Şimdi Ara

Acer Aspire A515-56G Sadece GTA 5 Oynarken Kasma Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Yaklaşık 3-4 ay önce Acer marka laptop bilgisayar satın aldım. Özellikleri de fiyat performans olarak çok ilgimi çekti ve aldım. İlk aldığım dönemde GTA 5 oynarken, grafik ayarlarını hiç değiştirmememe rağmen akıcı bir şekilde oynayabiliyordum. Can You Run İt üzerinden de bilgisayarımın önerilen ayarlarda GTA 5'i desteklediğini test etmiştim. Ancak son 1- 1.5 ayda yalnızca GTA 5 oynarken sürekli kasma sorunu yaşıyorum. Oyun her an takılıyor, donuyor ve ayarları düşürsem bile gözle görülür bi etki olmuyor. Sıcaklıktan olabileceğini düşünmüştüm ancak ölçtüğümde aktif bi şekilde oynarken sıcaklığın %60'ları çok geçmediğini gördüm hem GPU hem CPU tarafında.


    Bilgisayarımın teknik özelliklerini aşağıda sizlere yazıyorum. GTA 5'i Epic Games üzerinden oynuyorum, orijinal oyun. Buna benzer sorun yaşamış ve çözmüş bir arkadaş bana yardımcı olabilirse çok sevinirim. Kendim bilgim dahilinde denediğim yöntemler işe yaramadı. Ekran kartının uygulaması üzerinden de, güç seçeneklerinden de her koşulda harici kartımı kullanmasını da ayarladım. Tüm sürücülerimi son sürüme güncelledim. Diğer oynadığım oyunlarda sorun yaşamıyorken GTA 5'i asla oynayamıyorum. Bir türlü çözüm bulamadım.


    Umarım bilen bir arkadaş bu sorunuma çare söyler. :)


    Sistem Özellikleri:

    Ekran Kartı: NVIDIA GeForce MX350 2GB

    İşlemci Modeli: Intel i5-1135G7 11. Nesil 2.40 GHz

    Bellek: 8 GB

    Harici Disk: 512 GB M2 SSD








  • Vsync ayarı off yapmayı deneyin.


    Vsync ayarını açınca fps değerini 29-30 a sabitliyor ve kasma hissiyatı oluyor.

  • O ayarın kapalı durumda olduğunu hatırlıyorum ama şöyle söyleyeyim; oyunu başlattığım andan itibaren oynanış tamamen takılarak ve kasmalarla oluyor. 15 sene önceki bir PC'de GTA 5 oynamayı denemişim gibi düşünün. Ayarları en düşüğe aldığımda %10-20 oranında kasmalar takılmalar duruyor ama inanın yine oynanacak halde değil. Tuşa basıyorum karakter 3-4 saniye sonra takıla takıla yürümeye başlıyor falan...

  • Hocam GTA sürekli değişen bir oyun, ayrıca bok gibi bir optimizasyonu var. Geçenlerde sırf CPU'da tek çekirdeği kullanıyor diye yükleme sürelerinin uzun olduğuna dair firmadan açıklama geldi, onu da reddit kullanıcısı farketmiş. Sen düşün yani oyunun ne kadar kötü programlandığını.

  • Anladım hocam. Tabii bu noktada sorunun yalnızca GTA 5 kaynaklı olduğuna hemen hemen eminim. Eski ekran kartı sürücülerinden birini kurup test etsem acaba fayda sağlar mı? Çünkü 3-4 ay önce bu sorun yoktu, o süreçteki driver güncellemeleri bu soruna yol açmış olabilir mi?

  • Hocam virüs girmiş olabilir. Benimde yeni aldığım laptopta hiç bir sıkıntı yokken dün gereksiz yere fanların hızlı çalıştığını ve ısındığını (60-65 derece ancak yük altında değil) farkettim. Ve kaspersky ile ve manuel ile virüs taraması yaptım ve pek çok virüs tespit ettim. 2-3 saatimi aldı hepsini silmek ama sonunda kurtuldum ve bilgisayar aşırı rahatladı. Ben normalde virüs kaptıracak birisi değilim ama skidrow gibi yerlerden 1 tane bile oyun indirsen virüs bulaşması muhtemel. Son dönemlerde skidrow gibi yerlerdeki oyunların içine mining virüsü atıyorlar. Ekran kartı ve işlemciyi sömürüyor sende oyundan dolayı olduğunu sanıyorsun. Ben RDR2'yi indirmiştim oyun çalışıyordu sıkıntısız, sorunsuz ama adamlar exe'sine mining virüsü yerleştirmiş kaspersky tespit edip sildi 116 gb'ı boşa indirmiş oldum 5 dk bile oynayamadan.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Psikotrex

    Hocam virüs girmiş olabilir. Benimde yeni aldığım laptopta hiç bir sıkıntı yokken dün gereksiz yere fanların hızlı çalıştığını ve ısındığını (60-65 derece ancak yük altında değil) farkettim. Ve kaspersky ile ve manuel ile virüs taraması yaptım ve pek çok virüs tespit ettim. 2-3 saatimi aldı hepsini silmek ama sonunda kurtuldum ve bilgisayar aşırı rahatladı. Ben normalde virüs kaptıracak birisi değilim ama skidrow gibi yerlerden 1 tane bile oyun indirsen virüs bulaşması muhtemel. Son dönemlerde skidrow gibi yerlerdeki oyunların içine mining virüsü atıyorlar. Ekran kartı ve işlemciyi sömürüyor sende oyundan dolayı olduğunu sanıyorsun. Ben RDR2'yi indirmiştim oyun çalışıyordu sıkıntısız, sorunsuz ama adamlar exe'sine mining virüsü yerleştirmiş kaspersky tespit edip sildi 116 gb'ı boşa indirmiş oldum 5 dk bile oynayamadan.

    Aşağı yukarı benim sorunum da bu şekilde aslında. Bunu bir deneyeyim, sonrasında sonucu tekrar buradan paylaşırım. Teşekkür ederim yardımın için.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: insertinto

    Aşağı yukarı benim sorunum da bu şekilde aslında. Bunu bir deneyeyim, sonrasında sonucu tekrar buradan paylaşırım. Teşekkür ederim yardımın için.



    Alıntıları Göster

    Denedim ama bu yöntem de işe yaramadı. Kaspersky ile tam tarama yaptım, herhangi bir şey bulamadı bilgisayarımda. Başka önerisi olan var mı? :(

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.