Şimdi Ara

Playstation NAT Type 3 ve Remote Play SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba internetim eve kadar fiber kablosuyla GPON dönüştürücü sonrasında ZTE H267A modem üzerinden 50mbps hızında. Bugüne kadar çoğunlukla GCN havuzundan 10.x.x.x li IP ler gözüküyor aldığım internet IP si ve sanırım bu sebeble Playstation da NAT Type 3 olarak gözüküyor. Apex gibi oyunlarda matchmakingde sorun yaşıyorum hep. Problemi olmayan bir gruba girmeden maça giremiyorum mesela ve partiyi ben kurarsam da bu şekilde oluyor.


    Bunun dışında Remote Play için kendi PS in kendi uygulamasından bağlanmaya çalışınca Playstation'u internette arama noktasında hiç bulamıyor. Lokal ağda arama evresini hemen geçiyor ve elle bağlantı numarasını girince dahi bağlanamıyor.


    Bu problemlerin çözümü var mı, NAT Type 3 ile mi ilgili? IP 10.x.x.x yerine mesela statik IP hizmeti alsam bu sorunlar çözülür mü yoksa onda da bu tarz bir IP mi veriyorlar yine de?








  • Playstation'ın dns ayarlarını değiştirip deneyebilir misiniz.

  • Ben statik ip aldığımda 212'li bloktan bir ip vermişlerdi. Statik IP günlük olarak faturalandırılıyor,. Online panel üzerinden hizmeti başlatıp deneyebilirsiniz, beğenmediğiniz taktirdi iptal edebilirsiniz hizmeti.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mavione

    Playstation'ın dns ayarlarını değiştirip deneyebilir misiniz.

    DNS 8.8.8.8 ve 1.1.1.1 olarak değiştirip denedim ama aynı şekilde maç bulamıyor ve remote play de konsolu bulamıyor hala daha. Ve NAT tipi hala 3 zaten şaşırmadım hangi bir cihaz DNS ayarı yapsa da Superonline bir şekilde bu DNS leri tanımadan kendi DNS lerini kullandırmaya devam ediyor muhtemelen. VPN leri nasıl engellediyse farklı DNS kullanımını da engellemiş.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: lordindarkness

    Ben statik ip aldığımda 212'li bloktan bir ip vermişlerdi. Statik IP günlük olarak faturalandırılıyor,. Online panel üzerinden hizmeti başlatıp deneyebilirsiniz, beğenmediğiniz taktirdi iptal edebilirsiniz hizmeti.

    Peki NAT type nasıl değişiyor 2 veya 1 mi oluyor? Hala öyle mi sizde, öyleyse bakar mısınız?

  • Statik IP aldıktan sonra yurt içi pinglerim uçtuğu için iptal ettirdim ben. Fakat dediğim gibi deneme amaçlı günlük olarak statik ip alabilirsiniz faturaya etkisi 1tl'yi bile bulmaz.

  • Bende başarısız yazıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lordindarkness

    Statik IP aldıktan sonra yurt içi pinglerim uçtuğu için iptal ettirdim ben. Fakat dediğim gibi deneme amaçlı günlük olarak statik ip alabilirsiniz faturaya etkisi 1tl'yi bile bulmaz.

    Demin statik IP alıp modemi kapayıp açıp denedim, Type 2 ye geçti PSN de arkadaşım online olmadığı için parti oluşturup girmeyi denemedim Apex'te ama muhtemelen olacak böyle çünkü Remote Play oldu. Bu sefer remote played ileriye tıkladıktan 10sn sonra konsolu bulup hemen bağlandı uzaktan, demek tüm olay GCN havuzundaki IP ardında Type 3'e düşmekmiş.


    Ping konusunda daha hiç kapsamlı deneme yapamadım, ancak daha önceki yurt içi hız testinde single bağlantıdaki ping ve hız değerleri korundu speedtest sitesinde. Öncekiler 7ms idi şimdi de 7 ve 8ms çıkıyor tekli bağlantıda aynı server'a. Apex'te Frankfurt 1 server'ı bana hep 43-45ms %0PL verirdi, onu da kontrol ettim o da birebir aynı yani yurt dışı pingler de eskisi gibi, inşallah böyle kalır.


    Yalnız bu tabi ki yine de tüketiciyi mutlu edecek bir çözüm değil, illa para vermek gerekmemesi lazım düzgün hizmet alabilmek için, normalinde neyse o şekilde de her yere girebilmek gerekir Type 2 normal olması gerek aslında statik IP almadan da...





  • Belki yaşadığım şehirden kaynaklı olarak bilmiyorum ama statik ip yurt içi pinglerimi olumsuz etkilerken yut dışı pinglerimi beklediğimden olumlu etkiledi. 212'li blok ip'm seabone ile yönleniyordu ve misalen cloudflare pingim 40'lardan 17'ye düştü. Keza valve pingim de 7ms düşmüştü. Fakat İzmir pingim 8'den 20'ye çıktı. Superonline bu konularda aşırı tutarsız ve bölünmüş bir firma.

  • lordindarkness kullanıcısına yanıt

    btk filitresinden sistem sapıtıyor...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: lordindarkness

    Statik IP aldıktan sonra yurt içi pinglerim uçtuğu için iptal ettirdim ben. Fakat dediğim gibi deneme amaçlı günlük olarak statik ip alabilirsiniz faturaya etkisi 1tl'yi bile bulmaz.

    iptali online işlemlerden mi yaptınız? hizmeti alırken çok kolayda iptali bulamadım :)

  • evilboy51 E kullanıcısına yanıt

    online işlemlerde iptal kısmı yok, koymamışlar. müşteri hizmetlerini aradığınızda hemen iptal oluyor hocam.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.