Şimdi Ara

Kafayı Yiyeceğim Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler 2 ay önce pc toplamaya karar verdim. 5 bin maks limit koydum kendime sonra detaylarda kaybolunca tüm hevesim kaçtı.


    Dün kafamdaki bilgisayarı çok ucuza topladım ve yaklaşık yarı fiyatına denk geldi ikinci el şansım sağolsun; ancak delinin teki olduğum için daha iyi bir fırsat var mıydı acaba diye araştırmaya devam ettiğim.


    Az önce şöyle bir şey fark ettim ve işin içerisinden çıkamıyorum aklım mantığım almıyor,


    PC toplama sitelerindeki hazır toplanmış sistemlerden birini aldığınız zaman ekran kartını satarak sistemi neredeyse beleşe getiriyorsunuz. Hatta kar ettikleriniz bile oluyor ama onların stokları silip süpürüyorlar tabi.


    Mesela PC 12k ve içerisinde Geforce RTX 3060 var. Zaten ekran kartının sıfır satış fiyatı o civarlarda. Aceleciyim 9k ya satayım gitsin derseniz 3k civarına ekran kartı dışında gayet eli ayağı düzgün sistem dizmiş oluyorsunuz. Sistemi 4 5k ya anca toparlayabilirsiniz ki bu da 1 2k'lık bir kar demek oluyor. Hiçbir şey yapmadan... Üstelik bu verdiğim örnek hafifletilmiş abartılmamış bir örnek.


    Bu nasıl bir iş Allah aşkına biri anlatsın. İkinci el benim bu dünyadaki sayılı hobilerimden ve sistemde bug olma ihtimali asabımı altüst ediyor.








  • 10.000₺'ye rtx 3060'lı hazır sistem mi var ? 


    MAX 5-6 k arası edecek karta 10k veren çıkıyoır diye bu fiyatta iteliyorlar hala uyanmadınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor Arhentir -- 13 Mayıs 2021; 13:3:9 >
  • O kartı kime satacaksın ki evdeki hesap çarşıya uymuyor hocam
  • O senin dediğin kartın sistemle aynı para olma olayı birkaç ay önce vardı hocam. Artık 2. el fiyatlarının da farkında firmalar. Ona göre belli fiyatlandırma koyuyorlar. Bazen kar ettirecek sistemler düşüyor ama abartacak bi durum yok şu anda. Önceden ciddi bir kar vardı işin içinde. 3080'li sistemi 23 bine alıp kartı neredeyse aynı paraya satmıştım. Şu an 3080'li sistemler 35 binden ucuza zor bulunuyor ama kartlar birkaç bin lira pahalandı.

  • Bu sabah fake ilan açtım 10k dan koydum 3060 ekran kartını. şu an gelip alayım diyen 11 12 kişi var...


    13800 kasanın fiyatıydı. 10k ekran kartı 3k işlemci satış fiyatı vardı ikinci elde. Geri kalanı beleşe gelecekti anlayacağınız. Ki kasanın en ucuz sıfır fiyatı 1k civarlarındaydı siz düşünün.


    Keriz gibi hissetmemek için alayım satarım dedim. Stok tükenmiş... :)


    Bala göte denk geldik onu da idrak etmeye çalışırken kaçırdık.


    Satılan ekran kartlarının açıklamalarına bakıyorum da çoğunda sistem olarak alındı vs yazmışlar. Millet böyle bilgisayar topluyor sanırım.


    Çok enteresan bir olay gerçekten sıkıldım bu karaborsa işlerden.

  • valla ben duruma 2 ay önce uyandım ama hem üşengeçliğimden hem çok ihtiyacım olmadığı için o çakallığa girmedim. 15-16K lık sistemlerdeki kartlar 10-12 ye satılıyordu rahat. geri alan parçaları da 6-7 den satsan 2k civarı bir kar potansiyeli vardı. çok ararsan daha uygun yerlerden daha fazla da kar edilebilirdi de kim uğraşacak onla. işin içinde olan uyanıp fiyatlaı arttırdı zaten ama öyle bir fırsat vardı hala da olabilir çok ararsan


    hala sistemi toplamadıysan ucuza bulduğun parçaları alıp minig işlerinin bitmesini bekle ekran kartı için. hiç konslun falan yoksa ucuzundan eski bir kartla idare edebilirsin GTX750ti olur R9 270 falan olabilir

  • Ekran kartları normal seviyeye gelmeden sistem toplanmaz oldu artık.

    Normal 1 ekran kartı diğer bileşenlerin parasının en az 2 katı.

  • Şansıma ikinci el çok ucuz bir sisteme denk geldim de kendimi kazıklanmış gibi hissetmiyorum. Yoksa ciddi anlamda delirirdim şu manzaradan sonra.


    Fırsatçılar ayrı midemi bulandırıyor açgözlülük ayrı midemi bulandırıyor.


    Hangi teknolojik ürüne el atsan bir karaborsa muhabbeti var. Şöyle 3 4 sene stabil bir dünyada yaşasak artık da akıl sağlım biraz toparlasa keşke

  • Yeni mi uyandınız? bu şekilde çok sistem alan var. Adamın ihtiyacı yok yine de para kazanmak için hazır sistem alıp ekran kartı ile sistemin %80 ini amorti ediyor geri kalanı da 2.elde satıyor.


    Malum sitelere bakın hazır sistemle geldi, sıfır kutulu şeklinde bir çok bileşen satılıyor. Param olsaydı geçen aylarda 13.5K ya 6700XT li sistem denk gelmişti direk alacaktım. Sadece 6700XT 10K ediyor üstüne 5600X, anakartı, powerı, kasası, ssd si, rami derken zaten kafadan 3-4K para cebine kalıyor(du) ama şuan ayılmışlar hem fiyatlar artmış hemde GPU dışında kullanılan bileşenleri iyice düşürmüşler.


    Ayrıca miningcilerde uyanmış sürekli 7/24 hazır sistem satan sitelerde gezip sistemleri topluyorlar.


    Edit: kar amacı dışında sistem toplayacaksanız yine çok uygun fiyata sistemler denk geliyor.


    https://www.itopya.com/efe-uygac-upper-ntel-core-i5-11400-evga-geforce-rtx-3060-xc-gaming-12gb-16gb-ddr4-512gb-m2-ssd-geforce-rtx-raytracing-pc//


    Misal 10K ya ekran kartını satarsan fazlasıyla kaliteli bileşenlere sahip 11400 lü sistem 4300 e geliyor. Normal şartlarda o bileşenleri 4300 e toplaman imkansız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 128MilyarDolar -- 16 Mayıs 2021; 12:34:33 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.