Şimdi Ara

Yerli İmalatta Mekanik sorun, Sar9

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sarsılmaz firmasının ürettiği polimer yani plastik tipi dünyada da glock, cz gibi firmalarda bulunanlara benzer model, Sar9 model tabanca; kullanıcısı polis memurunun yüzüne arka kapağından iğnesini fırlatmış ve Allah korumuş gözüne çok yakın bir yere saplanmıştı.

    Konu ile ilgili hem resmi hem de kişiler arası birçok hengame yaşandı. Markayı eleştirenleri yerli malına düşmanlıktan vatana ihanetle suçlayanlar, yerli mallarının eksiklerin söylemek isteyenler.....

    http://polismedya.com.tr/egitim-sirasinda-silahin-mekanizmasi-parcalanarak-polisi-gozunden-yaraladi.html//

    Yuarıdaki polismedya linkinde irca milinin fırladığı yazlı ama aslında üst sürgünün e arkasındaki iğne kapağı parçalanıp kovanı ateşleyen iğne geriye fırlıyor.

    http://www.ereglihakimiyet.com/haberler.asp?id=395026

    Yerli İmalatta Mekanik sorun, Sar9
    Yerli İmalatta Mekanik sorun, Sar9


    Maalesef; Türk insanının dünya çapındaki üstün zekaları hiçbir zaman teknik ve ülkenin stratejik faaliyetlerine katılamıyor. hem ülkemize faydalı insanların ne olursa olsun hak ettiği değeri almasına karşı çıkan birileri bir yandan var, hem de Türk düşmanlığının kamuflajı le kıskançlıktan kudurmuş ve birilerinin ayağını kaydırmak için kıvrananlar var. Diğer taraftan devlet sanki makamlarına özel birilerini seçemezmiş gibi herkese her yerde ve her an iş vermek iddiası ile milyonlarca işsizi görmeden kurumların kalitesini eşitlik maskesi ile azaltanlar...

    Kıskançlık, kötü niyetinin serbest olduğu ceza almayacağı rahatlığı, kültürümüze ve insanımıza açık düşmanlığını kamufle edip alakasız birçok sebep üzerinden devamlı saldırıya geçme niyeti, kanunlarımızdaki eksikliklerden adaletin sağlanamaması ve bazı kısır döngülerde suçsuzların ezilmesi ggibi dünyanın hiçbir yanında toplu olarak görülemeyecek derecede insanı herşeyden soğutabilecek sorunlar bulunmakta...


    Eleştiri ve karşılıklı yoğun iletişim maalesef sağlanamıyor. soru sorduğunuz kişi hemen emir verir gibi cevap vermeye kalkışıyor, basit bir bilgi ile piyangodan para çıkmış gibi saltanat arıyor ve takım çalışması ile birlikte güzelliklere yelken açmak imkansızlaşıyor. Bilgilendirdiğiniz ve yükselttiğiniz kişi szin esamenizi okutmayıp başarıyı sahiplenmeyi amaçlayabiliyor ve kısaca adalet hiçbir yere hakim olamıyor, insan derdini bile anlatamıyor. Dhili ile bağlanılacak hiç kimse halk ile görüşmek istemiyor ve tafra satmak istiyor.


    Herkes, hiçkimse gibi toplu tabirlerimiz kötlüğü tarif için. Maalesef bu kötü kültürü çoğumuz iyi de olsak aşamıyoruz. belki nasip olur. Bu konu devamındaki videoda da Sar9 modeli eleştirdiği için ağır eleştiriler alan amerikada yaşayan aynı zamanda youtube kanalı da olan bir Türkün, işittiği hakaretlerin ardından kızgınca çektiği ve sar9 modelinin ağır şartlarda ne hale gelebileceğini içeren bir çalışma yapmış.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 5 Mayıs 2021; 15:14:6 >







  • Sar9 siilah modelini eleştiren konudaki video fazlasıyla sert hazırlanmış. Ama bu tip teknik çalışmalar aslında zaten rahatlıkla yapılmalıdır ve de karşılığında ücret bile hak eder. Teknik bilginin kimilerince sır gibi saklandığı zamanımızda ayan beyan insanlığa hizmet gibidir. Videoyu baştan sona izleyenler için eleştiriler;


    • çift mermi çekirdeğinin namluya çakılarak,tıkanmış namluya sürülen mermi ile yapılan atış glock ve cz polimer silahları ile neden yapılmadı? Ayrıca Sar test edilirken hem namlu çift çekirdek ile tam tıkalı hem de namluya patlamak üzere sürülen fişek 1.5 misli barut mu doluydu???
    • Sürgü kızakları keçeli kalemle işaretlenerek kızaklar tam temas ediyor mu diye yapılan hareket testinde; kızakların olması gereken tam teması sağlayamadığı sonucuna ulaşııldı. Silah yüksüz olduğundan kızaklara temas etmemiş olamaz mı? Ve de kızakların yüke binecek kısımları mı temassız diye gösteriliyor? Kızaklarda temas etmeyen kısımlar gerçekten yüke binmesi gereken kısımlar mıdır açıkça gösterilmemiş. önemli bir test nihayetinde
    • Sürgü arkasındaki iğneyi kapatan kapağın hep plastik değil, metal olmasından bahsedilmiş. Bu kapak plastik diye zayıf görülüyor ve metal ile değiştirilmesi sorgulanıyor ancak; kapağı tutan kısımlar da plastik zaten? Yani sürgünün gövdesi ve dolayısıyla gövdenin kapağı tutan tırnakları.
    • Arka kapağı patlatan basınçlı gaz ise eğer, önlem olarak bu gazın arka kısma gelmeden önce tahliyesi düşünülmesi gerekmez mi? Yani kapak metal de olsa, metalik iç iskelete de sahip olsa basınçlı gaza ne kadar dayanabilir? Hele ki namluyu patlatan mühimmatı düşünürsek?




  • Polis memuruna Allah'tan şifalar dilerim resmen Allah korumuş. Tekrar yaşanmaması dierim. Olayın incelemenin sonucunu da inşallah öğreniriz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dayanıklılık iyileştirmelerinde öncelikli hedef gözü korumak olsa,

    en kötü senaryoda bile, silah sağ çapraz parçalansa iyi olur.


    İyi güvenlik tasarımındaki kompakt olamama ihtimali bir bahane olmamalı.

    Gerekirse 500Bin polis kaba tabanca taşısın ama bir kişinin gözü yaralanmasın.

  • Sarsılmaz açıklama yaptı plastik olan iğne kapağı çelik iğne kapağı ile değiştirilecek
    Yerli İmalatta Mekanik sorun, Sar9

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sarsılmaz bu konuda "hatalı mermi" kelimesini vurgulamış ama kazanın mermiden kaynaklandığını da söyleyememiş. Yani az ya da çokörtbas olması, kendini kurtarma isteği görülmüş yazıda.


    Kapak çelik değil çelik destekli oluyor diye yazılı. Yani plastik içine gömme çelik iskeletten bahsetmek istemişlerdir, zaten glockta da olduğu gibi.


    @limbesh sayın limbesh; kaba silah deyince akla hemen kırıkkale vb eski üretimlerimiz geliyor. Basit olanı da sağlam karmaşık olanı da. Eskiler gibi deriz ya hep...

  • Arkadaşlar insanın fikri yaptığı işi severek isteyerek daha iyi yapmak olmalı . İşin içine para vb. girince hem iş berbat oluyor hemde gücü parayı ele geçirenler işini iyi yapacak olanları bozuk para gibi harcayıp kenara koyuyor .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.