Şimdi Ara

Bayiden Sıfır Araç Aldık. Kaput Sök Tak, Sağ ve Sol Çamurluk Üst Vidalarından Ayarlı Çıktı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
106
Cevap
1
Favori
17.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
125 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaş olmuş 35 İlk arabamı alacağım. Bayiyi çarşamba günü arıyorum ve bir sonraki salı günü seramik paket dahil teslim için anlaşıyoruz.

    Aracı teslim alırken bakabildiğim kadar bakıyorum. Elektronik aksamının çalışıp çalışmadığına bakıyorum. Aslında kaputu açıyorum ama benim anlayabileceğim tarzda bir durum söz konusu değil. Soruyorum. Satılmadan önce araca bir şey olursa ne yapıyorsunuz ? Diyor ki gösterip uygun fiyata veriyoruz. Aracı geçici ruhsat ile sattıkları için o gün ekspertize sokamıyorum. Ertesi günü ruhsatı alıp ne olur ne olmaz içim rahat etsin ekspertize sokuyorum ve her şey ortaya çıkıyor. İlk şoku burada yaşıyoruz. Gösteriyoruz, uyguna satıyoruz cümlesi aklıma geliyor :D

    Tabi hemen bayiyi arıyorum. Durumu anlatıyorum. Saydıkları sayısız bahaneleri sırayla yazayım.

    Fabrikanın onarım hakkı var. Çamurluk vidalarından 1 tanesi fabrika boyası belli. Diğer beş tane vida ve kaput menteşeleri daha mat bir boya sürülmüş. Ayrıca kaputtu taktıktan sonra ayar yaptıkları için menteşeye isabet eden kaput kısmı parmak kalınlığında aynı mat boyandan sürülmüş.

    Eğer öyleyse fabrikadan yazı verin diyorum. Daha öncede oldu fabrika yazı vermedi.

    Yazıyı dispritörden isteyelim diyorlar ama sizde arayın. Tamam diyorum. Telefonu kapattıktan sonra mesai bitiminde telefon geliyor. Arıyorum kimse yok. Mecburen ertesi gün arıyorum. 1 gün sonra yani 29 nisanda kapanmaya gireceğiz ve servislerde kapanacak. Servislerin açık olduğu son gün. Kasıtlı olarak telefonun geç gönderildiği sonucuna ertesi gün kendim arayınca ulaşıyorum. Neden mi ? Benim sabah aldığım bilgiyi 29 nisan saat 14.44 de veriyorlar. O bilgide aracı servise götürmem gerektiği. Servis müsait olmadığı için o günde aracı servise götüremiyorum. Sen yıllardır bu işi yap problem olduğunda aracı servise götürülmesi gerektiğini bilme ? Farklı bir konu, benim bildiğim yeni alınan bir şeyde problem var ise satıcıya iade edilir. 

    Aynı model farklı araç resmi gönderme mevzusu oluyor. Farklı model resmi geliyor.

    Sayıyor, araba 9 nisanda gemiden indi. Bizde fazla kalmamış sen almışsın. EEE yani.

    İnan biz bir şey yapmadık. Burada servis bölümümüz yok. EEE yani.

    Sen arabayı jelatinli gördün. Aradan 6 gün geçmiş. 6 günde iki menteşe beş vida boyanmaz.

    Siz arabayı kontrol etmiyor musunuz diyorum. Biz sadece micron değerlerine bakıyoruz diyor. Telefonda sadece sözlü beyanımla bir sürü bahane sundun. Getirin bir gösterin bile demedin. Bakmıyorsan, durumdan haberin yoksa ne bu hiddet ne bu celal. Ne bu ikna çabası ? Bir aracı gör önce. Bir resim iste.  

    Hayatları boyunca dürüst olduklarından bahsediyorlar. Bu tür durumlarda problemi gösterip uyguna veriyorlarmış. Neden demedin araçta böyle bir durum var ?? Neden hemen getirin bakalım demek yerine işi kafadan yokuşa sürüyorsun ?? Yardımcı olmaya çalıştıklarından bahsedip bahsedip duruyorlar. Sanki arabayı ben başkasından aldım. Aldığım kurumla anlaşamadım bunlarda arabulucu bana yardımcı olmaya çalışıyor.



    Borsada zararına satış yaptığıma mı yanayım, dolar bozduğuma mı yoksa bir sürü zamanımı çaldığına ve çalmaya da devam ettiğine mi ? Siz siz olun aracı usta ile görmeden sıfır dahi olsa parayı göndermeyin. Parayı gönderdikten sonra usta ile gitseniz bile geç oluyor.

    Normal şartlarda buraya sonucu yazacaktım fakat daha oralara gelemeden bir sürü inkar, yalan, dolan, bahane ve oyalama ile karşı karşıya kaldık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan19866 -- 3 Mayıs 2021; 14:11:49 >



  • Olacak şey var olmayacak şey var. Her araç alacak insana alacağı arabayı denetseler arabalar ikinci el olur kaldı ki pandemide bir çok bayi örnek araçla bile test yaptırmıyor. Onuda geçtim arabayı aldıkdan sonra 6 ay içinde ayıplı olduğu anlaşılırsa çeşitli hakların var. Sebebi 1-2 kilometrelik test sürüşünü geçtim kilometrelerce arabayı kullandıktan sonra çıkıyor bazı problemler. Mesela 60 km de direksoyon radyo ileri geri tuşunun takıldığını fark ettim. Oda farklı bir problem. Araçların bulunabilirliği farklı bir problem. Say say bitmez. Ortada cesaret gerektirecek bir durum yok. Nasıl bir yorum yapma tarzıdır. Demedende kendimi alamıyorum.

    @bravaman

    ?

    Herkesi kendin gibi biliyorsun herhalde. Nereden biliyorsun üşendiğimi. Bir resim koyabilir misin ? Diye soracağına yazdığın şeye bak. Yazmış olmak için yazıyorsun.


    @zotacing


    Bu işlerden anlayan birine daha gösterdim. Zaten her şeyden önce tavır çok yanlış. Resim veya rapor görmeden bir bakalım demeden direk biz yapmadık. Türlü türlü bahaneler ve oyalama çabaları. Konuyu şuan açma sebebimde bu.

    @hasan19866


    Geçmiş olsun, bir dünya para verip hatta yılların birikimini verip aldığımız araçların kusursuz olmasını bekliyoruz. Aslında sıkıntı şu ki bu araçlar bizim alım gücümüz zayıf olduğundan bu kadar önem kazanıyor, yoksa sizde sıradan bir Avrupa devletindeki gibi 8-10 aylık gelirinizle almış olsaydınız şu aracı bu sorunlara takılmazdınız. Maalesef bu araçlar bize fiyatı hasebiyle premium gibi gelse bile üretim amaçları giriş seviyesi olan araçlar.


    Tabi işin Edebiyat kısmını geçer ve sadete gelirsek ve servisten işlemlerin fabrikada yapıldığına dair bir tutanak alabiliyorsanız (daha önce sanırım forumda hemde fabrikasından bu şekilde belge alabilen vardı ama konuyu bulamadım, yanlış aklımda kalmadıysa yine VW grubu bir araçtı, belki VW di) tutanağı alın, satarken kullanırsınız, başka macera aramaya gerek yok. Belki 1-2 de bakım hediye ettirirsiniz.

    quote:

    Orijinalden alıntı: esmuco26

    Hocam keşke dediğiniz gibi olmasa inanın pratikte bunu takan çok azdır. Ama araç fiyatları insanları buna itiyor.. Çünkü kolay alınan bir şey değil. Altının bile ayarı oluyor. Al SAT yaparken ayara göre fiyat çıkıyorsa araç da kıymetli olduğundan bu tarz bir değerlendirme çıkıyor. Ve malesef vergili fiyatlardan dolayı aynı zamanda bir yatırım aracı motorlu taşıtlar. İnsanları bunun için suçlamamak lazım. Vergili uçuk fiyatları çıkartanlara kızıp lanet etmek lazım diye düşünüyorum.

    Kesinlikle katılıyorum... Tepkim içinde bulunduğumuz ve bizi de kapsayan durum içindi... Yurt dışında adam alıyor arabayı sırf rengini beğenmediği için aldığı gün boyatıyor... Orasını burasını zevkine göre değiştiriyor... Şurda 230 binli rakamlarda araba almak için göbeğimiz çatlerken, adamlar çocuklarına 18.yaş günü hediyesi olarak alıyorlar bizim bu arabaları... O yüzden kaderimize kızdım...

  • Bu kadar yazmaya usenmiyorsunuz ama iki resim koymaya üşeniyorsunuz.

    Neyse.
    Geçmiş olsun.
  • @bravaman

    ?

    Herkesi kendin gibi biliyorsun herhalde. Nereden biliyorsun üşendiğimi. Bir resim koyabilir misin ? Diye soracağına yazdığın şeye bak. Yazmış olmak için yazıyorsun.


    @zotacing


    Bu işlerden anlayan birine daha gösterdim. Zaten her şeyden önce tavır çok yanlış. Resim veya rapor görmeden bir bakalım demeden direk biz yapmadık. Türlü türlü bahaneler ve oyalama çabaları. Konuyu şuan açma sebebimde bu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan19866 -- 3 Mayıs 2021; 4:20:41 >
  • Geçmiş olsun. Geçenlerde bi ekspertiz videosu izlemiştim adamın biri sıfır araç alıyor expere sokuyor kapı değişik tavan boyalı diyolar. Sonra adam 2-3 expere sokuyor hepsi aynı şeyi diyor. En son bu videodaki kurumsal adama gidiyo adam tüm açıklamasıyla anlatıyor parçalar orijinal fabrikanın hakkı var bunlar öyle geçmez vs. diye. Sizin durum da öyle olabilir yada değildir bilmem.

    Ama o farklı renk olayı cidden işi çığrından çıkarır. Sağlam bi avukatla dava açmanızı tavisye ederim. Şahsen ben öyle yapardım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.
    Yaptirimi ne oldu peki.
  • Bence kağıt vermeleri halinde bir sorun yok ama vermezlerse satarken derdinizi biraz anlatmak gerekebilir.
  • Otoparkta aracı arkadan görüyorum ön kapıyı açıyorum koltukta koruma kılıf olduğu için oturmuyorum. Arkaya oturup biraz bakıyorum. Aracı önden görmüyorum. Günlerden çarşamba bir sonraki salı günü seramik paket dahil teslim için anlaşıyoruz.
    Ben test sürüsü yapmadan
    Expere sokmadan
    Değil araba eşşek bile almam
    Nasıl bir cesarettir bu bizim milletteki yarabbel alemin
  • en1gma kullanıcısına yanıt
    Olacak şey var olmayacak şey var. Her araç alacak insana alacağı arabayı denetseler arabalar ikinci el olur kaldı ki pandemide bir çok bayi örnek araçla bile test yaptırmıyor. Onuda geçtim arabayı aldıkdan sonra 6 ay içinde ayıplı olduğu anlaşılırsa çeşitli hakların var. Sebebi 1-2 kilometrelik test sürüşünü geçtim kilometrelerce arabayı kullandıktan sonra çıkıyor bazı problemler. Mesela 60 km de direksoyon radyo ileri geri tuşunun takıldığını fark ettim. Oda farklı bir problem. Araçların bulunabilirliği farklı bir problem. Say say bitmez. Ortada cesaret gerektirecek bir durum yok. Nasıl bir yorum yapma tarzıdır. Demedende kendimi alamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan19866 -- 3 Mayıs 2021; 9:16:28 >
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    İlk talebim fabrikada yapıldığına dair bir yazı idi ama geriye dönük baktığımda süreci geciktirmeye çalışmaları soru işaretlerini arttırıyor. Babamda octavia aracımız var. Ufak bir kazamız oldu önden. Kaputun ucu boyandı. Bir ayarsızlık sezdim ve nedenini sordum. Kronik dediler. Kaputtaki aynı menteşe bölümünü göstrerek bura ile oynarsak satarken problem yaşayacağımı daha çok irdeleneceğini dile getirdiler. Benim araçta oynanan yerde tam burası ve örnek resim gönderecegiz deyipte göndermiyorlar. 17 gün kafada soru işareti ile bekleyeceğiz yapacak pek birşey yok. İnsanları olabildiği kadar bilinçlendirmek dışında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan19866 -- 3 Mayıs 2021; 14:9:3 >
  • @hasan19866


    Geçmiş olsun, bir dünya para verip hatta yılların birikimini verip aldığımız araçların kusursuz olmasını bekliyoruz. Aslında sıkıntı şu ki bu araçlar bizim alım gücümüz zayıf olduğundan bu kadar önem kazanıyor, yoksa sizde sıradan bir Avrupa devletindeki gibi 8-10 aylık gelirinizle almış olsaydınız şu aracı bu sorunlara takılmazdınız. Maalesef bu araçlar bize fiyatı hasebiyle premium gibi gelse bile üretim amaçları giriş seviyesi olan araçlar.


    Tabi işin Edebiyat kısmını geçer ve sadete gelirsek ve servisten işlemlerin fabrikada yapıldığına dair bir tutanak alabiliyorsanız (daha önce sanırım forumda hemde fabrikasından bu şekilde belge alabilen vardı ama konuyu bulamadım, yanlış aklımda kalmadıysa yine VW grubu bir araçtı, belki VW di) tutanağı alın, satarken kullanırsınız, başka macera aramaya gerek yok. Belki 1-2 de bakım hediye ettirirsiniz.

  • en1gma kullanıcısına yanıt

    Bu dediğiniz bu araç yokluğunda ve corona döneminde mümkün değil. Çoğunluk aracını teslim alacağı gün görüyor.

  • O kadar pimpirikli ve takıntılı olmuşsunuz ki... Eksperin iş bilmezliği bu. Anlamamış işin kolayına kaçmış böyle demiş. Aracın önüne bakmadan alan sen olmuşsun kusura bakma da baksan bile anlamazsın bişey. Bu tarz fabrikalarda son kontrol edildiğinde ince ayarlamalar yapılır. Buna takılmana gerek yok. Ki kaza yapmayacağının garantisi de yok. Yarın öbür gün ufak bi dokunursun, çamurluk,far,tampon,kaput değişir al sana h.o. 20.000 TL hasar kaydı 3 parça değişen

  • Araci gormeden bile teslim alanlar var cevremde. Bu is sans isi biraz. Bayi indirirken hasar verebikiyor, tira yuklenirken hasar gorebiliyor vs. Fabrikada olduysa bunun yazisini vermeleri lazim karsiliginda size servis bakim indirimi vs tanimlayabilirler

    Birde bazi experler konuya cok hakim olamiyorlar fabrikada duzeltilen araca sok tak diyebiliyolar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -gg- -- 3 Mayıs 2021; 10:15:20 >
  • Aracınızı galerici veya al satçıya satarsanız, servisten tutanak alsanız bile fiyat kıracaklardır. Herşeyi vahane edip fiyat kırmaya çalışıyorlar. Bilginiz olsun.
  • Lego95 kullanıcısına yanıt
    Aracı ilk gördüğümde kaputu açmadım. Teslim alırken açtım, anlamadım çünkü nasıl kontrol edildiğini bilmiyorum. Güneş altında vidalardaki matlık belli olmuyordu. Işık tutunca vida üstündeki mat boya belli oluyor. Tecrübe edinmiş olduk. Siz isterseniz bu tarz durumları kabullenebilirsiniz. Bende yazı ile kabul etme taraftarıydım.

    İşin özü benim için bu takıntılı olma durum değil. İkinci el araç almıyoruz. Arayıp sorduğumuzda walla biz yapmadık deniyor. Örnek Direksiyon kolundaki tuşlar takıldı iki kez. Radyo açıp kapatınca düzeldi. Bunu satıcı nereden anlasın. Servise giderim çözerler dedim. Mevcut duruma olan yaklaşımları başlı başına acizlik. Görmeden bu kadar çok yorum yapıp inkar edebilmek iyi niyet göstergesi değil. Ben çözümün peşindeyken adamlar yokuşun peşindeydi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan19866 -- 3 Mayıs 2021; 10:26:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasan19866

    Aracı ilk gördüğümde kaputu açmadım. Teslim alırken açtım, anlamadım çünkü nasıl kontrol edildiğini bilmiyorum. Güneş altında vidalardaki matlık belli olmuyordu. Işık tutunca vida üstündeki mat boya belli oluyor. Tecrübe edinmiş olduk. Siz isterseniz bu tarz durumları kabullenebilirsiniz. Bende yazı ile kabul etme taraftarıydım.

    İşin özü benim için bu takıntılı olma durum değil. İkinci el araç almıyoruz. Arayıp sorduğumuzda walla biz yapmadık deniyor. Örnek Direksiyon kolundaki tuşlar takıldı iki kez. Radyo açıp kapatınca düzeldi. Bunu satıcı nereden anlasın. Servise giderim çözerler dedim. Mevcut duruma olan yaklaşımları başlı başına acizlik. Görmeden bu kadar çok yorum yapıp inkar edebilmek iyi niyet göstergesi değil. Ben çözümün peşindeyken adamlar yokuşun peşindeydi.

    Eksperlere çamur atan, fabrikanın onarım ve boyama hakkı var, ne olacak ki bunda diyen forumdaki üç kağıtçı al satçı, galerici veya bayi çalışanlara aldırış etmeyin siz. Hakkınızı sonuna kadar arayın. Ayıplı mal normal mal ile aynı fiyattan satılamaz. Ha sen aracın ayıbını bana söylersin, ben ister alırım ister almam. Ama ayıbı gizleyemezsin.

  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Yazı verseler bile hak talep edeceğim. Satarken alıcı sen bu sebepten aracı indirimli almışsındır tutumuda izleyebilir. Vazgeçer nedeni ni sana söylemez bile.

    Tutumlarına bakılırsa yazıyı verme şansları yok gibi. Sözlü olarakta daha önce dispritör fabrikadan istedik vermediler dedi müdür arkadaş. Demiyor ki gel bir bakalım. Dava vs avukattır vs derken yüzü astarından pahalı duruma geliyor. Artık hakkımızda hayırlısı.
  • hocam siz arabayı ne için almıştınız ?

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.