Şimdi Ara

E-DEVLETTEN DİN DEĞİŞİKLİĞİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Böyle bir datanın olması bile tuhaf değil mi ? Din kişiye özel ve tamamen vicdani değil mi ? Müslümana veya yahudiye ek özellik mi var ? Sizlerinde fikirlerini merak ettim :)




    https://www.turkiye.gov.tr/nvi-nufus-kaydindaki-din-bilgisi-degisikligi-basvurusu




  • yıllar önce ab uyum yasaları çerçevesinde din hanesinin kimliklerden kaldırılması kararı alınmıştı. fakat daha sonra opsiyonel denilerek çiplere entegre edildi. yani her şekilde inancınızı belli etmek ya da yalan söylemek durumunda bırakılıyorsunuz.

  • Aslında her ateist veya dini farklı olan kişi sisteme girip bilgilerini düzeltse artık Türkiye'nin %99'u müslüman diye gevezelik yapamayacaklar.

    Şu yaşadığımız kötü dönemde insanlar çekiniyor bunu yapmaya belki hükümette bir değişiklik olduğunda ve ülke biraz özgür hissettiğinde böyle değişiklikler artar.

    Edit: Normalde kimse dinini belirtmek zorunda değil ve böyle bir şeye zorlanamaz ama madem bizi zorluyorlar o zaman gücümüzü göstermeliyiz diye düşünüyorum. Şayet iyi bir katılım olursa Z kuşağı ile birlikte müslümanlık sayısını iyice düşürürüz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 3 Mayıs 2021; 9:47:18 >
  • iDoctor kullanıcısına yanıt
    Çekinme değilde toplum baskısından dolayı olabilir,nüfus müdürlüğüne vs gittiğinde oradaki memur sen ateist misin hrıstiyan mısın? Diye sorsa oradaki insanlar onu direk linçlerler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam artık edevlet üzerinden yapamıyor muyuz? Yine nüfusa mı gitmemiz gerek?
  • iDoctor kullanıcısına yanıt
    Yok hocam öyle değil bizim insanımız, insanların dinine çok meraklı olduğundan farklı olduğunu görünce sorup durur,kafanı içine eder bazıları,nüfus müdürlüğünde o dediğim soruyu sorsa memur oradaki insanların bazıları (özellikle yaşlı olanlar) tetiklenir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.