Şimdi Ara

Akustik Gitar Önerisi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, arkadaşlar 2000-2200 TL akustik gitar almak istiyorum ancak bir türlü karar veremedim. Anlayan varsa yardımcı olabilir mi? (Ben Yamaha F310, Yamaha F370, Epiphone DR-100 ve Cort AD810 arasında kaldım ama malzemeleri birbirine benzemesine rağmen lamine mi? Tek parça (Solid wood) mu? Bunları bir türlü öğrenemedim. )




  • Hocam aldınız mı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Lamine , anlaşılır tabiri ile gitar kaplama ağaç kullanılması. Üst seviye gitarlarda bu çok fazla belli olmasada , ucuz gitarlarda sesin kötü/boğuk çıkmasına sebebiyet veriyor.

    Solid, yekpare yani tek parça. Gitar çalan birisinin mutlaka tamamı solid/masif ağaçlardan yapılmış gitar alması gerekli. Tabi ki bütçe yetiyorsa.


    Ladin ağacı reçine nedeni ile gelişim gösteren ağaçtır. Parlak ses verir . Özellikle yan kasası akçaağaç ya da servi kullanıldığında ortaya bir anda parlayan ve sönen , sesi yüksek gitar meydana gelir. Hızlı çalımlar için idealdir .


    Sedir buna göre gelişim hemen hemen göstermez. Daha çok barok müzikle ilgilenenler tercih eder. Melonkolik tınılar verir. Sedir ağacı kaliteli hint ya da brezilya gül ağaçları ile kombine edilirse ortaya inanılmaz bir gitar çıkar. Bu ağaçlara sahip gitar çok yönlü çalıma uygun hale getirilirse olur. İster flamenko ister klasik müzik armonisi çok güzel icra edilir.


    Kısaca çelik teli gitar kullanacaksanız uzman olmayan birisi olarak. Nylon tel kullanım mantığımdan ön kapağının mutlaka masif(solid) olmasına dikkat edin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celikpena -- 8 Ocak 2022; 13:46:46 >




  • Aldınızmı ben satıyorum mağazadan

  • yes beyb kullanıcısına yanıt

    Aldım, Yamaha F370. Biraz tavsiye biraz tını üzerine.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.