Şimdi Ara

Bizim insanımız neden bu kadar şark kurnazı olmak zorunda?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yahu gerçekten çok sıkılıyorum, yıllardır Avrupa'daydım korona morona derken dönmek zorunda kaldım şimdi her allahın günü bu coğrafyada yaşamaktan küfrediyorum. Zaten o kadar vergilerle ezilip üzerine yönetimde bir karşılık bulamamak ayrı bir konuyken bir de yıllarca güzel anlatılan anadolu insanımızın bu kadar şark kurnazı olmaya çalışması ayrı can sıkıcı.
    Ben genelde bir şey lazım olunca ilk 2. el ürünlere bakan biriyim, uyguna bir şeyler bulunması lazım illa di mi? Fakat şu ülkeye döndüğümden beri aldıklarıma bakıyorum alayı sıfır, hatta çoğu yurtdışından sipariş. Tamamen saçmalık, bir malın 2. eli var, ülke içinde sıfırı var ama ne hikmetse en ucuzu yurtdışından sıfır almak. O kadar gümrük ve kargo öde hala çok daha ucuz arkadaş.
    Bu ara yine laptop lazım oldu ve yurt içinde sıfırı 7500 lira olan modellere sarı sitede bakayım dedim, tabii ki de 2. elleri 8500 liralardan başlıyor. Yahu evde 2500 mbit download, 200 mbit upload ve 70gb mobil hatta ben 26 euro ödüyordum. Şu an izmir'in merkez ilçesinde oturduğum yerde fiberi geçtim, verdikleri vdsl bile sürekli kopuyor. Hızı mızı zaten geçtim artık 100'de 1'i hızla takılıyoruz. Gerçekten tiksindim artık. Ülkede yaşayanların çoğu bir yurtdışı görmemiş ondan mı katlanabiliyorlar, ben katlanamıyorum artık bu deli saçmalarına.

    not: şu konuyu yazarken bile 2 kere daha internet koptu, allahın okyanusunda bir ton adası olan Tayland, Endonezya ya da hiç gelişme göstermemiş Gana, Uganda gibi ülkelerden bile çok çok daha rezil bir internet var ülkede. Basbaya geri kalmış değil geri bıraktırılmış bir ülke Türkiye..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder.t -- 2 Mayıs 2021; 16:41:10 >







  • hangi ülkede kalıyordunuz hocam

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

    hangi ülkede kalıyordunuz hocam

    İtalya'daydım 6 yıldır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onder.t

    İtalya'daydım 6 yıldır.

    Alıntıları Göster

    çalışma izniniz mi bitti hocam

  • Alıntı

    metni:
    Yahu evde 2500 mbit download, 200 mbit upload ve 70gb mobil hatta ben 26 euro ödüyordum.


    Ben de geçende 10 liraya 1gb ek paket aldım mobil hattıma..


    Diyecek birşey bulamadım, bu bile herşeyi açıklıyor...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

    çalışma izniniz mi bitti hocam



    Alıntıları Göster
    evet maalesef, italya'da da genç işsizlik oranı çok yüksek. yeniden fırsat kovalıyorum.
  • 7 mbps internete 90 tl ödüyorum hattıma internet alacak para yok süper

  • Evet.
  • Türkiye sadece bir ülkedir. Başka hiçbir özelliği yoktur.


    Eğer bu ülkede bir şey varsa sırf var olsun diye vardır.


    Lan yemin ediyorum sanki "ya herkesin ülkesi var bizim de olsun" diyip ülke kurmuş gibiyiz awk.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bisikletçi76 -- 2 Mayıs 2021; 18:45:17 >
  • Bende aslında iş güç bir sebeple yurt dışına giden orada hayatını devam ettiripte sonra memleket sevdası diye dönenlere anlam veremiyorum. 5 yıl yavru vatanda Yurt dışı sayarak okudum, arada eve döniyordum kısa süreler için ama kalsam imkanım olsa kalırdım. Yada bir yurt dışı master programı vs şansım olsa geri dönermiydim sanmıyorum. Hala daha çok komik rakamlarda para kazanıp 3. dünya vatandaşı gibi herşeyin ne kadar pahalı olduğundan yakınmak zorunda kalıyoruz. İyi bir iş bulsam ailemi alır giderdim. Ama nerde bizde o şans.

  • şuan konu sahibi ne yapıyo bilmiyorum da gittiği ülkede o kadar yıl yaşamış ona rağmen gözünün yaşına bakmayıp yeri gelince şutlanmış. ne kadar sevmesen de bu ülke bizi kabul edecek tek yer kötü yönleri görmemeye çalışıp iyiye odaklanmak en iyisi. bin zorlukla gittiğin öve öve bitiremediğin yerde vatandaş bile olsan asla oranın yerlileri gibi olamıyosun onların gözünde hep farklısın

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.