Şimdi Ara

Huawei’in 5G mikro baz istasyonu yazılımı Türkiye’de geliştirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Huawei’in 5G mikro baz istasyonu yazılımı Türkiye’de geliştirildi



    Huawei 5G baz istasyonlarını geliştirime çalışmalarını sürdürüyor. Firmanın baz istasyonları makro baz istasyonu ve mikro baz istasyonu olarak ikiye ayrılıyor. Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi tarafından geliştirilen makro baz istasyonu yazılımlarına ek olarak şimdi de mikro baz istasyonunu yazılımı geliştirildi.



    Mikro baz istasyonu yazılımı, Huawei’in İstanbul’da bulunan ofisinde Türk mühendisler tarafından geliştirildi. Geliştirilen yazılım; ağa bağlanan kullanıcı sayısına ve değişkenlik gösteren koşullara göre baz istasyonlarının uyum sağlamasını kolaylaştırıyor. Operatörler için de pratik ve etkin bir çözüm oluyor. 5G NR standartlarını destekleyen yazılım IAB teknoloji testlerini tamamladı.



    Ayrıca Bkz.Apple, 2023'te Qualcomm'a veda ederek kendi 5G modemini kullanmaya başlayacak



    Geliştirilen yazılım ne işe yarayacak?



    Mahalle genelinde kullanılan baz istasyonları makro baz istasyonları oluyor. Mikro baz istasyonları ise küçük boyutları ve farklı dalga boylarında çalışabilme özelliğiyle kapalı alanlarda, alışveriş merkezlerinde, metrolarda ve etkinlik alanlarda kullanılıyor. Geliştirilen yazılım sayesinde 5G baz istasyonlarının iç mekanlarda ve kalabalık alanlarda kapsama problemlerini çözmesi ve anlık yoğunluklarla baş edebilmesi amaçlanıyor. Ayrıca 5G kalitesindeki düşüşün olabildiğince az olması sağlanacak.



    2010 yılında kurulan Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi’nde, 50’den fazla mühendisin çalışmalarıyla kullanıma sunulan baz istasyonu yazılımları, 'Huawei Yazılım Standartları' çerçevesinde geliştiriliyor. Türkiye’de geliştirilen bu yazılımlar, Huawei’in dünya genelindeki tüm müşterileri tarafından 5G ağ altyapılarında kullanılıyor.




    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/sirkethaberleri/teknoloji/huawei-turkiye-ar-ge-merkezi-nden-yerli-uretim-mikro-baz-istasyonu-yazilimi/664824



  • 50 mühendis = 1 yazılım !!!

  • Sen gidip tek mühendis olarak 2 yazılım uretseydin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • %100 yerli 2023 ????

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.