Şimdi Ara

Veri güvenliği amaçlı SSD ile raid yapmak mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ne getirir, ne götürür? Gerek var mı? Varsa hangi mod daha mantıklı (çok janjanlı olmamak kaydıyla)? Yoksa bir ssd, bir hdd kullanıp kritik verileri düzenli hdd ye yedeklemek mi daha mantıklı? Tercih 2. olursa dahili hdd mi harici hdd mi daha mantıklı?




  • Raid 1, Raid 5, Raid 6 seceneklerine bakmalisiniz. Anakartlarin cogu destekler bunlari. Sirasiyla kurulumlar icin en az 2,3,4 disk lazim. Disk fail olma toleranslari da 1,1,2 disk seklinde.


    Biz is icin raid 5 kullaniyoruz genelde.


    Ama ben ev kullanicisi icin uygun fiyatli olmasi icin 2 mekanik diskli raid 1 tavsiye ederim. (NAS icin olan diskler daha dayanikli) Yer dezavantaji oluyor. 2 tane 1tb disk alip raid 1 kurunca kullanilabilir yer, 1tb oluyor. Diskler birbirinin birebir kopyasi oluyor. Bir disk bozulsa bile veriler guvende oluyor. Ama boyle bir durumda bozulan diski hemen degistirmelisiniz. Aman sonra degistiririm diyip es gecerseniz beklemediginiz anda digeri de bozulabilir.(mekanik diskler icin bahsediyorum)


    QLC tip chipli olmamak kaydiyla en az tlc, kaliteli iki ssd ile raid 1 kurarsaniz kolay kolay bir sey olmaz. SSDlerde qlc en ucuz chip fakat yazma omru de en az olan chip.

  • Merhaba
    Yaklaşık 4-5 yıl (sene 2014) çift ssd raid 0 kullandım. Yani min veri güvenliği max hız. Sanırım ayda bir kere boot probleminden yeni windows kuruyordum, zaruri olmasa söküp fırlatıcak kıvama gelmiştim. Anakart maximus serisi, güç kaynağı hx1000i idi. Dos’ta tarihle oynasam makine boot edemiyordu anlamsızca. Hatta donanım konusunda oldukca ilerde bir kaç arkadaşla bile çözememiştik problemi.
    Zorunlu değilse raidin her türlüsüne karşıyım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saab9000 kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler iki ssd ya da 1 ssd 1 hdd veri yedekleme daha yakın duruyor. Küçük çaplı iş için kullanacağım. Muhasebe tarzı işler.

  • zizoum kullanıcısına yanıt

    İlk çıktığı zamanlar biraz daha karışık diye bir uzak durdum, bir daha da yanaşmadım işin doğrusu. Çok da ihtiyaç da olmadı. Raid 1 veya veri yedeklemeli seçenek daha yakın geliyor bana şu anda. Raid1 de 2 eşdeğer ssd sıkıntı olur mu ki? Hatta veri yedekleme dahili veya harici yine eklenebilir. Hem yeterince güvenli hem de basit olur diye düşünüyorum. Sistemi sıfırdan kuracağım için uyumluluk problemi daha az olur diye düşünüyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.