Şimdi Ara

TV'nin Kendiliğinden Kapanıp Açılması Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Teknik bir konuda tecrübeli ya da bilgili arkadaşların tavsiyesini almak isterim.


    Emektar Nexon 43 tv, ki 7 yıldır eşeklemesine kullanıyorum, tv, monitör, xbox, vs her şeyde.. şu ana kadar hiçbir sorun yaşatmadı ama son zamanlarda şöyle bir problemim var:


    Bir süredir, özellikle geceleri, tv izlerken ya da xbox'ta falan takılırken, birden bire görüntü gidiyor, kumandadan ya da üzerindeki düğmeden açmaya çalıştıgımda açılmıyor, ancak fişi çekip taktığımda, ya kendiliğinden açılıyor, ya da kumandadan tekrar açmam gerekiyordu. bu durum olduğunda da bazen renk ayarları değişmiş oluyordu. TV, Belkin'in akım korumalı prizine bağlı, ama belkin'in fişi de direkt 24000 btu, eski tip hayvani bir bosch klimanın bağlı olduğu prize takılı. Klima, direkt duvardaki, üzerinde Belkin'in olduğu prizin içine bağlanmış diye düşünüyorum. bunu özellikle belirttim, çünkü bugün farkettim ki, klimayı açıp ya da kapatırken, üstteki durum gibi olmasa da, ekran 1 saniyeliğine kapanıp açılıyor, ve hatta klima çalışırken, muhtemelen klimadan motoru devreye girip, devreden çıktığında klima iç ünitesinden ince bir çıtırtı geliyor ve bu çıtırtı olduğunda da ekran yine kapanıp açılıyor. bu iki sorun birbiriyle bağlantılı diye düşünüyorum.


    araştırmalarımda, tv için pwb denen bir parçanın değişmesi gerektiği ya da voltaj regülatörü kullanmam gerektiği şeklinde iki sonuç karşıma çıktı.


    sizce benim durumumda hangisi yapılabilir? tv'yi önümüzdeki 6 ay-1 yıl içerisinde değiştirmeyi düşünüyorum. o yüzden tv'nin kendisi için çok bir masrafa girmek istemiyorum. voltaj regülatörü, tv değişse bile yeni tv için ya da diğer cihazlar için de kullanılabilir.


    sizce benim için makul çözüm hangisidir?


    ekleme: normalde klimanın ve belkin yani tv'nin bağlı olduğu prizleri, aşırı yükleme, kaldırmama gibi bir durumdan etkilenme ihtimalini elemek için, tv'yi sigortası farklı olan bir prize bağladım ama sonuç aynı, klima açılıp, kapandığında, ya da motor devreye girip çıktığında, tv'de aynı gidip gelme devam etmekte.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.