Şimdi Ara

Yazlık yerlerde çoğu yer dolmuş - Hani kriz vardı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar nispeten çok popüler yer olmayan didim'in akbük bölgesinde aylık veya sezonluk yer bakayım dedim ve gözlerime inanamadım.

    Pandemi olmasına rağmen şimdiden temmuz ve ağustos ayları rezerve edilmiş durumda. Bahsettiğim yerlerde otel VS değil, bildiğin 2 katlı daireler veya villalar ve aylığı 30.000 TL civarında en ucuzu.

    Sorsan kriz var, millet yerden çöpten yemek topluyor derler.

    Tamam bende biliyorum fakirler olduğu kadar zenginlerde var ama fox haber, halk TV, tele 1 gibi kanallara baksak milletin hepsi açlıktan ölüyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Sosyalist ülke mi burası herkes eşit gelirde olacak? Kriz maaşlı kesime vuruyor, esnafa vuruyor o kadar. İşsiz kalmasan bile alım gücün düşüyor.

    Zaten zengin daha çok zenginleşti bu yüzden villa da tutulur otelde.

    O bahsettiğin yerlerde aylık değil sezonluk fiyat verilir. Aylık 30 bin olmaz didimde. Çeşmede bile aylık 30 bin olmaz.

    Alım gücü düşüsüne örnek istiyorsan 3-5 sene önce 50-55 bine o didimde yazlık vardı burası neden bu kadar ucuz derdik. Şimdi sezonluk kirası o para.

    Çöpten ekmek toplayanda dolu var pazardan artık toplayanda. O yazlıkları kiralamayıp parasını bastırıp alanlarda var. Ülkede gelir adaletsizliği uçurum düzeyinde.

  • dünyada asgari ücretli çalışan oranında tepeye oynuyoruz ve bu oran son 20 senede sürekli artıyor. atıyorum mesela 20 sene önce ülkede asgari ücretli çalışan oranı %45 ise, 10 sene önce %55 şu anda ise %70 oluyo. by böyle artarak gidiyor sürekli.

    nasıl rakamlardan bahsetmişsin 30 bin falan oralara günlük kira veriyorsun ve çoğu zaman 3 kişi falan kalınıyor, kişi başı gecelik olsun 200 TL hadi olsun 250. kimse 30bin falan vermiyor.

    dolmuş olmalarının nedeni milletin erkenden ucuz fiyattan alması. sezon içine kalırsan yer az kaldığı için fiyatlar uçar, oteller bile iki katından fazla fiyat çekerler, o da yer bulabilirsen.

    tatil öyle zenginlik gerektirecek kadar pahalı bir şey değil ama işte tatili nasıl satın aldığın önemli hocam. özellikle daire kiralık yerler kurumsal olmadıkları için fiyatlara büyük pazarlık payı koyuyorlar. biz her sene İğneada'ya gidip 3-4 gece konaklayıp ormanlarda bisiklet turu yaparız mesela, kiralık daire fiyatları uçuk görünüyor baktığında ama pazarlık yapınca fiyatları iniyolar. İğneada'ya gitsen orda da aylık 30 bin istenen ev görürsün ama oralar yılın ciddi bi kısmı boş oluyorlar, dolu oldukları zaman bile ya pazarlık ile ya da erken rezervasyon ile ucuzdan kiralanmış oluyorlar.

    tüm bunlara rağmen ülkenin büyük kısmı için bu tatiller hayalden ibaret. şu anda size: "biz neler çektik" diyen babalar bile şu anki gıda pahalılığını hiç yaşamadılar. eskiden kriz olduğunda bile pazarda köyden gelenleri ucuza alıyorduk. şimdi bu yok artık, üretim yurt dışına kaydı, fiyatlar dolara endeksli. Enginar'ın 6 TL olduğu ülkede asgari ücretli olup da en temel gıdaları almanın ne kadar zorlaştığını görmemiş kişi kalkıp da: "kriz yok" muhabbeti çekmesin. yazlığa 30 bin veren falan da yok bu ülkede.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kardeş yazlık yerlerinin dolması krizin olmadığını göstermez çünkü yazlık yerleri dolduranlar ülkenin mutlu azınlıklarıdır ne yazikki ülkenin büyük bir kısmı açlıktan kırılıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hibi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DD61D2951 -- 21 Mayıs 2021; 22:50:44 >
  • tjodalv T kullanıcısına yanıt

    Çok acayip.

    Didim ne ki bu kadar pahalı olsun. Dedim gibi çok ucuza yazlık satıyorlardı orada. Yazlık dediğin daireden pahalı olur ama bu didimde izmir bucadaki daireden ucuzdu yazlıklar.


    Ayrıca bu iş sezonluk usulle olur. Aylık kiralandığını ilk kez gördüm. Korona saçmalığı milleti ne hale getirdi. 2 sene önce pazarlık yanımda olmuştu 30 bine çeşmede sezonluk villa kiralandı hem de plajı harikaydı.

  • Pandemiden dolayı kırsal kesim değer kazandı.Birde insanlar çok bunaldı artık.

  • 80 milyonluk ülkede 3 4 milyon çok zengin var ve istedikleri gibi yaşıyorlar diye kriz yok mu diyoruz yani?

    Son bir ayda bir sürü kişi ekonomik sebeplerden dolayı intihar etti ama eminim haberin yoktur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bıkmadınız sokaktaki araba sayısına göre y da avm lerin tatil yerlerinin durumuna göre ülke ekonomisini yorumlamaya , son gelenlerle kafadan 85 milyon adam var bu ülkede , çalışan nüfusun neredeyse yrısı asgari ücrete çalışıyor diğer kanaı da sanmıyorum ki asgari ücretin 3-4 katına çalışsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.