahsımı anlayışsızlıkla suçlamışsınız.

    Siz yeni model teknomaxa 150 tl + reg. içi 60tl filtre takıp, 200 tl bakım mı yapıyorsunuz?

    Filtreyi takan görevli ile ilgili herhangi bir sıkıntı yok. O görevini layıkıyla yaptı.

    Benim aracımda prinsin orjinal fitresi var ve 30000 km yol yapmış durumda. Montaj firmanız tarafından yapılmış.

    Ben bu konularda yeterince bilgi ve görgü sahibiyim. Bu forumda katılımlarınızı takdir etmiş biri olarak yanlış anlama varsa bunun sebebi "Teknomax bakımı 200 tl" denmesidir. Eski sitem 10000 yeni sistem 20000km demenizin hiç bir dayanağı yok.

    Başkaları bilgi sahibi olsun diye yazdım. Yanlışa sebep olan mesajınızı düzenlerseniz faydalı olabilir. İyi günler

  • Müşteri her daim haklıdır .Biz anlayışsızsınız demedik yanlış anlamışsınız dedik .iyi okumak gerekir .bunu her okuyan hak verecektir. konuyu uzatacak bir durum nazarımızda yoktur . Sadece teknomax deyince piyasada ki araçların %90 nı yeni model olduğu için yeni model zannedilmiş araç kaput açılınca eski model olduğu görülmüş izah edilmiş ve eski modelin ücret tarifesi alınmıştır .Bugün atikerde bile 2 filtre 80 ila 100 lira arasıdır.Dediğimiz gibi sadece hergün lpg ile ilgilenip her konuyu elbette bilemezsiniz bunu kimse bekleyemez ama izahatını yapıyoruz bunu başka prins servislerinden veya distribütörden teyit etmek mümkün .Hizmet sektöründeyiz gönül herkesi mutlu etmek ister maalesef bu pek mümkün olmuyor .Biz dediğimiz gibi müşteri haklıdır sadece yine bilgilendirme adına cevap hakkını kullandık .

  • Benzin ve LPG enjeksiyon sistemine sahip buji ateşlemeli bir motorda LPG kullanım oranının motor performansı, emisyonlar ve yakıt ekonomisine olan etkisi incelenmiştir. Bu amaçla dört silindirli buji ateşlemeli motora sahip bir taşıt çift yakıt ile çalışabilecek şekilde modifiye edilmiştir. Çift yakıtlı çalışmada püskürtülen yakıt miktarları aynı ısıl değerlerin elde edilebilmesine göre hesaplanmıştır. Deneyler taşıt dinamometresinde, farklı LPG kullanım oranlarında (ısıl değer olarak %0, %25, %50, %75, %100), sabit devirde (3800 d/d) ve değişik motor yüklerinde (%5, %30, %60, %90) gerçekleştirilmiştir. Deneyler tüm LPG kullanım oranlarında egzoz emisyonları ve yakıt ekonomisi açısından benzine göre olumlu sonuçlar vermiştir. Motor performansı açısından ise yalnız %25 LPG kullanım oranında olumlu sonuçlar elde edilmiştir.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.