Şimdi Ara

Tablet ve dizüstü satışları yükselişini sürdürüyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tablet ve dizüstü satışları yükselişini sürdürüyor



    Pandemi öncesinde düşüş trendine giren genel anlamda bilgisayar pazarı sanki sihirli bir dokunuş gelmiş gibi adeta coştu. Özellikle uzaktan eğitim ve çalışma süreci taşınabilir sistemlere olan ilgiyi arttırdı.



    Artış sürüyor



    Yapılan analizlere göre yılın ilk çeyreğinde genel anlamda pazarda yükseliş yaşandı. Yükseliş asıl olarak yıl bazında olurken çeyrek dönemde tablet ve Chromebook segmentinde bir miktar düşüş olduğu gözlemleniyor. 



    Ayrıca Bkz.Son oyunuyla hayal kırıklığı yaşatan WWE'nin yeni oyunu duyuruldu: WWE 2K22



    Yıl bazında masa üstü satışları yüzde 4 civarında azalmış. Geçen yıl içerisinde masa üstü segmenti biraz yalpaladı ancak sonlara doğru toparladı. Tablet ve standart dizüstü segmenti de istikrarlı bir yükseliş gösterdi. 



    Pazarda asıl patlamayı Chromebook kategorisi yaptı. Çeyrek bazda bir miktar gerilemiş olsa da yıl bazında yüzde 275 gibi devasa bir büyüme sağlandı. Biraz daha alınabilir olması segmenti daha çekici hale getirdi. 



    Tablet ve dizüstü satışları yükselişini sürdürüyor



    Chromebook satışlarında HP 4.3 milyon adet ile lider durumda. Yıllık büyüme yüzde 633 olmuş. Lenovo toplamda 3.1 milyon satış ile ikinci sırada. Acer 1.4 milyon adet satarken Samsung ise 1.2 milyon satış ile yıl bazında yüzde 2000 gibi bir büyüme sağlamış.



    Tablet tarafında iPad serisi 15.1 milyon satışa ulaşarak yüzde 50 büyümüş. Apple’ın pazar payı ise yüzde 38 olmuş. En yakın rakibi Samsung’a neredeyse iki kat fark atmış. Samsung da yüzde 59 büyümüş ancak satışlar 8 milyon civarında olmuş. Tablet pazarının genelinde de yüzde 51.8 büyüme var. 



    Raporlar önümüzdeki dönemde de eğitimin satışlarda anahtar olacağını belirtiyor. Gerek bireysel satışlar gerekse kurumsal satışlar sayesinde özellikle dizüstü ve tablet segmentinde büyüme devam edecek. 

     




    Kaynak:https://www.gsmarena.com/canalys_pc_and_tablet_markets_record_double_sales_in_q1_2021-news-48973.php



  • Ipad pro icin teslim tarihi temmuza kadar sarkmis durumda
  • Dizüstü satışları diyip asla rakam ve tablo paylaşılmaması harika gerçekten

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bizde yükselen sadece fiyatlar maalesef.

  • Tableti anlarım da dizüstü satışları nasıl artıyor ya aşırı pahalılar hem bizde hem de dünyada. Ayrıca eskimiş bir teknoloji artık, tabletler neredeyse bilgisayar seviyesine geldi artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lithium -- 7 Mayıs 2021; 1:17:7 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lithium

    Tableti anlarım da dizüstü satışları nasıl artıyor ya aşırı pahalılar hem bizde hem de dünyada. Ayrıca eskimiş bir teknoloji artık, tabletler neredeyse bilgisayar seviyesine geldi artık.

    Hadi ordan hangi tablet pc kullanim zevkini veriyor. Tabletin çöp oyunlarini kim ne yapsin beyin bedava


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.