Şimdi Ara

İnternetime Sürekli Birileri Bağlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şu son zamanlar da internetim sıklıkla yavaşlamış durumda. Bazen hızlanıyor bazen yavaşlıyor. Modem arayüzüne girip kontrol ettiğim zaman benim telefonum hariç 2-3 adet daha cihaz internetime bağlanmış gözüküyor. MAC adreslerini filtre yöntemi ile engelliyorum ama yine geliyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım artık. Wifi'mi daha güvenli hale nasıl getirebilirim acaba? Uzun şifre koydum internete yine giriyorlar. Yardımcı olursanız çok sevinirim.




  • Merhaba,

    Hemen ilk olarak WPS özelliğini devre dışı bırakın. Ve şifreleme türünü WPA2 yapın. Sorununuz %99,99 çözülecektir.

    Kolay gelsin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0ldskool

    Merhaba,

    Hemen ilk olarak WPS özelliğini devre dışı bırakın. Ve şifreleme türünü WPA2 yapın. Sorununuz %99,99 çözülecektir.

    Kolay gelsin.

    WPS'de tik vardı onu kaldırdım şifreleme türü de zaten WPA2 PSK olarak seçiliydi umarım düzelmiştir.

  • şifre değiştir... https://pwgen-win.sourceforge.io/ bunu incele...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugah6aiw

    şifre değiştir... https://pwgen-win.sourceforge.io/ bunu incele...

    Bu nedir?


    Kaç kere değiştirdim şifreyi her seferin de giriyorlar yine internete.

  • wps açıksa iptal et 32 yada 64 kabul etmezse 63 karakterli afanumerik ^+%&/()=? gibi karakterli şifre hazırla şifrelerde sözcük, kelime anlamlı bir şey olmasın sözlükle kırılan şifreler nasıl kırılıyor sanıyorsunuz ki?... 1.WhatsMyIP.org | Password Generator

  • @0ldskool Hocam düzelmedi şuan hala birisi var internette.


    @ugah6aiw Düzelme olmadı birisi var hala internette.

  • Allah allah normalde çoluk çocuk telefonla bile wps açığını kullanıp bağlanıyorlar ama acaba başka bir şey daha mı var modemde?


    isteminizde virus, key-logger vs olabilir mi? Cihazlarınız ve ağınız hakkında daha fazla bilgi verebilir misiniz?

  • Modem marka/modeli nedir?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kullandığınız kendi mobil cihazlarda mac randomizer olabilir mi?


    Mac değiştirdiğinde eski macleri bir süre daha görüyor olabilir misiniz?



    Kullandığınız cihaz (modem / router) nedir?

  • Modem marka model ve en önemlisi firmware sürümü. Sadece izin verilen mac dene. Güvenlik protokollerini devreye sok.

  • mac filitremeyi tam tersi şekilde yapın sadece sizin kullandığınız cihazların mac adreslerini tanımlayın ve ıplerini sabitleyin örnek 5 tane cihazınız var modemi kullanan modemin ıp aralığını 192.168.1.1 ile 192.168.1.5 yapıp daraltın ayrıca wifi kesince yine aynı şeyler görnüyomu birde eğer menzil arttırıcı kullanıyorsanız yada benzeri birşey kullandığınız cihazların mac adresleri repaterden geçerken değişiyor 2. bir cihaz olarak görülebiliyor

  • Mac filteri de geçebiliyorlar, auth bypass yöntemi ile. Ayrıca wpa2 güvenli falan da değil.

    Son olarak, basma tuşlu WPS yi uzaktan etkinleştirebiliyorlar. Diğer wpsyi saymıyorum Bu saydıklarımı herkes yapamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardaşım hiç birine gerek yok yaa . gir network dhcp ayarlarına havuzdan senin cihazlarının lan deki ip lerini gir kaydet . .. herifler wireless ten bağlanabilmeyi başarsa bile yerel ağda ip alamayacağı için bağlantı kuramaz şifre mifre uğraşma modemden ip atanamadığı için internete bağlanamazlar keza modeme de bağlanamazlar .


    şifre değiştirdiğin halde bağlanabiliyorlarsa modeminde ddns ayarı çekmiş olmaları ihtimali var . yani bir kere şifre değiştirdin kaydettin ama adam ddns den bir subdomain açarak ip ne erişebilir ayarlarına girebilir .

    tavsiyem ddns i kontrol et aktif ayar yoksa modeminin arayüz şifresini sağlam bir şifre yap . ip ni bulamazlarsa bi bk yiyemezler . çünkü wifi şifresini değiştirdiğin halde bile bağlanabiliyorlarsa bu ihtimaller büyük . daha da kırma yöntemleri var ama belirtmiycem millet dadanır bk eder .


    bilgisayarınla beraber telefonunu bağlıyorsan biraz problem olabilir tabii . o zamanda dediğim gibi dhcp ayarlarına girip adres rezervasyonu yapman gerekir . çok kolay bi iş . sadece yerel ağda mobil telefonun ve bilgisayarının ip sini bulup ( cmd ' de ipconfig yazarak bulabilirsin ) bu ip leri mac leriyle birlikte bu sahaya gireceksin bu iki cihaza atanan yerel ağ adresleri haricinde hiç bir bilgisayara telefona nalet olası internet cihazlarına yerel havuzdan ip atanamayacağı için kurtulursun . wifi şifresi bulsa ne yazacak . ama dediğim gibi önce ddns ayarlarını kontrol et sonra modem arayüzüne çok sıkı bir şifre belirle emin ol bunları yaparsan bi bk yiyemezler . tabii ip adresinin statik değil dinamik olduğunu varsayıyorum . ilk olarak ddns kaydı açıp açmadıklarını kontrol et yoksa dhcp den makinalarının ip lerini gir rezerve et ip leri kaç tane kullanıyorsan sonra modem arayüzünün şifresini sağlam bişey yap bi halt yiyemezler .


    mutlaka da modemini gün içi bir kaç kere aç kapat . ip ni bulamazlarsa bi bk yiyemezler .


    cihazınızı hacklemeye uğraşanlara dair genel bir kanı var herkes yapabilir diye . burda bazılarının yöntemleri kullanarak şifrelere ulaşabilmesi için önce cihazınızın vulnerable olması lazım . her modemi hack leyemezsiniz . default şifrelerle hariç .. admin admin , admin 12345 gibi basit şifrelerle kırabilirler ... dediğim gibi bir kere hack lerlerse ddns kaydı açarak her seferinde başına bela olabilir , bağlanıp ip ni bulabilirler temel giriş kapısı budur arkadaşlar .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 26 Mayıs 2021; 0:32:16 >




  • estimates29 E kullanıcısına yanıt
    Çok güzel bir anlatım olmuş, emeğinize sağlık.
    Artık bu kadar işlemden sonra da bağlanıyorlar ise ne diyelim ?
    Bir çözüm de DHCP yi kapayıp , pek kullanılmayan bir IP blogu kullanılır ise yine ip alması epey zorlaşır... Mesela 192.168.5.1 gibi...
    Tabii bu sefer de her bağlı olan cihaz için manuel IP adresi almak gerekecek ...
    Gülü seven dikenine katlanır ...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • micro77 kullanıcısına yanıt

    yok kardeş sağolasın sadece bildiğim şeyleri paylaşmak istedim . işine yarayacaksa biraz da olsa sistem bilgisi varsa işini halledebilir . ben uzun süredir network işleriyle uğraşıyorum .

    kullanılmayan ip bloğu derken şöyle dhcp yi kapatırsan bütün makinalar düşer buna sanırım lan kablolular bile dahil .. modemin arayüzüne bağlanıp ayar çekmeni bile engelleyebilir modem sanal yada reel switch görevini görür ayrıyeten ..bundan dolayı tehlikeli reset atmaya kadar gider .... .yada sadece ip havuzundan bir tane oto ip belirlersin diğerleri lan e giremez . en işine yarayacak yöntem ip ve mac adresi rezervasyonu .. telefonunu ve bilgisayarını bağla ikisinin de bağlandığını dhcp istemci listesinde gör ve bu mac ve ip leri not et , rezervasyon yap kaydet çık . modemine bi kişi daha bağlanamaz . mümkünatı yok .


    anladıysa arkadaş teknik biraz bilgisi varsa bu yöntemleri denerse sıkıntısı çıkmaz ..


    bu kadar ileri gidip internetini sömürmeye kafayı takmış internetsiz birisi olduğunu pek sanmıyorum . bence yeni bir modem ayarlamak çözüm olabilir ttnet ise . bilmiyorum yeni markalarda güvenlik zafiyetleri varmı .


    bazı cihazlarda config.bin gibi binary config ayarlarının tutulduğu dosyalar var bunu decode ederek arayüz şifrelerine ulaşabiliyorlar . yeni modemlerde bu pek yok sanırım .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 26 Mayıs 2021; 1:18:43 >




  • micro77 kullanıcısına yanıt

    wpa2 kuruluş var. kullandığın bilgisayarı veya devreye alacağın bir bilgisayarı radius server olarak kullanacaksın. bu server'ı da hacklenebilir ama ağa kablolu bağlanmaları gerekiyor ve epey de uğraşmaları gerekiyor. yani uğraşırken ömrünü tamamlar.  

  • Arkadaşlar cevaplarınızı okudum teşekkür ederim. Modem Vodafone net kullandığım zaman verdikleri Huawei HG531s v1 modeli. Şuan Netspeed internet ile kullanıyorum. Mac filtrelemeyi açıyorum benim ve eşimin cihazı hariç hiç bir cihaz bağlanamıyor. Arada akrabalar geliyor eve filtre açık iken onlarında cihazları bağlanamıyor mecburen filtreyi kapatıyorum. Filtreyi açık unutmuşum az önce farkettim yine aynı kişi girmiş internete 2 çubuk çekiyordu hatta interneti. Apartmandan ya da çevreden bir yerden bağlanıyor bu kişi. Hala çözemedim. Şuan filtre açık. Bağlanamıyor. Filtre açık olunca da işte eş dost bağlanamıyor bu sefer de..

  • Sadece istenmeyen Mac adresini bloklayacak bir ayar yok mu ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: micro77

    Sadece istenmeyen Mac adresini bloklayacak bir ayar yok mu ?

    Dediğim ayar bu işte. Açık olunca sıkıntı yok engelliyor hemen ama bu sefer de tanıdık eş dost giremiyor şifre doğru girilse bile.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.